Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה:

הוצאתי כבלים ממכסה דיסטרובוטור והפעלתי מנוע לשם בדיקת לחץ שמן

לאחר שהחזרתי את הכבלים, המנוע לא הניע יותר ואין ניצוץ.

היתכן שהניצוץ קפץ בתוך הדיסטרובוטור ושרף את הרכיבים החשמליים בפנים וכתוצאה מכך אין לי ניצוץ?

ניתקתי כבלים כדי לסובב את הארכובה ולקבל לחץ שמן לאחר החלפת שמן. ורק אז לחבר את הדיסטורובור

כדי לשמור על המסבים. מאז הניצוץ לא מופיע.

מה דעתכם? האם מוכרת לכם בעיה זו? שכאשר לא מנתקים מהמצת אלה מהמכסה המפלג ייתכן שרפה של החלקים בתוך המפלג?

שאלה נוספת: הידוע לכם כמה יכולך לעלות החלקים לתיקון התקלה ( משומשים)

נ.ב אני עושה זאת כבר 30 שנה בכל סוגי הרכב ומעולם לא נתקלתי בבעיה מוזרה זו

תודה לכל המגיבים.

פורסם

שואל שאלות, ברוך בואך לפורום!

קבל תשובות אפשריות:

קרשית מדוע בדקת לחץ שמן ואיך האם הרכבת שעון לחץ שמן, על מנת לוודא את הלחץ הקיים?

שנית מדוע ניתקת חוטי הצתה , על מנת לבדוק לחץ שמן, מבלי להתניע את המנוע(למה בעצם?), יש לפתוח את שני ברגי מכסה המפלג!

האם יתכן, והחלפת בין חוטי ההצתה ולא הרכבת את החוטים לפי סדר ההצתה שלהם?

לאחר שתענה לשאלות שלי, ניתן יהיה לאבחן ולדייק באבחנה לבעיתך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה על תגובתך,

לשאלת הראשונה- לאחר החלפת השמנים והמסנן במערכת השמן, תהיינה בועות אוויר עד לקבלת לחץ השמן הדרוש במנוע

המנורה האדומה תעלם, ואז אני מחבר את הכבלים ומאפשר למנוע להידלק. פעולה זאת מונעת הרס המסבים הראשיים בגל הארכובה.

לשאלתך השנייה- ניתקתי כדי להגיע ללחץ שמן בסיבוב הסטרטר ללא הדלקת מנוע. אין צורך לפתוח את מכסי המפלג, במכוניות אחרות אני מנתק את כבל הסליל ההצתה. מכיוון שלא מצאתי את סליל ההצתה היו רק 4 כבלים במכסה המפלג ולא 5 אז החלטתי שיותר קל לפרק מהמכסה. דבר שאולי גרם לניצוץ שהיה לפני החלפת השמן לקפוץ בתוך המפלג ולשרוף אותו.

גם במנוע של שמונה צילינדר אנני טועה בסדר הצתה, לכן הרכבתי את הכבלים נכון חזרה.

מאוד ייתכן שלו הייתי מפרק את הכבלים מהמצתים הניצוץ היה קופץ לגוף המנוע ולא גורם לתקלה

האם כדאי לקנות את כל המפלג מפירוקייה ובזאת לפתור את הבעיה? ומה לעדתך הוא המחיר הסביר?

או להחליף את אלקטרונים בפנים?

סליחה על העברית הלא עדכנית, ותודה על תשומת ליבך.

פורסם

אתהשואל שאלות וגם עונה תשובות!

להלן העובדות:

בלנסר 92 אין סליל הצתה.

לאחר החלפת שמן ומסנן שמן, אין צורך לנתק חוט הצתה כלשהי בלנסר , או בכל רכב אחר!

מנוע תקין בונה לחץ שמן, תוך שני שניות מרגע ההתנעה.

לפעמים זהירות יתר, גורמת רק נזק.

אינני יודע בוואות מה קורה, או קרה אצלך,אך על מנת למנוע את התנעת הרכב אצלך, מבלי לפרק מכסה מפלג, יש לנתק את כל ארבעת חוטי ההצתה, ובסבירות גבוהה, לא החזרת את החוטים למקומם הנכון במכסה, או במצתים, או שגרמת לשריפת רכחיב כלשהו במפלג, מכייון שזהו מפלג הצתה ללא סליל, המתן לחשמלאי רכב מוסמך, ובעל ידע והיכרות עם המפלג שלך, שאורך נחיים שלו הוא כמעט, לא מוגבל.

אתה מסיק לדעתי מסקנות נמהרות מדי, ופועל בדרך לא נכונה, שתגרום לך רק נזק בעתיד.

לא מכיר שום בעל מקצוע וגם הקפדן ביותר, שינתק חוט הצתה מסליל ההצתה לאחר החלפת שמן מנוע, אם כי אני לא פוסל זאת, אלא אם נקטת בצעדים, שלא יגרמו לנזק בלתי הפיך.

בהצלחה

צביקה

פורסם

אולי בגלל השיטה הזו רכבי בארה"ב- הונדה סיוויק, הגיעה ל400 אלף ק"מ

ועדיין היד נטויה, והרגל על הגז.

קיבלתי תשובה מחבר חשמלאי רכב מוסמך, שהמודל ורק המודל נשרף וייתכן שזה היה צירוף מקרים, בידיוק לאחר החלפת השמן.

תודה לך צביקה על העזרה והתמיכה , קיבלתי את הצעתך לא להתעסק עם המפלג

פורסם
אולי בגלל השיטה הזו רכבי בארה"ב- הונדה סיוויק, הגיעה ל400 אלף ק"מ

ועדיין היד נטויה, והרגל על הגז.

קיבלתי תשובה מחבר חשמלאי רכב מוסמך, שהמודל ורק המודל נשרף וייתכן שזה היה צירוף מקרים, בדיוק לאחר החלפת השמן.

תודה לך צביקה על העזרה והתמיכה , קיבלתי את הצעתך לא להתעסק עם המפלג

שואל שאלות שלום רב!

אנא קבל את תשובתי כמו שהם, אני כאן כדי לעזור, מניסיוני הרב, נשך השנים אני למדתי," שאין צירוף מקרים יש רק הצטרפות מקרים"!

אין הסבר הגיוני אחר , מלבד עליית מתח והתנגדות שגרמה להרס מודול ההצתה, כפי שחששתי בתחילה, והלוואי שאתבדה.

בכל מקרה יש שיטות אחרות, כמו מלוי המסנן שמן במסנן השמן, לפני ההרכבה , כאשר זה אפשרי במסנן תחתון. סיבוב המתנע, ללא כל חיבור לסליל ההצתה ועוד, ולדעתי אין כל נזק בהתעת מנוע, לאחר החלפת שמן ללא נכיעה בדוושת התאןצה, עד לכבוי נורת לחץ השמן.

הצעתי לא לשחק עם המפלג, היתה לטובתך בלבד, אני בעל רכב זהה לשלך, ובמקרה פרקתי היום מכסה מפלג בלנסר 92 לשם בדיקה מסוימת שערכתי, כמובן במנוע כבוי, ללא ניתוק חוטי ההצתה.

בברכה

צביקה

פורסם

ברוב המיקרים אם מנסים להניע ללא חוטי הצתה סליל ההצתה נפרץ וצריך להחליפו. סליל ההצתה נימצא בתוך המפלג .בכדי להחליפו צריך לפרקו מהמנוע ולאחר מיכן לפרק את הציר ולשלוף את סליל ההצתה .צריך ניסיון ולסמן את מצב הרוטור לפני הפרוק מחיר סליל הצתה תחליפי כ150 ש ...ניניו

• תוכן חדש...