Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיג'ו 106 XS שנת 98, ואתמול בעקבות בדיקה אצל מומחה רדיאטורים בגלל בעייה שהייתה לי (הוונטות לא היו נכנסות לפעולה עד שחום המנוע היה מגיע קצת מעל ה 3\4) גילינו אחרי בדיקת לחץ במערכת הקירור שיש נזילה מזערית מרדיאטור החימום הפנימי.

הבעייה היא, שאותה נזילה (הידע המכני שלי שואף לאפס, כך שאנסה לתאר לכם מה שאני זוכר באופן מעורפל מדבריו של בעל המקצוע) גורמת לעודפי אוויר איפה שהוא במערכת וכתוצאה מכך לא מגיעים מים לטרמוסטט (ובאמת כשפתחנו את הטרמוסטט הוא היה ריק ממים) והוונטות לא יודעות מתי להיכנס.

לאחר שהוא שחרר את לחץ האוויר שהיה במערכת ומילא נוזל קירור מחדש הנענו את הרכב ונתנו לו לעבוד קצת - ובאמת הבעייה הסתדרה והוונטות נכנסו בזמן. (יש לציין שזה אחרי שבדקנו את הריליי של המערכת, ואת כל שאר המערכות החשמליות שקשורות להפעלת הוונטות אצל חשמלאי והכל בסדר).

כששאלתי אותו מה עושים כדי לסדר את הבעייה הוא אמר שלא שווה לי לתקן \ בכלל לא לחשוב על להחליף את הרדיאטור חימום פנימי משום שזה יקר ודורש המון עבודה, שאבוא אליו פעם בחודש והוא ישחרר את הלחץ וימלא נוזל מחדש וככה נשמור על הוונטות במצב תקין.

מכיוון שאני דיי פדנט ואוהב שכל המכניקה תקינה ב 100%, דיי מציק לי להשאיר את זה ככה - ולכן אני שואל אותכם,

האם באמת ההתעסקות עם הרדיאטור עד כדי כך יקרה ששווה להשאיר את זה ככה?

ואם לא, האם אפשר לפרק את הרדיאטור ולתקן את הנזילה באופן נקודתי(אני מזכיר, הנזילה ממש מזערית), או שחובה להחליף רדיאטור?

יש למישהו מושג כמה בערך עולה הרדיאטור הזה במוסך מורשה כולל עבודה?

תודה רבה לכל העוזרים!

בן.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

עבודה תעלה לך 1000 ש"ח, הרדיאטור עצו סביב 500 ש"ח.

ניתן לקנות בכמה עשרות שקלים צינור קטן מנירוסטה ולגשר בתא המנוע את הצינורות מים שהולכים לרדיאטור חימום (צינור כניסה ויציאה) וככה אתה פותר את הבעיה של הנזילת מים ללא צורך ללכת כל פעם לשחרר לחץ במערכת. רק שתדע שהגישור הזה מבטל את חימום תא הנוסעים בחורף כי זה מוציא משימוש את הרדיאטור חימום.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אוי, באמת יקר :-(

אבל אין מה לעשות, טוב ב 10 כשתיכנס המשכורת כנראה שאלך לבזבז קצת בשרודר.:lol:

מה בקשר למוסך לא מורשה, צפוייה הוזלה משמעותית בעלות העבודה (שכן שעה במוסך מורשה עולה 180 ש"ח ובמוסך לא מורשה פחות) או שזה ממש הרבה עבודה ולכן יקחו ממני מחיר דומה?

תודה רבה!

DOESN'T WORK HARD

פורסם

המחיר יהיה דומה, יש עבודות שמתומחרות שלא לפי שעתון אלא יש להם מחיר עבודה קבוע.

בכל אופן כמו שציינתי אין חובה לרוץ ולהחליף את הרדיאטור אלא אפשר לגשר בין הצינורות אם אתה לא סובל מקור בחורף.

הגישור הזה לא פוגע בשום חלק במערכת, מה גם שלשחרר לחץ ולהוסיף מים כל פעם אתה יכול לבד בבית ואין צורך להגיע לבעל מקצוע בשביל זה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

סובל, סובל מקור בחורף :wink:

מסתבר בסוף ששרודר לא כאלה רעים - קיבלתי מהם הצעת מחיר של 800 על עבודה ועוד 500 על החלק בעוד שבמוסך מורשה היותר קטן של פיז'ו בב"ש קיבלתי הצעה כוללת של 2000 ש"ח בלי פירוט של כמה על עבודה וכמה על החלק.

כמו שכבר כתבתי, אני דיי פדנט בקטע של המכניקה ברכב ואוהב שהכל תקין תמיד - מה גם, שאני אחד שדיי קר לו בחורף וזה שהחימום ברכב לא יעבוד זו לא ממש אופצייה :-D

כנראה שבשבועיים הקרובים אכנס אליהם לתיקון, תודה רבה על העזרה!

DOESN'T WORK HARD

פורסם

תיקח מהם הצעת מחיר בכתב..

הצעת מחיר מאוד נמוכה למוסך מורשה.

לדעתי המחיר יהיה בסופו של דבר יותר יקר.

אני קיבלתי הצעת מחיר בכמה מוסכים מורשים של לא פחות מ1000 ש"ח עבודה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תוכן חדש...