Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי קצת קשה לנסח כותרת עניינית לשאלה.

כיביתי את המנוע, הוצאתי את המפתח מהסוויץ' (כאשר ההילוך P ואמברקס מורם) ויצאתי מהאוטו.

לאחר מכן, קרה מצב בו הורידו את האמברקס, העבירו את ההילוך ל"1" ודחפו את האוטו אחורה (כל זה בלי להתניע).

רציתי לדעת האם דבר כזה יכול לפגוע בתיבה? הרי 1 הוא הילוך השואף להתקדם, ואת האוטו דחפו לכיוון הנגדי.

תודה לעוזרים

פורסם
היה לי קצת קשה לנסח כותרת עניינית לשאלה.

כיביתי את המנוע, הוצאתי את המפתח מהסוויץ' (כאשר ההילוך P ואמברקס מורם) ויצאתי מהאוטו.

לאחר מכן, קרה מצב בו הורידו את האמברקס, העבירו את ההילוך ל"1" ודחפו את האוטו אחורה (כל זה בלי להתניע).

רציתי לדעת האם דבר כזה יכול לפגוע בתיבה? הרי 1 הוא הילוך השואף להתקדם, ואת האוטו דחפו לכיוון הנגדי.

תודה לעוזרים

עקרונית כמה שאני מבין ולא הרבה ,משאבת השמן שמפעילה את מצמדי הגיר ודוחפת שמן לממיר לא מסתובבת עם מנוע כבוי,בשל כך אין לחץ בגיר,במצב כזה האוטו נוסע לכל מקום בכל מצב של השיפטר למעט מצב P .

אולי אני טועה אז בטח מומחי הפורום יתקנו אותי.

פורסם

גיר אוטומט מצוייד בממיר מומנט שזה בערך כמו 2 מאוררים העומדים אחד מול השני וככול שאחד מסתובב מהר יותר הוא מסובב את השני

המנוע לא עובדרק שם זה עם שמן שנכנס בלחץ של משאבה כך שאין נזק אם מזזים מעט את ההרכב כבוי במהירות איטית

למעט הילוך P שם יש נעילה מכאנית .

פורסם
עקרונית כמה שאני מבין ולא הרבה ,משאבת השמן שמפעילה את מצמדי הגיר ודוחפת שמן לממיר לא מסתובבת עם מנוע כבוי,בשל כך אין לחץ בגיר,במצב כזה האוטו נוסע לכל מקום בכל מצב של השיפטר למעט מצב P .

אולי אני טועה אז בטח מומחי הפורום יתקנו אותי.

אתה צודק ומצב בממיר מומנט לא ממש משנה בשלב של מנוע כבוי.

פורסם

קרה לי פעם שבטעות הזזתי את הרגל בזמן נסיעה על כ60ק"מש ועם הרגל פגעתי במפתחות, המנוע התכבה, איך שפתחתי סוויץ המנוע הניע, מסתבר שאפשר להניע עם גיר אוטומט בדחיפה..

פורסם
קרה לי פעם שבטעות הזזתי את הרגל בזמן נסיעה על כ60ק"מש ועם הרגל פגעתי במפתחות, המנוע התכבה, איך שפתחתי סוויץ המנוע הניע, מסתבר שאפשר להניע עם גיר אוטומט בדחיפה..

היי

היית ב N ? ב60 קמש ?

איך ידעת שהמנוע כבוי ?

משהו לא מסתדר לי..

פורסם

הידית הייתה משולבת D, המפתח בטעות הסתובב למצב OFF, מייד פתחתי סוויץ ולפתע המנוע הניע לבד.

ז"א שבהילוך D הגיר מסובב את המנוע, אבל צריך לזה מהירות.

פורסם

היי

יש ניגוד בדבריך.

המנוע לא קיבל הצתה חשמלית אבל המשיך להסתובב.

זה שחיברת את הסוויץ החזיר הצתה למנוע.

מנוע "שלא מסתובב" פרושו פריילוף בממסרה.

המבנה הפלניטרי אינו מאפשר הדלקה במנוע מכובה ללא לחץ שמן.

הסיכוי היחידי(ואני ספקן לגביו) הוא לסובב את הסטרטרCRANKING במהירות,אז אולי...

בסיירה שלי אפשרי להניע עם מנוע כבוי,זה כולנו יודעים.

פורסם

לפי מה שאני יודע אפשר להניע את הרכב בזמן הנסיעה רק כשתיבת ההילוכים במצב N

קרה לי בצבא שמנוע של אביר נכבה לי(או שכיביתי אותו איכשהו בטעות) וניסיתי להניע על D וזה לא הניע אז העברתי לN והנעתי וכל זה שאני משייט על 70 קמש בכביש ריק באמצע הלילה.

פורסם

קצת הסתבכתי עם התשובות שלכם.

לא נגרם נזק לגיר מכיוון שהרכב נדחף לקצת זמן ובמהירות איטית? אך בעיקרון דבר כזה יכול לפגוע בגיר?

הבנתי נכון?

תודה לכם:wink:

פורסם
היי

יש ניגוד בדבריך.

המנוע לא קיבל הצתה חשמלית אבל המשיך להסתובב.

זה שחיברת את הסוויץ החזיר הצתה למנוע.

מנוע "שלא מסתובב" פרושו פריילוף בממסרה.

המבנה הפלניטרי אינו מאפשר הדלקה במנוע מכובה ללא לחץ שמן.

הסיכוי היחידי(ואני ספקן לגביו) הוא לסובב את הסטרטרCRANKING במהירות,אז אולי...

בסיירה שלי אפשרי להניע עם מנוע כבוי,זה כולנו יודעים.

ממש לא התכוונתי למה שאתה חושב!

התכווני שהגיר האוטומטי מצליח לסובב את המנוע, (הנעה בדחיפה הכוונה)!!

ברור כשמש שאם הסוויץ מכובה המנוע לא יניע כי הוא לא מקבל הצתה (ברכב מודרני).

פורסם
ממש לא התכוונתי למה שאתה חושב!

התכווני שהגיר האוטומטי מצליח לסובב את המנוע, (הנעה בדחיפה הכוונה)!!

ברור כשמש שאם הסוויץ מכובה המנוע לא יניע כי הוא לא מקבל הצתה (ברכב מודרני).

היי

הנעה בדחיפה ממצב אפס ?

או בזמן תנועת הרכב ?

לי לא ברור כל כך כשמש.

ברכב שלך פיקוד סולנואידים בגיר ?

פורסם

כן הפיקוד סולנואידים(זה לא גיר אוטומט מכאני, אלא זה גיר נשלט חשמלית מחשב).

בקיצור מה שקרה הוא כדי שתבין, הרכב היה בנסיעה על מהירות 60קמ"ש, בטעות סובבתי את מתג ההצתה לOFF למספר שניות, לאחר מכן רציתי להניע בחזרה, אז איך שפתחתי סוויץ ישר המנוע התניע מעצמו(מבלי להפעיל סטרטר).

• תוכן חדש...