Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום, מדובר בגולף 2010 TSI 1.4 160

מותקנים ברכב חיישני רוורס מקוריים. לפעמים, נגיד ב80 אחוז מהפעמים כי קצת קשה לבדוק את זה לבד, כאשר אני נוסע רוורס ומתקרב לאובייקט מאחורה (החיישנים צועקים והמסך מראה שיש מאחורה עצם), דוושת הבלם ברכב עולה למעלה וננעלת. אי אפשר ללחוץ עליה יותר והרכב עומד בלי שום נורת אזהרה או משהו כזה.

אני יכול רק לשלב להילוך קדמי ולנסוע קדימה, ואז אני יכול לשלב שוב להילוך אחורי ולנסוע שוב אחורה עד שזה שוב נתקע בערך באותו מרחק מהעצם.

זה קורה רק כאשר אני גולש לאט מאד ברוורס לעבר העצם (בלי גז, רק עם ההילוך). אם אני אסע מהר אז אני אכנס בו לדעתי. הרכב לא יבלום כמו שהוא עושה בגלישה אחורה איטית (האמת אני לא בטוח לגבי זה - רק נראה לי בתחושה שכל הסיפור מאד עדין).

בהתחלה חשבתי שזאת פונקציה של חיישני הרוורס, שהם בולמים את הרכב כשהוא קרוב לעצם כלשהו מאחור, אך בגלל שלא מצאתי שום ספרות כתובה בנושא כולל לא בספר רכב, התקשרתי למתקינים שהתקינו לי (CLASS A) והם אמרו לי שאין שום קשר בין החיישנים לעצירה. הם בטוחים ב100 אחוז שהחיישנים פשוט לא יכולים לגרום לרכב לעצור.

לכן נשאלת פה השאלה - מה לעזאזל עוצר את הרכב? ניסיתי את העניין הזה כבר כמה פעמים, בכל הפעמים יצאתי מהרכב לבדוק שאני לא נוגע במשהו ותמיד יש 20-30 ס"מ עד שהנגיעה.

ניסיתי (אמנם פעם 1 ואני אנסה שוב) לנסוע רוורס בגלישה איטית בלי שיש משהו מאחורה (חיישנים שקטים) והדוושה לא נתקעה.

האם יש איזשהו מנגנון אחר ברכב שמרים את דוושת הבלם למעלה ומונע ממני ללחוץ עליה?

אני נוסע מחר לאילת עם הרכב ולא הייתי רוצה הפתעות לא נעימות.. הרכב אגב עבר כ 600 ק"מ ויש לי אותו שבוע.

תודה!

במקומך הייתי קופץ לסוכנות לפני הנסיעה לאילת כדי שייבדקו מה הסיפור.

שים לב שאין צורך לפמפם את הבלמים למוות כשמתמרנים בתוך החנייה על קמ"שים חד ספרתיים, הרכב לא יכול לעצור עוד אחרי שעצר, אז נסה אולי למתן את החזרות או הכוח שבו אתה לוחץ את הדוושה.

(אבדוק מחר בחנייה בניסיון לשחזר את תמרוני החנייה ההיסטריים האלה ולראות האם גם אצלי זה קורה.)

בנוסף נסיעה ארוכה בסל"ד קבוע היא לא מומלצת בתקופת ההרצה, בדרך לאילת אל תפעיל את בקרת השיוט ומדי פעם שנה את הסל"ד שאתה נוסע בו. (החלף בין ההילוכים 5-6-7)

אני אישית גם לא עברתי את ה4K סל"ד.

בנוסף בדוק לחץ אויר בגלגלים, שמן ומים.

ובאופן כללי היה עירני לרכב ולמדדים (40 מעלות באילת).

דרך צלחה!

פורסם

אני לא מבין מה הבעיה, הרכב שלך בן שבוע סך הכל, יש לך תקלה באחד ממרכיבי הביטחות החשובים ביותר ויש לך אחריות.

גש למוסך וזרוק להם שם את הרכב שהם ישברו את הראש כמובן רצוי לעשות זאת לפני הנסיעה לאילת, לא יהיה נעים למצוא את עצמך בכביש הערבה בלי ברקסים פתאום.

פורסם

זה נשמע כמו בעייה בבוסטר או בצנרת שלו.

הבוסטר זה מגבר בלם, האו עובד על עקרון של יניקת אוויר.

תבקש שיבדקו האם אין סדק בצנרת, או שאיזה שסתום לא מתפקד על גבי הצנרת.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש לך ברכב מערכת HILL HOLD למניעת הדרדרות? זה קורה במצב של הדרדרות/שיפוע או בכביש מישור?

אם התקלה נגרמת במצב של שיפוע / ירידה שאתה מחנה את הרכב אז יש מצב שזה מערכת ה HILL HOLD , תבדוק בספר רכב.

וגם המלצתי לך היא בכל מקרה לגשת למוסך ולברר.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

אני לא מבין למה אתה שובר את הראש?

יש לך אחריות, גש ליבואן, תן להם את האוטו והם יטפלו ב"בעיה" כמו גדולים.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תוכן חדש...