Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנחנו מדברים פה על המצב הפרטי של פותח השרשור, הוא גם ציין שהיה מהנדס מטעם תרבות הדיור שקבע ששאר המרזבים תקינים. אתה עדיין רואה צורך להוציא על זה כסף כדי "לתקן" את המרזבים שלא דורשים תיקון?

אני מחזיר אותך לתחילת השרשור, שם המלצתי לפותח השרשור לבנות קואליציה.

אם הוא לא יצליח להעביר עוד דייר אחד לצד שלו (שזה מה שנחוץ לטרפוד השיפוץ), אז ככול הנראה שהעבודה נחוצה.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ידידי המלומד, כאשר המשפחות המכובדות האלה אמרו שאין להם מאיפה לשלם נאמר להם שהם מוזמנים למכור את הדירה ולעבור למקום יותר זול או בכסף זהה.

צר לי שאתה חושב ככה.

פורסם

לא נותר לי אלא להצטער על החוקים המטופשים של המדינה הזאת, חבל שהלכתי לבחור.

אוי תפסיק לבכות. החוק הספציפי הזה מצויין, ומונע מיחידים להפריע לכלל הדיירים באותו בניין לשפר אותו. אם רוב הבית החליט שזה הדבר הנכון לעשותו, גם אם לדעתך זה לא - אתה לא יכול לכפות את דעתך על הרוב. אתה בהחלט יכול לשכנע אותם שהם טועים - אבל תצטרך לשכנע לפחות 1/3 מהדיירים (כולל אותך) בכך.

לגבי התמונה שפרסמת - אין קשר לשיפוץ. אם התקלה היא עקב ליקוי ברכוש המשותף - הועד חייב לתקן את הליקוי, אין כאן עניין של בחירה או סדר עדיפויות. הכנס מכתב עם דרישה לתיקון - כולל העתק לאגודה לתרבות הדיור (בהנחה שאתם חברים באגודה). ולא - יש עו"ד וכו'.

פורסם

סטיו,

מה לגבי לתקן את הנזקים אצלך בקירות הרטובים, על חשבונך, ולקזז את עלות התיקון מאותם 10,000 שיעלה לך?

אגב, אתה לא צריך להתגונן ב"סדר העדיפויות" - הפירוט של המחשב/חשבון הפלאפון/וידיאו, נראה לי קצת יותר מדי אישי.

בסה"כ נדמה לי שרוב האנשים שהגיבו מנסים להבהיר לך שאולי לא כדאי לך להיות כ"כ תוקפני, אלא לבוא בגישה רגועה ועניינית יותר, ולא מתלהמת. ובכלל, אני רוצה להאמין שאתה בן אדם לא מתנשא (ההערה על השכנים, נרמז כאילו הם ממש מפגרים, זה לא לעניין בכלל).

וסתם אנקדוטה, יצא לי לשמוע על מקרה, שאנשים זרקו סיגריה לגינה בדירת הגן, וכל הדירה עלתה באש... (ואותו שכן, שהיה שכן בבניין שלי, שעבר לאותה דירת גן, נאלץ לעזוב...כי ככל הנראה זה לא היה דבר מקרי. הוא סיפר גם על הרבה זבל שהשכנים מלמעלה זורקים, בקיצור, סיוט...)

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
סטיו,

מה לגבי לתקן את הנזקים אצלך בקירות הרטובים, על חשבונך, ולקזז את עלות התיקון מאותם 10,000 שיעלה לך?

אגב, אתה לא צריך להתגונן ב"סדר העדיפויות" - הפירוט של המחשב/חשבון הפלאפון/וידיאו, נראה לי קצת יותר מדי אישי.

בסה"כ נדמה לי שרוב האנשים שהגיבו מנסים להבהיר לך שאולי לא כדאי לך להיות כ"כ תוקפני, אלא לבוא בגישה רגועה ועניינית יותר, ולא מתלהמת. ובכלל, אני רוצה להאמין שאתה בן אדם לא מתנשא (ההערה על השכנים, נרמז כאילו הם ממש מפגרים, זה לא לעניין בכלל).

וסתם אנקדוטה, יצא לי לשמוע על מקרה, שאנשים זרקו סיגריה לגינה בדירת הגן, וכל הדירה עלתה באש... (ואותו שכן, שהיה שכן בבניין שלי, שעבר לאותה דירת גן, נאלץ לעזוב...כי ככל הנראה זה לא היה דבר מקרי. הוא סיפר גם על הרבה זבל שהשכנים מלמעלה זורקים, בקיצור, סיוט...)

לגבי התיקון אם זה נשאר ככה 5 שנים, שישאר עוד כמה חודשים...

לגבי הפירוט על הוידיאו, מחשב, פלאפון כבר כולם יודעים משרשורים קודמים. פעם היתה תקלה במחשב אז פרסמתי שאלה, פעם אחרת תיקון של הפלאפון שהפסיק לעבוד וכ', זה לא דברים חדשים. חוץ מזה צריך להכניס אנשים לפרופורציה קצת, תראה מה הוא רשם לי.

אני לא תוקפני, לא מתלהם ואני לא מתנשא. אני סה"כ פרסמתי את השרשור כדי לקבל מידע- אבל באמת שלא חשבתי שהחוק ככה מעוות. התשובות מאוד הפתיעו אותי, לפי דעתי החוק ממש לא צודק.

הסיפורים על האנשים הקשישים שאילצו אותם לשפץ את הביניין וכ' ממש הדהימו אותי, פשוט בושה!

לחלק מהדיירים באמת אין שכל, פעם רבו איתי על חנייה פרטית שלי, חסמתי אחד אחד וכולם נרגעו. מה אפשר לעשות? מי משפץ ביניין בחורף כשהקירות כולם רטובים מהגשם?

אגב, אנחנו לא שורטים אחד לשני מכוניות, לא עושים נזקים ולא שום דבר (רק כשהם מדליקים את המזגן אני מדליק את המערכת).

חוץ מזה גם ככה התקלקל לי אתמול המפזר חום בחדר ואין לי חימום גם ככה. התחיל להרעיש כמו טרקטור, אי אפשר להדליק אותו. אתמול חטפתי ממנו כאב ראש והלכתי לישון ב- 22:00. קניתי אותו לפני 8.5 שנים... :wink:

פורסם

תשמע,

אני מעריך אותך מאוד על היכולת לעבוד עם כלים ומכשירים שאתה שומר עליהם היטב. ובאמת, הם עושים את שלהם נאמנה. אני אישית עם פלאפון נוקיה 3100 שעד שהוא לא ימות, אני לא מחליף אותו (ולא את התוכנית שיחות בסלולר שלי). יש לי עוד כמה מוצרים בני יותר משנתיים שלוש (בעיקר בגדים, אבל גם מכשירים לבית) אבל זה לא משתווה לרמה שלך... מאסטר סטיו :)

ולגבי התיקון, ושאר השכנים, תנסה להסביר להם היטב את הדברים, דבר איתם על החסכון בכסף אם יעשו רק את העבודה הנדרשת. ככה, במקום 10000 לכל אחד, זה יעלה נניח 4000 שקל. בסוף זה הטיעון המנצח כנראה. הכסף.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

למיטב זכרוני כאשר מדובר בשיפוץ (ולא תיקון) שמטרתו לשפר מראה או לעשות שינויים לא ניתן לחייב אף אחד לשלם עבור זה. נדרשת הסכמה מלאה. הדבר לא נכון לתיקונים. זה מזיכרון מעורפל.

יש לתרבות הדיור תקנון שלם, מציע לך לקרוא את החלקים הרלוונטים שלו.

פורסם

סטיו - אם אין לך כסף אל תקנה רכב חדש, מה אתה רוצה מאיתנו? (אני מניח שזה בכלל רכב של אמא שלך)

(בינתיים גם ערכת את ההודעה וכל הפרטים שהיו בהתחלה כבר לא שם)

גם לי אין 100 או 120K לשים על רכב חדש, אז אני נוהג ברכב ששווה חצי, ועם השנים מתקדם בקפיצות קטנות.

אני לא בעד לקפוץ מעל היכולת ואז לבכות שאין כסף.

עם זאת, אני בהחלט מסוגל להזדהות איתך בקטע של כפיית השיפוץ (במיוחד כזה שלא מחוייב המציאות) בתזמון מסויים שלא מתאים למצב הכיס באותו רגע.

בבניין הקודם שגרתי בו , נכפה שיפוץ בגובה $10K על כל הדיירים( הדולר היה מעל 4 ),

זה חלק מהיתרונות כשאתה גר בשכירות :D - הבעיה היא לא שלך.

דרך אגב, בבניין של ההורים שלי השיפוץ היה הכרחי עקב שחיקה של העמודים וחדירת מי גשמים עם השנים לתוך היסודות,

ובכלל שחיקה של כל חלקו החיצוני של הבניין, ככה שלפני שאתה מתלהם, בדוק אם אכן יש חוות דעת מקצועית על נחיצות השיפוץ או שסתם רוצים לעשות קצת קוסמטיקה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל- הרכב של שנינו.

מה אני רוצה מכם? מה אני יכול לרצות מכם?

כולה פרסמתי שאלה: "רוצים לעשות שיפוץ לא הכרחי, אני מתנגד, האם יש לי זכות לטרפד את השיפוץ והאם מותר להם להיכנס לי לגינה". נכון שזאת היתה השאלה? ואילו תשובות קיבלתי?

"אתה שקרן- יש לך כסף, עכשיו קנית רכב חדש". מה הקשר לכל הרוחות?! מה, אתם בסדר?

מי אמר שלא היה לי כסף לרכוש את האוטו? היה לי כסף לרכוש את האוטו, ואני יכול לרכוש עוד אוטו- ההבדל הוא שאני עבדתי קשה בשביל הכסף הזה, והוא לא בא בקלות עקב הנסיבות. לא קפצתי מעל הפופיק. יש לי כסף לשיפוץ הזה וגם לעוד כמה שיפוצים כאלה, אבל אני צריך את הכסף למשהו אחר, תיכננתי לעשות איתו משהו אחר, והשיפוץ הזה דפק לי את כל התוכניות! (החשבון חשמל באמת היה מוגזם בלי שום קשר, מה זה 1100 ש"ח?!)

בקשר למוצרים (מחשב, פלאפון, וידיאו) אני נשאר איתם כי אני חוסך וכי אין לי שום בעיה לעבוד איתם. אני לא יכול להרשות לעצמי כרגע להיתנפל על השווקים ולהחליף הכל! אני מניח שאתה יודע כמה עולה שכר לימוד, נכון?

אגב, לא ערכתי שום הודעה ולא מחקתי שום פרטים, אולי ערכתי כדי לתקן שגיאות כתיב. על מה אתה מדבר?

פורסם

בקצרה, התשובות למה ששאלת ניתנו פה -

לגבי כפיית השיפוץ עליך, במידה ויש רוב של יותר מ75 אחוז מהדיירים - אז כן. ניתן לחייב אותך.

למה? כי אין שום סיבה שיותר מ75 אחוז מהדיירים יחשבו שדרוש שיפוץ ודיירים בודדים יחשבו אחרת ולכן יטרפדו שיפוץ לבניין שלם (או פשוט יהנו מהשיפוץ ולא ישתתפו בעלותו).

במקרה הזה - החוק דווקא מאוד הגיוני.

לגבי הגינה שלך, אלה צריך לחדור ולהשמידה כדי לטפל בצינורות ביוב אשר עוברים תחתיה - תאלץ כנראה לפנות לאגודה לתרבות הדיור כדי לקבל תשובה וודאית בנושא.

המעט שאפשר להגיד לך זה שאם הם נכנסים לך לגינה ומשמידים אותה על מנת לבצע את השיפוץ - המינימום שהם מחוייבים לעשות זה לדאוג להחזיר את הגינה למצב בו הייתה לפני השיפוץ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל החברים שעזרו!

האסיפה מתקיימת ביום שלישי הקרוב, אנו לא נהיה נוכחים באסיפה מכיוון שהיא מתקיימת בדירה של שכן שאיננו סובלים (התקין מזגנים ללא רשות ואח"כ צעק ואיים).

במידה וכל הדיירים יסכימו על השיפוץ אני לא מתכוון לעשות בעיות ואשלם את הכסף, למרות ששוב- השיפוץ לדעתי מיותר. טוב ששאלתי כאן בפורום, אני חשבתי שאם אני מתנגד- אין שיפוץ, כלומר חשבתי שנדרשת הסכמה של 100% מהדיירים.

בכל הנוגע לגינה שלי, מכיוון שאני לא יהיה באסיפה, אני מתכוון לשגר מכתב לועד הבית בו דרישה לא להיכנס לגינה שלי כלל ולבצע עבודות בשטחה, אלא רק אחרי חתימה על חוזה, ועד שאקבל תוכניות לשיקום הגינה והצנרת התת קרקעית לאחר השיפוץ. מה דעתך על הרעיון שלי?

פורסם

לדעתי מספיק לדרוש התחייבות כתובה להשבת המצב לקדמותו באופן מלא. כתוב העתק גם לאגודה לתברות הדיור, ואם יש לך עו"S - העתק גם אליו (עושה רושם טוב יותר על הנמענים בד"כ).

פורסם

STIO, כמו שכבר אמרתי 75% בבניין שלך זה אתה ועוד שכן אחד, לכן מספיק שתמצא עוד משפחה שמתנגדת ואז אין שיפוץ.

דבר שני, האגודה לתרבות הדיור היא גוף שאתה משלם לו כסף כל חודש (דרך הועד) לך תקבע פגישה בסניף המקומי ותתייעץ עימם, הם יתנו לך את כל הפתרונות ואת כל הדרכים החוקיות, כמו כן מגיע לך דרכם אם אני לא טועה עו"ד.

רק שים לב לדבר אחד, השיפוץ בד"כ נעשה דרכם באיזשהוא אופן ויש להם אינטרס שהוא יתרחש, אז אם הם ממש נגדך קח את זה בעירבון מוגבל.

שוב, ממליץ לך - לך אליהם ותתייעץ עימם. פגישה לא עולה כסף.

חוצמזה - תנסה לתפוס עוד משפחה אחת שלא מוכנה וזהו - אין שיפוץ.

פורסם

מאחר ולא הייתי בטוח בדקתי את עצמי. במקרה של שיפוץ למטרת שיפור מראה אכן לא נדרשת 100% הסכמה.

לעומת זאת כאשר מדובר בשינויי ייעוד של חלק משותף (למשל הפיכת חנייה ציבורית לגינה או להיפך) אזי נדרשת 100% הסכמה.

• תוכן חדש...