Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה לא יקרה לפני שיעברו את הדברים האלה:

* בג"צ נגד בניית הכביש ע"י הירוקים - זה מזהם, זה מחרע, יש פה חיות, בלה בלה בלה.

* בג"צ נגד בניית הכביש ע"י הבאר שבעים - כל היום נשמע וום וום, יבואו לפה מתפרעים, אמא שלך בפיתה ועוד כל מיני שטויות.

* בג"צ נגד בניית הכביש ע"י איזו עמותה יהודית - זה נוגד את הדת, זה יוצר מחלוקת בעם, זה עושה וום וום לאלוהים, אלוהים אוהב את השטח, זה מחלל את יום שבת, יש פה קברים של יהודים[באמצע הנגב, פחח]

* בג"צ נגד בניית הכביש ע"H איזה עמותה מוסלמית - אין פה שיוויון, אתם לא סוציאלים, לא נעשה שירות לאומי, אין בעלים ערבים, אין איזה ערבי שמקבל מזה כסף.

אחרי 4 הבג"צים האלה, ציק-צק, 20 שנה ייקח להם, יתחילו לבנות את הכביש.

----

פורסם

קרנל . זה לא בב"ש אלא במועצה אזורית אחרת שמקדמת את זה בברכה , אז בג"ץ אחד ירד

אם המקום לא יהיה פתוח בשבת - בגץ שני ירד

אם זה לא אדמה בדואית לשעבר , ו/או ערבי או שאיזשהו ערבי לא יטען שפעם לפני 50-60 שנה הקרקע הייתה שייכת לו , אזי השמאלנים לא יפנו לבגץ - והנה השלישי ירד

מה שנשאר זה הירוקים , וזה כבר לא כ"כ הרבה זמן

בברכה יהודה

פורסם
תתפלא, אבל ברגע שמזמין העבודה הוא פרטי עם לוח זמנים מסודר, העבודה נמשכת כמו שכתוב בחוזה ומבוצעת כמו שצריך כי אם לא, הקבלן יודע שבכל רגע נתון יכול לאבד את העבודה. הכל תלוי במזמין העבודה. לראייה, יש לך את הקטעי כביש 6 החדשים שנסללים לפי הזמנים (להוציא קטע 18 שבנייתו עוכבה עקב סוגיית הקברים).

תאמין לי שאני מכיר את התחום הזה ואני לא מדבר סתם.

גם בעבודות פרטיות, בהרבה מקרים, הקבלן ממש לא מסיים בזמן.

יותר מזה, אני מודע למספר דו-ספרתי של מקרים בהם הקבלן בקושי התחיל את העבודה עד מועד הסיום לפי החוזה.

כביש 6 הוא ממש אבל ממש לא דוגמא. בטח שלא למקרה כזה.

חברת דרך ארץ, מפעילת כביש 6, היא בבעלות משותפת של 3 חברות.

האחת היא אפריקה ישראל, השניה היא שיכון ובינוי והשלישית לא משנה לצורך ההסבר.

אפריקה ישראל, כידוע לך (או לא), הינה חברת ייזמות הבנייה הגדולה בישראל, ויש לה חברת בת "קטנה" בשם "דנייה סיבוס" אשר מבצעת את עבודות התשתית והבנייה עבורה בחלק נכבד מהפרוייקטים שלה.

שיכון ובינוי, כידוע לך (או לא), הינה קונצרן ענק המחזיק חברות בת אשר מתעסקות בין הייתר בבנייה, עבודות תשתית וכו'.

עכשיו תחשוב, שהם הזכיין של הכביש, והם מרוויחים כסף מהכביש וצריכים שהוא יהיה מוכן הכי מהר.

העבודה מתחלקת בין החברות, שדואגות להשקיע את מירב המשאבים ומיטב האנשים בביצוע הפרוייקט כך שיתבצע בצורה האיכותית והמהירה ביותר.

אין הרבה חברות ביצוע עבודות תשתית בארץ. בטח לא בסדר גודל שיכול לבצע את הפרוייקט הזה של המסלול. הן מבחינת כמות העבודה והן מבחינת הדרישות הפיננסיות של העבודה.

החברות הגדולות בארץ שמבצעות עבודות תשתית הן שיכון ובינוי, דניה סיבוס, ארנסון וחברת שפיר (יכול להיות שיש עוד 1-2 ששכחתי).

הקבלני תשתית האלה כבר מזמן הפסידו לפחד לאבד עבודות. מי שמפחד יותר זה הלקוח שיצטרך להפסיק את הפרוייקט עם חברה X באמצע ולהעביר אותו לחברה Y - שלא בטוח שתעשה אותו טוב יותר.

מן הסתם היא תיקח יותר כסף על המשך העבודה ממה שהיה עולה לו להמשיך עם חברה X ומשך העבודה יתארך בהרבה. לפעמים אפילו פי 2 ממשך העבודה המתוכנן מתחילת העבודה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם המקום לא יהיה פתוח בשבת - בגץ שני ירד

מה שנשאר זה הירוקים , וזה כבר לא כ"כ הרבה זמן

המקום יהיה פתוח בשבת ולחרדים אין מה להגיש על זה בג"צ.

בדיוק כמו שמגרשי כדורגל פתוחים בשבת.

בדיוק כמו שאולמות כדורסל פתוחים בשבת.

ההחלטה עברה כבר בוועדת התכנון - משמע ל"ירוקים" הייתה ההזדמנות שלהם להגיש התנגדות והם לא הגישו.

בסה"כ, למיטב הבנתי (בינתיים מהכתבה, ומנסה להשיג מידע בעוד דרכים), העניין די סגור.

עכשיו רק מחכים שתהיה "התאחדות לספורט מוטורי" והחוק יעבור סופית על מנת שיתחילו בביצוע הפרוייקט.

פורסם

שניה ורבע מהבית שלי...

מקווה שיזוז שם משהו, (עידכון של השניה האחרונה-לא זז שם כלום)

ישנו שם מתחם ימ"ח של צבא ההגנה לישראל שאמור לעבור ל"עיר הב"הדים" שהתוכניות שלה עוד בבניה.

(בלי אישור לכלום כי כל האיזור נגד,והירוקים והצהובים והאדומים גם)

לא בקרוב, אני יעדכן במידה ויזוז שם משהו. אני עובר שם פעמיים בשבוע לפחות.

פורסם

eliok, כל האזור נגד?

דווקא מתגובות של הציבור ונבחרי הציבור של האיזור בתקשורת - מרבית האיזור מאוד בעד.

זה יתן תנופה כלכלית לאיזור, ופרט להבאת מאות משפחות אנשי קבע (שנחשבים לאוכלוסייה איכותית), זה יצור מאות אם לא אלפי מקומות עבודה חדשים.

מרבית השירותים שהחיילים יקבלו בבסיס החדש יופרטו ויתבצעו ע"י חברות אזרחיות.

פורסם

רועי, כל מה שרשמת אני מכיר מקרוב פשוט לא מצאתי לנכון לפרט. אני דווקא דיברתי על הקבלנים הקטנים שמבצעים את העבודות תחזוקה ושם אני מכיר את ההתנהלות מאוד מקרוב.

בכל אופן, יזם פרטי (גם אם זה מס' יזמים שחברו יחד) זה הדבר הנכון לסוג כזה של פרויקט.

Veni Vidi Vici

פורסם

אבל לא הקבלנים הקטנים יהיו אלו שיבצעו עבודות תשתית בסדר גודל שכזה :)

פורסם
תפתחו מסלול עפר כמה שיותר רחוק מתחרויות, ככה כל הפושטקים שמתפרעים עם הטרקטורונים שלהם ילכו להשתולל שם ולנו יהיה פה שקט

אתה לא חושב שאתה מגזים קצת הרבה מאוד?

:evil::?::twisted:

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

באמת שאין לי מה להגיד חוץ מה : בעזרת השם יהיה מסלול בארץ הקודש

אני לא מבין מה הקטע של בג"צ ?

אחרי שתסבירו לכל הגופים פה במדינה שזה יהיה בערך הדבר הכי מישתלם כספית במדינה הם יסתמו את הפה ויתקעו את הראש בתחת אחד של השני .

זה חמשיר: מעשה במצלמה מז@י&ת,כל היום נהגים מצלמת, כשיסע השוטר

אז אותה ננסר ונוכל לחייך על באמת

• תוכן חדש...