Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסביר מה קרה בקצרה:

באמצע נסיעה נדלקה מנורת החום (בדיוק יום לפני מלאתי מים עד המקסימום), עצרתי בצד ומלאתי מים וראיתי שכמעט אין מים בכלל, אחרי שלחצתי גז ראיתי הרבה עשן לבן, המשכתי בנסיעה ואחרי 10 דקות עוד פעם אותה בעיה, אבל הפעם היה מספיק מים!! כיביתי את המנוע ופתחתי את מיכל המים בזהירות בזהירות ככה שיצאו רוב המים החמים ואכניס במקומם מים קרים, וזה מה שעשיתי ועוד פעם יצא עשן לבן, בקיצור כל הדרך זה היה ככה כל כמה דקות הנורה נדלקת מחדש ויש עשן לבן מאחורה, אבל גם מקדימה היה הרבה עשן (יותר נכון אדים) ואפילו זה התחיל לצאת מתוך האוטו איפה שהמחוגים.

חבר של אבא שלי שהוא מיכונאי בדק את זה ואמר כנראה שאיזה צינור נקרע שם והנסיעה הארוכה במצב הזה עם החום הזה גמרו את הראש מנוע, ועכשיו צריך לתקן את זה.

אז השאלה שלי היא בקשר לעלות התיקון:

כמה עולה לתקן את זה?

וכמה עולה להחליף למשהו חדש?

מדובר בגולף 92 ,מנוע 1300 ,ידני ,200000 ק"מ

תודה רבה

פורסם

תכין בסביבות 2K (בהנחה שאפשר לשפץ את הראש).

במקרים של שיפוץ ראש עדיף ללכת לאיש מקצוע רציני ולא לחפש איפה הכי זול.

אגב - מתי בוצע טיימינג לאחרונה?

פורסם

שלום רב!

אין צורך להיות מומחה גדול, בעייתך פשוטה:

בעייתך קרוב לוודאי, לא היתה בעייה של צינור מים שנקרע לפתע, אלא חילחול איטי של מי קירור לתוך תא השריפה, בגלל אטם ראש מנוע שרוף, או/וראש מנוע אכול ,גלל שימוש מסיבי במי ברז.

עשית מספר טעויות, לאורך כל הדרך.

ראשית יצאת מהבית, לאחר שגילת מחסור במי קירור, מה שהיה אמור להדליק לך"נורה אדומה", שמחייבת מלוי מי קירור(לא מי ברז), ונסיעה, או גרירה למוסך הקרוב.

טעות שנייה.באמצע נסיעה נדלקה לך נורת אזהרה.

טעות שלישית, פתחת מכסה מיכל יבוי במנוע רותח , ובכך נתת למי הקירור שנשארו במנוע, לגלוש, וברוב חוכמתך, שיערת שבכך אתה מפנה מהמנוע מים רותחים, ומחילף אותם במים קרים.

אלא מה בכך גרמת"לטראומה" במנוע חם כשמוסיפים לו מים קרים, שינוי הטמפרטורה הקיצוני, גורם להתפשטות והתכוצות מיידית של המתכת, במקרה כזה ראש האלומיניום, ובכך אתה גורם לסדקים ועוות ראש המנוע.

העשן הלבן, שנפלט מצינור הפליטה, הוא תופעת לוואי, של מי קירור שחדרו לתא השריפה, הפכו לקיטור, ונפלטו מצינור הפליטה, בצורת עשן לבן.

גם עם נוצר מחסור גדול כל כך של מי קירור, בגלל צינור מים קרוע, היה עלייך, לוודא זאת עם גלוי המחסור הגדול של מי הקירור, והיה עלייך להמנע מנסיעה מיותר, ולגרור או לנסוע בנסיעה מהירה למוסך הקרוב, ובכך להמנע אולי, משריפת אטם ראש ומעוות ראש המנוע.

העלות יכולה לעבור את ה2000 שקל, ומיותר לציין שמומלץ להחליף גם חגורת טיימינג שוב, ומשאבת מים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ה 2000 ש"ח זה שיפוץ או החלפה?

מה עם העלויות של רצועת טיימינג והמשאבת מים וכל הדברים מסביב?

וכמה זמן טיפול כזה לוקח?

תודה רבה.

פורסם

שיפוץ.

טיימינג בכל אופן מפרקים אז כדאי להחליף, עלות משאבת מים חליפית כ-200 ש"ח (אם כי מומלץ מקורית).

קח בחשבון כ-2500 שקל. במידה ותכניס את הרכב בבוקר, סביר להניח שעד למחרת הכל יהיה מוכן.

אחרי 1000 ק"מ תגיע לחיזוק ברגים ושטיפת מע' הקירור כולל החלפת שמנים \ נוזל קירור.

בהצלחה :)

פורסם

היום פתחו את הראש מנוע ואמרו לי שצריך מילוי, אבל הטיימינג והמשאבת מים עדיין חדשים (עוד לא עברו 20,000 ק"מ) אז אמרו שלא צריך להחליף אותם, האם זה נכון? מה יקרה אם לא אחליף? אני צריך גם להחליף מצתים, שמן, מים או משהו אחר?

עוד שאלה, ראיתי שאחד מהמצתים בראש המנוע נראה שחור (למטה) אבל השאר נראים בסדר, אמרו לי שזה בגלל המים אבל לי נראה יותר כמו שמן (זה שחור), מה זה יכול להיות? וממה זה נובע ואיך אפשר לתקן?

תודה רבה

פורסם

לא חובה להחליף טיימינג.

אפשר להחליף מצתים, תוודא שהסט שליף הוא איכותי.

יש להחליף פילטר שמן אחרי 1000 ק"מ (בנוסף עם שמן \ נוזל קירור) ככה שטיפול 10K למעשה בוצע, נשאר רק לבדוק בלמים.

פורסם

יש להחליף פילטר שמן אחרי 1000 ק"מ (בנוסף עם שמן \ נוזל קירור) ככה שטיפול 10K למעשה בוצע, נשאר רק לבדוק בלמים.

אחרי 1000 ק"מ או 10,000 ק"מ ?

1000 זה אומר כל חודש כמעט, זה לא נשמע לי הגיוני :shock:

פורסם

הכוונה היא החלפה חד פעמית של שמן + פילטר , ונוזל קירור , לאחר 1000 ק"מ שבוצעו אחרי סיום הטיפול ברכב, זאת על מנת לשלול/לוודא שבמנוע לא נשארו שאריות מים/נוזל קירור, ושבמערכת הקירור לא נותרו שאריות שמן (הצרות שבאות עם פריצת אטם ראש).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני כן הייתי מחליף את הטיימינג, כי ממילא יצטרכו להתקין מחדש את הרצועה ולא יעשו את זה בחינם.

אתה יכול לקנות רצועה תחליפית בכשליש מחיר של פירמה טובה כמו goodyear.

• תוכן חדש...