Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחותי מחפשת רכב קטן וחסכוני עד 10k ש"ח, אני חושב לקנות לה פונטו דור 1.

עד כמה שידוע לי הרכב זול לאחזקה, חלפים בשפע, וגם די חסכוני בדלק.

עיקר הנסיעות שלה הם קצרות בתוך העיר, כשאחת לשבועיים תהיה נסיעה של 80 ק"מ מחוץ לעיר.

מה דעתכם על הרכב הזה, האם זו קנייה משתלמת?

כמו כן, המחירון של פונטו שנת 99-00 הוא בסביבות 10 במחירון יד 2, האם נהוג לקחת רכב כזה לבדיקה לפני קנייה או לא? ועד כמה ניתן להוריד את המחיר לרכב זה?

ועל מה חשוב לשים לב לפני שקונים רכב כזה?

פורסם

פונטו היא קנייה משתלמת. אתה מוזמן להריץ חיפוש בפורום, רוב מה ששאלת על הפונטו כבר נשאל בעבר ונענה בעבר מספר פעמים.

לגבי הבדיקה - אני לא ממליץ לקנות רכב ללא בדיקה. אם אתה מכיר מכונאי אמין שמכיר את הרכב הזה ומוכן לבדוק עבורך את הרכב לפני הרכישה, זאת האופציה העדיפה. אם לא, אז אין הרבה ברירות ותצטרך לגשת למכון בדיקה ועם התוצאות שתקבל לגשת למוסך לקבלת חוות דעת מקצועית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מישהו יודע בפונטו דור ראשון על מה חשוב לשים דגש במיוחד? האם שימוש במים רגילים / לא מקוריים עלול לגרום לבעיות?

מה המחלות האפייניות לרכב הזה:?:

כמו כן משהו יודע אם הרכב יסחוב בעליות של חיפה עם מזגן?

כל פרט נוסף יתקבל בברכה..:idea:

פורסם

חשוב נוזל קירור אבל למצוא פונטו עם כזה זה בלתי אפשרי, אז תחפש כזאת שלפחות אתה רואה שאין ירוקת של חלודה בכל מקום ושהמים הם לא בצבע חום חלודה והשמן לא מעורבב עם מים.

אחרי שתקנה את הפונטו תחליף לה נוזל קירור (לזה שנקרא פרפלו ולא שום דבר אחר!) משאבת מים טרמוסטט חגורת טיימינג שמן פילטר שמן פילטר אוויר וכו', אם אתה רוצה שהאוטו יהיה אמין ולא "ילך ראש מנוע" כמו שהולך לחצי מדינה כי הם חושבים שבאוטו ישן כבר טיפלו כבר פעם ועכשיו לא צריך.

וכל אוטו יסחוב בעליות של חיפה, לא סוחב מורידים הילוך.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מעבר לרגישות של מערכת הקירור שכבר ציינו, בדוק היטב את תקינות המזגן (חימום וקירור), בדוק את תקינות מערכת החשמל שרגישה יחסית להתקנות ותיקונים חאפרים וכרגיל חפש רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת.

וכן, היא סוחבת בעליות של חיפה, עם או בלי מזגן. בוודאי תתפלא לשמוע, אבל באיטליה יש לא מעט עליות :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ובכן היום בבוקר הלכתי לראות פונטו מודל 2000. הרכב עבר 135K ק"מ, נראה טוב סה"כ מבפנים ומבחוץ.

אך ברגע שהתנעתי את הרכב ועשיתי בו סיבוב מבחן נתקלתי בבעיות הבאות:

1) המזגן עובד ממש חלש, אפילו על עוצמה 3 בקושי מרגישים את המזגן, כמעט ולא מקרר.

2) לאחר הסיבוב כשהרכב היה חם ומכובה רציתי להניע שוב ולקח 3 נסיונות עד שהרכב הניע.

3) כאשר לחצתי על דוושת הבלם נשמע צליל חריקה מכיוון הבלמים הקדמיים.

4) מי הקירור נראים מים רגילים, הבעלים טוען שאילו מים מזוקקים ושהם הכי טובים לרכבי הפונטו.

5) מדובר על דגם ה - 60 כוח סוס אך בעליה מתונה ביותר הרכב בקושי זז ונאלצתי לנסוע על הילוך שני.

לגבי המחיר, מדובר על 9K ~, נראה לי שאפשר ללחוץ אותו לכיוון ה - 8, אבל קודם כל אשמח לדעת מה אתם אומרים

על כל הבעיות הנ"ל, האם לעזוב את הרכב הזה או ששווה לקחת אותו לבדיקה?

פורסם

אל תקח אוטו עם מזגן לא טוב, התיקון יכול להיות יקר ומיותר. דרך אגב אם למזגן יש 3 מהירויות ולא 4 אז הוא מזגן תוצרת הארץ ולא מזגן מקורי.

ונשמע שהאוטו לא במצב מדהים, אז הייתי ממשיך לחפש.

ומים מזוקקים יש להם חומציות גבוהה יותר ממים רגילים שיכולה לפגום ברכיבים שונים, וכמובן חלודה וכל הבאלגן. היתרון זה שאין בה אבנית אבל זה ממש לא הנוזל המומלץ.

החריקה ששמעת היא כנראה לא משהו משמעותי מאוד, ההתנעות הקשות יכול להיות שקרו במקרה ויכול להיות שלא...

תשים לב גם אם האוטו מגיע לטמפרטורה שהוא צריך להגיע - לחצי, ולהשאר שמה. תבדוק את זה בעמידה בלי לנסוע.

אם הטמפרטורה יורדת למטה בצורה משמעותית בזמן נסיעה אז אין טרמוסטט. אם היא עולה מעל החצי אז אל תקנה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

טוב, אז אחרי שהתקשרתי למוסך שלי וסיפרתי לו על מצב הרכב הנ"ל המיץ לי המוסכניק חד משמעית לרדת מהרכב הזה שכן אמינות לא תהיה הצד החזק.

אז נחכה לפונטו הבאה שתבוא עלינו לטובה:wink:

אמשיך לעדכן בעת הצורך.

• תוכן חדש...