Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב שלי לפני כשנה ומורכבת בו תאורת קסנון (לא מקורית מן הסתם). מפעם לפעם הפנס השמאלי היבהב בזמן פעולה.

לפני יומים הפנס השמאלי הפסיק לעבוד, הלכתי למתקין באיזור רחובות ולאחר בדיקה הוא החליף את הבלאסטר של הפנס השמאלי והפנס עובד שוב ולפי מה שרשום על הבלאסטר שהוחלף כי הוא מיועד לנורה של 35W כך שהוא אמור להתאים אלא שניתקלתי במספר בעיות:

1. גוון האור הוא לבן יותר ונראה כאילו עוצמת האור חזקה יותר. במהלך הבדיקות, לפני החלפת הבלאסטר, הוחלפה נורה כדי לשלול תקלה בנורה עצמה אבל המתקין טוען כי הנורה הישנה הוחזרה למקומה. האם החלפת הבלאסטר יכולה לשנות את גוון האור? מהידע שלי על שפופרות פריקה נראה לי כי שוני במתח ישנה רק את העוצמה ולא את הצבע.

2. פעם בדקה הפנס מהבהב וכבה לזמן קצר (רבע שנייה) הוחלפו שני בלאסטרים ובשניהם ישנה את אותה תופעה. בפנס הימני עם הבלאסטר הישן אין את התופעה הזאת. המתקין טוען כי יש להוסיף קבל גדול (4700 מיקרופרד 16V) על קו האספקה כדי למנוע את הספייקים שנוצרים בזמן העבודה וכך תיפתר הבעייה. אבל נראה לי שלא זו הבעייה מכוון שצריכת זרם ריגעית גבוהה קיימת רק בזמן התנעת הנורה ולא בזמן עבודה.

3. נורת האזהרה כי אחת מנורות הרכב תקולות התחילה לדלוק אצלי מלפני יומים, בזמן החלפת הבלאסטרים היא כבתה אך נדלקה שוב כשנסעתי משם. הנורה עדיין דולקת גם כאשר הפנסים כבוים. היכן התקלה?

פורסם

מישהו? אני צריך לחזור היום למתקין לטיפול בתקלה ולא הייתי רוצה להפרד מכמה מאות שקלים ללא צורך.

דרך אגב, האם הגיוני כי מחיר בלאסטר משומש הוא 250 ש"ח? גבוה/נמוך מדי? ומה מחיר נורת קסנון חדשה בהספק 35W?

פורסם

יתכן שלא ביצעו לך התקנה כמו שצריך, הייתי פונה לחשמלאי אחר.

הגוון אור תלוי בנורה, אך גם בבלאסט, ז"א בשביל להחליף גוון צריך להחליף גם נורה וגם בלאסט, כי יש שינוי בזרם, ואני מקווה שאני לא טועה.

לגבי הבעיה שהאור מהבהב פעם בדקה, יכול להיות מגע רופף או משהו כזה, או שהקיט לא איכותי, של איזה חברה הוא?

הבעיה שהנורה דולקת לך בלוח השעונים, כניראה שיש מגע רופף כמו שאמרתי.

פורסם

הגוון תלוי בנורה בלבד. העוצמה יכולה להיות קשורה במגבר במידה ומדובר במגבר 35W או מגבר 55W.

יכול להיות שיש לך אולי תקלה באחת הנורות. או שההתקנה לא בוצעה כהלכה.

HU : Pioneer Premier P510UB ;Amplifier Kenwood 240W RMS; Soundstream Ls692 6x9 Speakers + Comp' Image Dynamics CTX65(100RMS) ; Sub-woofer Pioneer 800Watt

פורסם

הנה התמונות של הבלאסטר החדש. ולפי מה שכתוב הוא מגבר 35W כמו הבלאסטר הישן.

למה הכוונה "יכול להיות שיש לך אולי תקלה באחת הנורות." כיצד ניתן לדעת אם הנורה תקינה או לא? הרי היא דולקת. ובנוגע ל "ההתקנה לא בוצעה כהלכה." היכן המרכיב יכול לטעות? החיבורים הם כמו לגו ולא ניתן להרכיב לא נכון.

ד"א, נורת האזהרה כי אחת מנורות הרכב תקולות גילתה לי כי נורה של האור בלם שרופה.

Image040.jpg

Image039.jpg

פורסם

אני מתעסק הרבה עם קסנון אבל מה שקרה לך לא נתקלתי בו בעבר. לכן לצערי אין לי כרגע תשובה בשבילך.

חכה לתגובות נוספות

HU : Pioneer Premier P510UB ;Amplifier Kenwood 240W RMS; Soundstream Ls692 6x9 Speakers + Comp' Image Dynamics CTX65(100RMS) ; Sub-woofer Pioneer 800Watt

פורסם

דחיתי את הביקור אצל המתקין עד שאהיה חכם יותר בנושא "האם החלפת בלאסטר משנה את גוון האור" כי לא ממש מתחשק לי לשפוך מאות שקלים בטיפולי "מצליח".

מישהו יכול לעזור בנושא? מה שמפריע לי הוא שגוון האור הוא לבן יותר ונראה כאילו עוצמת האור חזקה יותר לאחר החלפת הבלאסטר.

פורסם

שלום

1. בהחלט הגיוני שהחלפת בלאסט שלא מאותה חברה ישנה את עוצמת האור. כי כל בלסט מדליק את הנורה באופן שונה. תופעה זו בעיקר בכל הבלסטים מסין.

2. תופעה שסיפרת עליה של בלסטים שנדלקים ופעם בקדה נכבים, יכולה לקרות בעיקר ברכבים גרמניים מדגמים חדשים ששם הנורות מקבלות מתח פועם (עליה וירידה של המתח באופן קבוע שלא מפריעה לנורות הלוגן אלא לקסנון בלבד) ניתן לתקן זאת על ידי יישור המתח עם קבלים נכונים.

3. תוכל לפנות אלי לכל סיוע אם תצטרך

בברכה,

ברוך 054-2424999

ברוך

• תוכן חדש...