Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה-GTi חוזרת - פיז'ו מציגה 308GTi

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האסטרה מכרה יותר בעידן ה MK5 ולא הMK4.

ה MK4 ממש לא הייתה חרא של מכונית. בשבילי נMK5 הייתה חרא, בגלל זה בחתימה שלי יש אסטרה אחרי שנים ודורות של גולפים.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם כבר דחפתי את האסטרה לדיון בדלת האחורית, אני מאמין שעכשיו כשאופל יותר חופשית מ GM)GM בסוף לא מכרו אותה אבל לפחות יפסיקו לאנוס אותה באכזריות) האסטרה (ואופל בכלל)תהיה בחירה עוד יותר ראויה לגולף ול VW.

ישראלים שמעולם לא היו בחו"ל ומכירים רק את עולם אופל מההוויה הישראלית לא מבינים עד כמה היצרן הזה ראוי ומכובד בגרמניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אייל,

הגולף MK4 הייתה חרה רכב, אין פה הרבה חילוקי דעות (וזאת גם הסיבה שלראשונה בהיסטוריה המוטורית האירופאית, אסטרה מכרה יותר מאשר גולף).

הדבר היחידי שהיה לטובת הGTI הוא מנוע ללקק את האצבעות אבל עדיין, זה בהחלט היה נזם זהב באף חזיר.

ב MK5 המנוע כבר קיבל במה ראויה ותראה איזה הבדל עצום (מי כמוך ער לעניין, בדיוק עברת עכשיו מה 4 ל 5).

לא מסכים איתך , הMK4 יופי של רכב וקבע תקדימים רבים באיבזור, הנדסת אנוש ואיכות הרכבה שלא היו נהוגים במכוניות קומפקטיות לפני שיצא וזה עוד לפני שנכנסנו למנועים. הMK5 היה עוד חוליה באבולוציה ששיפרה חלק מהדברים( והGTI MK5 הוא יופי של רכב .)

כמי שחווה 2 גולפים MK4 אחד אחרי השני במשך מעל 4 שנים, לפני הMK5 (ואני לא חושב שיש כאן בפורום עוד מישהו שעשה את המעבר הזה) , אני יכול לומר שהתחושה היא שהם בררו בפינצטה את הנקודות החלשות של הMK4 ושיפרו אותן.

לא רק מבחינה דינמית, הגה והתנהגות כביש אלא בכל מיני נקודות תורפה נוספות מבחינת תחזוקה,הנדסת אנוש וכו'.

הMK4 רחוק מלהיות רכב גרוע, בגרסאות הרגילות אין שום ספק שהוא הרכב הטוב ביותר בקטגוריה בשנתונים שלו (99 עד 2004) על שלל דגמיו , גם כGTI אני חושב שהוא חבילה טובה, למעשה הטובה ביותר כרכב ספורטיבי יום יומי.

רוב רכבי קבוצה 2 העכשוויים בשנת 2010 עדיין לא כוללים את כל התכונות שהיו מגיעים כסטנדרט בגולף מודל 99.

בקשר לאסטרה: פיהוק אחד גדול לכל אורך קשת הדגמים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
בא נגיד את זה ככה, כרכב רגיל, ה MK4 היה רכב לא מבריק (ואני חושב שאני נוקט בלשון המעטה).

כ הוט-האטצ, ה GTI MK4 היה ממש גרוע ואם לא מנוע ה 20VT המעולה, הוא היה זוכה לאותו בוז שה GTI MK3 זוכה לו.

איזה משפחתית חדשה הייתה עדיפה על הMK4 בזמנו ?

אז נכון המנועים לא היו הכי מוצלחים והפלסטיקה לפעמים התקלפה (הרכב שלי דווקא לא סבל מקילופים), אבל איזה רכב אחר הציע את כל מה שהציעה הגולף מבחינה בטיחותית (ESP היה כבר בשנת 2001 !!) ומבחינת איבזור ואיכות ?

בזמנו הMK4 הייתה מתומחרת ישירות כמו שאר המתחרות, והציעה הרבה יותר מהן! (לא כמו דור 5 ו 6, שאכן הציעו יותר אבל עלו בהתאם).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אם כבר דחפתי את האסטרה לדיון בדלת האחורית, אני מאמין שעכשיו כשאופל יותר חופשית מ GM)GM בסוף לא מכרו אותה אבל לפחות יפסיקו לאנוס אותה באכזריות) האסטרה (ואופל בכלל)תהיה בחירה עוד יותר ראויה לגולף ול VW.

ישראלים שמעולם לא היו בחו"ל ומכירים רק את עולם אופל מההוויה הישראלית לא מבינים עד כמה היצרן הזה ראוי ומכובד בגרמניה.

אתה זה שהכניס את האסטרה לדיון (וגם הבאת נתון שגוי).

אז אני גר בחו"ל, ומשפחתי בעלת אסרטה בירשאל ואני עדיין לא מסכים עם דבריך. האסטרה עדיין לא משתווה בשום פנים ואופן לגולף (וזה מגיע ממישהו שקנה אסטרה במקום גולף) והסיבה היחידה להעדיף את האסטרה זה אך ורק בגלל המחיר והאבזור.

ואגב, גם בגרמניה האסטרה נחשבת כרמה אחת מתחת לגולף.

*הדברים שלי מתייחסים רק על האסטרה הקודמת ולא על החדשה (שההתנסות שלי איתה מסתכמת בישיבה קצרה בתא הנוסעים, פעם בתערוכה IAA ופעם כנוסע).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
אייל,

הגולף MK4 הייתה חרה רכב, אין פה הרבה חילוקי דעות (וזאת גם הסיבה שלראשונה בהיסטוריה המוטורית האירופאית, אסטרה מכרה יותר מאשר גולף).

הדבר היחידי שהיה לטובת הGTI הוא מנוע ללקק את האצבעות אבל עדיין, זה בהחלט היה נזם זהב באף חזיר.

ב MK5 המנוע כבר קיבל במה ראויה ותראה איזה הבדל עצום (מי כמוך ער לעניין, בדיוק עברת עכשיו מה 4 ל 5).

זכותך לחשוב על הגולף 4 או על כל אוטו אחר, מה שאתה רוצה, אבל לכתוב שאין הרבה חילוקי דעות בענין, זה כבר מוגזם. אלא אם כל הישויות שמרכיבות אותך נניח, מסכימות ביניהן. גם התמיכה שאתה מוצא בעובדה שזמן מסוים עלתה האסטרה במכירותיה על הגולף, היא סוג של משענת קנה רצוץ לטענה כה נחרצת. אני למשל חושב שהגולף 4 היא מכונית מצוינת, אבל זו דעתי הפרטית ואין לי ענין להפוך אותה לסוג של אמת בעזרת כל מיני "הוכחות". כך למשל העובדה שהיא יוצרה 6 שנים בדיוק באותו מפרט וכמעט ללא שינויים ואפילו יותר זמן מאשר הגולף 5, לא הופכת אותה בשל כך לטובה יותר או פחות. הטענות שלך, בכל הכבוד, מתאימות לאנשים מעט צעירים ממך, שלא לומר ילדים. 

• תוכן חדש...