Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חשבתי על זה, ואני רוצה לנסות את זה לפני שאני מתנתק מהוט ו012, אמנם למחשב שלי לא מחובר כרטיס רשת אלחוטי אבל יש לי ראוטר וממנו יוצאת אנטנה,

מה שמחובר אצלי כרגע זה ככה:

קיר(הוט) ----- ראוטר דילינק ---- מודם טומפסון ---- חיבור למחשב דרך כבל רשת\כרטיס רשת רגיל.

אם אני מנתק את הטומפסון, ומחבר את הראוטר דילינק ישירות למחשב, איך אני גורם לו לחפש רשתות מסביב אם הוא בכלל יכול לעשות את זה?

תודה,

אוהד.

**אין לי תוכנה של דילינק על המחשב, המחשב מזהה את החיבור כרשת שזמינה כל הזמן ו2 המחשבים מופיעים בTRAY כל הזמן (אפשר לנתק על ידי DISABLE אבל אני כמעט ולא עושה את זה).

פורסם

אני יכול לומר לך בפירוש שזו גניבה.

אני לא יפה נפש ואם אני מסתובב מחוץ לבית עם המחשב אני גם מתחבר לרשתות אחרות אבל לא יותר מכמה דקות לשם סנכרון מיילים וכו' (לא שזה כן בסדר).

במקרה של הרשת האלחוטית אצלי בבית,

אני מרחם על מי שמתחבר. הרשת לא מוצפנת/דורשת קוד מסיבה פשוטה, קיימת מערכת סינון ע"פ כתובות MAC וברגע שהמערכת מזהה כתובת MAC לא מאושרת היא מודיעה לי. מה שאני עושה אח"כ כבר לא רלוונטי :evil:

אני לא מעודד את מה שאתה עושה וזה לא משנה אם אתה מוריד אבל מגביל או משתמש דרך קבע באינטרנט שלהם.

נ.ב

לכל יפי הנפש שאמרו שמי שלא שם סיסמא לא אכפת לו, ממש לא נכון! 95% מהמשתמשים לא יודעים לשים סיסמא.

חלקם הגדול רכשו את השירות מבזק/הוט ושאר החברות בזמן ההתקנה לא שמו להם סיסמא, אם תשאלו אותם מה הIP של הראוטר ע"מ להגדיר סיסמא הם ישאלו מה זה IP ואז מה זה ראוטר.

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם

שטויות.

זה בדיוק כמו שאני אשים ספסל בחוץ על המדרכה ואצפה שאף אחד לא ישב עליו כי אני הבעלים שלו ואני שילמתי את תמורתו.

שלי? זה צריך להיות סגור בבית.

יש גישה לכולם מהרחוב בלי לפרוץ, להזיז או משהו אחר? זה הופך לציבורי.

ואתה טועה

90 אחוז לפחות מהאנשים יודעים מה זה אבטחת אינטרנט והצפנה אבל אין להם חשק/כח/ידע לעשות את זה.

היום גלישה אלחוטית זה משהו שיש לרוב האנשים.

בזק נותנים את הראוטרים שלהם בחינם.

זה כבר לא אטרקציה.

בנוסף הבחור מדבר על מתנ"ס/בית קפה שהמדיניות שלהם היא אינטרנט חינם.

אני מכיר גם בתי קפה שמצפינים את הגישה לראוטר ונותנים את הסיסמה רק למי שמזמין שם.

למה? שאל אותם.

אבל זו זכותם ואם תפרוץ את הראוטר שלהם - זו גניבה.

כל עוד החיבור פתוח אתה לא גנב.

יש כלל שאומר "זה נהנה וזה לא חסר".

כל עוד הוא נשמר - אין כאן גניבה.

פורסם

העסק הוא פשוט:

ראוטר לא מאובטח אין שום בעיה חוקית להתחבר אליו.

ראוט ר מאובטח שנפרץ במטרה להתחבר אליו, זה כבר עניין אחר.

בכל מקרה, חיבור רשת שאתה לא מכיר מבחינתי אסור לשימוש לאדם שקצת חשובה לו הפרטיות.

יש לי חבר שעבד בשתי חברות המתמחות בתחום התקשורת האלחוטית והקמת רשתות כאלו. אני במו עיני ראיתי איך רשת ציבורית של "בית קפה" הפכה תוך דקות לגן השעשועים שלו. הוא ראה כל מי שמחובר, יכל "לעקוב" אחר כל דף אינטרנט שמשתמש פותח, יכל לקרוא שיחות מסנג'ר ואף להגיב בתור מי מהצדדים באותה שיחת מסנג'ר שרצה וכולי, אני מניח שהנקודה ברורה.

בקיצור, אם רק לגלוש רצתה נפשך, YNET וכאלו, אז אחלה. אם אתה מבקש גישה לאתרים בהם אתה נדרש להקיש סיסמה (כגון זה) או בדיקת מיילים, מסנג'ר, ICQ, אתר הבנק שלך! אני הייתי נמנע מלעשות זאת על-גבי רשת אחרת. יתכן מאוד והרשת שתיכנס אליה בעצם "עוקבת" אחריך, על-אף שהדבר נדיר אני נמנע מכך.

חפש לך חבילת אינטרנט זולה וסע לשלום.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם
חשבתי על זה, ואני רוצה לנסות את זה לפני שאני מתנתק מהוט ו012, אמנם למחשב שלי לא מחובר כרטיס רשת אלחוטי אבל יש לי ראוטר וממנו יוצאת אנטנה,

מה שמחובר אצלי כרגע זה ככה:

קיר(הוט) ----- ראוטר דילינק ---- מודם טומפסון ---- חיבור למחשב דרך כבל רשת\כרטיס רשת רגיל.

א. לדעתי יש טעות בשרטוט שלך, היות והמודם צריך להיות מחובר לפני הראוטר (כיוון קריאה מימין לשמאל).

ב. אם אין לך כרטיס רשת אלחוטי במחשב אתה צריך ראוטר שתומך בWDS.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רצית לדעת הכול על "גניבת אינטרנט אלחוטי" ?

כתבה בנושא :

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3247756,00.html

אגב , כפי שנכתב שם , בחוץ לארץ גובים על כך קנסות ועונשים , מדובר במעשה פלילי .

בארץ , המשטרה שלך מעדיפה לגרבץ בביצה ולאכול עוד דונאט :)

עשה את השיקולים , אני במקומך לא הייתי עושה את זה רק מהסיבה היחידה שאני תלוי במישהו אחר ואני ממש , אבל ממש לא מוכן לזה .

HU: Pioneer 4900IB Front Speakers: JBL GT06508C Rear Speakers : none

Amp: Infinity 475A Sub: JBL GT5-12

פורסם

איפה אפשר למצוא בארץ דונאטס?

אני משאיר את הרשת הביתית שלי פתוחה לכל משתמש מזדמן (אבל מוגבלת בנפח שאני מאפשר) פשוט בגלל שאני חושב שזה נחמד להגיע לאנשהו עם הלפטופ ולגלוש באינטרנט בלי בעיות. קצת לשתף לא הרג אף אחד.

לצערי התקשורת האלחוטית לא באמת מוצפנת (WEP וכל החרטה האלה קל מאוד לפרוץ), אבל לפחות תעבורה שמוצפנת ב-SSL קשה לפצח.

אולי באמת צריך לאפשר ראוטרים אלחוטיים שיודעים להצפין באמת את התקשורת שלהם.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
העסק הוא פשוט:

ראוטר לא מאובטח אין שום בעיה חוקית להתחבר אליו.

ראוט ר מאובטח שנפרץ במטרה להתחבר אליו, זה כבר עניין אחר.

בכל מקרה, חיבור רשת שאתה לא מכיר מבחינתי אסור לשימוש לאדם שקצת חשובה לו הפרטיות.

יש לי חבר שעבד בשתי חברות המתמחות בתחום התקשורת האלחוטית והקמת רשתות כאלו. אני במו עיני ראיתי איך רשת ציבורית של "בית קפה" הפכה תוך דקות לגן השעשועים שלו. הוא ראה כל מי שמחובר, יכל "לעקוב" אחר כל דף אינטרנט שמשתמש פותח, יכל לקרוא שיחות מסנג'ר ואף להגיב בתור מי מהצדדים באותה שיחת מסנג'ר שרצה וכולי, אני מניח שהנקודה ברורה.

בקיצור, אם רק לגלוש רצתה נפשך, YNET וכאלו, אז אחלה. אם אתה מבקש גישה לאתרים בהם אתה נדרש להקיש סיסמה (כגון זה) או בדיקת מיילים, מסנג'ר, ICQ, אתר הבנק שלך! אני הייתי נמנע מלעשות זאת על-גבי רשת אחרת. יתכן מאוד והרשת שתיכנס אליה בעצם "עוקבת" אחריך, על-אף שהדבר נדיר אני נמנע מכך.

חפש לך חבילת אינטרנט זולה וסע לשלום.

אהמם. אתה חי בסרט, ועדיף שתחזיר אותו כי הוא OVER DUE כבר יותר מדי זמן.

חבר שלך אולי יכול לבדוק מי מחובר, אולי קצת לטייל בקבצים במחשב באמת לא מאובטח, אולי קצת להתנכל - אבל לראות שיחות מסנג'ר ולענות במקום מי אילו מהצדדים , פה אתה כבר מגזים. אין שום אפשרות לעשות את זה - יתרה מכך ש"אחד מהצדדים" מחובר בכלל מהבית שלו, ואין לך שום דרך להגיע אליו (אלא אם כן חבריך הדגול יכול בהינף אצבע לפרוץ לכל מי שמחובר דרך מסנג'ר, כאשר אין לו בכלל את האיפי במצב של שיחה, אזי בסדר).

בקיצור אתה בטח תכתוב ש"אבל אני ראיתי!!!!" אז אני באותה מידה "ראיתי" למכירה רנו קליאו ספורט במצב חדש, עם קילומטרז נמוך, יד ראשונה (מודל 2001) מתחת למחירון !!!!. ראיתי. באמת.

פורסם

שניר, מסנג'ר עד כמה שאני יודע מתקשר Peer to Peer, ולכן הרצה פשוטה של netstat תניב את כתובת ה IP של הצד השני (ואם לא אז תיזום העברת קבצים וככה בטוח תדע עם מי אתה מדבר)

משם והלאה להדמות לצד השני בשיחה זה כמה צעדים קדימה .

פורסם
אהמם. אתה חי בסרט, ועדיף שתחזיר אותו כי הוא OVER DUE כבר יותר מדי זמן.

חבר שלך אולי יכול לבדוק מי מחובר, אולי קצת לטייל בקבצים במחשב באמת לא מאובטח, אולי קצת להתנכל - אבל לראות שיחות מסנג'ר ולענות במקום מי אילו מהצדדים , פה אתה כבר מגזים. אין שום אפשרות לעשות את זה - יתרה מכך ש"אחד מהצדדים" מחובר בכלל מהבית שלו, ואין לך שום דרך להגיע אליו (אלא אם כן חבריך הדגול יכול בהינף אצבע לפרוץ לכל מי שמחובר דרך מסנג'ר, כאשר אין לו בכלל את האיפי במצב של שיחה, אזי בסדר).

בקיצור אתה בטח תכתוב ש"אבל אני ראיתי!!!!" אז אני באותה מידה "ראיתי" למכירה רנו קליאו ספורט במצב חדש, עם קילומטרז נמוך, יד ראשונה (מודל 2001) מתחת למחירון !!!!. ראיתי. באמת.

שניר, ראשית כל טון הדיבור שלך אינו במקום. ישנה דרך מכובדת יותר להציג דברים.

אכן, יצא לי לראות את העניין בפעולה. מדובר על לפטופ שהריץ מערכת לינוקסאית כלשהי אובונטו או שמובונטו או משהו כזה.

ישבנו 5 אנשים במרכז מסחרי עם ראוטר שהוגדר במקרה או שלא כ-default ולא לקח זמן רב עד שיכולנו לראות את כתובות ה-IP של כל מי שמחובר לאותו הראוטר.

מכאן, היו כמה דברים שראיתי בעיניים:

1. הפעלת פעולה כלשהיא שיצרה מעקב אחר דפי HTML של משתמש בעל IP שהוחלט לעקוב אחריו. הנ"ל נכנס ל-YNET גם ה-IE במחשב הלינוקסאי היה נכנס לאותו האתר, כל לינק שהנ"ל היה לוחץ כנ"ל על המחשב הלינוקסאי. במילים אחרות כל דף HTML שהמשתמש רואה גם המחשב ה"פורץ" מציג.

2. מסנג'ר - התערבות בשיחה היתה עניין של שניה.

3. דובר גם על פרוטוקולים של SSL בהם לאחר שלב "לחיצת הידיים" כבר קשה "להתערב". במקרה כזה גם היה פתרון יצירתי ופשוט. רק אומר שאם הצלחת להתערב בשלב "לחיצת הידיים" אז אתה יכול לראות את כל התעבורה שבין שני המחשבים.

תאמין או לא את זה אני משאיר לך. אני עם מחשב כף-יד משולב טלפון מאז אותו היום לא מעז להתחבר לראוטרים שאינני מכיר ומעדיף לסבול את התקשורת האיטית יותר של הפוקט. אם אצטרך להתחבר לראוטר כזה סביר להניח שלא אבדוק דרכו מיילים או אבצע אי אילו דברים חשובים.

שוב, אני רוצה להזכיר לך כי צורת הדיבור שלך אינה במקום ומורידה את רמת הדיון לרמה שאינני רוצה להגיע אליה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

Arilou , אולי WEP אפשר לפרוץ ב5 דקות (יותר נכון - בטוח אפשר , אפילו פחות עם כלים נכונים) , WPA זה כבר אופרה אחרת לגמרי.

בקשר להתערבות בשלב יצירת הקשר, אלא אם יש לך דרך מתוחכמת (ולא טריוויאלית בכלל) ליצור MAN IN THE MIDDLE , רוב הפרוטוקולים הרציניים די קשים לפריצה , לשלב הזה הם משתמשים במפתחות פשוטים יחסית מבחינת שיטת ההצפנה , אבל ארוכים בערך פי 10 מהמפתח אבטחה שנוצר בצורה מאובטחת הרבה יותר להמשך השיחה , ככה שגם פה , לא ממש טריוויאלי.

בכלל , הרבה חברה מדברים פה על הרבה כלים שדורשים הרבה מאוד גישה , ותכלס לא כאלו טרוייאלים לנצל.

בא נגיד שרשת אלחוטית מאובטחת (ביתית) היא בהחלט די בטוחה.

רשת ציבורית בלי אבטחה / WEP?

לא יותר מלגלוש באינטרנט.

אם מתעקשים להשתמש בקליינטים לIM , עדיף להשתמש באתר מאובטח כמו MEEBO שעושה הצפנה לא רעה בשלב הLOGIN ומאבטח את החיבור בעצמו.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
שניר, ראשית כל טון הדיבור שלך אינו במקום. ישנה דרך מכובדת יותר להציג דברים.

אכן, יצא לי לראות את העניין בפעולה. מדובר על לפטופ שהריץ מערכת לינוקסאית כלשהי אובונטו או שמובונטו או משהו כזה.

ישבנו 5 אנשים במרכז מסחרי עם ראוטר שהוגדר במקרה או שלא כ-default ולא לקח זמן רב עד שיכולנו לראות את כתובות ה-IP של כל מי שמחובר לאותו הראוטר.

מכאן, היו כמה דברים שראיתי בעיניים:

1. הפעלת פעולה כלשהיא שיצרה מעקב אחר דפי HTML של משתמש בעל IP שהוחלט לעקוב אחריו. הנ"ל נכנס ל-YNET גם ה-IE במחשב הלינוקסאי היה נכנס לאותו האתר, כל לינק שהנ"ל היה לוחץ כנ"ל על המחשב הלינוקסאי. במילים אחרות כל דף HTML שהמשתמש רואה גם המחשב ה"פורץ" מציג.

2. מסנג'ר - התערבות בשיחה היתה עניין של שניה.

3. דובר גם על פרוטוקולים של SSL בהם לאחר שלב "לחיצת הידיים" כבר קשה "להתערב". במקרה כזה גם היה פתרון יצירתי ופשוט. רק אומר שאם הצלחת להתערב בשלב "לחיצת הידיים" אז אתה יכול לראות את כל התעבורה שבין שני המחשבים.

תאמין או לא את זה אני משאיר לך. אני עם מחשב כף-יד משולב טלפון מאז אותו היום לא מעז להתחבר לראוטרים שאינני מכיר ומעדיף לסבול את התקשורת האיטית יותר של הפוקט. אם אצטרך להתחבר לראוטר כזה סביר להניח שלא אבדוק דרכו מיילים או אבצע אי אילו דברים חשובים.

שוב, אני רוצה להזכיר לך כי צורת הדיבור שלך אינה במקום ומורידה את רמת הדיון לרמה שאינני רוצה להגיע אליה.

שוב,

למערכת הלינוקסית הזו קוראים BLACKTRACK (גרסא 3 אם אתה מתעקש) והיא חינמית להורדה, והיא אחלה מערכת, והיא עדיין לא תפרוץ SSL. בכדי לראות את לחיצת הידיים צריך הרבה זמן שהבנאדם מחובר וגם זה עם עוד הרבה מאוד עזרה מאלוהים. - לא משנה

אני דיברתי נטו על מסנג'ר, ועל ה"אפשרות" של חבר שלך לענות לפי אי אילו מהצדדים זאת אומרת שגם זה שיושב בבית ואינו מחובר בצורה ישירה לרשת ש"חברך ההאקר" נמצא יכול להיפרץ בקלות - וזה לטעמי בלתי אפשרי מיותר מדי סיבות. ולהגיד "ראיתי" זה לשקר - ובגלל זה הנימה המזלזלת וה"חסרת כבוד שלי" .

אתה בפשטות טענת שראית את חבר שלך משגר משפטים לאנשים משני צדי המסנג'ר, וזה שקר גס.

לבחור שמעליך - לא מסנג'ר לא עובד כ P2P ישיר, הצדדים מתחבר לשרת MSN , במידה ותעשה NETSTAT כל שתראה יהיה את שרת MSN ולא את הכתובת איפי של מי שאתה מתכתב איתו (בניגוד לאיסיקיו עד לפני כמה זמן, אך גם זה שונה), במידה אחרת במידה וישלח קובץ מאחד הצדדים והצד השני יקבל אזי תוכל לראות את האיפי.

• תוכן חדש...