Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נציג חברת הליסינג התקשר אלינו אתמול בהתלהבות, ובישר שיש לו הזדמנות ממש מעניינת מהסוג שאנחנו אוהבים. אודי A8 מודל 2001 עם מנוע 3.7 ליטר, 260 כ"ס ממנכ"ל אחת החברות הגדולות במשק. אני והיו"ר, א', חככנו ידינו בהתלהבות. לפני חודש א' עשה נסיעת מבחן על ב.מ.וו 540 (שנת 2000... יבוא אישי משהו חבל"ז) ולא הזמין אותי, המניאק. עכשיו אני אראה לו מה זה...

הקיצור לקחנו היום את ה-A8 לסיבוב. לא מכונית שהייתי קונה לעצמי, למרות שמציעים במחיר הזדמנות של 300,000 ש"ח (בערך יונדאי גטס אחת פחות מהמחירון שלה...), אבל בהחלט חוויה מעניינת.

למרבה הצער עומסים בכביש מנעו מאיתנו לנצל את החיה כמו שצריך, ובכל זאת אפשר היה להתרשם. יש לה תאוצה מדהימה, בטווח סל"ד של בערך 1,500 עד 5,000. ברמזור של גלילות לכיוון מורשה נהג וולוו S80 אפוף הציע רייס... ב-100 קמ"ש הוא כבר היה כל כך רחוק מאחור שלא יכולתי אפילו לחייך אליו.

המנוע מייצר את הכוח בצורה חלקה, ליניארית ותרבותית עד גיחוך... בדיוק מה שצריך כדי להעביר 260 כ"ס דרך הגלגלים הקדמיים בלי שהמנכ"ל הבכיר שמאחורי ההגה יצטרך להוריד את היד מהפלאפון. בשילוב עם מערכות בקרת המשיכה של הרכב נוצרת תחושה מפתיעה של שקט וחוסר דרמטיות. שום לוחמת הגה-גלגלים, אפילו בלחיצה החזקה ביותר, אפילו בסיבוב. המכונית הזו נדבקת למסלול שלה כמו קטר רכבת. משעמם... אבל מרשים מאוד.

חוויית הנהיגה לא רעה בכלל כל עוד זוכרים שזו A8 ולא אלפא 147 - הגה נעים ומתקשר, תחושה של קלילות יחסית לגודל המכונית (הרבה אלומיניום), אך מעט מאוד אפשרויות להשתולל, לשחק עם המכונית ולבדוק את המגבלות.

חוץ מזה... מה עוד היה לנו: מרווח פנים מרשים ביותר, תא מטען מספיק גדול כדי להחנות בתוכו סמארט קופה, בלמים חזקים אך לא מדהימים (פחות עוצמתיים מאשר בב.מ.וו סדרה 7). עיצוב פנים גרמני מרובע ומשעמם. מושבים רחבים ונוחים בלי כל תמיכה צידית (והרמז לגבי אופי הנהיגה המצופה בה הוא די ברור).

המסקנה: הנדסת רכב מרשימה, המכונית עצמה פחות. א' החליט להשאר בינתיים עם הסאאב 9-5. גם אני לא נפלתי. לעומת זאת, בדרך ראינו אודי A3 חדשה שחורה 2.0FSI. מחיר בצד, הדבר הזה נראה פשוט מעולה. בקיצור, גם היום לא הצלחתי להגיע למסקנה סופית, אם אני אוהב את אודי, אדיש לה, או לא סובל אותה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

המנוע טורי או V?

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

זו מכונית מצויינת ,

אבל אני תעדיף את הבימר סדרה 7 שבערך באותו מחיר

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

מנסיון שיש לי ביום יום עם S80 T6 , קשה לי להאמין שה A8 3.7 תשאיר אותה מאחורה באיזשהו מצב , לאוטו הזה יש ים של מונמנט באותו טווח טורים ,גיר דומה והספק מכובד של 270 סוסים,

אודי שבאמת הדהימה אותי בכוחניות וזמינות היא ה A6 4.2 , הדבר הזה מאיץ כמו שד (אותה אחת מהחניון במעבר התחתי שבתחילת טיילת ת"א של שרתון ) , על כל פנים וולבו טי6 אחת המהירות על הכביש היום ,כנראה שזו היתה וולבו אטמוספרית .

אלפא רומיאו , הנעה אחורית V6 24v Twin-Turbo

פורסם
ברמזור של גלילות לכיוון מורשה נהג וולוו S80 אפוף הציע רייס... ב-100 קמ"ש הוא כבר היה כל כך רחוק מאחור שלא יכולתי אפילו לחייך אליו.

.

כנראה שזו לא היתה s80 T6... כי אם כן המצב היה קצת אחרת. :evil:

מול T6 היה אמור להיות תיקו... שתיהן 0-100 בסביבות 7.2 שניות. T6 פחות רגועה, יותר בועטת. אבל אין מה להשוות באיכות הנסיעה בין A8 ל-T6. לא סתם ההבדל במחיר.

אגב, בבימר 7 החדשה לא נהגתי אבל נסעתי הרבה. אני גם מאמין שהיא לוקחת את האודי מרוב הבחינות (להוציא אולי המראה החיצוני - לא כולם אוהבים את ה-7, ה-A8 סולידית יותר ומתיחת הפנים האחרונה עשתה אותה ממש יפה). אבל כולן מאכזבות בעיצוב הפנים. למה המרובעות הזאת? למה במכוניות שעולות חצי, כמו אלפא 166 או רובר 75, אפשר למצוא כל כך הרבה השראה ויופי בעיצוב הפנים?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

פורסם
מנסיון שיש לי ביום יום עם S80 T6 , קשה לי להאמין שה A8 3.7 תשאיר אותה מאחורה באיזשהו מצב , לאוטו הזה יש ים של מונמנט באותו טווח טורים ,גיר דומה והספק מכובד של 270 סוסים,

אודי שבאמת הדהימה אותי בכוחניות וזמינות היא ה A6 4.2 , הדבר הזה מאיץ כמו שד (אותה אחת מהחניון במעבר התחתי שבתחילת טיילת ת"א של שרתון ) , על כל פנים וולבו טי6 אחת המהירות על הכביש היום ,כנראה שזו היתה וולבו אטמוספרית .

ה A6 4200 QUATTRO !! אל תזכיר אותה עוד הפעם אחרת אני לא אחראי על מעשיי !

זו פשוט מפלצת!

מי שיודע מה שקרה לי עם מכונית כזו לשכן סבבה

למי שלא ... אני לא רוצה לכתוב את זה הפעם כדי שלא ירדו עליי :wink::lol:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

האיי8 בהחלט אוטו טוב יצא לנו לקבל את החדשה לכמה ימים לפני שהיא הגיע לארץ ולקחנו אותה לכביש 6 עם לוחיות גרמניות לבדוק אותה קצת בגבוהות והאוטו הזה פשוט נוסע חלק אתה לא שומע כלום ולא מרגיש כלום גם מעל 200 חוצמזה אוטו מפואר , יפה וסולידי ...

גם הישנה הייתה מצויינת לחבר שלנו הייתה את ה-4.2 והוא היה מאוד מרוצה והחליט לקנות גם את החדשה ...אישית אם אתה משווה את האודי הישנה לבמוו 7 הישנה הייתי לוקח את הבמוו אבל העיצוב החדש והi-drive וכל השיכלולים הדבילים מורידים מאוד מה7 ואני אישית מעדיף את אודי שמציעה מערכת הרבה יותר נוחה מהi-drive (טיפטרוניק מאחורי ההגה שכיף לשחק איתו) ועיצוב יותר זורם ופחות צעקני ומוזר :)

בכל מקרה אין על הxjr :twisted:

XJR

פורסם
איפה Lorinser כשצריך אותו? :D

סססססספר להם :!::wink:

ועוד משהו, כולם יודעים שההבדל בין ה-A8 הקודמת, לזו הנוכחית, הוא גדול מאוד.

כל מי שנהג בה, לא? :twisted:

פורסם

נסעתי על דגם ה 4.2L הדור הקודם בכביש אשתאול ושם היא התנהגה ממש כמו GTI קטנה.

האחיזה פשוט מושלמת, שום צווחות צמיגים שום כלום גם כשמערכת בקרת היציבות\משיכה מנותקות. למרות זאת, אפשר לשחק איתה בדריפטים קצרים נשלטים ומהנים ביותר אבל זה דורש פרובוקציות מכוונות. לדעתי האישית היא יותר מהנה מה 7 הקודמת וגם מזו החדשה.

זו האחרונה, אגב, ממש לא ראויה לשאת את הסמל הכחול לבן. היא כבדה, מגושמת, לא ממש מתקשרת ובעלת בקרת משיכה\יציבות שפשוט מוציאות את כל החשק מהנהיגה בזו המכונה "חווית הנהיגה המושלמת". לא אהבתי אותה. אני לא יודע אם נהגת על ה A8 היכן שהכביש מפסיק להיות ישר, אך אני ממש התרשמתי ממנה לטובה. יכול להיות שדעתך שונה עקב נהיגתך על הדגם הנעה קידמית.

second is the first looser

פורסם

כן, שמפניה זהוב... לא נסגיר את בעליה - זה לא יפה. אבל הוא החליף ל-A8 חדשה, כך שכנראה היה מרוצה. :D

וכן, יכול להיות שה-4.2 קואטרו נותנת יותר אפשרויות משחק. מכיוון שה-4.2 יותר כבדה וניצול הכוח קצת פחות יעיל, אני מעריך שאין הבדל דרמטי בתאוצה, אבל בהחלט ייתכן שהיא מכויילת בצורה שמאפשרת יותר משחקים. עלי לציין שהתנועה העמוסה ונוכחותו של נציג הליסינג במושב האחורי היוו גם הם מגבלה מסויימת...

• תוכן חדש...