Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וערב טוב,

כאשר קניתי את הרכב הייתה לו בעיה במערכת הקירור, האוטו היה מתחמם לטמפ' גבוהה וכשזה היה קורה היתה נדלקת מנורת האזרה "סטופ" (אדומה וגדולה באמצע לוח מחוונים) בכדי לעצור את הרכב ולכבות את המנוע כדי שלא יגרם נזק.

בזמן האחרון, קורה שבאמצע נסיעה, ויש לציין בזמן נסיעה קצרה כלומר בעיר, קורה מצב שאני נוסע מנקודה לנקודה בעיר ואני מכבה ומדליק את האוטו לעיתים קרובות לפעמים. באמצע נסיעה כזאת המנורה נדלקת לכמה שניות ומתכבת לאחר מכן. לפעמים היא נדקלת לזמן קצת יותר ממושך, ואז נכבית. בנסיעות ארוכות היא לא נדלקת. בכלל.

למישהו יש מושג מה יכולה להיות הסיבה?

ועוד שאלה. בדגם הזה, פיג'ו 306 שנת 98 מנועה 1800 אוטומאטי, צריך למלאות את המים ברדיאטור עד הסוף? כלומר עד המכסה?

תודה לעונים,

קיריל

פורסם

עידכון:

מהחיפושים שערכתי ברשת ופה בפורום גיליתי שהנורה יכולה להידלק כהקשר לחיישן מסויים שמזייף, שאחראי לקריאת הטמפרטורה של המנוע?

אז כמו כן שמתי לב שהוונטות החלו לעבוד לי בזמן האחרון גם כאשר מד הטמפרוטה מראה טמפ' נמוכה למדי, כזו שאף פעם לא הפעילה לפני זה וונטות.

יש קשר יכול להיות?

פורסם

המנוע לא מתחמם בכלל, לפחות כך מראה מד הטמפ'

אבל הוונטות משום מה עובדות

ד"א אני זכר.

פורסם

אצלי החיישן שנמצא על הרדיאטור מצד שמאל (למרות שזה לא של הסטופ אלא של הנורת מפלס מים) היה מדליק ומכבה את הנורה, כתוצאה מחוסר תקינות. ניתקתי אותו עד שאסדר את הבעיה, יש לי שעון חום מכני בכל אופן, אבל אני בכל מקרה אסדר את זה בקרוב. (פגו 205)

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

מישה ממה שאני מכיר את הרכב שלי הוא שונה מהדגם שלך (205). אני לא שמתי לב לשום חיישן בקרב לרדיאטור.

פורסם

מניסיון עם פיז'ו 306 הבעיה בכבל לחיישן חום.(מעל התרמוסטט) יש לבדוק אם הוא מחובר היטב. אם לא המחשב לא יודע את הטמפ' של המנוע ולכן הוא מדליק נורת סטופ. עם זאת, הוא מפעיל את הוונטות על עוצמה הכי גבוהה כי אולי המנוע חם?.

פורסם

אוקי אז יכול להיות שהמנוע חם פיזית, אבל ממה שמראה לי המד בלוח שעונים החום תקין ורגיל.

מה שאתה אומר זה שיכול להיות שהחיישן עצמו שמעביר מידע למד טמפ' שבלוח שעונים שלי הוא לא תקין? ואני מקבל טמפ' שגויה?

וכמה בערך עולה תיקון הבעיה? (חלקים)

פורסם

לא.

אתה קורא על ידי חיישן אחד.

המחשב של המנוע קורא מחיישן שני שאמרתי לך.

המחשב של המנוע לא יודע מה החום אז הוא מסיק שאולי המנוע רותח עכשיו? אז הוא מפעיל לך את הוונטות.

עם זאת, זו בעיה של חיישן חשוב מאד לתקינותו של המנוע אז נדלקת מנורת סטופ.

בדוק חיבורים.

פורסם

ייתכן שמדובר בחיישן מזייף. רשמת שבנסיעות ארוכות (בין עירוניות?) הנורה לא נדלקת, בנסיעות כאלה המנוע קר יותר.

חוזר על ההמלצה הקודמת שלי - גש למוסך בהקדם האפשרי.

פורסם

היתה לי פיגו כמו שיש לך ובעיה כזאת הופיעה כל פעם שהטמפ של המנוע היתה עולה ומאוורר אחד היה תקול ומאוורר אחד - התקין היה צריך לעבוד במהירות מקסימלית כדי לפצות על חסרונו של התקול.

כל פעם כזאת או לחילופין כל פעם שהייתי מדליק את ה AC ה STOP היתה נדלקת כי החיישן גילה שמאוורר אחד לא עובד.

כמו שאמרת בבין עירוני זה לא קורה לך כי הטמפ סבירה ולא עולה.

בעיר - מספיק שאתה עוצר ברמזור אחד והטמפ עולה ונורת STOP נדלקת.

בדיקה הכי טובה - תניע, תמתין 2דקות,תפעיל את ה AC תראה אם STOP נדלקת - אם כן גש למכסה מנוע,רק על הברכיים ותראה אם שני המאווררים מסתובבים.

תעדכן

• תוכן חדש...