Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי כתבה אחרונה, בשורה תחתונה ממה שכתוב אני מבין שכרגיל הנהגים אשמים בהכל.

אופניים זה ספורט מאוד בריא, יפה וידידותי לסביבה. הבעייה שאין בארץ תשתית בשביל זה.

עם כל הכבוד לרוכבים, שוליים זה לא מקום לטיולים.

תארו לכם מצב שאתם נוסעים בכביש ללא הפרדה עם נתיב אחד לכל כיון עם שוליים צרים. אתם נוסעים 80 במהירות החוקית.

מישהו ממול מבצע עקיפה, אך לא התחשב במרחק מרכב שבא ממולו (לצורך העיניין רכב שלכם), נישאר לכם מפלט אחרון לרדת לשוליים, אתם מוסעים עם משפחה: בעל אישה ושני ילדים קטנים. בדיוק באותו זמן נוסעים בשוליים במקום המפלט שני רוכבים אופניים זה לצד זה ומדברים. ואז הנהג צריך להחליט בשבריר שנייה, להמשיך לנסוע ישר, לבלום בלימת חירום בתקווה שהכל יעבור או לשבור הגה ימינה לשוליים. מאחור כמובן נוסע מישהו במרחק 5 ס"מ מפגוש שלכם.

אי אפשר להפוך את הרצוי למצוי כאשר אין תנאים מתאימים. כרגע בארץ אין איפה לנסוע עם אופני כביש, עם כל הצער שבדבר, זה צריך להיות מחוץ לחוק עד שתיהיה תשתית מתאימה, אחרת הקטל לא יפסק.

שוליים צריכות לשמש אח ורק לרכבים לצורך מקרה חירום, כגון תקלה, או המנעות מתאונה. זה לא מקום לטיולים, ריצות, ג'וגינג, אופניים וכד' - על שוליים נוסעים גם טרקטורים חקלאיים משדה לשדה.

הנהגים לא אשמים, רק תשתית אשמה, כל הכוונות הטובות בשמירת כושר וספורט לא שוות את הסיכון הזה. צריכה להיות תשתית עם מסלולים סגורים לאופניים בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 171
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתקנות התעבורה של ברה"מ לשעבר היה כתוב כי מותר ללכת או לרכב אופניים בשולי הכביש המיר, אבל אך ורק בניגוד לכיוון התנוע. אני במקרה מכיר את המקום בו התרחשה הטרגדיה. מדובר בפנייה חדה וישנו תמרור מהירות 50 או 40. סביר להניח כי הנהג נסע מהר יותר ולא בדיוק השתלב בפנייה. אילו השוליים היו ריקות, לא היה קורה כלום. אבל למזל הרע היה שם הנפגע ז"ל. אילו הנפגע ז"ל היה נוסע בניגוד לכיוון התנוע סביר להניח כי האסון היה נמנע כי הרי היה יכול להבחין כי רכב נוסע אליו והיה יכול להספיק לברוח.

פורסם
חברה,

אתם שוכחים שיש כמה סוגים של אופניים.

יש אופני כביש, כל הייעוד שלהם הוא כבישי אספלט טובים (ע"ע תור דה-פראנס).

אם תמנע מהם לסוע על הכביש לקחת מהם את הייעוד שלהם.

ולמי שחשב לומר שייסעו בעיר,

הכבישים בעיר נוראיים, וחוץ מזה, אופני כביש בנויים למהירות (כמה שזה נשמע מצחיק), בעיר הם לא יכולים לפתח את המהירות.

התשובה צריכה להיות בדמות נתיבי אופניים בלבד (כבר ראיתי כמה כאלה בת"א).

אני לא רומז שזה לא מסוכן אבל תחשבו גם על הצד השני.

נאור

נו באמת,

הפיתרון שלך מגוחך.

אם ניקח את כביש 4 לדוג', בין רעננה לכיוון צומת דרור אין מספיק נתיבים למכוניות. אז אתה רוצה שיוסיפו נתיב לרוכבי האופניים?

עם כל הכבוד לרוכבי האופניים, צריך להוציא מהחוק את רכיבת הכבישים.

צריך בהחלט לחשוב ולהתחשב ברוכבי האופניים, אבל לא כשזה בא על חשבון החיים שלהם.

ומי שלא מסכים עם הדעה הזו, לבטח יסכים אחרי שיהיה (חס וחלילה) מעורב בתאונה כזו.

פורסם

הפתרון בחו"ל ממש לא רלוונטי למרות שקשה לי להאמין שאנשים נוסעים בשולי כביש בין עירוני באיזושהיא מדינה מתוקנת.

אנחנו חיים כאן וכאן הם מסכנים את עצמם ואותנו, הם לא אמורים להיות שם נקודה.

שולי כביש בין עירוני זה מקום מסוכן שצריך לשהות בו כמה שפחות זמן ובשעת חירום בלבד זה לא מסלול ספורט אתגרי.

פורסם

בכל אירופה וארה"ב רוכבי אופניים נוסעים בשולי הכביש אבל בנוסף לתשתיות יותר טובות (רק בחלק מהארצות, רק בחלק מהכבישים) יש שם מצרכים נדירים שבארץ לא קיימים, תרבות נהיגה ורכיבה ,נימוס הדדי וסבלנות.

אבל, בכל העולם, הרג של רוכבי אופניים בכביש קיים, מוכר ונמצא בעליה כתוצאה ככל הנראה גם מהפופולאריות האדירה שהספורט הזה צובר וגם מהתדרדרות תרבות הנהיגה בכל העולם, זאת לא תופעה ישראלית בלעדית.

http://www.bikeradar.com/news/article/sharp-rise-in-uk-cycling-casualties-23886

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הנהג הפוגע נהג בפסילת רישיון, ככל הנראה היה שיכור, טען שהגיע הביתה ולא זכר שפגע במישהו, ורק בבוקר ראה ששמשת מכוניתו מנופצת.

כמו כן נכון לכרגע הוא מסרב להסגיר את שאר המעורבים שהיו עימו ברכב. להלן שאר הפרטים:

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1175063.html

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
הנהג הפוגע פשוט לא רלוונטי.

עניינו ידון בבית משפט.

מה שמטריד אותי זה שזה יכול לקרות לי לך ולכל נהג סביר אחר מחר בבוקר. את זה צריך לעצור ויפה שעה אחת קודם.

אתה צודק במיליון אחוז, למרות ששוב אני מזהיר מפני קריאות לסלק אותם. היום זה הם, מחר זה כל אחד שהתחביב שלו לא מוצא חן בעיני האספסוף (ותאמין לי שמוטוריקה לא נתפסת כתחביב לגיטימי אצל הרוב). יש כאן שתי בעיות: אחת היא שהם נהרגים - וכנגד זה, עם כל הכבוד, אין מה לעשות, הם אלו שמציבים את עצמם בעמדה הזו מלכתחילה, והם אלו שצריכים לקבל אחריות מלאה על פציעה או אפילו מוות, והבעיה השניה היא מה לעשות עם הנהג הפוגע. כאן הפתרון הוא כבר ברמת מערכת המשפט, שתבין את גודל הרשלנות והסכנה של רוכבי האופניים ותקל עם הנהגים הפוגעים (כי כאלו תמיד יהיו - כל עוד ישנם רוכבי אופניים על הכבישים).

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אתה צודק במיליון אחוז, למרות ששוב אני מזהיר מפני קריאות לסלק אותם. היום זה הם, מחר זה כל אחד שהתחביב שלו לא מוצא חן בעיני האספסוף (ותאמין לי שמוטוריקה לא נתפסת כתחביב לגיטימי אצל הרוב). .

שום סכנה לספורט המוטורי כיון שהוא לא נערך בכבישים ציבוריים, ואם הוא ייערך זה יהיה בתנאים מגבילים ביותר.

והלוואי שנגיע לרגע בו יתקיימו אירועים מוטוריים כעניין שבשיגרה.

החוק במתכונתו הנוכחית מתיר לרוכבי אופניים לנסוע בכביש, את החוק הזה צריך לשנות בטח בכבישים בינעירוניים .

החוק לא מתיר שימוש בשול אלא בשעת חירום בלבד או תקלה ברכב, מדוע אם כן מתירים לרוכבי האופניים את השימוש בו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

רועי, אין בפניי את הנתונים אבל אם נהג נורמטיבי שנוסע בצורה נורמלית ודורס (שלא באשמתו) למוות רוכב אופניים בכביש מהיר, עוצר, מזעיק כוחות הצלה ובטחון, מנסה להגיש עזרה וכו', אני מאמין שהוא יחקר ולא יוגש כנגדו כתב אישום.

ההתנהגות לפני ובשעת התאונה קובעים המון.

הרי הולכי רגל ורוכבי אופנים נדרסים מידי יום, זה רק על הפגע וברח שעושים כזה טאראראם!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מסכים. צריך למצות איתו את הדין על כך שברח. הפגיעה עצמה זה עניין יותר מורכב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שימרו על עצמכם בשוליים. למען השם .

תנחומינו למשפחת חשין.

למה אין עונשים כבדים יותר??

מעניין מי העו'ד שייצג את הדורס? ואיך הוא יביט למישאל חשין בעיניים?

ובכלל... איך ינהג השופט בתיק?

חומר למחשבה.

• תוכן חדש...