Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש 431, רק נפתח והופה נסגר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6313 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3681260,00.html

נסגר לרגל הסדרת התקנה לקויה של מעקות הבטיחות.

כמה שאני "אוהב" את מופז, הפעם מגיע לו שאפו!

הליקויים יתוקנו לאלתר על חשבון הזכיין (דניה סיבוס).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מה שיפה זה, שנתנו למע"צ לתקן את הגדרות.

אני משער שעשו את זה בהתבסס על העבודה ה"נהדרת" של מע"צ בשאר כבישי הארץ :nono:

כמו שהוזכר בוידאו שבכתבה, השילוט הוא בעיה הרבה יותר חמורה והוא בפני עצמו צריך להוות סיבה לטיפול מיידי בכביש.

מדינת חלם.

דני G.

פורסם
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3681260,00.html

נסגר לרגל הסדרת התקנה לקויה של מעקות הבטיחות.

כמה שאני "אוהב" את מופז, הפעם מגיע לו שאפו!

הליקויים יתוקנו לאלתר על חשבון הזכיין (דניה סיבוס).

בגירה, באתרים כלכליים (למשל גלובס) מתוארת תמונה שמעוררת סימני שאלה.

קיים סיכוי לא קטן שמדובר בסה"כ בסכסוך מסחרי שאין דבר בינו לבין בטיחות.

אם אכן זה המצב אז יתכן שבמשרד התחבורה יושבים עבריינים, שמנצלים את כוחם באופן בוטה לטובת אינטרסים עסקיים של גוף כלכלי ויתכן שמתוך שיקולים זרים.

פורסם

דורקי,

למי בדיוק אתה רוצה שהאנשים במשרד התחבורה יאמינו?

לקבלן או ליבואן שהוא הסמכות המקצועית שמונתה והוכשרה ע"י היצרן?

איפה שלא תהיה האמת, לא תצליח לגרום לי להזיל דמעה על דניה-סיבוס.

אפרופו חלם, שמעתם על הגשר היפה שבנו לנו מעל הרכבת בבינמינה?

את הגשר מעל הרכבת בנתה הרכבת והוא כבר מוכן.

את כביש הגישה מהגשר לכביש 4 אמורה לבנות המדינה, רק שהם עדיין בכלל לא הוציאו מכרז עליו אז הגשר היפה עומד חסום משני צדדיו בבטונדות, עד שיוציאו את המכרז ויבנו כביש בטח יצתרכו כבר לשפץ את הגשר:shock:

אם זה היה מחזה של קישון, זה היה מצחיק, כשזה בחיים, זה עצוב!

פורסם

וזה בדיוק למה אסור להאמין למה שכתוב בעיתון.

הכביש לא נסגר.

עקב העבודות ייתכן ויסגר אחד הנתיבים.

מפה ועד לסגירת הכביש המרחק רחוק.

גם כן העיתונים/אתרי חדשות האלו, העיקר לרוץ לשים כותרות בומבסטיות.

פורסם
דורקי,

לפי דעתי זה מעשה נמהר וביריוני של הממשלה. הממשלה לא צריכה להאמין לאף גוף - היא צריכה לבדוק בעצמה. דניה סיבוס קנו את המחברים מהמפעל שמייצר ליבואן בארץ - הם פשוט חסכו את התיווך (לטענתם). היבואנים כמובן לא מאושרים מכך, הם מעדיפים להרוויח על פני לא להרוויח.

מעבר לכך - דניה סיבוס הפסידו כספים רבים על בניית הכביש הזה, בשל שינויים בעלויות, בתוואי הכביש וכו, המטרה שלנו בתור אזרחים זה לתמוך בהעברת פרוייקטים לחברות אזרחיות. בדרך כלל הן יותר מהירות, יותר יעילות והביצועים טובים יותר. כאשר מע"צ מקבלים פרוייקטים העלות בדרך כלל מוכפלת ומושג הזמן מאבד ממשמעותו .

http://www.themarker.com/tmc/archive/arc.jhtml?from=aonline&ElementId=mro20080330_09&origin=ibo&layer=hp

אני רוצה שלחברות יהיה רווח קטן מניהול יעיל וטוב של פרוייקטים לאומיים. אני חושב שצריך לבדוק טוב טוב האם המעקות באמת לא תקינים או שזו המצאה של היבואן. ואני חושב שמלבד פאשלת השילוט (שזה פאשלה נוראית) הכביש פשוט מדהים. הוא מייעל את החיים של כל אלו שגרים בסביבות הכביש.

אז צריך לתת את הכבוד לדניה - הרבה מעבר לכבוד שאני אתן למע"צ...

פורסם
דורקי,

בגירה - אין לי שום עניין בחב' דניה סיבוס וגם לא בחב' אפריקה - ישראל (הבעלים של דניה).

רק מה, כשיבואן בלעדי (טרפיטק) תובע את סגירתו של כביש בשל ליקוי בטיחות, אני חושד שאותו יבואן לא חתך את הקופון שלו ולכן הוא משתולל (יתכן שאני סתם ציני ומניעיו של אותו יבואן טהורים לחלוטין - יתכן).

אני מאמין "שהסיפור האמיתי" שונה מאוד מהמתואר באמצעי התקשורת ושישנם בסיפור עוד הרבה מאוד עניינים עסקיים שאינם ידועים לנו.

לטעמי בכל אופן - (מעריץ מס' 1 של מופז או לא?) - אנו עדיין רחוקים מרחק רב מלהעניק לו צל"ש, לא אופתע באם הסיפור יסתיים בטר"ש (נוסף!) למשרד התחבורע.

פורסם

נהפכנו לחברה כ"כ צינית, שאני פשוט לא מאמין לתגובות שאתם כותבים.

בא היבואן שהוא הסמכות המקצועית לעניין המעקות ומתריע למשרד התחבורה שהמעקות הורכבו שלא כראוי וזה סיכון לציבור הנהגים.

אם משרד התחבורה לא היה מגיב לטענותיו הייתם צורחים שהם מטומטמים ולא מקצועיים!

אם מישהוא היה נהרג שם בתאונה, הייתה נפתחת וועדת חקירה שמסקנותיה שהסמכות המקצועית התריע על המחדל ואף אחד לא התייחס והייתם אומרים שהם מושחתים, וכולם מפגרים, ומקבלים שוחד.

בא שר תחבורה אחראי ופועל לתפארת מינהל תקין (כן, כן, במקרה הזה הוא פועל מצוין) ואומר לבדוק את העניין לאלתר ואם יש ליקויים, לתקן אותם מיד ועל חשבון הזכיין הרשלני אז אתם מגיבים בכל מיני תגובות ילדותיות ולא ענייניות כמו:

במשרד התחבורה יושבים עבריינים, שמנצלים את כוחם באופן בוטה לטובת אינטרסים עסקיים של גוף כלכלי ויתכן שמתוך שיקולים זרים.

לפי דעתי זה מעשה נמהר וביריוני של הממשלה.

פורסם

בא היבואן שהוא הסמכות המקצועית לעניין המעקות ומתריע למשרד התחבורה שהמעקות הורכבו שלא כראוי וזה סיכון לציבור הנהגים.

אם משרד התחבורה לא היה מגיב לטענותיו הייתם צורחים שהם מטומטמים ולא מקצועיים!

בגירה, עם כל הכבוד שים לב שלטענת דניה המעקות יוצרו באותו המפעל ממנו מייבאת טרפיטק את המעקות והמתקינים הם אותם המתקינים.

מה שהשתנה במקרה הזה הוא שדניה העזה לעשות את העבודה בלי שהיבואן חתך קופון.

זה הכל.

אם במשרד התחבורה היו מזדרזים לבדוק את התלונה הייתי אומר נפלא, אבל כשמע"צ מזדרזת להסיר גדרות ללא בדיקה - צר לי - זו ניראת נקמנות לשמה.

דבר אחרון - כשאתה מצטט אותי, אנא העתק את כל המשפט ולא רק קטעים ממנו, שכן אתה שינית את משמעות המשפט שכתבתי.

כך למשל חסרה מילת מפתח כמו יתכן, אינני קובע נחרצות שום דבר אלא רק משתף בסימני השאלה שעלו אצלי.

אתה רוצה להאמין למופז - שיערב לך.

עריכה - עוד הרהור שעלה כרגע במוחי - היכן הייתה מחלקת אבטחת האיכות של מע"צ? איך זה שמקבלים כביש חדש בלי לעשות לו בדיקת קבלה לאיתור ליקויים? איך זה שרק במעקות הבטיחות ישנה בעיה ולא בגשרים ובמחלפים? היכן הפיקוח הממשלתי על איכות העבודה?

לפי הקו שלך יתכן שגם חסכו בברזל שבגשרים...

ואתה עוד רוצה לתת להם צל"ש...

פורסם

אין לי שום רצון או כח להתווכח איתך ומה שעשו פעם ובמהלך הבניה בכלל לא רלוונטי כרגע.

מה שכן רלוונטי זה שדווח על ליקוי בטיחותי והגוף הממשלתי הממונה מיד ולאלתר בודק את העניין ואם על זה אתה לא מסוגל לתת צל"ש, אז אין לנו בכלל מכנה משותף לדיון.

פורסם

אתה יודע מה? אצלי משרד התחבורה מקבל טר"ש ואף למטה מזה, אני גם אנמק:

בכל פרויקט ובוודאי שפרויקט בסדר גודל לאומי כזה חייב להיות גורם ממשלתי שמבקר את איכות הביצוע.

אותו הגורם צריך לבדוק ששכבות הריבוד של הכביש נעשו כהלכה, שהגשרים נבנו לפי התקן המחייב, שיש מספיק ברזל בעמודים ושכל רכיבי הפרויקט כולל מעקות הבטיחות נבנו בהתאם לתקן המחייב.

כשמדובר בפרויקט בסדר גודל כזה הייתי מצפה להתעניינות ולפיקוח מצד השר או לפחות מצד אנשי לשכתו.

נחזור לעניינו, בסיפור הנוכחי קיימות שתי אפשרויות:

- מעקות הבטיחות (להזכירך מדובר בעשרות ק"מ של מעקות) נבנו לפי התקן ואז כל הסיפור כולו הוא ויכוח מסחרי בין דניה ליבואן.

אם זה המצב, אז אנשי משרד התחבורה מתנכלים לדניה מתוך שיקולים זרים שאינם ממין העניין וזו התנהלות עבריינית.

- מעקות הבטיחות אינן תקניות. במצב הזה הסיפור מקבל טוויסט, היכן היו המפקחים מטעם המדינה? מי יבטיח לי שהגשרים נבנו לפי התקן (שהרי הפיקוח נכשל)? מי מבטיח לי שהכביש נסלל בהתאם לדרישות?

אם הפיקוח כשל אז יתכן שישנה בעיה חמורה ביותר בתוך משרד התחבורה, במצב כזה יתכן שהפיקוח התעלם במתכוון מליקויי הבטיחות.

והיכן נמצא השר המהולל בשעה שפרויקט לאומי כזה יוצא לדרך? אה כן, הוא מטפל בליקויי התעופה שבנתב"ג (להזכירך - ארה"ב כבר הורידה את דירוג הבטיחות של ישראל והאירופאים בדרך).

כך או כך, מישהו במשרד התחבורה חייב לשלם בראשו על המחדל הזה.

עכשיו אחרי שקראת את התגובה שלי, אתה מוזמן להמשיך ולחלק צל"שים לשר.

פורסם
בגירה, עם כל הכבוד שים לב שלטענת דניה המעקות יוצרו באותו המפעל ממנו מייבאת טרפיטק את המעקות והמתקינים הם אותם המתקינים.

מה שהשתנה במקרה הזה הוא שדניה העזה לעשות את העבודה בלי שהיבואן חתך קופון.

זה הכל...

אתה צריך להחליף מנוע בלקסוס שלך, אתה מבקש ממני להחליף מנוע אך ורק במוסך מורשה של לקסוס וטורח לציין את זה בהסכם הכתוב והחתום בניינו כי זה מאוד חשוב לך.

אני עושה לך חשבון ואומר לך, מנוע ללקסוס זה 10K ש"ח, פרוק והרכבה במוסך מורשה של לקסוס זה מאוד יקר אבל הרמה המקצועית הכי גבוהה, זה 10K ש"ח.

אתה מסכים וחותם איתי על בסכם לפי התנאים הנ"ל.

כשאני מחזיר לך את הרכב את רואה בחשבונית שהמנוע אכן נרכש בלקסוס ארה"ב אבל הותקן ע"י מוסך יעקב את יעקב באזור התעשיה בית שמש והם בכלל לא מורשים לקסוס ופעם ראשונה בחיים שלהם שראו לקסוס זה כשהכנסתי את האוטו שלך למוסך שלהם.

לפי מה שאתה אומר תגובתך תהיה "שטויות, סתם גנבים בלקסוס, קח את ה 20K ש"ח שלך ותהיה לי בריא"?

פורסם

כשאני מחזיר לך את הרכב את רואה בחשבונית שהמנוע אכן נרכש בלקסוס ארה"ב אבל הותקן ע"י מוסך יעקב את יעקב באזור התעשיה בית שמש והם בכלל לא מורשים לקסוס ופעם ראשונה בחיים שלהם שראו לקסוס זה כשהכנסתי את האוטו שלך למוסך שלהם.

יופי של אנלוגיה, אבל היא לא נכונה:

האנלוגיה הנכונה היא שהותקן מנוע מקורי, בידי המכונאים המוסמכים של לקסוס, שעשו את זה בסוף השבוע כעבודה פרטית במוסך יעקב את יעקב.

אותם אנשים ואותו המנוע.

לענייננו, לא אני וגם לא אתה, לא יודעים מה נכתב בחוזה שבין דניה למדינה. האם סוכם שמעקות הבטיחות ירכשו מהיבואן או שסוכם על דגם מסוים של מעקות בטיחות לפי התקן האירופי (ואז כל ההתנהלות של טרפיטק היא בבחינת הקוזאק הנגזל).

את אכיפת החוזה היו צריכים לעשות המפקחים מטעם המדינה (מע"צ) בזמן אמת ובעת קבלת והתקנת המעקות.

אם זה לא נעשה - המפקחים פושעים.

אם זה נעשה - אז מישהו במשרד התחבורע פושע.

לטעמי זה עניין לחקירת משטרה כי מישהו מעל בתפקידו ואולי בזכות חבילת מזומן שעזרה לו לחשוב "נכון".

פורסם

אני אחזק את נקודת דורקי:

תקח שוב את דוגמאת המנוע, הפעם יש לך שתי אפשרויות:

לקבל מנוע מקורי של לקסוס שיותקן על ידי מכונאים של לקסוס במוסך לקסוס

לקבל מנוע מקורי של לקסוס שיותקן על ידי מכונאים מורשים של לקסוס במוסך פרטי.

האופציה השניה זולה יותר למרות שתנאי ההתקנה זהים - כי היבואן רוצה להרוויח כסף בעצמו.

מה תעשה?

לפי החוק - חברה לא יכולה להסיר אחריות באם הרכב לא טופל במוסך מורשה - אלא אם היא מוכיחה כי טיפול לקוי או התקנה מרושלת גרמו לנזק.

לא שמעתי במקום אחד כי המעקים לא תקינים, כל מה ששמעתי זה שהם לא נקנו מהיבואן.

• תוכן חדש...