Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא כ"כ מדויק:

נאמר שהגינה היא שטח פרטי של אדם כלשהו, נאמר שתשתיות הבנין עוברות בשטחו ונאמר שיש צורך דחוף לטפל בהן.

יבוא האיש ויטען שהוא לא מסכים שהתשתיות יטופלו וכל כניסה לגינה שלו זו השגת גבול, מאידך יבואו השכנים שתלוים באותו אדם ויתבעו אותו בעבור הנזקים שנגרמו להם בשל הסירוב שלו לאפשר את תיקון התשתית.

להערכתי הם ייזכו בפיצוי ניכבד.

פורסם
האמת היא שקשה לגבש דיעה אמיתית למקרה כזה כי כרגע אנחנו "שומעים" רק צד אחד.

לי אין מושג מה מצב יתר המרזבים בבניין. יכול להיות שזה רק עניין של זמן מועט מאוד עד ששאר הצינורות יתפוצצו בתוך הקירות ויגרמו לנזילות בשאר הדירות. לא יודע.

אני מתקשה להאמין שיכניסו כאן להוצאות את כל הדיירים אם לא היה חשש אמיתי לבעיה עתידית (קרובה מאוד) עם המרזבים. השיפוץ החיצוני של הבניין הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין, לא ראינו ולכן קשה לחוות דיעה.

בתור דייר בבניין אסור לך לוותר על זכות ההצבעה בזמן אסיפת הדיירים !

את נושא המזגן אתם חייבים לסגור במסגרת אסיפת הדיירים - יש להעלות את הנושא להצבעה (!) ולקבל את ההחלטה שתתקבל, גם אם היא לא נוחה לך או לזה שהתקין את המזגנים. עדיף שתגיעו לפשרה מאשר שתתחילו לריב כמו ילדים קטנים. לך אסור לשכוח שמדובר במדינה מאוד חמה ומזגנים זה MUST - ולשכן שלך אסור לשכוח שאסור לו להפריע למנוחת השכנים על חשבון הנוחיות שלו בבית.

בעניין התשלום:

גם כאן קשה לי לשים עצמי במקומך אבל העניין גורם לי לחרוג ממנהגי ופשוט להיכנס לך לוורידים, דבר שאני שונא לעשות anyway בלי קשר ספציפי אליך. אתה אומנם טוען ש"אני סטודנט, אחותי חיילת ואמא שלי חד הורית וממש לא מתחשק לנו להוציא עכשיו 10K ש"ח על שיפוץ מטופש שלא צריך אותו בכלל" אבל השכנים שלך רואים בדיוק איזה רכב חונה לך בחניה (ואפילו שלא מדובר במשהו יקר בקנה מידה של מכוניות, אתה יכול להבין בדיוק מה עובר לאנשים בראש !) אז עדיף שלא תשחק אותה תמים.

חומר למחשבה...

איציק

בדיוק מה שחשבתי, אני יתאר לך מצב שהיה אצלינו בבניין שרצו לשפץ את הבניין חיצונית ועוד דברים אחרים בין השאר כמובן שיהיו תמיד דיירים עוכרי ישראל כמוך שיהיו חייבים להתנגד לכל דבר טוב שעושים כמו לנסות לשפץ ולעלות את ערך הבית והדירות ולכן הם התנגדו וחלקם גם הלכו לבית משפט למרות שהיה רוב בבניין.

המצב שלהם היה עוד יותר גרוע משלך, היה משפחה שפשטו רגל ומשפחה אחרת שלא היה להם כסף מסיבות אחרות של חובות וכו' כאלה עם מצב קצת הרבה יותר גרוע משלך של אוי לא בא לי לשלם אבל יש לי אוטו ב100 אלף שקל חדש בחניה.

כולם הפסידו בבית משפט ונאלצו לעשות הסדר תשלומים גם אם זה היה רק 40 שקל לחודש ל10 שנים או משהו בסגנון אבל בסופו של דבר אין לך שום סיכוי לנצח בבית משפט בנושאים האלה בטח שאין לך שום תירוץ אמיתי.

ברגע שיש רוב בבניין אין לך שום ברירה אלא להסכים.

אם תשתיות הבניין עוברות בגינה שלו, הוא יכול לסרב אבל בית המשפט בוודאות יחייב אותו לאפשר גישה ובטח אם יהיה נזק עקב הסירוב שלו גם יחייב אותו בפיצויים.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
בעניין התשלום:

גם כאן קשה לי לשים עצמי במקומך אבל העניין גורם לי לחרוג ממנהגי ופשוט להיכנס לך לוורידים, דבר שאני שונא לעשות anyway בלי קשר ספציפי אליך. אתה אומנם טוען ש"אני סטודנט, אחותי חיילת ואמא שלי חד הורית וממש לא מתחשק לנו להוציא עכשיו 10K ש"ח על שיפוץ מטופש שלא צריך אותו בכלל" אבל השכנים שלך רואים בדיוק איזה רכב חונה לך בחניה (ואפילו שלא מדובר במשהו יקר בקנה מידה של מכוניות, אתה יכול להבין בדיוק מה עובר לאנשים בראש !) אז עדיף שלא תשחק אותה תמים.

בנושא המזגנים כבר מוצו כל הדרכים המקובלות, הוא התקין ללא רשות, חבל על הזמן שלנו, העיניין יועבר לבית המשפט תוך שבועיים שלושה.

לגבי התשלום: יש לי כסף לשיפוץ הזה, אבל אלו היו אמורים להיות התירוצים לשכנים. אני יכול לומר להם שבגלל שקניתי את האוטו נגמר הכסף!

בכל מקרה הם כבר הספיקו לברר כמה פרטים על האוטו הזה, שאלו את אמא שלי: "מה, זה חדש חדש, כאילו יד ראשונה?!"

במידה והגינה פרטית ורשומה כחלק מהשטח שלך, אין להם שום אפשרות להכנס פנימה. זו השגת גבול.

הגינה פרטית ורשומה כחלק מהדירה, אבל הקירות של הביניין הם רכוש משותף, פה הבעיה.

תראה מה ענו לי בפורום אחר, מה דעתך?

"סמכויות ועד הבית הן לתחזק את הרכוש המשותף (קירות חיצוניים כלולים בהגדרה זו) במצב תקין, בסטנדרט שהיה עם תום הבנייה. מה שמעבר לזה: שינויים, שדרוגים וקוסמטיקה, מצריך החלטה של רב (חוץ ממה שמוגדר כמובן כ"קופה קטנה").

ברגע שיש רב, ניתן יהיה לחייב אתכם בשיפוץ.

לועד הבית מותר להפוך לכם את החצר הפרטית, ברגע שעובר שם רכוש משותף (החוק מגדיר זאת במפורש), אבל מחובתו להשיב את המצב לקדמותו.

ככלל, אם ידעתם על אספת הדיירים ולא הגעתם, ההחלטות שיתקבלו שם מחייבות גם אתכם. אם יש לכם הסגות או שלדעתכם פגעו בזכויות שלכם במקרקעין, יש באפשרותכם לפנות למפקח על רישום המקרקעין.

בהצלחה. "

פורסם

בכל מקרה הם כבר הספיקו לברר כמה פרטים על האוטו הזה, שאלו את אמא שלי: "מה, זה חדש חדש, כאילו יד ראשונה?!"

עוד עניין "קטן" - תשתדל לעשות את המאבק ברוח טובה, בהגינות ובלי להרגיז יותר מידי את השכנים.

אני בטוח שלא תרצה לקום בוקר אחד ולראות שהרכב שלך נפל קורבן לכעסי השכנים...

פורסם

כן, לקחתי זאת בחשבון.

חוץ מזה יש להם טויוטה קאמרי חדשה ב- 260K ש"ח, ופיג'ו 307 סטיישן (המפוארת עם הגג הפנורמי והמגנזיום) ששווה היום כ- 110K, אז תאמין לי שהם לא יעזו לגעת לי ברכב...

פורסם

חבל שהגעתם למצב כבר שמתכננים מי הורס למי את הרכב.

לא כל דבר חייב להיגרר לזה.

חוצמזה, למחיר הרכב אין משמעות בנוגע לחשיבות שלו בעיני בעליו.

יכול להיות להם גם למבורגיני במיליון דולר, זה לא אומר כלום.

לאבא של ידידה שלי הייתה מרצדס S500 בת שנתיים (כמה זה שווה? 600 אלף נגיד?)

הרכב היה נראה מזבלה. מסטיקים דבוקים לשטיחים (ושמה כל שטיח זה חתיכת שטיח, עבה כזה, בסלון אין לי דבר כזה) פלסטיקים שבורים ליד המאפרה, מלא שפשופים מבחוץ, הרכב היה נראה בן 10 ולא בן שנתיים. והאמת? לא הזיז להם בכלל. לדבריה: "טוב? מה הסרט... כולה אוטו".

לעומת זאת לידידנו STIO היה ספק חריץ מיקרוסקופי ספק כלום על הדש בורד וזה הוריד לו כמה שנים מהחיים עם כל העצבים שהוא חטף...

בדיוק מה שחשבתי, אני יתאר לך מצב שהיה אצלינו בבניין שרצו לשפץ את הבניין חיצונית ועוד דברים אחרים בין השאר כמובן שיהיו תמיד דיירים עוכרי ישראל כמוך שיהיו חייבים להתנגד לכל דבר טוב שעושים כמו לנסות לשפץ ולעלות את ערך הבית והדירות ולכן הם התנגדו וחלקם גם הלכו לבית משפט למרות שהיה רוב בבניין.

המצב שלהם היה עוד יותר גרוע משלך, היה משפחה שפשטו רגל ומשפחה אחרת שלא היה להם כסף מסיבות אחרות של חובות וכו' כאלה עם מצב קצת הרבה יותר גרוע משלך של אוי לא בא לי לשלם אבל יש לי אוטו ב100 אלף שקל חדש בחניה.

.

CAMERO, אני אגיב באיפוק.

אבל עוכרי ישראל כמו STIO והשכנים שלך, שבקושי גומרים את החודש, אתה באמת חושב שמעניין אותם העלאת ערך הדירות?

אם תגיע למצב של פשיטת רגל או למצב שבאמת אתה צריך לחשב כל שקל שאתה מוציא. שאתה הולך לסופר ואתה לא יכול לקנות מצרכים בסיסים, ואתה חייב לבחור בין לשלם החודש את החשבון גז או החשמל כי פשוט אין לך ממה להתקיים כ"כ.

ויום אחד יגיעו לשכונה שלך, שהיא שכונה ותיקה אך טובה, זוג צעירים, שניהם עובדים בהיי-טק, עושים 15K נטו כל אחד בחודש והם ירצו להעלות את ערך הדירה שלהם ויגידו לך שאתה צריך לשלם על זה 10K ש"ח נראה איך תרגיש.

אם בית משפט מוכן לפרוס לך את זה לכמה עשרות שקלים בחודש למשך 10-15 שנה אז אתה יודע מה? וואלה בכיף.

אבל בד"כ מבקשים ממך 12 צ'קים שזה חתיכת הוצאה להמון משפחות.

מי שלא יודע על מה אני מדבר וחושב שלכל אחד יש מאיפה להוציא עוד 500 ש"ח בחודש, רק אם הוא יעשה קצת קיצוצים, אז כנראה שלא יודע מצוקה אמיתית מהי.

אני לא מאחל לכם שתגיעו לשם.

אני מאחל לכם שיפתחו לכם העינים והלב, ותבינו שלא כולם "עוכרי ישראל" ולא כולם עושים דווקא ואנטי. יש כאלו שפשוט אין להם. ומעדיפים שבמקום ש"ערך הדירה יעלה" יהיה להם עוד קצת כסף בחודש לחיות.

פורסם

לעניין הרב- 75%.

יש לבדוק כיצד רשום הבית- "בית משותף"? גוש חלקה? וכו'.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ידידי המלומד, כאשר המשפחות המכובדות האלה אמרו שאין להם מאיפה לשלם נאמר להם שהם מוזמנים למכור את הדירה ולעבור למקום יותר זול או בכסף זהה הבניין שלנו הוא בניין עם 30 משפחות ואם צריך להתחשב בכל אחד והרצונות והבעיות שלו לא היינו עושים כלום במדינה הזאת כי הרי 10 יהודים 1000 דעות.

זה לא גישה מגעילה זה גישה מציאותית אתה לא יכול לכפות את הדעות והבעיות שלך על שאר יושבי הבית, כאשר יש הסכמה של רוב דיירי הבית זה אומר שהרוב כן מוכנים לשלם והמעטים שלא מוכנים יאלצו להגיע להסדר זה או אחר ואם לא יאלצו ללכת בית משפט שיכפה עליהם הסדר.

זה נכון שאתה אומר שלא כולם עוכרי ישראל ולא כולם עושים דווקא אבל בעם ישראל יש גישה כזאת כמו שחברינו פה מהפורום שמציג את עצמו כמסכן AKA אני סטודנט אימא חד והורית ועוד סיפורים ואגדות אבל זה שיש לו אוטו חדש זה הוא שכח כבר, זה מה שנקרא הישראלי הטוב מתי שהוא צריך הוא מסכן נזקק העולם דפק אותו ומתי שהוא לא צריך הולך ומבזבז כסף על מותרות.

CAMERO, אני אגיב באיפוק.

אבל עוכרי ישראל כמו STIO והשכנים שלך, שבקושי גומרים את החודש, אתה באמת חושב שמעניין אותם העלאת ערך הדירות?

אם תגיע למצב של פשיטת רגל או למצב שבאמת אתה צריך לחשב כל שקל שאתה מוציא. שאתה הולך לסופר ואתה לא יכול לקנות מצרכים בסיסים, ואתה חייב לבחור בין לשלם החודש את החשבון גז או החשמל כי פשוט אין לך ממה להתקיים כ"כ.

ויום אחד יגיעו לשכונה שלך, שהיא שכונה ותיקה אך טובה, זוג צעירים, שניהם עובדים בהיי-טק, עושים 15K נטו כל אחד בחודש והם ירצו להעלות את ערך הדירה שלהם ויגידו לך שאתה צריך לשלם על זה 10K ש"ח נראה איך תרגיש.

אם בית משפט מוכן לפרוס לך את זה לכמה עשרות שקלים בחודש למשך 10-15 שנה אז אתה יודע מה? וואלה בכיף.

אבל בד"כ מבקשים ממך 12 צ'קים שזה חתיכת הוצאה להמון משפחות.

מי שלא יודע על מה אני מדבר וחושב שלכל אחד יש מאיפה להוציא עוד 500 ש"ח בחודש, רק אם הוא יעשה קצת קיצוצים, אז כנראה שלא יודע מצוקה אמיתית מהי.

אני לא מאחל לכם שתגיעו לשם.

אני מאחל לכם שיפתחו לכם העינים והלב, ותבינו שלא כולם "עוכרי ישראל" ולא כולם עושים דווקא ואנטי. יש כאלו שפשוט אין להם. ומעדיפים שבמקום ש"ערך הדירה יעלה" יהיה להם עוד קצת כסף בחודש לחיות.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

כשאתה תממן אותו אתה תקבע לו מה לעשות בכסף שלו, בנתיים הוא משלם על עצמו והוא זה שיקבע על מה לבזבז את הכסף בשבילו עבד.

אין שום סיבה לשפץ ולתקן את מה שלא דרוש תיקון.

אתה לצורך העניין היץ מחליף ג'נטים ברכב רק כי אתה מחליף צמיגים ואומר שעל הדרך שמפרקים גלגלים אז שיחליפו לך גם ג'נטים? לא כי זה בזבוז, במקרה המדובר גם כן מדובר בבזבוז של תיקון מה שלא צריך.

אתה הית מוכן לשלם על החלפת מרזב תקין? לא נראה לי.

אם הית גר בקומה ראשונה הית מסכים להשתתף בעלות של בניית מעלית בבניין כי הדייר מקומה 4 מתקשה לסחוב את הקניות שלו ברגל 4 קומות? לא נראה לי.

אתה הית מסכים להוציא מהכיס שלך עשרות אלפי שקלים כדי להעלות ערך דירה של השכן שלך כי הוא מתכנן לעזוב בקרוב ורוצה שמחיר הדירה שלו יעלה בגלל שיפוץ הבניין? לא נראה לי.

תמיד תחשוב מה היה קורה אם הית בצד השני ואולי אז תבין למה אנשים לא ממהרים להוציא כסף על דברים מהסוג הזה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין שום סיבה לשפץ ולתקן את מה שלא דרוש תיקון.

תומר - אני בהחלט מסכים עם המשפט שכתבת - אבל, אתה ואני לא ביקרנו בבניין ואין לנו שמץ של מושג אם השיפוץ נחוץ או לא.

תמיד יהיה בבית משותף מישהו שלא יתאים לאג'נדה שלו להוציא סכום כסף גדול לאחזקת הנכס, האם אתה חושב שיש מקום להעניק לאותו אדם זכות ווטו?

תחשוב גם על קבוצת האנשים שכן מעוניינת לשלם ועל הגב שלה יש טפיל שלא מוכן לשלם.

העניין לא פשוט וזו הסיבה שנדרש רוב מיוחס, אם קיים רוב כזה של דיירים, המוכנים להוציא סכום כזה מכיסם אז כנראה שהשיפוץ נחוץ.

למען הסר ספק - התגובה הזו מתייחסת לעניין בצורה כללית ובלי קשר לנכונות או אי נכונות הטענות של פותח השרשור.

פורסם

אנחנו מדברים פה על המצב הפרטי של פותח השרשור, הוא גם ציין שהיה מהנדס מטעם תרבות הדיור שקבע ששאר המרזבים תקינים. אתה עדיין רואה צורך להוציא על זה כסף כדי "לתקן" את המרזבים שלא דורשים תיקון?

זה מזכיר לי את האנשים שמחליפים קליפס קטן באוטו שלהם ועל הדרך גם עושים שיפוץ מנוע ככה סתם "על הדרך".

על הדרך לא עושים שום דבר כזה רציני, זה דבר שמצריך מחשבה ובדיקה וקבלת הצעת מחיר מכמה בעלי מקצוע וכ"ו, שלא לדבר על זה שהשיפוץ הזה דורש הריסת גינה פרטית של דייר בבניין ויש לתת את הדין על שיקום הגינה וההריסות.

לדעתי זה מבצע קצת יותר מידי גדול בשביל לעשות אותו על הדרך.

אגב עניין המעלית הועלת ממקרה פרטי שיש לי דירה בקומה ראשונה והדיירים בקומות העליונות רצו מעלית ואני לא הסכמתי כי זה גם לא מעלה את ערך הדירה שלי (קומה ראשונה) וגם אני לא אשתמש במעלית, במקרה הזה לא שילמתי על בניית המעלית אבל גם חסמו אותי מפני שימוש במעלית (יש מפתח כדי להשתמש בה או משהו כזה). על השיפוץ הכללי בגלל ההריסות שנעשו בשביל המעלית כן נאלצתי לשלם וגם שם הקבלן דפק אותנו ולועד לא היה אכפת בכלל.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בדיוק בגלל זה המחוקק קבע את הרוב היחסי הנדרש.

אם רוב הדיירים מצאו לנכון לשנות את מצב הנכס - אז הם יכולים לכפות את רצונם על השאר.

כמו בדמוקרטיה. למיעוט יש זכויות, אבל עדיין הוא לא יכול לכפות את דעתו על הרוב.

פורסם
כמו שחברינו פה מהפורום שמציג את עצמו כמסכן AKA אני סטודנט אימא חד והורית ועוד סיפורים ואגדות אבל זה שיש לו אוטו חדש זה הוא שכח כבר.

מסכן אני לא, סה"כ לא סובל מעודף כסף.

את הרכב רכשתי מהכסף שעבדתי בשבילו בשכר מינימום, בניגוד לאחרים שאבא או אמא שלהם קונים להם רכב בלי שיעבדו.

אם אתה כ"כ מתעניין- לאמי (שהדירה רשומה על שמה) אין כסף לשיפוץ המטופש, אבל לי נשארו חסכונות. אבל אולי אני צריך לעזוב את הלימודים כדי לממן את השיפוץ?

יתרה מזאת- ביום חמישי נסעתי לדואר כדי להוציא מכתבים, אמי כמעט קבלה התקף לב כשהיא ראתה שהגיע 1090 ש"ח חשמל בגלל החימום פה בבית- מה שמאלץ אותי קצת להירגע עם החימום.

למה אתה חושב שאני נוסע מעט עם הרכב ולא מתלהב לצאת עימו לטיולים ולמפגשים בסופ"ש? הרכב נסע 1084 ק"מ תוך 4 חודשים וחצי. הדלק לא בחינם ואין לי כרטיס אשראי פתוח.

למה אתה חושב שאני עובד על מחשב בן 9 שנים שזוחל יותר ממה שהוא עובד, פלאפון בן 4.5 שנים (דווקא חשבון הפלאפון שלי יצא 11 ש"ח החודש, בניגוד לחשמל. פה אני חוסך), משתמש בוידיאו בן 10 במקום לרכוש yes max, צופה בטלוויזיה בת 9 שנים 21 אינץ' CRT ולא רוכש איזו פלאזמה 30 אינץ? ועוד ועוד...

אז כמו שאמרתי אני לא מסכן. לי יש סדר עדיפויות שונה משלך, ואני מעדיף לרכוש רכב חדש מאשר להחליף מחשב או טלוויזיה.

אי אפשר לקבוע שבגלל שיש לי רכב חדש- יש לי כסף ב"שפע". אני לא עשיר ולא עני- אני בממוצע. יש אנשים שירכשו רכב במקום רהיטים, ויש אנשים שירכשו רהיטים ומוצרי חשמל חדשים לבית ב- 100K, ויסתובבו עם רכב שנת 95'- עליהם תגיד שהם מסכנים, כי הרכב שהם נוסעים בו ישן, נכון?

אין שום סיבה לתקן מרזב שהוא למעשה תקין, רק כי אולי עוד 5 שנים הוא יתקלקל. למה שלא תכניס את הרכב שלך לפחחות וצבע לכל הרכב? אתה תאמר לי: "כי אין צורך, הצבע במצב מצויין", נכון?! אז גם המרזבים במצב מצויין, למה לתקן אותם?

אין שום סיבה לצבוע קירות חיצוניים של ביניין, כשהצבע יחסית בסדר. 7 בינינים זהים יש ברחוב, עוד אף אחד לא עשה שיפוץ לצבע חיצוני או מרזבים, מה תאמר על זה?

בא מהנדס בכיר ונתן חוות דעת. 4 מרזבים סה"כ- אחד תקול- ותוקן כבר. למה לתקן עוד 3?

שים לב שרשמתי בתחילת השרשור שיש צורך לשפץ רק את גשר הכניסה כי יש חדירת מי גשמים לביניין. אני אחד הדיירים שסובל מחדירת מי הגשמים- שים לב לתאריך התמונה של הנזקים אצלי בדירה מהנ"ל ושום דבר לא מתקדם, הם מעדיפים לצבוע קירות חיצוניים. מה אתה היית עושה אם הקירות שלך בבית היו נראים כך, וועד הבית היה מצפצף עליך?!

לא נותר לי אלא להצטער על החוקים המטופשים של המדינה הזאת, חבל שהלכתי לבחור.

100_2484.jpg

• תוכן חדש...