Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

טוב אז יש לי התלבטות דיי קשה בימים האחרונים והחלטתי להתעייץ עם אנשים שמבינים , הסיפור הוא כזה כמו שאומרת החתימה אני הבעלים הגאה של 306 S16 מרוצה ונהנה מכל רגע הרכב עונה יופי על הצרכים שלי , אך למרות זאת הוא לא הכי חדש בכל זאת שנת 95 ולכן צצה ההתלבטות לעבור למשהו חדש יותר אבי הציעה לי את ההצעה הבאה למכור , לעזור לו בעסק במשך של משהו כמו חצי שנה + ובתמורה הוא יעזור לי לקנות רכב אחר עד למחיר של 50-55 אלף בערך לכאורה נשמע מפתה במיוחד הבעיה היא שזה אומר שלא יהיה לי רכב למשך תקופה של מספר חודשים (למרות שיש עוד 2 רכבים שלפחות אחד מהם זמין כמעט תמיד ) הבעיה היא האופציות שעומדות לפני , אין הרבה רכבים בסכום הזה שעונים לי על הדרישות כמו ה-S16 שלא נדבר על זה שאחרי קניית רכב חדש זה שוב פעם לעשות ישור קו רציני להוציא כמה אלפי שקלים ולהתרוצץ הרבה בדיוק כמו שעישיתי עם הרכב הנוכחי. האופציות שעלו בראשי הן:

רנו קליאו ספורט - אישית אני לא כל כך אוהב את הרכב ולא נמשך למראה שלו , דבר נוסף זה כל סיפורי הזוועות על האחזקה היקרה והחלקים העוד יותר יקרים וכמובן יבואן הרכב והמוסכים שלו קרסו לא בדיוק מעודדים אותי מנגד התנהגות כביש מעולה וחזק מה-306 .

פג'ו 206 GTI - נכון לעכשיו היא ניראית המעבר הכי טבעי לעשות , רכב יפייפה לטעמי , מאובזר היטב בכל הפ'יצרים הקטנים והחמודים שאני אוהב , מבחינת כוח הבנתי שהוא לא הכי חזק אבל זה בסדר אני לא מחפש חורכת אספלט אלה רכב מהנה בסיבובים עם התנהגות כביש טובה את ה-206 GTI אני לא מכיר כל כך מהבחינה של התנהגות אולי תוכלי להאיר את עניי?

איביזה טורבו - ניראת לא רע עם מראה צעיר, מנוע מעולה + יכולת שיפורים אדירה והרבה כוח בקו ישר אבל כל הסיפורים על ההתנגות כביש של הרכב פשוט גורמים לי להוריד אותו ישירות מהפרק אני מחפש רכב מהנה לנהיגה בכביש מפותל והרכב הזה לא בדיוק מתאים לדרישות.

זה לפחות הרכבים שאני מכיר בטווח מחירים הזה , ניראה לי צנועה למדי ואין משהו שיושב בדיוק מלבד ה-GTI יש אולי איזה רכב שפיספסתי? לכן אני צריך עצות לגבי מה לעשות והאם כדאי להחליף את הרכב , כמו כן הדרישות העיקריות מהרכב הן כמו שבטח שמתם לב הנאה מנהיגה בערך כמו ה-S16 , התנהגות שובבה ו-HAPPY TAIL זה תכונה שאני מאוד אוהב ברכב ואין כמו לשחק עם הזנב בכבישי הצפון הריקים והמפותלים :-D

וכומובן שלא יהיה עגלה בקו ישר מצד אחד ומצד שני לא חובה חורך אספלט דרישה נוספת זה אחזקה סבירה זאת אומרת אחזקה בערך כמו של ה-306 כדי שיהיה אפשר לעמוד בה אמינות זאת לא מילה גסה , ה-S16 מראה אמינות טובה למדי .

פורסם

הייתה לי S16 שנת 95 (גם כחולה) וכעת יש לי קליאו ספורט. הקליאו עד כה אמינה מה-S16 (אם כי הפיז'ו שהייתה לי לא הייתה במצב מושלם כשקניתי אותה). עלויות האחזקה לא יקרות יותר באופן משמעותי, כאשר הביטוח, הדלק והטיפולים השוטפים סבירים בהחלט. כשמשהו מתקלקל או דורש החלפה עקב בלאי זה לרוב יקר יותר, אבל אין סיבה שזה יקרה בצורה מוגזמת אם קונים רכב שמור ושומרים עליו.

ד"א, מוסכי קרסו עוברים בזמן האחרון שיפור משמעותי ביחס ובמקצועיות, לידיעתך.

206 - אין סיבה שתהיה זולה יותר לאחזקה מהקליאו, בטח שלא באופן משמעותי. התנהגות כביש מצוינת. אבזור ואיכות פנים מעט טובים יותר מהקליאו, לטעמי.

איביזה - לא מתנהגת, לוותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

האיביזה אכן ירדה מהפרק עקב התנהגות כביש וחבל הטורבו וזמינות הכוח ממש קורצים לי ובעיקר הרעש של פתיחת דלת של אוטובוס :wink:.

התלבטות נוספת שניראת מדהים בעניי אלפא 156 , אלפא תמיד הייתה בגדר חלום השאלה היא האם האחזקה של האיטלקיה הזו היא מצאותית?

רוני, הבעיה בקליאו זה שהיא לא ניראית לטעמי מספיק מיוחדת חסר להם משהו כדי להיות מספיק שונה ולהבדיל אותה מהגירסא הרגילה , בתור גירסא חמה היא צריכה להיות מושכת יותר לטעמי. מלבד זאת הפלסטיקה ממה שהבנתי עדינה למדי והטיפולים השוטפים ניראים ממש יקרים כמו פלאגים , טיימניג וכ'ו . נחמד לשמוע שקרסו עוברים שיפור כי ממה שזכור לי שהייתי מטפל ברכב הקודם של ההורים (ניסאן) במורשה של קרסו זה הייה פשוט זוועה וחוסר מקצועיות. דרך אגב סאן רוף לא ראיתי שקיימת קליאו ספורט אולי לחלק זה יראה כשטיות אבל אני ממש אוהב את זה ויוצא לי להשתמש בו הרבה מאוד בעיקר בתקופה הזו שהרבה יותר נעים בחוץ בשעות הבוקר צוהריים , טוב פי כמה ממזגן.

מצד שני מניח שהביטול של הקליאו זול משמעותית משל ה-206 נכון? אחרי הכל שקוראים לרכב GTI זה ישר אומר תוספת יקרה למדי בביטוח שלו :? גם זה שיקול .

פורסם

ה206 חוץ מבשנתון ובאיכות בניה לדעתי היא לא שדרוג ל306 בשום מובן (זו דעתי האישית).

הקליאו בעלת מנוע מדהים לטעמי ואחיזה ובלימה מצויינים , את ההגה ותנוחת הישיבה - פחות אהבתי.

רוני , להגיד שהקליאו תעלה במוסך "קצת" יותר יקר מה306 יהיה קצת סילוף של האמת , ואני מוכן לעשות איתך השוואה, מה שכן , בגלל השנתון החדש יותר היא אמורה ליהיות במצב כללי טוב (אבל שוב - אמור זה שם של דג)

איביזה? מהשנתונים האלו? לא נשמע מה שאתה מחפש.

בקשר ל156 - קשה למצא ידנית וגם הידנית מגרדת את ה306 מלמטה לדעתי

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

סביר להניח גם שאחזקת האלפא תהיה יקרה משמעותית, ותקנו אותי אם אני טועה.

לגבי איכות הייצור והחלקים של הקליאו. נכון האיכות היא לא ברמה הגבוה ביותר, אבל אתה מוזמן לבוא

ולראות את הרכב שלי ולהיות עד לכך שבנסיעה אין שום קירקוש וכד'.

בזמנו דובר על ההגה של ה-206 שאיפשהו אינו מתקשר כל-כך ורחוק מאוד מדגמיה הישנים והמוצלחים של פיג'ו.

תראה PorSche-911 (אין לי מושג איך קוראים לך :wink:),

גם אני פעם פחדתי מהאחזקה של הקליאו.

אך לאחר חצי שנה של אחזקה של הרכב + הכנת תשקיף כללי לעתיד (שלא כולל הפתעות! טפו טפו טפו) - הקליאו לא נוראה בכלל!

הביטוח זול משמעותית וגם צריכת הדלק מצויינת! ואני אחרי ירידה מרכב מוגדש וממלא רק 98.

גם בעניין הטיפולים והאחזקה השוטפת - לא נורא כל כך. למרות שאני חייל עדיין משקיע בקליאו כל שקל שצריך ולא חוסך

וקונה את השמנים והחלפים האיכותיים ביותר כדי לא לשלם ביוקר מאוחר יותר.

טיפולי הטיימינג, הפולי, הבלמים וכד' אוליי קצת יקרים, אך בהשוואה לתדירות ההתרחשות שלהם- המחיר דומה לרכבים אחרים מאותו סגנון.

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

אני יודע שאני אספוג הרבה ביגורת בגלל ההצעה הזאת אבל לדעתי היא יכולה לעניין אותך.

בתקציב שלך ניתן למצוא פונטו HGT שנת 02'.

ההגה אומנם פחות מתקשר מהאחרות אבל אפשר להתרגל, האחיזה טובה מאוד וקל מאוד להוציא את הזנב החוצה ולשחק איתו. כוח יש מספיק לרכב.

שיפור התנהגות ענק תוכל לעשות ע"י הנמכה ובולמים ספורטיבים, משנה את האוטו מקצה לקצה.

היתרון של הפונטו נימצא קודם כול בעלות קנייה נמוכה יותר, במחיר של קליאו או 206 משנת 01 ניתן לקנות פונטו 02 ולהשאיר עודף לשיפורי התנהגות ועוד.

היתרון השני והמשמעותי מבחינתך (לפי מה שקראתי) זה האחזקה הזולה, טיימינג בפונטו עולה פי 2 פחות מאשר בקליאו, כנ"ל קלאץ', הביטוח זול.

היא גם ניראת יותר טוב מהקליאו, האא, ויש סאן רופ :wink:

פורסם

ליביו אתה בעצם אומר שבחינת התנהגות ה-206 היא ירידה מה-306 ? אני יודע שבשנים האחרונות הקטנות של פג'ו זה לא מה שהייה פעם אבל חשבתי שה-206 היא מהשרידים האחרונים של מכונות הנהיגה של פג'ו .

בקשר לאלפא , דווקא מצאתי כמה ידניות בשנתון 98-99 בערך המחירים יחסית נמוכים מה שמפתה מאוד בקנייה. אבל הבעיה היא שהמנוע שם זה הטווין ספראק הזה עם ה-8 פלאגים עלות החלפת פלאגים מבירור קטן שעשיתי עולה 1800 ש"ח :shock:. וכמות המכונאים שיודעים לעבוד כמו שצריך על האיטלקייה העדינה הזו לא גדולה, כנראה שאלפא תמשיך להישאר חלום לעת עתה.

טל דבר ראשון קוראים לי לידור לידע כללי נעים להכיר :-o.

גם אני בדומה לך משתמש רק בחלפים מקוריים ושמנים איכותיים , לא חוסך מהאוטו שקל לדוגמא לפני חודש בערך שעשיתי ברקסים הציעו לי במורשה שבאתי לשים תחליפיים בעלות של חצי מחיר מהמקוריים התעקשתי על מקוריים בלבד והייתי צריך לחכות ולבוא למחרת כי אין להם מקוריים במלאי התשלום הייה גבוה , התמורה בהתאם .

טוב אני לא בדיוק חייל אבל אני סטודנט לפני גיוס (עתודאי) ומשקיע הרבה באוטו , זה הפאן שלי כל יום שישי כמעט שיש לי פנוי אני לוקח את הרכב לפינוק בין אם זה שטיפה או תיקון כל מיני שטיות קטנות ברכב שהכל יהיה טיפ טופ.

הבעיה היא שמשום מה קשה לי להתחבר לקליאו כמו שאני מתחבר ל-206 , דרך אגב לא הייה קשה לך המעבר הזה מרכב חזק ומוגדש כמו הליאון לקליאו?.

פורסם

בתור אחד שהתלבט רבות ובמשך זמן רב מאוד בין הקליאו ללאון ונסע על לא מעט אקזמפלרים של שתי המכוניות הקליאו נותן הרגשה של רכב חזק יותר מהלאון (עם תוצאות בשטח) פרט לעניין תאוצת הביניים הנפלא של הלאון.

עם כל הכבוד ל206 GTI שגם שקלתי ובדקתי בזמנו בכמה נסיעות שונות היא לא התקדמות גדולה מהרובר 25 שהייתה לי (בבקשה תשתדלו לא לסקול אותי באבנים), כמובן שהיא הרבה יותר מתקשרת ודי מהנה אבל לטעמי קצת חלשה בתחום הביצועים. אני מדבר על 206 סטנדרטית.

הרי לך גילוי נאות, גם אני לא התחברתי לקליאו, פסלתי אותה על הסף רק בגלל המראה החיצוני (במיוחד יחסית ללאון המהממת) אבל אחרי נסיעה אחת קטנה ואחרי שחצי שנה חיפשתי לאון במצב טוב ומחיר הגיוני היא התחילה להראות הרבה יותר טוב :)

אישית גם עכשיו לא הייתי מכתיר אותה כמלכת היופי בכביש ולמרות זאת אני מאוהב מעל הראש. אני ממליץ לך לקחת איזו קליאו לנסיעת מבחן, מישהו אמר מפגש PSI?, אני מבטיח שאהבת הנעורים תפרח מהרגע שתשב במושב הנהג ותרגיש את הכוח, הקלילות, התקשורת עם הנהג והFUN שבנסיעה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לידור, תראה.

הלאון אומנם חזקה יותר על הנייר מהקליאו אך גם כבדה ממנה פי 1.5. לנתון המשקל פה יש השפעה גדולה :wink:.

אם אני יסכם את זה במשפט אחד- מאוד נהנתי מהלאון, אבל זה לא היה באמת מה שחיפשתי.

הלאון חזקה (יש הרבה כח בסל"ד נמוך), מאובזת, איכותית ועוד הרבה מאוד(!) במחיר של כלום כסף.

זאת אחת הסיבות שקניתי אותה.

החלום שלי תמיד היה רכב קטן, חזק ומתנהג כגון 106GTI או קליאו ספורט או החלום האמיתי - 306GTI.

עקב "הפחד" מהצרפתיות ועקב אי מציאת אקסמפלר מתאים החלטתי לפזול לכיוון הגרמניות.

אז בהתחלה הייתה הפולו GTI. לאחר מכן, שרציתי יותר כח, נפלה לי משמיים הלאון 4. למרות שבכלל חיפשתי איביזה טורבו.

אחרי 9 חודשים איתה, הבנתי שזה לא הרכב בשבילי. אין לי צורך ממשי בגודל הזה וגם הרגשת החוייה של "הקארטינג" שחיפשתי תמיד-

לא הייתה שם.

אחרי המכירה של הלאון, רציתי לנוח קצת מהתחום ולהתחיל לחסוך קצת יותר מזומנים כדי ללכת על משהו גדול יותר.

אבל מי כמונו יודע שזה "מחלה". תוך חודשיים נפלה לידיי קליאו במצב דנדש ולא יכותי להגיד לא!

היום, אחרי חצי שנה על הרכב, אני יותר ממאושר מהבחירה שעשיתי (למרות שגם לרכב הזה יש חסרונות)!

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

במהלך חיפושים שונים וכתבות הגעתי לכתבה הבאה:

http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleID=3251&SubjectID=189

מפורט שם היטב על כל האצב'ק הספורטיביות , יש גם מחירים ובעיות ידועות הגעתי לקליאו ספורט זה פשוט ניראה מטורף המחירים של החלקים וכל המחלות שיש לרכב ביחס ל-GTI .

ניראה לי שאין לי הרבה ברירות , אני יוותר על תוספת הסוסים הנכבדה , על ההתנהגות הטובה יותר וכניראה "יתפשר" על ה-206 GTI לטובת האמינות המראה היפה והקסם המיוחד של הרכב.

פורסם

קודם כל - אני כתבתי את הכתבה (רק שאני לא הייתי אחראי להעלותה לרשת, והיא עלתה עם כל מיני טעויות פיסוק וכדומה - לא שזה קשור).

המחירים אולי גבוהים אבל יש לשים לב שמדובר בחלקים שרובם המוחלט "הולך" פעם ב-5 שנים לערך, כך שלאורך זמן זה לא נורא עד כדי כך. אל תצפה שה-206 תהיה זולה יותר משמעותית - גם שם בולמים נגמרים, גם שם יש תקלות לא זולות, וגם מחיר המחירון גבוה יותר כך שמראש אתה כנראה תוציא יותר כסף (אלא אם תמצא מציאה).

ליביו - הטענה שלי שהקליאו לא תהיה יקרה יותר מ-306 נובעת בעיקר מכך שה-306 ישנה יותר משמעותית - החלקים והטיפולים אולי זולים יותר, אבל רוב הסיכויים שהם יגיעו בתכיפות רבה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בעצם למה למכור? אם אתה אוהב את המכונית, ולפי התשובות פה נראה כאילו המכונית הבאה שתקנה תעלה אותו הדבר מבחינת האחזקה - למה להחליף אותה עכשיו?

מה גם שאם ממילא מדובר על קניית מכונית חדשה בעוד חצי שנה, למה למכור דווקא עכשיו? אתה יכול לעזור לאבא שלך בעסק שלו חצי שנה, ולמכור אז.

פורסם

שלום,

לדעתי עדיף תמיד רכב כמה שיותר חדש, אין מה לעשות היצרנים (וזה מפי סוכן) מכוונים את החלקים כך שאחרי 3 שנים יהיה צורך בתחלופה.

עצתי לך היא שאם יש לך כסף לחדש מהסוכנות - תקנה חדש מהסוכנות, אם יש לך כסף לשנתון מתקדם 0לדוג' 05) אז תביא כזה

הכל תלווי בתקציב,

אין מה לעשות רכב ישן זה הוצעות, מהנה ככל שיהיה

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לפי דעתי,

אתה אוהב את הזריזות והכוח של הS16, אתה לא רוצה קליאו ספורט ו\או דומיו.

הכי פשוט!! 306GTI6, רכב זריז מאד, חזק מאד ויפיפה.

תמשיך להינות כמו שנהנית בS16 אבל השנתון יהיה יותר גבוהה :)

ובכלל, הרכב לא נחשק ע"י ערסים כמו קליאו ספורט\RSI או פולו או איביזה, כך שהסיכוי למצוא אחד שמור יותר הוא הרבה יותר גבוה..

ערב טוב,

נאור.

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

• תוכן חדש...