Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עצוב או לא, העולם דרש XJ שונה. כמה אפשר להשאר ייחודיים מהמתחרים ? אני לא רואה את עצמי בא לקנות את הXJ הנוכחית כשיש לי אפשרות לבחור בסדרה 7 \ A8, פשוט כי העיצוב כבר עבר זמנו. דיי, אתם רוצים שהעיצוב הזה ישאר אותו דבר חצי יובל ? צריך שינוי, והעולם דרש את זה. אפשר לראות את זה טוב טוב על טבלת המכירות. מי ישמע, נפל אייקון מוטורי.

ניסו כבר כמה מתיחות פנים כדי לשמור אותה קצת יותר עדכנית אך עדיין עם אותו קו עיצוב. אני כבר לא רואה מה אפשר לעשות עם העיצוב הזה שטרם עשו, כדי שישאר אותו עיצוב אך יותר מתאים לתקופה שאנו חיים בה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין וויכוח על כך שה XJ נופלת מן המתחרות בכל סעיף (מלבד סעיף הנוחות, כולל S class עם מתלי אוויר), הנק' היא העיצוב הקלאסי שלה שמבדיל אותה מן המתחרות שבכל דור לובשות צורה חדשה.

אותו הדבר ניתן לומר גם לגבי פורשה 911 ששומרת על אותם קווים עיצוביים במשך השנים. מעט מאוד אנשים יטענו ש 911 יותר יפה מפרארי 430, אבל העובדה שהיא שומרת על אותם קווים ייחודיים מיום הולדתה בהחלט מוסיף לה המון נקודות.

פורסם
הבה נקדישה דקת דומיה לזכר נפילתו של אייקון מוטורי. העיצוב של ה XJ התאפיין בשינויים מינוריים לאורך השנים, דבר שהקנה לה ייחודיות ושיק קלאסי, מה שכ"כ חסר במתחרות שלה בסגמנט מכוניות הפאר בעיקר מתוצרת גרמניה. עצוב.

וזה גם הדבר שהביא את יגואר על סף פשיטת רגל.

אין ברירה, העולם מתקדם וממשיך הלאה, יגואר לא יכולים להמשיך להציע ללקוחות דגמים שנשארו בשנות ה80.

פורסם

הללויה, אני מאוהב.

סוף סוף שאגואר שאפשר להגיד עליה שהיא נראית טוב.:arrow:

הקודמות היו- איך נאמר את זה- הן הזכירו לי אנשים זקנים, נפתלין, וכובע מגבעת.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יופי, לפחות יש עוד קצת אנשים שחושבים רחוק יותר.

איך אפשר תסבירו לי להמשיך עם אותו עיצוב כבר עשרות שנים ? וטוב שמישהו הזכיר את זה, יגואר עם העיצובים האלו היו מאוד רחוקים מראש טבלת מכירות היוקרה, ואני בטוח שהעיצוב היה אחד הגורמים העיקריים לדבר. רוצים רכב קלאסי ? קנו אחד משומש.

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
איך אפשר תסבירו לי להמשיך עם אותו עיצוב כבר עשרות שנים ?

מדובר לא על רכב עממי חסר פנים. מדובר על רכב יוקרה שמיועד לאנשים מצליחים שכסף לא חסר להם. אנשים כאלה בד"כ מעדיפים מידה מסויימת של שמרנות, מסורות וערכים שבאו מהעבר. מה שאני רואה בעיצוב חדש של XJ זה טויוטה קורולה מנופחת עם חזית קצת שונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא קצת הגזמת ? קורולה ?

אין מה לעשות, העולם פונה למשהו יותר צעקני מאשר השעמום שהעניקה הXJ היוצאת. אני לא יכול להמשיך להתווכח איתכם לבד, אתם עוד תוציאו לי קלפים מהשרוול, אבל אני רואה ביקורות של אנשים מהעולם על הXJ, והרוב פשוט מבקש עיצוב חדש. ושוב, טבלת המכירות מייצגת את זה. היו צריכים רכב חדש לגמרי.

אני לא מוציא את מעצב הXJ הזאת חסיד ומלאך, ברור שהיה אפשר לעצב אותו קצת יותר דומה לדורות הקודמים, אבל אני לא חושב שיש פה נפילת אייקון מוטורי.

פורסם

נו טוב, חלק אחורי מאוד מזכיר את מונדאו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
עצוב או לא, העולם דרש XJ שונה. כמה אפשר להשאר ייחודיים מהמתחרים ? אני לא רואה את עצמי בא לקנות את הXJ הנוכחית כשיש לי אפשרות לבחור בסדרה 7 \ A8, פשוט כי העיצוב כבר עבר זמנו. דיי, אתם רוצים שהעיצוב הזה ישאר אותו דבר חצי יובל ? צריך שינוי, והעולם דרש את זה. אפשר לראות את זה טוב טוב על טבלת המכירות. מי ישמע, נפל אייקון מוטורי.

ניסו כבר כמה מתיחות פנים כדי לשמור אותה קצת יותר עדכנית אך עדיין עם אותו קו עיצוב. אני כבר לא רואה מה אפשר לעשות עם העיצוב הזה שטרם עשו, כדי שישאר אותו עיצוב אך יותר מתאים לתקופה שאנו חיים בה.

פה בדיוק נמדדת גדולתו של מעצב. לא במחזור החומר אלא בשימור הרוח שלו. ראה למשל את מרצדס E קלאס החדשה(ואינני נמנה על חובבי מרצדס) - איזו תעוזה, אילו קוים חזקים לעומת קודמתה הג'לטינית משהו - ובכל זאת, אתה מיד רואה שזו E קלאס, עם רמיזות ל-W123 ואותה ארכיטקטורת חלק אחורי העוברת מדור לדור.

שימוש במאפיינים קלאסיים אינו מחייב רטרו. אסטון מרטין היא דוגמה למוטיבים קלאסיים בעיצוב מודרני ויעיל. כך גם לנצ'יה דלתא ומאזרטי קוואטרופורטה הנוכחיות, ניסן 370Z ואפילו סאאב, עם 9-3.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אז המעצב לא כל כך גדול בשילוב של קווים קלאסיים עם קווים מודרניים. אני כן חושב שהוא מעצב עם ראש מודרני לחלוטין, אולי אפילו מעצב צעיר וקצת מתלהב, שהלך עם העיצוב החדש רחוק ככל שהמוח שלו יכול ללכת, ולדעתי פשוט עשה את זה, גם בלי זכר לXJ הקודמת.

פורסם

מצד שני, הגולפים לא כל כך מזכירים את הדורות הקודמים להם בהרבה בחינות. והתוצאה? ייחודית פר כל דור.

אני אוהב את דור 4 למשל, ה-5 מכוער לי.

יגואר הלכו בקו של לקסוס, מרצדס, ב-מ-וו, ועוד ועוד יצרניות יוקרה, שהבינו שהעיצוב חייב להיות תואם-תקופה ולא שמרני מהנפתלין.

עיצוב יכול לשבור מותג. אם אתה הולך רחוק מדיי, אנשים יתרחקו ממך. אם אתה נשאר מאחור מדיי, אנשים יראו בך את "הזקן המשוגע מהפאב של הסקוטי" או משהו כזה, ויתרחקו ממך.

היום העיצוב זורם בצורה שכל דור חדש נהיה יותר חללי באנקדוטה אחת או 2 בלבד מקודמו, בכל הרכבים. זה מורגש יותר ברכבי היוקרה, שכולם מציעים פינוקים דומים מאד, וכל מה שנשאר זה להציע עיצוב מוחצן או מורגש. תאמין לי, גם בעוד כמה שנים, אתה תוכל לזהות מייד שזו יגואר. וזה לא לרעה.

חוץ מזה, שימור רוח? ראית מה קרה לחיפושיט החדשה?...

לפעמים, צריך לעשות "חלף עם הרוח" לעיצוב הישן. אנחנו בסוף שנות ה-2000, עומדים להיכנס לעשור חדש בדור הממוחשב, הדברים חייבים להשתנות גלובאלית (לא רק בעיצוב הרכב, אם כי שם זה מורגש חזק).

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יש ספירה לאחור באתר של יגואר.

עוד כמה שעות המכונית מוצגת.

http://www.jaguar.com/allnewxj/default.htm

לפי התמונה של הרכב מהזוית העליונה (התמונה שבלינק), החלק הקדמי רחב יותר מהחלק האחורי. רק לי זה מוזר, או שזה נורמלי?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...