Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,זו הודעה ראשונה שלי בפורומים בכלל ,האמת שזה נראה ממש נחמד שייש לכם את הרצון לעזור ולחסוך הרבה כאביי ראש למתלבטים שביננו. אז מראש,תודה !

אני מעוניין לרכוש רכב בתקציב של 40000-50000 ש"ח שכמובן עם תחזוקה לא יקרה(חלפים,תיקונים,טסט,ביטוחים וכו').ואמין כמובן.

קראתי את התגובות השונות על רכבים שונים והאמת שאני ממש צריך עצות.

אני מחפש רכב נוח מאוד ,כמובן יפה, וחזק תרתי משמע(מנוע וחיצוניות)

ההתלבטות שלי היא בין:

1. פיג'ו 406 - 1800סמ"ק או 2000 סמ"ק שנים-2001-2002-עדיפות ראשונה שלי-אך הבנתי שייש בעיות רציניות עם הגיר -וכמעט כל מי שאני שואל-זו התשובה-בעיות עם הגיר! עלות מטורפת לשיפוץ.

2.מיצובישי גאלנט 1800 או 2000- אין לי שום מוסג לגביי רכב זה.

3.אאודי-A-3 שנת 98-2000 -עדיפות שנייה אך נראה לי שעלויות התחזוקה נורא יקרות בייחס לרכבים ממוצעים.

4. אופצייה נוספת תתקבל בברכה.

יש לציין שאני לא נוסע הרבה -מעט מאוד!! כך שדלק זה לא קריטריון כ"כ עיקרי .

תודה מראש

פורסם

אני ההיתי בוחר ב-406 עם מנוע 2 ליטר, ה406 היא הנוחה ביותר, המרווחת ביותר ובעלת התנהגות הכביש הטובה ביותר ובעלת התמורה הטובה ביותר לכסף.

אמינות הרכב תלויה מאוד באיכות הטיפולים לכן אסור לקנות רכב ללא היסטורית טיפולים מוכחת.

ה-VW נהנת מתדמית אמינות והיא יקרה יחסית, גם בה חובה לבדוק היסטורית טיפולים.

המיצובישי- סתם מכונית משפחתית גדולה, אמנינות אני פשוט לא מכיר פה ושם היו תלונות על אמינות הגיר.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

בינתיים ממה שגם אני שמעתי -ה-406 עדיפה כמעט בכל קטגוריה .

מה לגביי 406 ידנית -שמעתי שייש קצת כאלו פה ושם,אבל נראה שזה הרבה פחות נוח,אבל גם חסכוני יותר

פורסם

406 ידנית יש רק במודלים הישנים יותר לפני מתיחת הפנים.

יצא לנהוג קצת על 406 מנוע 2.0 וגם לסוע והרכב פשוט מעולה.

גם נוח מאוד מאוד, גם מושבים וגם שיכוך זעזועים.

בנוסף על כך גם מרגיש "חי" וכיף לנהיגה.

אם אתה לא מחפש ביצועים ומתכוון להחזיק ברכב הרבה שנים אז אולי שווה להתעניין ב406 1.8, אתה עדיין מקבל את הנוחות והפינוק, אבל השוק של הרכב אמור להיות מת למדי ולכן מחירים אטרקטיביים.

במקרה של קניית 406, לא הייתי מתפשר והייתי קונה אך ורק רכב עם היסטוריה ברורה של טיפולים ותיקונים.

את הגלאנט תעזוב, מיושנת ולא בטיחותית.

הA-3 היא גולף לבושה בהידור, סה"כ רכב איכותי וטוב, אבל בגלל הסמל מלפנים דברים כמו ביטוחים וחלפים עלולים להיות יקרים אפילו יותר מאצל האחות לבית VW.

על איזה מנוע חשבת?

פורסם

לגהי A-3 חשבתי על 1800 שנת 99 או 2000

לגביי ה-406 -עדיין אני לא בטוח אם 1800 או 2000 סמ"ק -נראה לי שמספיק ה-1800 -אם אין כזה הבדל בביצועים.

אבל עדיין קשה להחליט בין A-3 ל 406 .

הבנתי שייש בעיות עם הגיר ב-406 -כמעט לכל מי שהתקשרתי שפירסם רכב כזה למכירה.

יש רכב למכירה 406 2000 סמ"ק שנת - 2002 -עבר שיפוץ גיר גדול ,133000 ק"מ -כדאי לקנות רכב שעבר שיפוץ כזה?

(אולי חסך לי את השיפוץ שאני יהיה צריך לעשות?)או שאולי זה מצביע על בעיות בגיר הספציפי הזה?

תודה

פורסם

אם אתה יכול לראות קבלה על שיפוץ הגיר ממוסך מורשה פיז'ו, אז לדעתי בהחלט זה רכב שכדאי להתעמק בו.

גם לגירים של קבוצת VW יש מוניטין של בעייתיים, ושם שיפוץ כנראה יהיה יקר יותר מבפיז'ו.

פורסם

ה406 שלנו עם קרוב ל200K קילומטר והגיר מתפקד יופי ולא עשה שום בעיות(יש היסטוריית טיפולים מלאה בחברה),ככה שהכל עניין של מזל,אני מכיר גם לאנטיסים שהחליפו להם גיר ב150K,אז צאו מהבועה.

שיפוץ גיר של ה406(AL4) עולה בסביבות ה6K-6.5K ש"ח,שזה לא רחוק ממחיר המאזדה.

קשה למצוא תמורה טובה יותר לכסף.

פורסם

לדוד שלי יש 406 לא זכור לי שהוא התלונן על בעיות בגיר והוא מאוד מרוצה לפי איך שהבנתי ממנו {עד לפני שבועיים בערך הוא היה עובד במוסך מורשה של פג'ו וסיטרואן אבל הוא פרש, הגיע זמנו}.

דוד שלי אני בטוח שלא היה קונה את ה- 406 אם הגיר שלה שהיה בעייתי.

לדעתי, זה הכל עניין של טיפול והתנהגות.

פורסם

חבר שלי עבד בתור נהג בוס על 406.

המכונית מטופלת מעולה ונוסעת בעיקר בינעירוני.

הגיר עבר את ה200 אלף ק"מ בהרבה, ולמנוע עשו רק רינגים שהרכב כבר עבר יותר מ300 אלף ק"מ.

מה שכן היו בעיות פה ושם עם האלק' של המזגן.

פורסם

מישהו יודע את ההבדלים בין ה-1800 ל 2000 סמ"ק ב-פיג'ו 406 ,נניח שנים 2001-2003.

לגבי דלק,מהירות,נהיגה בעליות,תאוצה וכו'?

עד כמה זה משמעותי ההבדל בינהם ?ואוליי בעצם עדיף את ה-1800 אם אין הבדל משמעותי?

תודה מראש

פורסם

ההבדל המשמעותי היחיד הוא בתאוצה מעמידה.

גם עם מנוע 2.0 ה 406 לא בדיוק טיל,אך מספקת ביצועים טובים למדי.

ההבדל בצריכת הדלק לא משמעותי,ובכל מקרה לא מדובר במכונית בזבזנית במיוחד.

גם הגאלאנט הינה מכונית טובה למדי,שמכירותיה נעצרו כמעט כליל ברגע שהגיע לארץ המאזדה 6.

דגם הספורט מאובזר היטב-גג שמש,בקרת אקלים,חישוקים קלים ועוד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין הבדל בעלויות האחזקה ותצרוכת הדלק בין מנוע 1.8 ל2 ליטר.

כך שפרט לעלות קנית הרכב מנוע 2 ליטר עדיף בכל תחום.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

צריכת הדלק של ה406 דווקא מפתיעה לטובה לרכב עם מנוע 2000 ואוטומטי.

רוב הנסיעות הן עירוניות(כ60%)ועם מזגן ת-מ-י-ד ומחשב הדרך מראה על צריכה ממוצעת של ליטר ל10 קמ'.(מבדיקה "ידנית" של צריכת הדלק,מחשב הדרך די מדויק.)

פורסם

המיצובישי- סתם מכונית משפחתית גדולה, אמנינות אני פשוט לא מכיר פה ושם היו תלונות על אמינות הגיר.

אורן

לי יש 2 תלונות על הגיר בגאלנט, אחת ממקור ראשון, והשנייה של חבר, שתיהן מדגם VR

והגיר ברכב (טיפיטרוניק) אחד הנוראיים שתקלתי בו, ברכב של החבר זה היה כ"כ נורא שההילוכים לא היו נכנסים כלל במצב דרייב, הרכב היה נשאר על ראשון גם ב6,000 סיבובי מנוע והשימוש באופן מאסיבי בטיפיטרוניק בתקופת זמן של כ3 חודשים הרסה גם אותו.

אצלי גם כן הגיר עשה בעיות קשות, לא מכניס הילוכים, מדלג על הילוך שני בתוצואה, לא מגיב לקיק, בנוסף לבעיות חשמל רבות (מסאן רוף שלא נסגר, לנורות דש בורד שלא נכבות, סנסורים דפוקים, וכיסא חשמלי שלא ניתן להזיז כלל בגלל שהוא חשמלי לגמריי)

והבעיות הרגילות של מכוניות נמוכות במדינה עם הרבה מאוד בורות ומהמורות (בארץ הכבישים הם כמו האוטובן בגרמנייה לעומת מה שהולך כאן) סרנים, שלדה, באלנס.

עוד נקודה לרעתה, למרות שמדובר בוי.אר שהוא בעל מנוע וי6 וזו לא הגרסה שאתה מתעניין בה, אבל בנוגע לרכב שלי, הרכב שתיין כ"כ כבד (פלוס הבעיות בגיר לא מקלות על הרגלי השתייה שלו כלל), שהגעתי למצב שנסיעה שדורשת 1.3 גלון היום באודי הייתה במיצובישי לפחות 2.5 גלון

• תוכן חדש...