Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב! אני מסכים:-P אפשר למחוק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת? עם כל הסקרנות - אני לא מצליח להבין מה קורה פה... עכשיו התחילו להיות פה סיפורים לשעת לילה מאוחרת? כול יום פרק? וזה לא שחס וחלילה אני מזלזל בסיפור עצמו או עד כמה הוא מעניין/מסקרן/מותח(?) וכו' - אבל אני ממש לא יכול להתאפק מלהביע את דעתי על העניין ועל הצורה שבה הוא מתגלגל, ופשוט יש לי הרושם שאם משתמש אחר היה פותח בטרילוגיה שכזו מזמן היינו רואים איזו הודעה שנונה בסוף השירשור ותמונה של מנעול בצידה.

אז מה הפואנטה? מה הקטע בכאילו ליצור פה איזו דרמה? ועוד למשוך את זה בצורה כזו שכולם פה מזילים ריר...

מצטער על ההתבטאות הישירה - אבל נראה שזה ממש מוגזם.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

דני.

תשמע. אני חושב שאתה לא בסדר.

אני קורא מהצד ולא מגיב. אני נושך שפתיים וקורא את התגובות של האנשים.

אני מבקש ממך. מתחנן בשביל האנשים. רחמנות. טיפה רחמנות. אנשים כאן לא ישנים. מחוברים 24 שעות לראות מתי תסיים עוד פרק. אנשים נושכים כבלים ורמקולים מרוב סבל.

ואני ביניהם.

אז בבקשה תזדרז. אחנו מתחרפנים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

וזה לא שחס וחלילה אני מזלזל בסיפור עצמו או עד כמה הוא מעניין/מסקרן/מותח(?) וכו' - אבל אני ממש לא יכול להתאפק מלהביע את דעתי על העניין ועל הצורה שבה הוא מתגלגל.

הסיפור מעניין , נחמד גם לשמוע על מקרים שמומחים נתקלו בהם.

זו יוזמה מבורכת .

אבל , אנשים לא מסוגלים להתנהג בהתאם לכללים , אלא אם כן חוסמים אותם או מוחקים הודעות.

עד עכשיו יש 34 הודעות (לא כולל את הנוכחית)

19 מתוכן - הן הודעות SPAM ,

ללא שום ניסיון לפתור את הבעייה, או ללמוד ,

אתן דוגמא להמחשת דברי :

אני מבקש ממך. מתחנן בשביל האנשים. רחמנות. טיפה רחמנות. אנשים כאן לא ישנים. מחוברים 24 שעות לראות מתי תסיים עוד פרק. אנשים נושכים כבלים ורמקולים מרוב סבל.

ואני ביניהם.

אז בבקשה תזדרז. אחנו מתחרפנים.

בשורה תחתונה -

אם מנקזים 19 הודעות זבל של משתמשים שלא הבינו את הרעיון שצריך לפתור תקלה מעניינת

ולא לשוחח בצ'אט - נשארים עם ת'רד מעניין .

ZZR

פורסם

תזכורת קצרה מהשורות האחרונות בפרק 2 לסיפור

יהיה אשר יהיה, חשבתי לעצמי, לא יעזור, כמה דקות אני אתבשל בחום באוטו. שהרי כמה דקות הן המינימום שבמינימום לאתר תקלה גם אם אתה מומחה, שכן אין מעשה קסמים, אין הוקוס פוקוס, ואם יש , הכל עורבא פרח.

כך התחלתי בבדיקות, קצרות ומהירות , תוך דקות, כאשר המערכת מנגנת בווליום נמוך יחסית.

הבעיות, הטעויות, וחוסר המקצועיות של מי שהסכים לשחרר את הרכב, ואת המערכת בצורה ששוחררה, עלו וצפו , התגלו והתבהרו, וללא צל ושמץ של ספק כדלקמן: .

כל מה שעשו נשמע ונראה לא טוב, למרות שמבטים ראשונים ואף שניים מראים שהכל לכאורה במקום וראוי.

אבל!! עדיין חם לי. עדיין חם אבל פחות ופחות. מסתבר שהצלחתי להשתחרר. הצלחתי להשתחרר מתחושת החום המעיק, הראש בתוך האוטו, והמזגן בפול.

המגבר נראה טוב, הוא לא טוב כמו שהוא נראה אבל טוב שהוא "בתול" , לא שיחקו איתו, הברגים ללא סימני פתיחה, אין שריטות במקומות שאינן צריכות להיות, לא, לא במקומות שמתקין שלא נזהר שורט את המגבר , אלא במקומות שטכנאי מעבדה מפשל לפעמים אם המגבר עבר את ידיו אף המיומנות. אז אין בעיה - מגבר מקורי.

כבה את המכשיר ,הוריתי לחברי, החבר-המנכל הגדול-עורך הדין, נעתר ומייד לבקשה , כילד שהובטחה לו סוכריה טעימה מייד עם ביצוע הפעולה.

השתנתה ארשת פניו ולפני ששאל בקשתיו, שיהיה בשקט. קצת שקט בלי הבעות פנים מצידך יקצרו את התהליך פסקתי, והבחור זז מהאוטו, עשה הכל לבד אמר, אני לא כאן. קרא לי כשהכל מנגן כמו שצריך,ציוה, ואני לתומי חשבתי האם לאחר הוראות מגיעות גם המשכורות, ונזכרתי שמדובר בפעולה קצרה, מקצועית אך לחבר מימים ימימה, לקוח אמין ונאמן חבר שתמיד שילם מה שצריך ,כמה שצריך ומתי שצריך, עד ליומי האחרון בתחום.

מה בסך הכל רציתי? -- לבדוק את תנועת הסאב , התנועה המכנית שלו. לוודא שלא נגרם נזק לסליל. שהוא לא "הלך" או בדרך "ללכת".

תחושת ה SLOW_MOTION (ההילוך האיטי) שאפפה אותי לדקות האחרונות, עברה חלפה לה. רגע, מה קורה כאן שאלתי את עצמי? ראיתי טוב?

כן כן, ראיתי טוב ואותרה תקלה ראשונה ,אך לא זו שהביא לצליל כל כך גרוע, צליל שאוזן האדם ליד כל רמקול רוצה להתחלף בבוקס לרמקול. רק לא לשמוע. שלא לדבר על העוצמה, צליל שבכל מהלך בסקלת הווליום, לא היה דומה לכלום ומווליום לווליום (בהגברה) נהיה גרוע משניה לשניה.

ולא , לא היתה זו בעייה בסאב , הסאב לשמחתי תקין!

עבור לאיתור הבא , קבעתי לעצמי, יש לך סאב תקין, יש לך HU תקין, נשאר אפשרויות לקומפוננט גמור , מגבר דפוק, וכיוונים גרועים בנוסף.

איך כיוונים גרועים בנוסף? שהרי הכיוונים לא גרועים. אולי לא מדוייקים, אולי גם לא קרובים לכך כפי שיגדיר בעל אוזן טובה , אבל לא כאלה שישמעו כל כך גרוע, חשבתי לעצמי והחלטתי על דרך פעולה.

החבר שמע גרוע, לא רק זאת, גם הוא שמע במונו. אתם מבינים רבותיי, הוא שמע במונו.

שהרי הגיע סט RCA בודד מה H_U המקורי, ופוצל על ידי מפצלים בכניסות הRCA למגבר. אחד הפינים הימני, צריך להשתכפל לשניים, והשני לשניים, אך לוודא שחיבור צ'אנל A ו B שהם בעצם ה FRONT יחובר בהתאם לצד ימין ולצד שמאל. סטריאו בסיסי לחובבים. מה חובבים? איזה חובבים? כל חובב יודע זאת, לחובבים מתחילים.

איך לא ראיתי את זה מייד שאלתי את עצמי, מבלי לשים לב שהכל היה סגור בשרשורים, כן אלה מלפני כמה שנים.

ניתקתי את מחברי הRCA , אותם מחברים שצד ימין שוכפל מזכר לשני זכרים, אך חובר בטעות לצ'אנל A ו B ,מה שבעצם הביא את הסט הקדמי לנגן מונו. משהו כמו כאילו שני רמקולים אבל נשמע כמו רמקול אחד חבוי בדשבורד אמרתי לעצמי, סידרתי והפעלתי את המערכת מחדש .

אוי ואבוי, הרגשתי ומייד. עכשיו שומעים את הבעיות בסטריאו, מה זה, איזה מין דבר זה? שהרי יש שליטה טובה במכשיר, יש סטריאו , שומעים ימין, שומעים שמאל , שומעים סטריאו ,

רגע דני, אתה בטוח ששומעים סטריאו? כן אמרתי לעצמי שממילא חיברתי ונכון את הכניסות המשוכפלות של הRCA, גם 20 שנות נסיון , הוכיחו שאוזן לומדת לשמוע.

ניתקתי את הסאב והחלתי במלאכת הכיוונים. מה אני אגיד לכם. כיוונים. אין מה לכוון. כל המגבר 4 פוטנציומטרים, אבל, זה מה יש, וזה קל. אבל מה קל? איך קל? ושוב הכל נראה במקום.

עזוב דני, עזוב אמרתי לעצמי, תתעלם מכל ההרצים ומכול הרישומים והתיאורים של הפוטנציומטרים.

בדוק דבר דבר, וכך התחלתי, לבדוק ש הכיתוב LP אכן מעביר ל LP , שFLAT זה FLAT , ו HP זה HP .

בסדר, יופי , גם אם סיני קוריאני או מלאזי, לא מעניין, גם אם כתוב עליו רוקפורד, לא מעניין יותר או פחות, זה מה יש, ההכיתובים? הכיתובים עד כה נכונים.

פניתי לבדיקת תחום התדרים כפי שנשמעים לאוזן ובהתעלם מהרישומים מסביב לברגי הכיוון .

גם השפעת כיווני הGAIN לנקודת "פתיחת הקומפוננטים" וההשפעה בהגברה נבדקה.

כיוון לפי האוזן לסט הקדמי , צלח תוך דקות.

כל נסיונות כיוון לסאב שיפרו, אך לא נתנו את התוצאה שציפיתי, אבל שינוי פאזות וכיוון מחדש פתרו את הבעיה.

בדיקה לפי ששת הדיסקים שהיו בצ'נג'ר של המערכת (כן, אני תמיד מכוון לפי הדיסקים ששומע זה ששומע. לא לפי מה שאני שומע, גם כל סוגי דיסקים מקצועיים לא מעניינים אותי. ממילא בעל האוטו שומע את מה שהוא שומע, ואת הדיסקים הטובים שאני אוהב, אני לוקח איתי.) , אז כן, הבדיקות הראו שאני במקום הנכון, עוד קצת כיוונים מדוייקם והחבר העורך דין מתחיל לחייך.

יצאתי מהאוטו ונתתי לו הוראה לשמוע בכל דיסק מספר קטעים שהוא מכיר טוב, להתרשמות מהתוצאה הסופית.

שוב הסיגריה חסרה, ואני 10 דקות בחוץ ושוב, חם לי.

חלפו 10 דקות והבחור יוצא מהאוטו מחייך, מה זה מחייך, נדבקו לו השפתיים לקצוות של האוזניים. הוא מאושר. מה זה מאושר. אתם לא יכולים לשכנע אותו עכשיו שיש מגבר טוב יותר מה 4004 של רוקפורד.

אז מה , שאלתי אותו, איך שומעים עכשיו? שומעים טוב? , לא ענה, והשיב. לא. הפסיק והמשיך. לא שומעים טוב, שומעים מצויין וחייך.

טוב, ניסה לעשות לי סטנד אפ של ההוא מהטלוויזיה שמפרסם איזשהו תיק השקעות, וכל הזמן ששואלים אותו איך תיק ההשקעות , טוב? והוא עונה לא. וממשיך ואומר :לא טוב, אלא מצויין.

טוב זה היה נחמד ועשיתי סיכום שנעשה אותו כאן:

אז מה היה לנו כאן.

1.יש בחור עם יגואר שמוכן לשלם ,

2.יש חנות התקנות שמחזיקה מוצרים, שמתוארים לחברי , כמוצרים מהשורה הראשונה בלבד, "הכי טובים שיש" , החבר כבר שמע את המותג רוקפורד, וזה מתקבל לדעתו היטב.

3.יש מתקין, שמזדהה כמקצועי מאוד.

4. לבחור אין בעיית תקציב.

נזכור. מה היתה הבעיה? הבעיה היתה שהסאב לא ניגן.

מה נגמר ואיך יצא מהחנות?:

1. מכרו לו מגבר וסאב חדשים. היה צריך את שניהם? לא יודעים ,

בכל אופן לא היה לו איכפת העיקר שינגן טוב. שכסף ממילא לא חסר לו, ולא איכפת לו לשלם שוב מהתחלה על מוצרים טובים, כבר אמרנו, לבחור אין בעית תקציב.

2.שילם על מגבר ,

3.שילם על סאב,

4. שילם על עבודה.

איזו עבודה? בדיוק כזו :

א' - יצא מהחנות עם מערכת שכבר לא ניתן להגדיר אותה כמערכת אלא כעירבוביה של משהו לא מזוהה.

ב' - התדרים שנשמעים ברמקולים מקדימה מזכירים סאב,

ג' - התדרים שמזכיר הסאב, הם תדרים של רמקולים . (מה שנקרא סאב מנגן).

ד' - על כל זה חיברו לו את המערכת כ- מונו , אין סטריאו בכלל.

ה' - הסאב "יוצא" לכיוון ההפוך.

ו' - GAIN 'ים לא במקום, גם לא נקודות החיתוך, למרות שסימון התדרים במגבר משכנע אחרת.

הגרוע מכל? שניסו לכוון , וניסו לכוון, הכל ניסו. רק לא זיהו אפילו את הבסיס , לדעת לשמוע ולהשכיל ולהבין שצריך לכוון גם ובעיקר באוזניים ולא רק בעיניים. על סאב שיוצא הפוך בפאזה הפוכה , אני כבר לא מדבר.

זהו רבותי. אם זה היה קורה למישהו שחוסך כסף ומחפש הכי זול, היינו אומרים לו "מגיע לך" וגם "שילמת על עבודה זולה, אז קבלת דרעק" ודחפו לך זבל סיני.

אבל לא, לא זה המקרה, שהרי הבחור שילם מה שאמרו לו , ולא יכול היה אפילו להבין מה מדברים בחדשות.

ואיך אומרים? טוב שיש חברים:-P

זהו סופו של סיפור אמיתי, בחור מאושר שהתקשר כבר פעמיים לומר שהוא לא מחליף את האוטו.

והאמת? וואלה יצא פצצה, האמנתי שיצא טוב, אבל הופתעתי לטובה עוד יותר. ולא, אני לא חסיד מוצרי רוקפורד, עם כל הכבוד.

אז כל הזמן שהשקעתי באוטו במערכת , באיתור התקלה, בסידורה ובכיוונים הסתכם בחצי שעה.

מה חצי שעה? כן חצי שעה! והכתיבה (ינעל ראבק) וסליחה על העברית [ מנהלים-חסינות בבקשה, לא לערוך] , אז ראבק, רק הדפסת הפרק האחרון הזה לקוח לי יותר מחצי שעה שלא לדבר על השניים הקודמים..

ואני חייב שוב לצאת מהבית, אבל הנה - הפעם סיימנו, ואחזור אליכם עוד שעה, אבל בינתיים בלי סיפורים חדשים. או ש..

ולהזכיר, - הסיפור אמיתי מיום שישי האחרון.

אז המשך ערב טוב, נעים ופורה.

שלכם דני.

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, בעל מקצוע אמיתי יקר יותר מזהב.

ואתה רק מוכיח את זה שוב ושוב.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יפה דני. וסחתן על החבר. ועל סידור המערכת.

למידן. שלא כותבים מה חושבים התקלה. לא אומר שאנחנו לא מריצים בראש אפשריות.

את האופציה הזו לא חשבתי כי לפי התאור שלך המצב היה הרבה יותר גרוע.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

למידן. כשלא כותבים מה חושבים שהתקלה. לא אומר שאנחנו לא מריצים בראש אפשריות.

תריץ אפשרויות - למה לכתוב שטויות שלא קשורות?

יש לי בעייה עם הקלדות שמנפחות שירשור למימדים מפצלתיים כשכ-50% מהן לא תורמות כלום ,

רק הבל ושיח ריקים מתוכן.

תקרא את כל השרשור שוב מההחלה , ותבין שאם מורידים את כל ה"מחזקי-דני/מקפיצי הודעות " למינהם ,

הרבה יותר נעים וקל, לקרוא וללמוד מהתקלה המוזרה.

ZZR

פורסם

כל מגילת העצמאות הזאת על מפצל RCA שלא חיברו נכון את ההסתעפויות שלו, סאב עם פאזה הפוכה ומגבר שמשדר במונו?

שמע - שאפו! על ההשקעה קודם כל!

זה נראה כאילו שלמישהו בבית ההתקנות הזה כאב הלב שלחבר שלך יש יגוואר והוא פשוט חיבל לו במערכת או שהוא בנה על זה שהוא יחזור אליהם וישלם דרך האף - סביר להניח שהם עוד היו מאשימים אותו בכל הסיפור.

דני - תפרסם את השם של בית ההתקנות הזה - הם ראויים לזה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בנוגע לתגובה של מידן:

אני אוהב את דני, מי כמוהו יודע - אבל זה היה מייגע.

סליחה דני :wink:

בנוגע לתקלה שסוף סוף נחשפה: מה לעשות, כך נראים לפחות 50% מבתי העסק במדינתנו.

לא חושב שדני יחשוף אותו כמובן, אתיקה מקצועית. :idea:

• תוכן חדש...