Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לאשכול הזה,

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=232531

הגעתי לטיפול 120 אלף ודיברתי עם המוסכניק שהוא גם הבעלים, שאלתי אותו אם כדאי לשים חלופי או מקורי, והוא אמר שהחלפים שלו מעולים ושווי ערך למקוריים של הונדה ואין צורך לשים מקוריים (לא דיברנו על שמן הגיר עדיין, על זה דיברנו כשיצאתי משם, הוא אמר שאם יצא משהו הוא יתקשר וישאל אותי קודם על השמן גיר הוא בכלל לא שאל מה אני רוצה? הוא אמר שלא צריך שום דבר מקורי ושמייצרים את החלפים שלו אצל אותו יצרן כמו של הונדה וזה רק יוצא בקופסאות שונות)

אחרי שהוא נתן לי הצעת מחיר של בערך 600 לא כולל מע"מ הוא אמר שצריך להחליף גם שמן גיר וזה ייקר בקצת את הטיפול, הסכמתי כמובן מאחר וזה חלק מהטיפול.

סיכמנו שהוא יסדר לי בעיית רעשים מההגה ורעש בבלמים האחוריים.

כשחזרתי לקחת את הרכב (כעבור 5-6 שעות), שאלתי כמה יצא והוא אמר לי 930 ש"ח כולל מע"מ, בסוף סיכמנו על 888.

שאלתי איך הגענו למחיר כזה? כבר הייתי עושה טיפול במוסך מורשה עם חלקים מקוריים במחיר די דומה.

אלו החלפים שהוא שם לי, לא סיכמנו שהוא ישים לי שמן גיר חלופי, הוא היה צריך לשאול אותי על זה, כל דבר שביקשתי ממנו קיבלתי תשובה ממש לא נחמדה ומאוד אנטיפטית.

מסנן שמן הונדה - 38 (כנ"ל חלופי, אמר לי שאין צורך במקורי, ביררתי היום והבנתי שחשוב מאוד להשתמש במסנן שמן מקורי של הונדה)

מסנן אויר - 56.90

פלג N G K BKR6E11 * 4 ארבע פלאגים -76

שמן מנוע חצי סינטטי LM ב160

שמן דקסטרון 3 - 75 (הוא בכלל לא שאל אותי איזה שמן גיר לשים, הוא שם לי שמן חלופי שנראה לי עכשיו הסיבה לבעיות הטורים הגבוהים, הוא לא התקשר לשאול אם זה מקובל עלי וכנראה שהייתי לקוח נוח מאוד עבורו)

שטיפת תא מנוע בלחץ קיטור - 34 (על מה ולמה? אני לא ביקשתי והוא לא התקשר לשאול אם אני מעוניין)

כקטגוריית העבודה הוא הכניס,

טיפול 15000 ותאום מנוע במחשב - 220 (איזה תאום ואיזה מחשב? סתם לקחת כסף?)

פרוק גלגלים + ב.בלמים + ניקוי וכוונון 73 (כרגע גרם לי לבעיית בבלמים, הם קרובים מדי לצלחות ואני מעביר את השישי שבת בלחיצות קלות מאוד על הברקס, כל לחיצה חלשה ומעבר בולמת את הרכב מיידית)

הח' שמן גיר 73 (מקובל אבל שוב, הוא דחף לי שמן גיר חלופי, שלא מתאים בכלל לגיר שבהונדה סיוויק, התקשרתי להונדה וזה מה שאמרו לי.)

הוא טוען שהוא היה מנהל עבודה במרקדו(מוסך מורשה) וכו', אבל בעיקרון זה לא אמור לעניין, הוא דחף לי מחיר כי הוא חשב שהוא תפס פראייר, כשיצאתי משם הוא אמר לי 600 כולל מע"מ ואחרי שחזרתי המחיר קפץ ב330 ש"ח, על מה ולמה? זה ממש לא בסדר.

יש לציין שיצאתי עם אותם רעשים שהיו לו בהגה שבגללם נכנסתי, הוא טען שהוא שימן את האזור וזה מה יש, כל בעיה שהעלתי, התקבלה תשובה ממש ממש לא נחמדה (ויש להגיד ממש אדישה).

אני ממש מצטער ששילמתי, הוא נתן לי להשאיר את הרכב ב8 וחצי בבוקר והתחיל לעבוד עליו רק ב1 וחצי בצהריים, עבודה שנעשתה ממש בזלזול לפי מה שנראה, העיקר לדחוף מה שאפשר ולשלוח אותי לדרכי, חשב שהוא נפל על פראייר, והאמת, יצאתי פראייר.

מה אני יכול לעשות? ברור שאני אכנס אליו ביום ראשון, אבל אני כבר מצפה מעכשיו לקבל את אותן תשובות, לא נחמדות ואני באמת לא סומך עליו להשאיר שם שוב את הרכב לבד, לבקש שיחליף את שמן הגיר למקורי? ואני אשלם רק על השמן? מה לעשות?

כשאני נוסע אני מרגיש שהטורים נמשכים, אני מגיע ל50 על 3000 סל"ד ורק כשאני עובר את ה60 הסל"ד חוזר ל2400~

בעבר בנסיעה על 100 הייתי נוסע על 2400 סל"ד~ הטורים אמורים לרדת ב40 חזרה ל2000 ומשהו וזה לא קורה, אני רמגיש שהמנוע ממש מתאמץ, מה יכול להיות שהוא עשה שגרם לזה? יכול להיות שהבלמים לוחצים על הגלגלים וזה גורם למאמץ? אם כן, יכול מאוד להיות שגמרתי על הרפידות הקדמיות כבר (רפידות מקוריות של הונדה שעלו לי הרבה כסף), רק בגלל העבודה הממש לא מקצועית במוסך הזה.

אני בכוונה לא כותב עדיין באיזה מוסך מדובר מאחר ואני יודע שיש כאן כמה שכנראה מחבבים את האיש וצריך שהתגובות יהיו נייטרליות והוגנות, דיברתי עם עוד מישהו שעשה אצלו טיפול לא מזמן והוא גם זכה ליחס ה"חם" הזה וכמובן לחור עמוק בכיס, עמוק יותר משלי בהרבה.

פורסם

בקשר להגה הוא אמר שיתקן לך אותו האם הבנתי נכון?

עם כן אז חזור ושיסיים תעבודה שלו מ א' ודעד ת'.

וכשיתקן לך את כל שאר הדברים אז תשכח ממנו ואל תחזור

בהצלחה

פורסם

הוא אמר שיתקן, וכמובן שהוא גם אמר שהוא תיקן, אך הבעיה נשארה כשהייתה.

מוזר, אחרי שמסיימים כמה טיפול ברכב, בעל המוסך לא עושה סיבוב ובודק שבאמת הכל תקין? כשהגעתי הרכב חיכה לי בצד (והבנתי מהמזכירה שהם בידיוק סיימו לעבוד על הרכב, דקה או שתיים לפני שהגעתי.)

אני אלך אליו ביום ראשון, קשה לי להאמין שאזכה ליחס טוב יותר, ואני לא סומך עליו בכדי להשאיר שם שוב את הרכב.

פורסם

תראה עם יש לך אפשרות תשאר ליד הרכב שלך עד גמר כל הליקויים שלך שעדיין לא נעלמו

וכמובן הוא היה חייב לעשות סיבוב ברכב לפני שהוא מוסר אותו בחזרה אלייך חזרה

במידה והוא לא ירצה לתקן את מה שלא ביצע תבקש ממנו החזר כספי חלקי

למשל עם שילמת 800 ש"ח על כל הטיפול בקש 250 חזרה

בהצלחה

פורסם

כל שמן גיר אחר ממקורי להונדה, זה רעל.

על תחזור יותר למוסכניק הזה.

דבר ראשון, תחליף שמן גיר מייד.

שמן מקורי (ATF-Z1)עולה 50 ש"ח לליטר. צריך 4

Omnia mea mecum porto

פורסם

אין לי מושג איזה הונדה ושנתון יש לך אך לא עושים דברים כאלו , תלך אך ורק למורשה שכל החלפים מקוריים , כל מוסכניק יאמר לך שזה חרטא ואותו דבר אך זה לא נכון בכלל , רק החברה יודעת בדיוק איך לטפל ברכב ואיזה שמנים הוא צריך.

זה כמו שתיקח ילד קטן לטיפול אצל אמא אחרת במקום שתיקח אותו לאמא המקורית שלו.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם

אני כל הזמן מטפל במוסך מרקדו, ובפעם הראשונה שלא עשיתי שם טיפול אכלתי אותה! אני אידיוט שניסיתי לחסוך 400 שקל ואולי אכלתי אותה ביותר.

הוא דחף לי שמן גיר שלפי התמחור שלו עלה איזה 74 שקל, אז מה להגיד לו? שיוציא את השמן ואני אשלם עוד 200 שקל על חדש? לא עדיף כבר ללכת למרקדו ולעשות את זה שם? להחליף גם את המסנן שמן? (השמן מנוע שהוא שם לי טוב לפחות?)

אין הוא לא יעזור בכלום, ואני בטוח שהוא גם לא יסכים לתקן שום דבר, הוא יגיד לי להשאיר שוב את הרכב כי הוא עסוק, הבנאדם הזה אדיש ברמות ומתנהג כאילו לא אכפת לו מכלום, ההונדה מודל 2004 דגם LS.

אני פשוט אידיוט שהלכתי אליו. בינתיים עד יום ראשון לא לסוע הרבה? זה יכול לגרום לי לנזק?

יש אפשרות לבטל את התשלומים דרך חברת כרטיס האשראי? זה חוקי? בעיקרון לא קיבלתי את הדבר שעליו שילמתי.

פורסם
בהמשך לאשכול הזה,

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=232531

שמן מנוע חצי סינטטי LM ב160 (אצל הפרסי הייתך משלם על אותו השמן 80 ש"ח, השמן נחשב איכותי)

שמן דקסטרון 3 - 75 (הוא בכלל לא שאל אותי איזה שמן גיר לשים, הוא שם לי שמן חלופי שנראה לי עכשיו הסיבה לבעיות הטורים הגבוהים, הוא לא התקשר לשאול אם זה מקובל עלי וכנראה שהייתי לקוח נוח מאוד עבורו)

שטיפת תא מנוע בלחץ קיטור - 34 (על מה ולמה? אני לא ביקשתי והוא לא התקשר לשאול אם אני מעוניין) (יכול להיות שנכנס מים לאחד החיישנים, בקבות זאת הגיר עבר למצב חרום) במצב חרום הגיר מעברי הילוכים במהירויות קבועות, ללא קשר לנתונים שהמחשב קולט.

פרוק גלגלים + ב.בלמים + ניקוי וכוונון 73 (כרגע גרם לי לבעיית בבלמים, הם קרובים מדי לצלחות ואני מעביר את השישי שבת בלחיצות קלות מאוד על הברקס, כל לחיצה חלשה ומעבר בולמת את הרכב מיידית) (כנראה שהוא מתח לך את הכבל של הבלם יד יתר על המידה.) כל עוד הגלגלים האחוריים, מסתובבים באופן חופשי בסרק אז אין בעיה.)

.

תכנס למוסך בעל מחשב לאיתור תקלות, על מנת שיבדוק מה פשר סחיבת ההילוכים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

שלום לחבר

רכב מודל 2004 לא חבל

אני מעתיק לך כמה עולה במוסך מרכזי של הונדה הטיפול -לא כולל מע"מ

כולל חלפים מקוריים

שים לב שייש להחליף גם מסנן דלק ב120K

ברכבים מהמודל הזה לדעתי האישית לא כדאי לשחק עם הטיפולים בחלפים לא מקוריים שעלולים בסוף אולי לגרום לתיקון יקר בהמשך

ובנוסף שתמכור את הרכב מה תגיד לבן אדם שירכוש את הרכב שביצעת תיקונים במוסך לא של היבואן

אתה יודע איך זה מרתיע אנשים{אותי לפחות} כשרוכשים רכב בסכומים כאלו

לגבי השמן גיר גם אני שמעתי שאין לשים כלום חוץ מהמקורי

לפחות את זה תחליף שלא תצא בנזק גדול יותר אחרי כן.

120,000מצת ,טבעת אטימה לפקק שמן ,נוזל בלמים ,מסנן דלק ,מסנן שמן מנוע ,נוזל תה'ל ,שמן סינטטי מלא 720.44081128.4

כפי שאתה רואה המחיר הוא 1128 ש"ח לפני מע"מ כולל עבודה כולל חלפים מקוריים

שים לב שהעבודה פה היא 400 ש"ח ו 720 ש"ח זה החלפים והשמנים-הכול מקורי{לא כולל מע"מ}

שים לב שיש להחליף ב120 גם נוזל בלמים

פורסם

סתם שתדע, דיברתי עם כמה מוסכי הונדה מורשים וכולם אמרו לי שהם לא מחליפים בטיפול 120K את המסנן דלק, זה רכיב שבקושי ומוחלף בהונדות בדגמים האלו, רק לפי הצורך (לפי דעתי רק בגלל שממש סיפור להחליף אותו הם לא מחליפים)

u5069121, אתה זורע לי מלח על הפצעים :-(

ד"א הוא שם לי שמן חצי סינטטי, במקום שמן סינטטי מלא, זה יכול לגרום למשהו? גם את זה להחליף?

אני עומד לצאת בנזק הרבה יותר כבד עכשיו :cry:, מאיפה אני אשלם עכשיו על הכל, ממש כאילו ועשיתי 2 טיפולים?

אני פשוט מטומטם שלא הלכתי למורשה, אני מקבל שם גם יחס טוב, למרות ששם כל תוספת הכי קטנה מכניסים בסוף אבל גם דואגים לעשות הנחה.

בעל המוסך גולש פה בפורום, הוא משתמש (לא הכי פעיל) והוא אמור להיות מומחה בהונדה, הוא גם עבד בעבר במוסך שבו טיפלתי בקביעות (מורשה).

מה גם שאת הטיפול הקודם עשיתי לפני 7K ק"מ, במורשה ועכשיו עשיתי שוב, למרות שלא הגעתי בכלל ל120K אני רק ב115400, אני חושב שאני אכנס שוב ב120K למוסך מורשה ואעשה הכל שוב, באמת שהכסף פשוט נזרק לי לפח, ואני סה"כ לפני צבא ומשתכר מינימום.

פורסם

לחבר שלום

מלח על הפצעים-חלילה

אין מה לעשות

גם לי יש הונדה כמו שלך מודל 2002 מטופלת במורשה בלבד

אגב אני החלפתי איך שקניתי את הרכב -חודש אחרי עקב תקלה חיישן חמצן אחורי מקורי שעלה כ 1400 ש"ח

אין מה לעשות -דברים טובים עולים כסף -הרבה כסף

אכן אחזקה של הונדה במורשה עולה כסף טוב אך לדעתי התמורה הסופית המתקבלת טובה מאוד {שירות,אחריות,מקצוענות} והשקט הנפשי שלך שווה את הכסף - גם במכירת הרכב

כן כן גם במכירת הרכב אתה תראה שאנשים רבים מייחסים חשיבות רבה לנושא הטיפול במוסך היבואן-ובגלל שהונדה מפרסמת את מחירי הטיפולים באתר אתה יכול לדעת גם כמה עולה הטיפול בערך והמוסך המרכזי גם מחוייב לנהוג בהתאמה למחירים הכתובים באתר.

שים לב בנוסף אם יש לך כרטיס אמריקן אקספרס במוסכי הונדה -אני מטפל בארז חיפה

ומקבל דרך כרטיס האשראי גם הנחה של 5% דרך הכרטיס.

אל תכעס על עצמך פשוט תגיד -הכסף הזה כפרת כוונות-למדתי שהזול עולה ביוקר.

סדר כמו שצריך את הרכב

ואתה תראה שאתה תהנה ממנו כי זה רכב שאין מה לעשות בקטגוריה שלו 1.6 הוא פשוט רכב זריז,מהנה,יחסית חסכוני בדלק,נוח,וביום שרוצים למכור גם נמכר בהחלט באופן מהיר וכשהוא מטופל במוסך מורשה יש אנשים שעצם זה שהרכב מטופל במוסך מורשה זה בשבילהם כבר חצי בדיקה על הרכב

אז אחי אל תתפשר,סדר ותדאג גם שיחתמו לך על ספר הטיפולים במוסך המורשה הונדה.

פורסם

הדבר היחיד שהייתי שוקל להחליף הוא רק שמן גיר, השמן מנוע ששמו לך הוא שמן באיכות גבוהה מאוד.

אם היית מציין מאיזה חברה הפילטרים התחליפיים? היית עוזר לנו לענות לך בנוגע לשאר.

לא צריך להיסחף! ולעשות את כל הטיפול מחדש.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אין לי מושג של איזה חברה הפילטרים, אני אברר ביום ראשון ואעדכן כאן.

u5069121, תודה רבה על התמיכה :wink:

ושמר, :roll:

אני מתכוון לקבל הרבה מאוד תשובות מאותו מוסכניק ביום ראשון, מיהרתי מאוד לראיון עבודה ביום של הטיפול ולא יכולתי להתעכב בכלל, אני חושב שאבקש ממנו להחליף לשמן גיר מקורי ואשלם לו רק על חומר הגלם, בנוסף נוזל בלמים.

יש לי הרגשה שביום ראשון לא אקבל שירות, הרבה אנשים נוטים לקבל כסף ולשכוח מהלקוח, כמו שזה נראה אני אצא מהמוסך שלו עם הרבה עצבים.

בעוד 5K אחזור שוב על הטיפול, הפעם במוסך מורשה.

פורסם

לדעתי תוותר על הכסף ולך למקום אחר

תראה את זה כשיעור .

לך למקום שתרגיש בו טוב ותצא בתחושה טובה זה הרבה יותר שווה מכסף .

מה שזול יוצא יקר

עד היום יש לי תושבות מנוע לא מקוריות שאחרי יום החלפתי אותם למקוריות ואת הכסף על החלופיות הסדתי מעל 1000 שקל

למדתי את זה על בשרי היום אני לא מתפשר .

• תוכן חדש...