Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם אני רואה תמונות של רכבים שבהם הסאב מותקן הפוך זאת אומרת עם המגנט כלפי חוץ.

השאלה שלי זה , מה זה נותן מבחינת סאונד? יש הבדל?

לפי הבנתי בחיבור כזה מבצעים החלפת פאזות במונובלוק כדי לקבל את הסאונד המתאים לסאב הזה, הבנתי נכון?

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אין הבדל בין שתי סוגי ההתקנות

הפאזה מתהפכת כשהסאב הפוך אבל גם ככה הופכים פאזות בכיוונים אז זה לא קריטי

בדרך כלל משתמשים בסוג כזה של התקנה כאשר יש בעית עומק בהתקנה

ורוצים לשים סאב עמוק

פורסם

אבל השאלה אם הבאס מורגש כאילו היה בצורה הרגילה (כלפי חוץ).

הרי המברנה בכיוון של גב המושבים וכביכול הצליל נבלע (לפי דעתי , כי אני אוהב את הסאונד כאפשר הוא כלפי חוץ)

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

אז לסיכום המטרה שמתקינים סאב הפוך זה בגלל הגודל שלו ?

אם הוא כזה גדול זה אומר שהמברנה שלו יותר עמוקה?

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

פורסם

מתעלק על השירשור.

ואיזו תיבה סאב הפוך צריך?

או שהוא משתמש בבגא'ז כתיבת תהודה?

התיבה שלי תופסת את כול הבגאז ואני רוצה לעשות ככה גם אבל אין לי מושג בזה ואיזו תיבה אני צריך לתכנן בשביל דבר כזה.

פורסם

כשמדובר בסאב הפוך בודד בתיבה - זה באמת אותו הדבר.

אבל... מה קורה כשלוקחים תיבה אחת (בלי מחיצה פנימית - נפח משותף לשני הסאבים) ואת אחד הסאבים הופכים (פשוט בגלל שהיה צריך לחסוך בנפח פנימי של התיבה כי אחרת היא לא היתה נכנסת לתא המטען) - מה אז?

האם צריך להפוך את הפאזה של אחד הסאבים? :-D

השאלה הזו נולדה מהסט אפ המתוסבך הזה - למה הוא מתוסבך? אני אסביר.

שני הסאבים עובדים באותו הנפח (הכוונה כאן היא לנפח משותף) רק שאחד מהם הפוך - כששניהם בפאזות ישרות - הסאב שנמצא בתוך התיבה בועט החוצה בעוד הסאב ההפוך בועט פנימה - הפחד הוא שהבעיטה של הסאב ההפוך תעשה נזק ותדחוף את הממברנה של הסאב הישר יותר מידי החוצה.

מצד שני - אם נהפוך את אחת הפאזות בסאבים - שניהם - או שיבעטו לתוך התיבה או שיבעטו מחוץ לתיבה וזה גם יוצר מצב בעייתי.

עד היום לא ברור מה כדאי - אבל שני המצבים אפשר להתקל בבעיות.

מסקנה - לעשות תיבה עם מחיצה פנימית זה תמיד מומלץ - גם במקרה שסאב אחד מפסיק לפעול - הוא לא רואה נפח כפול וגם נעלמות כל התופעות המוזרות האלו כשעובדים עם סאב אחד הפוך.

ברוב המקרים בסט אפ הזה כן הופכים פאזה עד כמה שידוע לי כי לתיבה יש נפח מספיק גדול (בהנחה שהחישוב של התיבה נכון) בשביל לחטוף מכה כפולה מהסאבים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כשעושים כזה דבר מחשבים תיבה בנפח משותף לשני הסאבים ומחסירים ממדי התיבה הפנימיים והחיצוניים את הנפח של הסאב ההפוך - ככה חוסכים מקום וגודל של תיבה במקרים קיצוניים שבהם פשוט אין מספיק מקום בתא המטען...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

צודק לגבי הנפח, אבל פערים של 2 ליטר בנפחים סטנדרטיים של סאבים סטנדרטיים יהיו שוליים.

קח את הIDMAX הענק, נפחו כ2.5 ליטרים. לא מאד משמעותי כשהנפח הבינוני המומלץ הוא 36 ליטר.

אצל עופר, זה העסוק, היה את הסאב הנ"ל בתצורה של בניה רגילה והפוכה. לא נרשמו שינויים שמיעים.

• תוכן חדש...