Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא סובארו אימפריזה GL שנת 97.. עכשיו פעם נסעתי בכל נסיעה נסיעות קטנות כעיקרון במשך כשבוע ובתוך שלושה ימים נגמר לי טנק דלק שלם.. ז"א ככה לוקח בערך איזה שבוע בלי נסיעה עם מזגן.. יש לציין שהכפתור היה על עוצמה 4.. עכשיו אני נוסע עם עוצמה 2 שהיא בהרבה יותר חלשה ממש יש הבדל עצום , יש רכבים שזה עולה בקצת אבל אצלי זה ממש ירד וככה זה אמור להיות גם בסוג הרכב הזה , עכשיו השאלה שלי היא - אם אני נוסע בעוצמת מזגן של 4 או בעוצמה של 2 או 1.. זה משנה את כמות צריכת הדלק? אפשר לקבל קצת הסברים על נסיעה אם מזגן מה זה דורש נגיד דלק גז וכל זה.. מה עוד? ( השאלה של חבר שלי )

פורסם
הרכב הוא סובארו אימפריזה GL שנת 97.. עכשיו פעם נסעתי בכל נסיעה נסיעות קטנות כעיקרון במשך כשבוע ובתוך שלושה ימים נגמר לי טנק דלק שלם.. ז"א ככה לוקח בערך איזה שבוע בלי נסיעה עם מזגן.. יש לציין שהכפתור היה על עוצמה 4.. עכשיו אני נוסע עם עוצמה 2 שהיא בהרבה יותר חלשה ממש יש הבדל עצום , יש רכבים שזה עולה בקצת אבל אצלי זה ממש ירד וככה זה אמור להיות גם בסוג הרכב הזה , עכשיו השאלה שלי היא - אם אני נוסע בעוצמת מזגן של 4 או בעוצמה של 2 או 1.. זה משנה את כמות צריכת הדלק? אפשר לקבל קצת הסברים על נסיעה אם מזגן מה זה דורש נגיד דלק גז וכל זה.. מה עוד? ( השאלה של חבר שלי )

תערוך חיפוש ידידי,

היה שרשור ענקי בנוגע לנושא זה.

הפעם אני יעזור לך

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=164373&highlight=%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F

ולשאלתך, מזגן צורך דלק

לא הרבה אבל צורך, נאמר לדוגמא והרכב שלך שותה 1:10

אז אם מזגן הוא ישתה 1:9

זאת אומרת שהשקעת ליטר אחד למזגן

שזה יוצא 6 שקל וכמה אגורות

אתה תחליט אם זה שווה לך.

כמובן שזה לא תמיד ככה, זה תלוי גם בנפח מנוע וכדומה.

גז המזגן צריך כדי לקרר.

אז כמובן שצריך גז.

פורסם
כן אבל שאלתי האם העוצמה משנה? בעוצמה 4 הוא ממש יותר חזק ואפשר לקפוא חח בשתיים בקושי מרגישים , זה משנה את הצריכה?.

כמובן , כמו כל דבר חשמלי שיש בו דרגות.

מאוורר=כאשר אתה מפעיל אותו על דרגה אחת הוא צורך חשמל,

אבל שתפעיל אותו על דרגה 3 הוא יצרוך יותר.

יש את המנורות שהמפסק שלהם הוא עיגול כזה שאתה מסובב

וככל שתסובב יותר זה ידליק את המנורה יותר

(אתה בטוח מכיר את זה)

אני חושב שהבנת את הכוונה שלי .

פורסם

כן הבנתי.. המנוע הוא 1600.. מה ההבדל הוא שאתה יכול להעריך עם נסיעה של עוצהמ 2 או 3 או 4? בערך?

כשנסעתי עם עוצמה 4 הטנק דלק לא סגר 150 ונגמר . בלי מזגן וחלונות פתוחים הוא מגיע ל-250 מינימום וגם יכולה להגיע ל-300 תלוי אם אני נוסע בכבישים מהירים כי הרוב זה בעיר זה תלוי לפי מקום העבודה וכו' וכו'..

מה דעתך ?

פורסם
כן הבנתי.. המנוע הוא 1600.. מה ההבדל הוא שאתה יכול להעריך עם נסיעה של עוצהמ 2 או 3 או 4? בערך?

כשנסעתי עם עוצמה 4 הטנק דלק לא סגר 150 ונגמר . בלי מזגן וחלונות פתוחים הוא מגיע ל-250 מינימום וגם יכולה להגיע ל-300 תלוי אם אני נוסע בכבישים מהירים כי הרוב זה בעיר זה תלוי לפי מקום העבודה וכו' וכו'..

מה דעתך ?

שאתה אומר 150

250 , 300

אתה מתכוון לק"מ?

כמה ליטר יש במיכל הדלק שלך?

פורסם
שאתה אומר 150

250 , 300

אתה מתכוון לק"מ?

כמה ליטר יש במיכל הדלק שלך?

כן.. לזה שבתדלקו מלא אני מאפס את המד הזה שמודד וזה יוצא ככה בערך , כמה ק"מ זה יוצא לי למיכל מלא .

יש לי בערך איזה 35 מה שיש איזה 10 ליטר שאתה יודע שזה התחתית .. אני מתדלק כעיקרון איזה 25-28 ליטר.. פשוט זה חשוב לי לדעת האם העוצמה של המזגן כמובן שאני יהנה עם עוצמה יותר גדולה השאלה היא האם זה מוסיף משמעותית...

ועוד שאלה.. יש את הכפתור הזה שזה כפתור של אוויר מבחוץ אוויר מהאוטו מבפנים משהו כזה אמרו לי.. מה זה הדבר הזה? תודה

פורסם
תערוך חיפוש ידידי,

לא הרבה אבל צורך, נאמר לדוגמא והרכב שלך שותה 1:10

אז אם מזגן הוא ישתה 1:9

זאת אומרת שהשקעת ליטר אחד למזגן

שזה יוצא 6 שקל וכמה אגורות

אתה תחליט אם זה שווה לך.

.

אם כבר ,השקעת ק"מ אחד לליטר, ולא ליטר אחד.

לכן זה גם לא קשור ל 6 ש"ח וכמה אגורות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

אה אוקי.. אז מה זה יוצא לי 28 ק"מ?? אם אני מתדלק 28 ליטר בערך..

ועוד שאלה.. יש את הכפתור הזה שזה כפתור של אוויר מבחוץ אוויר מהאוטו מבפנים משהו כזה אמרו לי.. מה זה הדבר הזה? תודה

פורסם

אם רק תוכל לענות לי על השאלה של הכפתור הזה שקשור לאוויר מבפנים האוטו או מבחוץ משהו כזה הבנתי מהחשמלאי מזגנים , הכפתור הזה שיש עליו ציור של אוטו עם סימן שיוצא החוץ כזה כמו חץ... מה הכפתור הזה עושה?

פורסם

טוב בקצרה, כי זה בטוח דוסקס לא אחת בפורום הזה:

הכפתור על עוצמת המפוח (מהירות האויר) אינו משפיע על צריכת הדלק. טוב, לפחות לא באופן משמעותי (צריכת חשמל בלבד).

לגבי כפתור הסירקולציה (אויר מתוך הרכב / מחוץ לרכב) - זה יכול בהחלט להשפיע, אך בשילוב עם הטרמוסטט. מדוע?

פשוט מאוד - האויר שבתוך הרכב מתקרר כל הזמן מהמזגן, ואילו האויר שבחוץ נשאר חם.

אם הסירקולציה פעילה, ז"א האויר שנזרק עליך הוא מתוך האוטו, הטמפ. הרצוייה תגיע מהר יותר מאשר אם האויר הוא מבחוץ, חם מאוד, ואמור להכנס לרכב. יקח יותר זמן להגיע לטמפ' הרצויה, ולכן המדחס יעבוד יותר.

מסקנות מהירות:

1. READ THE FUCKING MANUAL. קרא את ספר הרכב. אפילו אם אתה ישראלי, לא יזיק לך לדעת - ולא לנחש/לסמוך על אחרים.

2. נניח שלא ביצעת (עדיין...) את 1, קבע את בורר הטמפ. על אמצע הסקאלה, והוסף עוד קצת לכיוון הקירור. במילים אחרות, אל תכוון אותו לקר-EST (יענו COLDEST). ככה המדחס יעבוד עד להגעה לטמפ' סבירה, ולא ל-16 מעלות, שאין אפשרות סבירה להגיע אליהם בנסיעה עירונית בחודשי הקיץ, לדוגמא.

3. לאחר יישום מסקנה 2, חפש את הנהגים שיש להם סימני קפיאה על השמשה של הרכב. צחק עליהם. הם לא ביצעו את מסקנה 1, ובטח לא יודעים את 2.

4. הפסק לצחוק מהר - רוב הסיכויים שהנהג שצחקת עליו נוסע ברכב ליסינג. לא אכפת לו לא לדעת, כי משתלם לו לבזבז אנרגיה, ולזהם את האויר.

בהצלחה.

פורסם
טוב בקצרה, כי זה בטוח דוסקס לא אחת בפורום הזה:

הכפתור על עוצמת המפוח (מהירות האויר) אינו משפיע על צריכת הדלק. טוב, לפחות לא באופן משמעותי (צריכת חשמל בלבד).

לגבי כפתור הסירקולציה (אויר מתוך הרכב / מחוץ לרכב) - זה יכול בהחלט להשפיע, אך בשילוב עם הטרמוסטט. מדוע?

פשוט מאוד - האויר שבתוך הרכב מתקרר כל הזמן מהמזגן, ואילו האויר שבחוץ נשאר חם.

אם הסירקולציה פעילה, ז"א האויר שנזרק עליך הוא מתוך האוטו, הטמפ. הרצוייה תגיע מהר יותר מאשר אם האויר הוא מבחוץ, חם מאוד, ואמור להכנס לרכב. יקח יותר זמן להגיע לטמפ' הרצויה, ולכן המדחס יעבוד יותר.

מסקנות מהירות:

1. READ THE FUCKING MANUAL. קרא את ספר הרכב. אפילו אם אתה ישראלי, לא יזיק לך לדעת - ולא לנחש/לסמוך על אחרים.

2. נניח שלא ביצעת (עדיין...) את 1, קבע את בורר הטמפ. על אמצע הסקאלה, והוסף עוד קצת לכיוון הקירור. במילים אחרות, אל תכוון אותו לקר-EST (יענו COLDEST). ככה המדחס יעבוד עד להגעה לטמפ' סבירה, ולא ל-16 מעלות, שאין אפשרות סבירה להגיע אליהם בנסיעה עירונית בחודשי הקיץ, לדוגמא.

3. לאחר יישום מסקנה 2, חפש את הנהגים שיש להם סימני קפיאה על השמשה של הרכב. צחק עליהם. הם לא ביצעו את מסקנה 1, ובטח לא יודעים את 2.

4. הפסק לצחוק מהר - רוב הסיכויים שהנהג שצחקת עליו נוסע ברכב ליסינג. לא אכפת לו לא לדעת, כי משתלם לו לבזבז אנרגיה, ולזהם את האויר.

בהצלחה.

אוקי.. מפה והלאה אני אסתדר אני אדליק מזגן רק כשממש חם ואני חוזר בכביש מהיר מהעבודה , בבוקר אין טעם יש אוויר מעולה בשעה 6 בבוקר.. תודה בכל מקרה.. כמה אני כבר נוסע.. 30 ק"מ ליום שזה בשביל העבודה..

• תוכן חדש...