Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תעלה טורים ל-2000 סל"ד ובדוק את מתח הטעינה.

מתח הטעינה תלוי גם בטמפ' החיצונית שמשפיעה על הטמפ' של מייצב המתח ולכן מתח הטעינה יכול לנוע בטמפ' של ארצינו בטווח של 0.3 וולט לפחות.

איזה כייף לי :)

פורסם
החלפתי מצבר לפני שעתיים והביעה של ההתנעות נפטרה.

אך בדקתי עכשיו מתח טעינה על המצבר וראיתי שהוא עומד על 13.45 כאשר שום צרכן איננו מחובר.

נראה לכם הגיוני?

הזמרת שושנה דאמרי, נפטרה

החלפתי מצבר לפני שעתיים והבעיה של ההתנעות נפתרה

פורסם
תעלה טורים ל-2000 סל"ד ובדוק את מתח הטעינה.

של 0.3 וולט לפחות.

מרק העלתי טורים גם ליותר מ2000 סל"ד וזה לא שינה במהומה את מתח הטעניה.

פתחתי את Autodata וראיתי שם שמתח טעניה נורמאלי נע בין 12.5 ל14.5 נראה לכם הגיניוני?

נ.ב חשוב לציין שהקיבול של המצבר הוא 60 A*H , ההמלצה של היצרן עומדת על 45 A*H. אתם חושבים שבגלל זה אולי מתח הטעינה נמוך?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

רק שאלה קטנה מה הם תותבי הסטרטר?

תותבי הסטרטר הם בוקסות פליז עליהם מסתובב העוגן.

זה שהחלפת מצבר לחדש, עדיין לא אומר שהבעיה נפתרה סופית. כאשר תותבי הסטרטר בלויים, ומחליפים למצבר חדש או

נותנים עזר ממצבר נוסף, הבעיה כביכול נפתרה/נדחתה. כאשר המצבר החדש מאבד מעט מחוזקו שוב תצוץ הבעיה.

אל תזרוק את המצבר הישן, נסה אותו על רכב אחר, או בצע לו בדיקת עומס.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מרק העלתי טורים גם ליותר מ2000 סל"ד וזה לא שינה במהומה את מתח הטעניה.

פתחתי את Autodata וראיתי שם שמתח טעניה נורמאלי נע בין 12.5 ל14.5 נראה לכם הגיניוני? - הנתון שמצאת באוטודאטה מתייחס לגבולות הקיצונים שמייצב המתח עשוי לעבוד בהם. או במילים אחרות מתח המוצא של האלטרנטור תלוי בטמפ' ויכול לנוע בין 13.3-15.3 וולט.

מתח של 12.5 וולט לא הגיוני מהסיבה הפשוטה שמתח המצבר 12.7 וולט ולא תהייה טעינה לעולם.

נ.ב חשוב לציין שהקיבול של המצבר הוא 60 A*H , ההמלצה של היצרן עומדת על 45 A*H. אתם חושבים שבגלל זה אולי מתח הטעינה נמוך? - לא

לנוחיותך צירפתי גרף המסביר בצורה יפה את הנושא.

המלצה שלי גש לחשמלאי לבדיקת האלטרנטור תחת עומס (למרות שיש לי תחושה שהוא תקין) ואולי יש לך נפילת מתח גדולה מידי בין המצבר לאלטרנטור.

untitled.JPG

פורסם
תותבי הסטרטר הם בוקסות פליז עליהם מסתובב העוגן.

זה שהחלפת מצבר לחדש, עדיין לא אומר שהבעיה נפתרה סופית. כאשר תותבי הסטרטר בלויים, ומחליפים למצבר חדש או

נותנים עזר ממצבר נוסף, הבעיה כביכול נפתרה/נדחתה. כאשר המצבר החדש מאבד מעט מחוזקו שוב תצוץ הבעיה.

אל תזרוק את המצבר הישן, נסה אותו על רכב אחר, או בצע לו בדיקת עומס.

דוד.

עשיתי בדיקת עומס על המצבר כאשר הרכב היה כבוי ויצא על התחום הצהוב, היה רשום על התחום הצהוב "חלש" , הסקתי מכך שהמצבר לקראת מותו.

לנוחיותך צירפתי גרף המסביר בצורה יפה את הנושא.

האם הטמפ' שציינת הם סביבת העבודה או הטמפ' של המצבר?

.

פורסם

מצבר לא טעון דיו (פרוק), יראה במכשיר בדיקת עומס צהוב "חלש". כדי לבדוק עומס, המצבר צריך להיות טעון.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

מתח האלטרנטור מושפע בעיקר מהטפ' בה נמצא ווסת המתח שלו. אתה יכול להסיק שזוהי הסביבה הקרובה של האלטרנטור או הגוף שלו בקירוב.

לתשומת לבך בדיקת עומס אין בה כדי לקבוע באופן חד-משמעי את מצב המצבר. אם ישנה בעיית טעינה לאורך זמן זה יכול להסביר את התוצאות שקיבלת.

פורסם

אני מתייחס באשכול אך ורק לאלטרנטור. הטמפ' בגרף מציינת את הטמפ' החיצונית שמשפיעה כמובן גם על הטמפ' של מייצב המתח.

פורסם
.

בזמן פעולת המנוע יש על המצבר 13.88 וולט.

זה מה שהראה לי הרב-מודד על המצבר הישן בזמן פעולת המנוע, מכאן ניתן להסיק שהיית טעינה נכון?

אני ינסה למדוד את מתח ההדקים כאשר המנוע לאחר מנוחה ארוכה, על מנת לוודא שאכן הטמפ' של הווסת נמוכה ואחזור לעדכן.

• תוכן חדש...