Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3881686,00.html

אני חושב שהם צריכים להעלות את הסכום כי ב3K אין משהו אחר לקנות אז לא כדאי לגרוט.

מי שמחזיק את הרכבים האלו ,בדרך כלל לא ירוץ לקנות רכב חדש -אחרת הוא כבר היה עושה זאת מזמן...

מה דעתכם על הקריאה הזאת?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה חושב שצריך להעלות את הסכום אבל אלפים כבר גרטו, אתמול ראיתי פה הודעה של בעלת רכב משנת 91 ששוקלת להשקיע עכשיו בתיקון 1200 ש"ח כדי לקבל בינואר את ה3K על הגריטה.

פורסם

חוק הגריטה העלתה את שווי הרכבים הישנים ל-3000 ש"ח, כך למעשה המדינה חרצה את גורלם של הרכבים הישנים.

בעל רכב ישן לא ימכור את הרכב בפחות מ-3000, מכיוון שיש לו את הגריטה, ומצד שני, מעטים ישלמו 3000 ש"ח עבור רכב ישן.

כך נוצר מעגל קסמים, מלבד אנשים שהרגש משפיע עליהם יותר מהשכל.

זה נכון

פורסם

3000 ש"ח זה סכום הוגן בהחלט לגרוטאות שנגרטות כרגע.

נכון לעכשיו התוכנית היא ניסיונית - לראות שהעולם העברייני לא משתלט עליה ולבדוק מה רמת המוכנות של הציבור לתוכנית.

נכון לעכשיו יש כמעט 4000 מכוניות שירדו מהכביש, שזה אומר 4000 גרוטאות לא בטיחותיות ומזהמות שאינן עוד.

זה אומר 4000 חניות פנויות, אגב. 4000 מכוניות פחות בפקק. ואולי פצוע קשה שייפצע קל, לא עלינו - כי הוא נוסע עכשיו בפונטו 96 ולא באונו 90.

השלב הבא צריך להיות הרחבה של התוכנית לכל רכב באשר הוא. אז יגיעו רכבים רבים יותר, כולל אלפי רכבים שאמורים לעבור תיקון משמעותי שלא מצדיק את ההשקעה בהם.

אגב - אוהבים להשוות את התוכנית שלנו לתוכנית האמריקאית - אבל אין סיכוי שזה יקרה כאן עקב המיסוי הגבוה.

בארה"ב המחיר הנמוך של המכוניות, מביא מענק של 3000 דולר למצב שמענק הגריטה נחשב כהתקדמות רצינית לעבר רכב חדש - יונדאי אקסנט עולה שם 11000 דולר, ואם קונים אחת חדשה מקבלים מענק של 4500 תמורת האוטו הישן - זה אומר אוטו חדש לגמרי תמורת 6500 דולר בלבד.

פה אין סיכוי שנקבל 20 אלף ש"ח בעבור גרוטאה ישנה...

פורסם

השבוע בהילוך חמישי דיברו על תוכנית דומה באנגליה.

שם התוכנית פועלת דרך סוכנויות הרכב ואם הבנתי נכון המדינה משלמת 2000 לישט והסוכנות מחוייבת לעוד 2000 לישט

כלומר לקוח מקבל הנחה של 4000 לישט ברכישת רכב חדש.

אחד המנחים התקשר לסוכנויות שונות לברר והתברר לו שהסוכנויות מעניקות הנחות נוספות מעבר למחוייב בחוק וכך הוא הגיע למצב שבאחת הסוכנויות נתנו לו הנחה של כמעט 7000 לישט ברכישת מונדאו חדשה.

בקיצור סוכנויות/יבואניות הרכב יכולות לנצל את המצב כדי לתת הנחה לרוכש רכב חדש במסגרת תוכנית הגריטה.

אני בטוח שסוכנות הרכב תקבל חשיפה תקשורתית לא קטנה אם תפרסם הנחה של נגיד 4000 שח למי שמחזיר להם רכב.

3000 שח יקבלו מהמדינה ו1000 שח הנחה שבכל מקרה מי שיתמקח קצת בסוכנות יכול לקבל באופן בלתי רשמי.

תיהיה להם עוד עלות מינורית של כ 200 שח העברת בעלות וכשעת עבודה של נהג או גורר שיקח את הרכב למגרש הגריטה.

ללקוח זה משתלם כי הוא יקבל קצת יותר יקבל את ההנחה מייד ולא יצטרך לחכות להעברה לבנק שאמורה להתרחש עד 45 יום אחרי הגריטה וכמובן הפרוצדורה עצמה.

פורסם

למען האמת אני לא מצליח להבין את ההיגיון שמאחרי ההנחיה שגיל הרכב צריך להיות 20 שנה לפחות.

שיחילו את חוק הגריטה על כל כלי הרכב, אז מה? אף רכב משנתון 2000 ומעלה לא יגרט כי הבעלים לא אידיוט למכור את הרכב בסכום הזה.

נאמר שרכב מדגם 1999 ירד מהכביש תמורת 3,000 ש"ח, זה אומר שמצבו כזה גרוע שטוב שיהפך לשבבי מתכת לפני שיהפוך את נוסעיו לפצועים, נכים או הרוגים.

ממש לא מבין את זה.

פורסם
למען האמת אני לא מצליח להבין את ההיגיון שמאחרי ההנחיה שגיל הרכב צריך להיות 20 שנה לפחות.

שיחילו את חוק הגריטה על כל כלי הרכב, אז מה? אף רכב משנתון 2000 ומעלה לא יגרט כי הבעלים לא אידיוט למכור את הרכב בסכום הזה.

נאמר שרכב מדגם 1999 ירד מהכביש תמורת 3,000 ש"ח, זה אומר שמצבו כזה גרוע שטוב שיהפך לשבבי מתכת לפני שיהפוך את נוסעיו לפצועים, נכים או הרוגים.

ממש לא מבין את זה.

באמת נראה לך שאני אתן את הסיירה לגריטה ?

פורסם
השבוע בהילוך חמישי דיברו על תוכנית דומה באנגליה.

שם התוכנית פועלת דרך סוכנויות הרכב ואם הבנתי נכון המדינה משלמת 2000 לישט והסוכנות מחוייבת לעוד 2000 לישט

כלומר לקוח מקבל הנחה של 4000 לישט ברכישת רכב חדש.

אחד המנחים התקשר לסוכנויות שונות לברר והתברר לו שהסוכנויות מעניקות הנחות נוספות מעבר למחוייב בחוק וכך הוא הגיע למצב שבאחת הסוכנויות נתנו לו הנחה של כמעט 7000 לישט ברכישת מונדאו חדשה.

בקיצור סוכנויות/יבואניות הרכב יכולות לנצל את המצב כדי לתת הנחה לרוכש רכב חדש במסגרת תוכנית הגריטה.

אני בטוח שסוכנות הרכב תקבל חשיפה תקשורתית לא קטנה אם תפרסם הנחה של נגיד 4000 שח למי שמחזיר להם רכב.

3000 שח יקבלו מהמדינה ו1000 שח הנחה שבכל מקרה מי שיתמקח קצת בסוכנות יכול לקבל באופן בלתי רשמי.

תיהיה להם עוד עלות מינורית של כ 200 שח העברת בעלות וכשעת עבודה של נהג או גורר שיקח את הרכב למגרש הגריטה.

ללקוח זה משתלם כי הוא יקבל קצת יותר יקבל את ההנחה מייד ולא יצטרך לחכות להעברה לבנק שאמורה להתרחש עד 45 יום אחרי הגריטה וכמובן הפרוצדורה עצמה.

אני אתן את הסיירה שלי במתנה לאחד מחובבי פורד בארץ,רק לא להוסיף עשרות אלפי דולרים על איזה עגלה מלאה בחיישנים.

פורסם
חוק הגריטה העלתה את שווי הרכבים הישנים ל-3000 ש"ח, כך למעשה המדינה חרצה את גורלם של הרכבים הישנים.

בעל רכב ישן לא ימכור את הרכב בפחות מ-3000, מכיוון שיש לו את הגריטה, ומצד שני, מעטים ישלמו 3000 ש"ח עבור רכב ישן.

כך נוצר מעגל קסמים, מלבד אנשים שהרגש משפיע עליהם יותר מהשכל.

אתה צודק,שישאר ככה,אין שכל יש רגש.

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3881686,00.html

אני חושב שהם צריכים להעלות את הסכום כי ב3K אין משהו אחר לקנות אז לא כדאי לגרוט.

מי שמחזיק את הרכבים האלו ,בדרך כלל לא ירוץ לקנות רכב חדש -אחרת הוא כבר היה עושה זאת מזמן...

מה דעתכם על הקריאה הזאת?

דעתי על קריאתך.

שלילי

פורסם

תגובה יפה לכתבה:

"תוספת זיהום האויר מהרכב הישן, זניחה בהשוואה לזיהום הכרוך במיחזורו ויצור של רכב חדש שיחליף אותו. המסקנה המתבקשת היא שלטובת הסביבה יש להשתמש בו עד כמה שניתן, עם תחזוקה נאותה כמובן."

יפה לא?!

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
תגובה יפה לכתבה:

"תוספת זיהום האויר מהרכב הישן, זניחה בהשוואה לזיהום הכרוך במיחזורו ויצור של רכב חדש שיחליף אותו. המסקנה המתבקשת היא שלטובת הסביבה יש להשתמש בו עד כמה שניתן, עם תחזוקה נאותה כמובן."

יפה לא?!

תגובה זו נכונה ללא ספק.

מאחורי ההליך הזה מסתתר תמנון רב זרועות.

קשורים בו בשלנים בעלי אינטרס רחב.

רק שעל זה לא מדברים בתקשורת.

פורסם
3000 ש"ח זה סכום הוגן בהחלט לגרוטאות שנגרטות כרגע.

נכון לעכשיו יש כמעט 4000 מכוניות שירדו מהכביש, שזה אומר 4000 גרוטאות לא בטיחותיות ומזהמות שאינן עוד.

זה אומר 4000 חניות פנויות, אגב. 4000 מכוניות פחות בפקק. ואולי פצוע קשה שייפצע קל, לא עלינו - כי הוא נוסע עכשיו בפונטו 96 ולא באונו 90.

..

הכל נכון , רק שדור העתיד לא יחווה את חווית רכבי האספנות :cry:

פורסם

היום קיבלתי בגיל וברינה את ההודעה מהמשרד להגנת הסביבה ומשרד התחבורה והבטיחות בדרכים, שקוראת לי לגרוט את הוויניאלה גאמין בת ה-41 שלי. ובכן, איזו שאלה? רצתי לגרוט!*

attachment.php?attachmentid=198254&stc=1&d=1272557991

attachment.php?attachmentid=198255&stc=1&d=1272557999

*את המכתב.

• תוכן חדש...