Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה מספר חודשים נורת הטעינה בקולט שלי נדלקת תוך כדי נסיעה. הנורה נדלקת באופן לא סדיר ונכבית אחרי 5-30 שניות. כאשר הנורה נדלקת אורות החזית ותאורת לוח המכוונים מתחזקים (?).

אין כל בעיה בהתנעה, לרבות לא בבקרים.

התופעה מתרחשת רק במהלך נסיעה ולכן לא הצלחתי לבצע מדידה ע"י רב-מודד.

ביצוע מדידה כאשר המנורה כבויה נותנת תוצאה של 13.5-14 וולט.

כאמור התופעה מתרחשת מזה כמה חודשים (מעל חצי שנה). ביקור אצל חשמלאי לא העלה דבר - על המזל כאשר הייתי אצלו הנורה לא דלקה והטעינה היתה תקינה.

מעבר להדלקות/הבהובים בנורת הטעינה והתחזקות האורות, כאשר זה קורה, לא שמתי לב לכל תופעה אחרת.

למישהו יש מושג?

אשמח לחוות דעתכם.

ערב טוב ותודה.

פורסם

בדוק את מתח הטעינה כאשר הרכב מונע ובסל"ד של 1500 סל"ד.

בצע את הבדיקה לפרק זמן של 10 דקות וחזור לדווח.

כמו כן בזמן הבדיקה הדלק את מזגן/אורות.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה שהאורות מתחזקים, מציין על פניו טעינת יתר. (ובכל מקרה, עלייה במתח עת שזה קורה).

נסה את הבדיקה שתיאר קודמי, ואולם, נסה גם ללא עומס, כלומר ללא צרכנים מופעלים.

במקרה זה, אם המתח לא קופץ, רצוי לתת "הקפצות" גז, ולהיות עקבי למצג הוולטמר.

באם לא יהיה שינוי במתחים, והם יראו כתקינים, אפשרות נוספת היא, לחבר וולטמטר בתא הנוסעים, לזמן הנסיעה, וכאשר האורות מתחזקים, לזכור את הוולטז' בתצוגת המכשיר.

לחילופין, אם אין אפשרות לביצוע בדיקה ראויה, ואף לא להתחיל בבדיקות שתוארו, אתה יכול "להסתכן" ולהחליף אלטרנטור, ולקוות לטוב, פחות מומלץ, כי ישנן אפשרויות נוספות, בכל אופן, זו אפשרות.

אני מקווה שנושא החיווט ומחברי האלטרנטור עד לחיבור למצבר נבדקו כראוי. למקרה זה, נתק רגעי בקו או במצבר , יכול לגרום לתופעה. לצורך כך, האם נבדקו מפלי מתח בין האלטרנטור למצבר , בקו הפלוס, ובקו המינוס?

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

להלן תוצאות המדידות:

רכב לא מונע - 12.6

רכב מונע ללא צרכנים - 14-14.05 (הערכים משתנים בטווח זה)

רכב מונע, כל הצרכנים פועלים (אורות, רדיו, מזגן) - 12.9-13.9 הערך הנמוך מתקבל כאשר מערכת הקירור נכנסת לפעולה. גם במקרה זה הערכים לא יציבים ומשתנים בתוך הטווח. כאשר מערכת הקירור מפסיקה לעבוד הערכים עולים בחזרה לסביבות 13.8-13.9 .

הבעיה היחידה שאני לא יודע אם בעת המדידה דלקה נורת הטעינה (חוטי הרב-מודד קצרים מדי).

מה אתם אומרים?

פורסם

1. המצבר כנראה תקין

2. בסל"ד סרק המתח תקין וגם טווח הסטייה

3. האם הבדיקה תחת עומס בוצעה בסל"ד שציינתי ? 1500-2000 סיבובים לדקה ?

4. האם התקנת אביזרים נוספים מעבר לתצורה הבסיסית של הרכב ? האם הותקן אלטרנטור חדש/משופץ ? האם קיימת מערכת שמע זללנית ברכב ?

פורסם

לגבי הסל"ד הוא היה נמוך יותר משהו כמו 1200 (קצת קשה גם ללחוץ על הגז וגם לקחת מדידות מחוץ לרכב :wink: ).

פורסם

בדיקת תפוקת אלטרנטור צריכה להתבצע ב-70 אחוז מהתפוקה הנומינלית שלו ובסל"ד של 2500 סיבובים לדקה והסטייה מהמתח הנקוב של 13.9-14.5 בטמפ' של 20 מעלות צלזיוס היא בסביבות 0.3-0.5 וולט.

כלומר במקרה שלך המתח הנמדד תחת עומס בסל"ד של 2500 סל"ד צריך להיות מינימום 13.5 וולט.

בדיקה מקצועית יותר יש צורך לבצע אצל חשמלאי עם חיבור מד-זרם (צבת) בטור ומד-מתח במקביל ולהעמיס את האלטרנטור עם נגד עומס דמי.

• תוכן חדש...