Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

בטיפול במוסך מרכזי הרכב עבר החלפת נוזל בלם - שאבו את רוב הנוזל שהיה במיכל העודפים ומזגו נוזל חדש.

 

מצאתי כמה שרשורים דומים אבל לא קיבלתי מענה מתאים:

1. האם זה מספיק, הרי לא כל הנוזל במערכת הוחלף?

2. האם יש חשש לגבי אוויר או מים במערכת בלימה כחלק מהפעולה השוטפת שלה?

 

תודה,

 

כפיר.

פורסם

1. זה מספיק "חלקית" :lol: . זאת אומרת את החלפת נוזל בלמים הבאה תצטרך בוודאי להקדים. אני בדרך כלל מחליף את כל הנוזל במערכת, זה מה שבריא לעשות. אבל בארץ חוסכים ומחליפים חלקית. זה יכול להיות איזה שהוא "תחליף" להחלפה מלאה רק כאשר הנוזל הישן איננו מזוהם/פגום/אפור או שחור.

2. הפקק אינו נסגר הרמטית, ז''א המערכת לא צריכה להיות בווקואום. כמובן שנכנס אויר, ואיתו המים (הלחות). הלחות נספגת בנוזל בלמים והורסת אותו. לכן במקומות מגורים עם לחות גבוהה (מישור החוף וכד') יש צורך ממשי להחליף נוזל בלמים לעתים יותר קרובות, מאשר במקומות יבשים כגון פנים הארץ או איזור ים המלח.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

שלום רב

למעשה כמעט ולא עשו כלום . נכון שנוזל הבלמים שנמצא במיכל הכי קרוב לאוויר אך הדבר העיקרי הוא שהנוזל הקרוב לקליפר ( משאבת בלם ) מתחמם מאוד בזמן בלימה ובמצב מנוחה מתקרר .

בעצם החלפת ורענון כול נוזל הבלמים שומרת על רכיבי המערכת ושומרת עלינו שהנוזל יעמוד בתנאים הקשים ( הרי ידוע שהנוזל ההידראולי לא דחיס עד לטמפרטורה מסוימת ומעל לאותה נקודה הנוזל הופך לדחיס משמע אין בלמים)

 

בברכה זיסו יוסי- מוסך זיסו

נ.ב אני משתמש בנוזל בלמים דוט 4 סנטטי

פורסם

זה מה שמוזר פה, כי מדובר במוסך מורשה די גדול ומפורסם.

אולי צריך לבדוק מול היבואן מה היצרן מנחה.

פורסם

כן גם לי רק שאבו את הנוזל מהמיכל ושמו את החדש מבלי לפרק את צינורות הבלימה ולרוקן אותם כראוי,

כששאלתי את בעל המוסך למה הוא לא עושה את זה הוא אמר שלא צריך (ממש.. פשוט מקצצים פינות איפה שאפשר).

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
×
×
  • תוכן חדש...