Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במנוע דיזל שלי עבדתי תמיד עם שמן מינראלי 15\40. (טויוטה היילקס)

ואחרי 10 דקות של נסיעה אני היתי מוציא את המדיד שמן והשמן היה שחור (שחור מלאה כזה)

עכשיו אני עובד עם 10\40 חצי סינטטי, והוא כמעט ולא משחיר, גם אחרי כמה שבועות, אני מוציא את המדיד של השמן והוא שחור שקוף כזה, רואים את המתכת מתחת.

מה זה אומר על השמן?

אגב זה נוסע עם כמה סוגי שמנים משני המקרים, כך שהחברה של השמן לא משנה.

פלג

פורסם

פלג שלום רב!

אכן שאלתך במקומה.

שמן מינרלי, אכן סוחף פיח,ולכן משחיר תוך זמן קצר יחסית, בזלל התוספים הקיימים בו שהם דטרגנטים, שהוא למעשה חומר הגלם, שבו מייצרים את הסבון, ולכן סחיפת הפיח, מתבטאת, בהשחרת השמן, ואין הדבר מעיד כלל ועיקר על איכות השמן.

בשמן חצי סינטטי, כמו השמן בעל הצמיגות 10/40 שציינת, הוא בעל מרכיב סינטטי ולא צמחי, לכן השמן נשאר צהוב וצלול, כל זמון קיומו במנוע, עד להחלפתו, דבר המטעה את הצרכן לחשוב שהוא איכותי יותר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

סחיפת פיח בשמן סינטטי יותר גדולה. זה אחד מהיתרונות שלו מול המיניראלי. בגלל הזרימה המהירה של השמן הסינטטי.

בנוסף,סינטטי שומר על התכונות שלו להרבה יותר זמן, מכאן רואים שהצבע שלו לא משתנה כמו במניראלי.

השינוי של הצבע של מיניראלי לדעתי , לא בגלל סחיפת הפיח.

Omnia mea mecum porto

פורסם

איזה בלבולי שכל, צביקה, אתה בכלל לא בכיוון.

ממבט ראשון נראה כי פותח השרשור איננו משתמש בשמן מנוע המיועד לדיזל בשימושו בשמן "חצי-סינטטי" לפי דבריו. זה הדבר הראשון שיש לבדוק.

קיים הבדל משמעותי בין שמן המיועד למנוע דיזל בין השמן המיועד למנוע בנזין. בשריפה של סולר יש הרבה יותר מוצרי לוואי וגם סולר שלא נשרף. קשה מאוד לשרוף את כל הסולר בצילינדר ורוב הפעמים יעיד על כך עשן שחור בהתנעות. כמו כן הדיזל דורש יותר אויר מהבנזין, מפה גם זיהום יתר של השמן (לכן פילטר אויר משחק תפקיד יותר גדול במנוע דיזל מאשר בבנזין). כל זה מצריך שימוש בתוספים המנטרלים את ההליכים של חימצון השמן. אם השמן אכן מיועד לעבודה קשה ויענה למפרט של שמן דיזל הוא יצוין על גבי האריזה. יש לבדוק זאת. אם השמן לא עונה למפרט של הדיזל והוא לא סופג ומנטרל את הכימיכלים וחמצון, אז הוא לא מתאים.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

BURZUM

שלום, השמן שאני משתמש איתו זה שמן של VALVOLIN 10\40 חצי סינטטי.

על האריזה כתוב שהוא מתאים למנועי בנזין ודיזל, ובעלי מגדש טורבו.

לי נאמר שבגלל שקיים טורבו מומלץ לעבוד עם חצי סינטטי.

מה גם שהמנוע לא אוכל שמן כמעט בכלל, ולא קיימות נזילות.

חוץ מיזה עם המעבר לשמן חצי סינטטי המנוע שקט יותר בצורה משמעותית.(חוץ מיזה הכל רגיל, אותו עשן, ואותה סחיבה)

לעומת מה שאמר צביקה, שבגלל שלאנשים השמן החצי סינטטי ניראה יותר נקי אז הם חושבים שזה יותר טוב.

אני חשבתי הפוך, אוליי הוא לא מנקה מספיק, כמו המינרלי.

אבל אני מבין שזה יותר מורכב ממה שחשבתי.

פלג

פורסם

שלום, השמן שאני משתמש איתו זה שמן של VALVOLIN 10\40 חצי סינטטי.

לי נאמר שבגלל שקיים טורבו מומלץ לעבוד עם חצי סינטטי.

מה גם שהמנוע לא אוכל שמן כמעט בכלל, ולא קיימות נזילות.

חוץ מיזה עם המעבר לשמן חצי סינטטי המנוע שקט יותר בצורה משמעותית.(חוץ מיזה הכל רגיל, אותו עשן, ואותה סחיבה)

לעומת מה שאמר צביקה, שבגלל שלאנשים השמן החצי סינטטי ניראה יותר נקי אז הם חושבים שזה יותר טוב.

אני חשבתי הפוך, אוליי הוא לא מנקה מספיק, כמו המינרלי.

אבל אני מבין שזה יותר מורכב ממה שחשבתי.

פלג

יש לי נסיון רב עם השמן שציינת. הוא מתאים מאוד למנועי בנזין קלים, אך אינני בטוח שהוא הבחירה האופטימלית לרכב שלך, שהוא טורבו-דיזל בנפח משהו כמו 3 ליטר, נכון? לפי דעתי הוא פשוט "לא נותן את הסחורה".

ממליץ לך לעבור לשמן יותר יעודי לרכב שלך

VALVOLINE ALL FLEET 15W/40

או

VALVOLINE ALL FLEET EXTRA 15W/40

שניהם מינראליים למנועי דיזל וטורבו-דיזל בינוניים וגדולים. מרווחי החלפה של השמן הנ''ל במנועים גדולים הוא כ-40,000 ק''מ, אצלך תצמד להוראות היצרן. אם אתה נוסע באיזורים מאובקים או תנאי עבודה הם יותר קשים מהרגיל, תדירות החלפה של כל 10,000 ק''מ תהיה בריאה מאוד.

פורסם

השמן שאני משתמש איתו זה שמן של VALVOLIN 10\40 חצי סינטטי.

מה המפרט המלא של השמן שרשום על האריזה? גם צילום האריזה יעזור.

פורסם
מה המפרט המלא של השמן שרשום על האריזה?

אם פותח השרשור משתמש ב-DURABLEND 10W/40 אז הדירוג לפי API הוא CF

אם הוא עדיין רוצה להשתמש בחצי-סינטטי בצמיגות 10W/40 עדיף לחפש ולהשתמש ב-DURABLEND DIESEL 10W/40, הוא גם בדירוג CF ומיועד למנועי טורבו-דיזל. בעל תוספים יותר חזקים לניקוי הפיח, מה שעוד יותר חשוב במנועים בעלי טורבו.

בצמיגות 15W/40 מומלץ מאוד להשתמש בשמנים מינראליים שציינתי בתגובתי הקודמת.

פורסם

מה שקובע את מידת ההתאמה של שמן למנוע מסוים הן הוראות היצרן, ולא קביעות גורפות בפורום.

רוב מנועי הזרקה ישירה, למשל, לא יסתפקו בשמן בדירוג כזה - תקן בן 14 שנה.

פורסם

לא יודע לגבי דרגת איכות CF , אבל CF-4 (למנועי דיזל) היא עדיין דרגת איכות שמן שרירה וקיימת, אם כי מאוד ותיקה, המתאימה לרוב מנועי הדיזל וגם המודרניים עם מסילה משותפת.

פורסם

המנוע הוא 2.4 ליטר עם טורבו.

בכללי אני די מרוצה מהשמן הזה.

אגב מרווח הטיפולים לפי היצרן זה כל 5000 ק"מ.

ולפי זה אני עובד,

הטנדר הזה משמש אותי כפריווט לכל דבר. בתור טנדר, הוא הכי מפונק בארץ!

אבל ל 5000 ק"מ לוקח לי קצת יותר זמן להגיע מאשר לרכב עבודה מהסוג הזה.

בכלל בשנתיים האחרונות אני נוסע עליו בעיקר ללימודים וחזרה.

פלג

פורסם
לא יודע לגבי דרגת איכות CF , אבל CF-4 (למנועי דיזל) היא עדיין דרגת איכות שמן שרירה וקיימת, אם כי מאוד ותיקה, המתאימה לרוב מנועי הדיזל וגם המודרניים עם מסילה משותפת.

CF-4 בוטלה לפני שלושה חודשים. :-) ובכל מקרה, יש להיוועץ בהוראות היצרן על מנת לקבוע איזה דרגת שמן מתאימה למנוע.

CF היא הדרגה הנמוכה ביותר הקיימת כיום, ואחרי ה CF-4 שקדמה לה (ובוטלה, כאמור) באו CG-4, CH-4 ואחריהן CI-4 ו CJ-4 שמיועדות ספציפית למנועים מודרניים עם מערכות מניעת זיהום אוויר מתקדמות.

להכניס לתוך מנוע שכזה שמן בדרגה CF יכול בהחלט להזיק לו.

פורסם

איך בדיוק CF-4 בוטל שהוא עדיין משווק?

עפ"י ה API התקן עדיין פעיל עד יוני השנה.

להיילקס אתה יכול להכניס שמן פשוט בדרגת CF ללא בעיות, במיוחד עם תדירות טיפולים כל 5K ק"מ.

פורסם
איך בדיוק CF-4 בוטל שהוא עדיין משווק?

עפ"י ה API התקן עדיין פעיל עד יוני השנה.

מיולי 2007 לא ניתן לאשר שמנים חדשים בתקן זה. מיולי 2008 לא ניתן לציין עמידת שמן בדירוג זה כדירוג רשמי של API.

בינואר 2008 יצאה ההודעה הרשמית בנושא.

להיילקס אתה יכול להכניס שמן פשוט בדרגת CF ללא בעיות, במיוחד עם תדירות טיפולים כל 5K ק"מ.
אין לי מושג, ואני סומך על דבריך.

ההסתייגות שלי היתה ממה שנכתב בדיון, וממנו ניתן להבין שכל שמן בדירוג CF מתאים באופן גורף למנועי דיזל\טורבו דיזל, ולא כך הדבר

פורסם

פלג היקר,

ציין את שנתון הרכב ואם אפשר קוד המנוע שרשום ברישיון (או על הבלוק)

ואני אבדוק בשבילך מהם השמנים המומלצים ע"י היצרן שלך.

לפי דעתי הוראת יצרן עדיפה על דעה של כמעט כל מכונאי.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

• תוכן חדש...