Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ירון מאיר -

זה כמו שתרשום שהתרופה לסרטן ולאיידס חייבת להיכנס לסל התרופות!

אני מסכים איתך, רק שאין כזאת, לכן זה לא רלוונטי.

כמו כן אני מסכים, שעדיף שהדוושה תהיה מחוספסת או עם גומי.

וגם בזבזתי זמן וכסף לחפש את הגומי הנכסף. אבל אין - אז מה זה רלוונטי שצריך להיות על כל דוושה אם לא קיים? :shock:

• תגובות 178
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין גבול לבושה של (א)נשים... אכן רעיון למנוע מכירת מוצרים נלווים במכוני רישיו, יחסוך הרבה כאב ראש.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
זיהום אויר זה לא שטויות.

לוחית פגומה אחת דינה - להחליפה.

בסדר, לא טענתי שזיהום אוויר זה שטויות.

אבל להכשיל על לוחית שצריך להתקרב אליה למרחק מס' ס"מ כדי לראות את הפגמים זה עושק.

כי הרי הם יודעים ש99% שאני אעשה את הלוחית אצלם ולא אלך למקום אחר, אז למה לא?

ברור לי שהמכון צריך להתפרנס וכו', אבל למה בצורה כזאת?

מצידי שהטסט במכון יהיה ב50 ש"ח יקר יותר, אבל לא יכשילו אותי על שטויות ואני לא אצא עם הרגשה כאילו דפקו אותי. 

עד שנה הבאה בטח הלוחית החדשה שלי תקבל עוד שריטה או 2 ואז יכשילו אותי שוב, אם לא במכון הזה אז במכון אחר.

V5

פורסם
זאת גומיה או שהדוושה מגיעה ככה (מתכת חשופה)?

בכל מקרה, זה לא אותו דבר כמו הדוושות האחרות.

ואם בא לך סתם ככה בשביל הספורט, שבוע הבא אני מגיע אלייך הולכים ביחד לחנות חלפים ליד (איזו שבא לך) ובודקים אם יש גומיה לדוושת גז לג'אסטי מודל 85 (זה הרכב שהיה לי).

אם כן - הרצל 2 עלי.

1. לא מצפה כלל וכלל שתופיע אצלי(תהיה בטוח שרוח קרירה תישוב ממני).

2. לא אחפש איתך וגם לא בלעדיך גומיה לדוושה. קיימות בפניך מס' אפשרויות: להשיג אחת, לייבא, להביא אישור ממשרד התחבורה כי לא ניתן להשיגה או לבצע טסט במקום אחר.

3. כפי שכבר הבנת מדברי - זוהי גומיה והיא צולמה היום.

4. הרצל 2?! גועל נפש!

אין גבול לבושה של (א)נשים... אכן רעיון למנוע מכירת מוצרים נלווים במכוני רישיו, יחסוך הרבה כאב ראש.

בסדר, לא טענתי שזיהום אוויר זה שטויות.

אבל להכשיל על לוחית שצריך להתקרב אליה למרחק מס' ס"מ כדי לראות את הפגמים זה עושק.

כי הרי הם יודעים ש99% שאני אעשה את הלוחית אצלם ולא אלך למקום אחר, אז למה לא?

ברור לי שהמכון צריך להתפרנס וכו', אבל למה בצורה כזאת?

מצידי שהטסט במכון יהיה ב50 ש"ח יקר יותר, אבל לא יכשילו אותי על שטויות ואני לא אצא עם הרגשה כאילו דפקו אותי. 

עד שנה הבאה בטח הלוחית החדשה שלי תקבל עוד שריטה או 2 ואז יכשילו אותי שוב, אם לא במכון הזה אז במכון אחר.

בבקשה, הנה טסט שנראה אחרת אך גם עולה בהתאם.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לפותח השרשור וחבריו,

תרשו לי לשבח חבר הפורום הנכבד עמית שהוא המכון שאמין מאוד ולא בא "לזיין" אף אחד סתם כמו בהרבה מכונים אחרים שרובכם מכירים.

באם הוחלט כי צריך לשים גומיה אז צריך וזאת כי יש סיכוי רב שברגע שתצא ממכון הרישוי יחכו לך בוחני של משרד התחבורה ויבדקו אותך,

אתה למען הסדר הטוב (שלא תקבל קנס והורדה) ישר תקפוץ ותראה כי ע כ ש י ו בדיוק עשית טסט והרכב עבר .

האם נראה לך כי זה יעבור בשקט לך???

האם לעמית ???.

אני מאמין כי את התשובות לשתי השאלות אתה יודע את התשובה .

לגבי הלוחית רישוי אז למה באמת לא פנית להנהלה ???

לי בטסט (במכון בהרצליה ) עשו בדיקות ברכב כאילו ויש סמים ובסוף מצאו כמו שטויות ,

האם אתה חושב שהסכמתי וישר הלכתי לטפל ??,

ממש לא ,ניגשתי לגורם הכי מוסמך (הגיס של הבעלים) וביקשתי כי יבדוק את אשר מצא המפגר (הבוחן) ואופ,כמה דברים נעלמו להם .

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

פורסם

תכל'ס, רוב המתלוננים פה סתם מתבכיינים.

נראה אתכם מגיעים לטסט, נכשלים על נורת חניה לא עובדת ואז הבוחן אומר לם "חלילה וחס, אסור לי למכור פה נורות" ואז תיסעו להתחיל לחפש נורה, תהפכו חצי אזור תעשיה, תחזרו לטסט, תעמדו שוב בתור ובסוף גם כמובן תשלמו על טסט חוזר.

שלא לדבר על כיוון גלגלים/פרונט שלפעמים בכלל אין באזור ועוד צריך לקבוע תור מראש אז הלך עוד יום עבודה.

אז אישרו להם למכור מוצרים שמאפשרים לכם לעבור טסט ביתר קלות, אבל למר ישראלי הממוצע לא אכפת ששעושים משהוא למענו ולנוחותו, הוא ישר מוציא את המחשבון ובודק מה השני מרוויח, כמה ובאיזה תנאים וכמובן, על חשבון מי!

כואב לכם שהם מוכרים? כואב לכם שזה במחירים גבוהים(לכאורה)?

תעשו סיבוב מסביב לרכב לפני הטסט, תוודאו שכל הנורות עובדות, תסדרו את המספר, תצבעו את הספרות בשחור ותימנעו מצרות מראש.

אבל כרגיל, הרבה יותר קשה לעשות, הרבה יותר קל ליילל באינטרנט!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

:mm_yeah:

תכל'ס, רוב המתלוננים פה סתם מתבכיינים.

נראה אתכם מגיעים לטסט, נכשלים על נורת חניה לא עובדת ואז הבוחן אומר לם "חלילה וחס, אסור לי למכור פה נורות" ואז תיסעו להתחיל לחפש נורה, תהפכו חצי אזור תעשיה, תחזרו לטסט, תעמדו שוב בתור ובסוף גם כמובן תשלמו על טסט חוזר.

שלא לדבר על כיוון גלגלים/פרונט שלפעמים בכלל אין באזור ועוד צריך לקבוע תור מראש אז הלך עוד יום עבודה.

אז אישרו להם למכור מוצרים שמאפשרים לכם לעבור טסט ביתר קלות, אבל למר ישראלי הממוצע לא אכפת ששעושים משהוא למענו ולנוחותו, הוא ישר מוציא את המחשבון ובודק מה השני מרוויח, כמה ובאיזה תנאים וכמובן, על חשבון מי!

כואב לכם שהם מוכרים? כואב לכם שזה במחירים גבוהים(לכאורה)?

תעשו סיבוב מסביב לרכב לפני הטסט, תוודאו שכל הנורות עובדות, תסדרו את המספר, תצבעו את הספרות בשחור ותימנעו מצרות מראש.

אבל כרגיל, הרבה יותר קשה לעשות, הרבה יותר קל ליילל באינטרנט!

:mm_yeah:

גם אני חושב ככה

אבל כבר רשמו לי כבר שהדעה שלי לא רלוונטית...

ירון מאיר

פורסם

בגירה

אילו הפסילה הייתה על פי בית הלל ולא על פי בית שמאי דיינו

אילו מה שנפסל היה נמכר במחיר כמו בחנות חלקים דיינו (המחיר היה אמור להיות יותר נמוך בגלל נפח הפעילות הגדול)

אבל כאשר שני התנאים לא מתקיימים אז לא מדובר בדיינו אלא בזיינו :x

כמה פעמים שמעת על שוטר שנתן דו"ח על מספר פגום.

אני צעיר אז עוד לא שמעתי!!

לפי בית שמאי אף רכב לא היה עובר טסט כי כולם לא צבועים למשעי וקצת דפוקים אבל כולם עוברים

אבל על לוחית פגומה לפי עמית 30 -40 ליום = בחודש 750-100 לשנה 9000- 12000 רק אצל עמית

חצי מיליון שקל !!!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הנה, בדיוק כמו שאמרתי, בצורה אופיינית אתה עושה את החשבון שלהם במקום את החשבון שלך.

ולא רק שאתה עושה את החשבון שלהם, אתה מוסיף חטא לפשע וקובע מראש שהם מכשילים בכוונה בכדי לעשות הון במירמה.

אם הם היו מקפידים בדיוק באותה צורה על הלוחיות אבל שולחים אותך להביא לוחית חדשה ממשרד הרישוי (אם זכרוני לא בוגד בי, ככה זה היה פעם), היו נפתחים פה 20 שרשורים ביום על "למה להתעלל באזרחים? למה אי אפשר שמכון הרישוי ינפיק כזאת לוחית? למה אני צריך לבזבז עוד יום עבודה?למה אני צריךלשלם על טסט חוזר?".

תגיע לטסט מראש עם לוחית נקיה ומסודרת ולא "יעשקו" אותך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

הלוחית עולה 50 ש"ח אבל לא מקבלים אוויר תמורת אותם 50. פעם אחרונה שבדקתי יש מכונה שמטביעה מספרים, יש דיו שצובע אותם ויש בנאדם שעושה את כל זה - ועוד על לוחית שגם היא לא בחינם.

בקיצור - זה שווה 50 ש"ח. ואם דהה הצבע הצהוב מאחורה אז באמת שלא רואים כלום.

אני אישית ברגע שיש לוחית שהיא דהויה או מקומטת, אני ניגש ומחליף. מרגיש לי הרבה יותר נעים לנסוע ברכב שלוחית הזיהוי שלו ייצוגית וזוהרת. בגלל זה אף פעם לא נכשלתי על לוחית.

אגב - אני רוצה לציין לטובה את מכון אלן חולון, ובמיוחד את משה, הבעלים של המקום (או שהוא רק היורש). הם עזרו לי נגד אטימות וטמטום של מכון רישוי "אפק" בשפרעם, ומול הבוחנים המפגרים של משרד התחבורה.

אם חיפשתם באזור המרכז מכון רישוי אמין וטוב - קיבלתם. מכון "אלן" בחולון.

פורסם

לידיעה כללית(ולא בפעם הראשונה אני מציין זאת),

למכונים אסור לבצע כיוון גלגלים לרכב שנפסל בטסט אלא כפעולה משלימה.

בגירה

אילו הפסילה הייתה על פי בית הלל ולא על פי בית שמאי דיינו

אילו מה שנפסל היה נמכר במחיר כמו בחנות חלקים דיינו (המחיר היה אמור להיות יותר נמוך בגלל נפח הפעילות הגדול)

אבל כאשר שני התנאים לא מתקיימים אז לא מדובר בדיינו אלא בזיינו :x

כמה פעמים שמעת על שוטר שנתן דו"ח על מספר פגום.

אני צעיר אז עוד לא שמעתי!!

לפי בית שמאי אף רכב לא היה עובר טסט כי כולם לא צבועים למשעי וקצת דפוקים אבל כולם עוברים

אבל על לוחית פגומה לפי עמית 30 -40 ליום = בחודש 750-100 לשנה 9000- 12000 רק אצל עמית

חצי מיליון שקל !!!

”כאלימאת, מא עליהום ג`ומרוק“.

פורסם

מה זה, הבעלים של מכון "מבדק" במרכז הוא גם הבעלים של "טסטקאר" בנשר?

מה הולך פה? אותם שיטות עבודה במרכז רק שבנשר יותר מתוחכמות?

דקה לאחר שנכשלתי בטסט ב"טסטקאר" בשל צמיגים הופיע לידי אחד מעובדי הפנצ'ריה הסמוכה עם הצעה לקנות אצלו את הצמיגים.

והוא עוד מסתכל על הצמיגים ושואל איזה צריך להחליף.

ב"טסטקאר" הגדילו לעשות והכשילו אותי על כיוון "שפור", מכונאי ירד לבור עם מפתח שוודי ולאחר חצי דקה "עבודה" שלו ו60 ש"ח שלי עברתי טסט ללא בעיות.

אהה שכחתי, לוחית רשוי כמובן שהוחלפה.

פורסם

הם רמאים גם לי עשו שם קטע, באתי לשם עם הפונטו של אחי לבדיקת גזים, הבחור אומר לי שמע האוטו לא יכול לעבור ככה את הבדיקה , אני אשים לך תוסף והרכב יעבור, אני לא היה לי זמן להתעסק עם זה אמרתי לו בסדר ה*** הזה דחף לי אלמנט בשווי 100 שקל בערך והעביר את הבדיקה איך מצב שאיך שאתה שם את התוסף פתאום הרכב יעבור אבל בסדר , קיצר למקום הזבל הזה אני לא חוזר.

פורסם
1. לא מצפה כלל וכלל שתופיע אצלי(תהיה בטוח שרוח קרירה תישוב ממני).

2. לא אחפש איתך וגם לא בלעדיך גומיה לדוושה. קיימות בפניך מס' אפשרויות: להשיג אחת, לייבא, להביא אישור ממשרד התחבורה כי לא ניתן להשיגה או לבצע טסט במקום אחר.

3. כפי שכבר הבנת מדברי - זוהי גומיה והיא צולמה היום.

4. הרצל 2?! גועל נפש!

אין לי לאן להתקדם בדיון הזה, אבל בקיצור הגישה האופיינית - לא בעיה שלי, בעיה שלך.

אתה אולי מצייר את עצמך כצדיק בסדום, ואתה יודע מה, למרות שאתה פונה אלי בצורה מעליבה משהו, אכבד אותך ונגיד שכן, אתה יודע טוב מאוד שגם אם אתה לא עושה "טובות" וקומבינות - זוהי נורמה במכוני רישוי ויעידו על כך כל התחקירים בנושא שהם לא קצה קצהו של הקרחון.

בקשר לרוח הקרירה - זה בסדר, מבטיח לך שאצליח לשרוד גם בלי שתחכה לי בקוצר רוח שאופיע בדלת המכון שלכם.

אולי פעם תחשבו גם על הבן אדם שעומד מולכם - כנראה ששכחתם. גם אם יש אנשים שמתייחסים אליכם מגעיל זה עדיין לא הצדקה להתנהג בצורה כזאת בחזרה ולהשליך על כולם - זה מעגל רע מאוד.

באגירה -

פעם חשבתי כמוך.

היום כבר לא.

פעם הייתי הכי מבסוט שאפשר לסדר דברים קטנים במכון (אני אישית לא ניגש לטסט לפני שעברתי על כל הדברים האלו) - אבל הניסיון לימד אותי שמבחני הרישוי מחמירים בדברים שניתן לסדר במכון. אז מצד אחד דופקים ומצד שני מלטפים.

סתם לדוגמא שתבין - כמובן שהתאריכים לא מדוייקים תנסה להתפס ברעיון הכללי

הייתי עושה טסטים לרכבים של החברה-

בחודש ינואר כל הזמן חיפשו פח אשפה ברכב.

בפברואר התמקדו באפוד זוהר.

במרץ בפסים זוהרים.

אפריל מגבים וכו'

בקיצור הייתה הרגשה שהבוחנים קיבלו הנחייה על מה לפסול ומה לחפש ואחרי ההתמקדות בנושא מסויים - שנים אחרי אף אחד לא בדק אותו.

לדברים האלו אין סימוכין - זאת הרגשה סובייקטיבית שלי.

אין לי שום דבר כנגד מבחני רישוי שנתיים ואני לא מחפש קומבינות או הטבות.

אם יש לי תקלה אני שמח שיימצאו אותה.

אני חסר כל אינטרס - סה"כ הבעתי את תסכולי ממכון רישוי מסויים שהומלץ עליו כאן - ועמית שאותו אני מכבד על עזרתו בפורום די לקח את זה לפסים אישים - אז ניסיתי לעמוד על הגנתי ולנסות להוכיח שאני צודק - מה שכמעט בלתי אפשרי - כי כאמור זה מילה שלי שאפשר לבחור אם להאמין לה או לא, אין לי הוכחות ועברו שנים מאז שחזרתי לקומפיוסטסט.

כל אחד יכול לקרוא ולהחליט אם דעתי משוחדת, או לא.

אפילו לא ניסיתי להמליץ על מכון רישוי אחר כי כמו שאמרתי - החוויה היא סובייקטיבית, ומה שטוב לי לא בהכרח טוב למישהו אחר.

מי שמכיר אותי יודע שהרכבים שלי תמיד טופלו בצורה הקפדנית ביותר - ולמרות זאת - יש תקלות, ויש בעיות - וכן נכשלתי בטסטים, ובד"כ אני מקבל זאת בהבנה, אבל לפעמים אתה יודע שסתם הכשילו וחיפשו אותך - הרגשה שחזרה לי הרבה במכון המסויים הנ"ל.

פורסם
רובנו יודעים מה הרמה של הבוחנים ומה הולך במכוני הרישוי.

אין לי לאן להתקדם בדיון הזה, אבל בקיצור הגישה האופיינית - לא בעיה שלי, בעיה שלך.

אתה אולי מצייר את עצמך כצדיק בסדום, ואתה יודע מה, למרות שאתה פונה אלי בצורה מעליבה משהו, אכבד אותך ונגיד שכן, אתה יודע טוב מאוד שגם אם אתה לא עושה "טובות" וקומבינות - זוהי נורמה במכוני רישוי ויעידו על כך כל התחקירים בנושא שהם לא קצה קצהו של הקרחון.

בקשר לרוח הקרירה - זה בסדר, מבטיח לך שאצליח לשרוד גם בלי שתחכה לי בקוצר רוח שאופיע בדלת המכון שלכם.

אולי פעם תחשבו גם על הבן אדם שעומד מולכם - כנראה ששכחתם. גם אם יש אנשים שמתייחסים אליכם מגעיל זה עדיין לא הצדקה להתנהג בצורה כזאת בחזרה ולהשליך על כולם - זה מעגל רע מאוד.

1. לאחר דברי אומר המצוטטים ברישא, האם באמת ובתמים חשבת שתתקבל עם חיוך?!

2. אינך יודע להודות בטעותך(ראה גומיה לדוושה).

3. התנהגות מגעילה - שוב, הכוללניות היא מצדך בלבד ושפיטתך מוטה עוד בתחילה. כל מבחן ורכב נבדק לגופו של רכב ולא לגופו של אדם. התנהגות שאינה הולמת תוחזר רק שכלו כל הקיצין.

• תוכן חדש...