Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל לא העזתי לשאול.

--

מהו קומפוננט - במה שונה מרמקול רגיל?

מה הכוונה - 2-way או 3-way ברמקולים?

מה עושה הטווויטר?

מה חשיבות כוח העיבוד של הפאנל שלי (אני מתכוון שאצלי נגיד זה 24bit) - מה זה אומר מעשית?

מה ההבדל אם יש בין, סאב וופר לוופר.

תודה רבה מראש,

עמרי.

פורסם

אני רק התחלתי להיכנס לכל זה ואני אענה על מה שאני חושב שאני יודע

אבל לא העזתי לשאול.

--

זה שילוב בין טוויטר ווופר, ועם בקר שמבדיל בין כל מיני תדרים ובכך יודע לשלוח לכל דבר תתדר שמתאים לו. במילים אחרות כל חלק מנגן את מה שהוא אמור לנגן ולא רמקול אחד מנגן הכל(צליל נמוך וגבוה למשל).

2WAY זה אומר שיש ברמקול אחד 2 רמקולים, 3WAY זה אומר שיש ברמקול אחד 3 רמקולים וכ'ו.

מה עושה הטווויטר?

הוא זה שמנגן את המוזיקה, לא הבומים(לא יודע איך לתאר את זה).

מה חשיבות כוח העיבוד של הפאנל שלי (אני מתכוון שאצלי נגיד זה 24bit) - מה זה אומר מעשית?

אני מניח עוצמה, יכולת התנגדות ויכולת להשמיע תדרים אחרים יותר טוב מהשני.

תודה רבה מראש,

עמרי.

אשמח לתיקונים!

פורסם

קומפוננט - סט שמורכב ממספר חלקים: טויטר, מידבאס וקרוס (רוב הסטים הקיימים הם כאלה). ישנם גם סטים של 3 חלקים ולהם נוסף גם מידריינג או מיד. 2 WAY בסט קומפוננט זה סט 2 חלקים (מידבאס וטויטר, והקרוס בנוסף) ו-3 WAY בקומפוננט זה 3 חלקים (מידבאס, מיד\מידריינג וטויטר, והקרוס בנוסף). ברמקול רגיל שנקרא רמקול 2 WAY נניח זה אומר שהוא מורכב מ-2 אלמנטים.

הטויטר מנגן את התדרים הגבוהים בשירים.

חשיבות כח העיבוד של הפאנל (וזה לא הכי מדוייק מה שאני אומר, זה בכללי) הוא שבדיסקים מקוריים בעיקר אתה תשמע הבדל מהותי בין HU עם 24 ביט ל-HU בלי.

בין סאב לוופר רגיל הוא שהסאב מנגן את התדרים הממש נמוכים שהוא מסוגל להגיע אליהם, ואילו וופר מנגן את התדרים הקצת יותר גבוהים מסאב.

לא התעצלתי, אבל מה שאמרתי זה בכללי. תכנס ל-FAQ ותקרא שם. יש שם המון חומר על השאלות שלך.

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני רק התחלתי להיכנס לכל זה ואני אענה על מה שאני חושב שאני יודע

אשמח לתיקונים!

אם אתה לא בתוח אז עדיף שלא תגיב

לפותך התרד קומפוננט בנוי מישלושה חלקים בדרך כלל אחד טויטר אחד וופר ואחד קרוס כול זה קפול 2 הוא שונה בזה שהקרוס יודע לפצל בין הטויטר שזה הצלילים הגבוהים לוופר שזה הצלילים הנמוחים .

2 way 3 זה בדרך כלל נאמר אל רמקולים קואקסיאלים הם בנוים מוופר וטויטר או וופר טויטר מיד תלוי בסוג הרמקול.

24 ביט כמו שרשמתה הוא סוג של מעבד סאונד ואני לא אכנס פו למונחים אלקטרונים .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם
אבל לא העזתי לשאול.

--

מה עושה הטווויטר?

תודה רבה מראש,

עמרי.

1. קומפוננט = רכיב (תרגום ישיר מאנגלית) סט קומפוננט - הכוונה היא לסט שמורכב מכמה רכיבים - או במילים אחרות רמקול שהוא בעצם מערכת של כמה רכיבים.

סט קומפוננט מצוי בנוי משני רמקולים וקרוס אובר - רמקול אחד הוא המידבאס שנותן את תדרי הבאס בתחום המיד וגם חלק מתחום המיד (בתחום התדרים לרוב מדובר מ80 הרץ ומעלה עד ה3 קילוהרץ פלוס מינוס) וטוויטר שנותן את תחום התדרים הגבוה ובחלק מהסטים הוא גם נותן חלק מהמיד (תחום התדרים הגבוה - למשל מצילתיים, צופרים וכו'...)

2. 2way או 3way הכוונה היא לרמקול קואקסיאלי - שכל החלקים בו הם ביחידה אחת מובנית בניגוד לסט קומפוננט שבו כל החלקים מורכבים בנפרד. ברמקול קואקסיאלי - הקרוס והרמקולים עצמם מורכבים ביחד.

2WAY הכוונה היא לרמקול שיש בו מידבאס וטוויטר והקרוס שלהם ביחד.

3WAY הכוונה היא לוופר, מיד וטוויטר וקרוס שמורכבים ביחד.

3. וופר - מנגן את תחומי התדר הנמוכים - תחום הבאס לרוב ויכול גם לנגן חלק מהמיד באס (וופרים מסויימים יכולים לנגן גם מיד) - מדובר על תופים, על הקול הנמוך של הגבר וכו'...

מידבאס - וופר שמנגן תחום תדר קצת יותר גבוה וגולש עמוק יותר אל תוך תחום תדרי המיד (קול אנושי של זמר או זמרת, כלי הקשה וכל דבר שלא מגיע מספיק גבוה בשביל שטוויטר ינגן אותו).

מיד - רמקול שמנגן בעיקר את תחום התדרים בהם ניתן לשמוע קולות של בני אדם, התחום הנמוך יותר של קלים קמו חצוצרות כינורות וכו'...

טוויטר - רמקול שמנגן בעיקר את התחום הגבוה - כבר הוסבר מקודם.

סאב וופר - וופר שמנגן תחום תדר נמוך במיוחד - בחלק מהמקרים ניתן יותר להרגיש מאשר לשמוע באס בתחומים אלו.

4. לגבי המעבד צליל - זה קשור לכמה מידע המעבד של הHU (רדיו דיסק) שלך מסוגל לעבד בשניה - אני לא נכנס לשם כי זה להתחיל להסביר מבנה של סיבית ואת הכפולות שלה ואז להכנס לחזקות... ובסופו של דבר - ההבדל הוא בלתי שמיע לאוזן כשמדובר בהשוואה בין מכשירים ברמה גבוהה.

זה ממש אבל ממש על קצה הלשון -

מציע לך להכנס לאתרים כמו www.bcae1.com וגם ל www.autosound.co.il ולקרוא הרבה תיאוריה לגבי תחומי תדרים, חיתוך של תדרים, מבנה קרוס אובר ומבנה רמקול בכדי שתוכל לקבל מושג אמיתי לגבי מה עומד לפניך.

זה נראה קליל - אבל אתה לא יודע לאיזה מעמקים ניתן להגיע בתחום הזה - אין סוף ללמידה.

כמובן, בהצלחה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ליחיאל ול ךLANOSFORCE רמקולים 2WAY או 3WAY או אפילו 4WAY אינם נחשבים רמקולים קואקסאליים מפני ברמקולים כאלה בדרך כלל סתם מרובים אלמנטים ומורידים את איכות השמיעה, אני מציע לכם לחפש תרד שדיבר על זה היה ויכוח גדול עם הוכחה גדולה שלי מה ההבדל בין רמקול קואקסאלי לרמקולים 2WAY או 3WAY פשוטים ולהבדל בין קומפוננט וקואקסאלים.

דרך אגב קואקסאלים תמיד יבואו עם קרוס בשפוטים זה בד"כ קבל שיושב בחיבור שלהם וביקירם כמו אצלי זה כבר קרוס חיצוני. וזה ההבדל הגדול בין 2WAY ו3WAY לקואקסאלים.

בבקשה לא התעצלתי וחמצאתי לכם את התרד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=159149&highlight=%D7%A7%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%9D

וזה לינק למאמר שמסביר יפה על ההבדלים

http://www.caraudiohelp.com/newslett...components.htm

• תוכן חדש...