Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שקראתי באתרים שונים הודעה P1529 משמעותה שמחשב המנוע קיבל הודעה על תקלה בגיר או משהו כזה.

בדרך כלל מתלווה אליה קוד תקלה נוסף שמפרט את התקלה.

במקרה שלי הייתה רק תקלה P1529 בלבד.

לפי הנתונים במחשב הרכב היא קרתה ב70 קמ"ש בערך כשהמנוע היה במאמץ די גבוה.

איפסתי היום את התקלה ובינתיים היא לא חזרה.

יש רעיונות?

פורסם

הבעיה חזרה אז תעשה את זה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=155919

אם הממיר מומנט מתגלה שלא מתפקד יש לבצע בדיקות בסדר הבא:

• בדוק את החיבור החשמלי לסולנואיד ואת אות ההפעלה שהוא מקבל מה TCM.
  • בדוק תפקוד מכאני של הסולנואיד TCC עצמו ואת תפקוד השסתומים ביחידה ההידראולית שמפעילים את הממיר מומנט.
  • אם נמצאה תקלה מתקנים ואם לא אז יש לפרק את הממיר מומנט ומהתיבה ולבדוק את מצב האורינג בציר הכניסה שמתחבר לתוך הממיר ואם גם הוא תקין כנראה הבעיה במצמד ממיר מומנט עצמו (מצב די נדיר).

מציע ראשית להתייעץ עם מכון לתיבות אוטומטיות או מוסך מורשה יונדאי שמשפץ תיבות אלו, יתכן ויש בולטין או ידע מוקדם על תקלה ספציפית זו שתחסוך מאמצי אבחון ועבודה.

פורסם

השאלה היא מהיכן מחשב הגיר מחליט שיש כאן בעיה.

האם הוא מודד מהירויות סיבוב לפני ואחרי הממיר מומונט ואם המהירות לא זהה הוא מחליט שאין הצמדה ויש תקלה?

האם הוא מודד את הזרם שזורם אל הסלונואיד ואם יש נתק אז אין זרם והוא מחליט שיש תקלה?

האם יש מיקרוסוויטש פנימי שמתנתק ומתחבר לפי תנועת הסלונואיד?

אם אני יודע מהיכן המחשב מחליט שיש את הבעיה יש כיוון איך להמשיך אחרת אני מתחיל לירות באפלה.

אגב, הבעיה חזרה הערב שוב כאשר תימרנתי יציאה מחניה, לא בדיוק מצב שבו נועל הממיר אמור להכנס לפעולה. אני מתחזק בהשערה שיש כאן בעיית מגע חשמלי באיזשהו מקום ואין לי מושג היכן

פורסם

לא סביר שהתקלה התקבלה בתמרון חנייה, זוהי תקלה שמדווחת עקב הפעלת ממיר מומנט לא תקינה ולא קשורה ישירות לבעיה חשמלית.

מציע שתעשה סריקה עם סורק מקורי של יונדאי, יש לי החשש שיתקבל קוד תקלה שונה.

אם יתקבל קוד תקלה זה אז יתכן שיש כאן בעייה ביחידת בקרת התיבה עצמה.

פורסם

האם יש אתר בו ניתן להוריד את ה manual של יונדאי אטוס?

מצאתי באינטרנט manuals של כמה דגמי יונדאי אחרים, ה manuals שלהם מאוד טובים. יש בהם פירוט של תקלות ה obd השונות במנוע ובגיר האוטומטי עם תרשים זרימה מה לבדוק וכיצד לבדוק כל תקלה.

לא מצאתי בין תקלות הגיר האוטומטי שמוזכרות שם תקלה P0741 למרות שמוזכרות שם הרבה תקלות ספציפיות לגיר אוטומטי.

אני מקווה למצוא manual של יונדאי אטוס, אולי שם יהיה כיוון.

• תוכן חדש...