Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הרבה יותר מהר ממה שציפיתי (מאוגוסט שעבר), עברתי עוד 15,000 ק"מ, והגיע זמן לטיפול 60,000 ליונדאי גטס שלי (ידנית, 2004).

הטיפול הקודם היה במוסך של היבואן (לפיד בת"א, שנראה מאוד אמין, וגם היו תלויות כל מיני כתבות מידיעות על סקרי אמינות שהוא קיבל בהם ציון טוב), בשל העובדה שהרכב היה באחריות. כיום הוא כבר לא באחריות, ואני שוקל לעבור למוסך לא מורשה.

אשמח לשמוע את דעתכם, עם כמה דגשים - אני אשמח לא לשלם מחיר מופרז (טיפול 45,000 עלה לי באיזור ה700 - 800 ש"ח למיטב זכרוני, כשטיפול דומה בפיאסטה היה עולה לי בערך 300...), אבל אני לא מוכן להתפשר על אמינות (ממש אין לי כוח וזמן לבזבז על חפרים, שלא יעשו עבודה טובה, או לא יבדקו דברים שאמורים לבדוק בטיפול) , או על איכות חלקים, או לבזבז זמן על לבדוק אם כשאומרים לי שצריך להחליף חלק זה נכון, או שהמוסכניק עובד עלי, וגם לא בא לי ללכת למוסך שישבית את הרכב ליותר מחצי יום בשביל טיפול כזה.

זה יועיל אם המוסך יטפל גם במיזוג אוויר - יש לי הרגשה שהמזגן קצת נחלש בשנה האחרונה, והייתי שמח שיטפלו בזה באותו טיפול.

יש המלצה למוסך שאני אוכל להכניס אליו בראש שקט את הרכב, ולחסוך גם סכום מהותי יחסית למוסך מורשה? אם לדעתכם אני אוכל לחסוך 100 - 150 ש"ח במקרה הטוב, אז אני אעדיף כבר שזה יהיה מוסך מורשה (משפיע כשמוכרים את הרכב הרי...). אשמח לקבל המלצות מניסיון בלבד - ושל מוסכים שמטפלים ביונדאי, ומכירים את הרכב.

שאלה נוספת - האם לדעתכם כדאי לבקש שיחליפו לשמן סינטתי מלא? פעם קודמת אמרו לי שלא נהוג (וגם שמאחר ולא הזמנתי מראש, אז אין במוסך). אחרי הכל, זה מנוע אטמוספירי פשוט, לא מוגדש / טורבו /... , אבל אם זה יכול לשמור קצת יותר על חייו, אז אני יכול להרשות לעצמי עוד 100 ש"ח כל שנה.

אשמח לדעתכם המלומדת - ובבקשה, המליצו רק על מוסכים שיש לכם ניסיון איתם (ולא 'ששמעתם שהם טובים').

תודה!

אבי

פורסם

הי,

לאחר השוואת מחירים החלטתי ללכת בסוף על המורשה (כ630 ש"ח לא במורשה, לעומת 830 במורשה, לאחר הנחה שהסכימו לתת), בעיקר בגלל שאני מעדיף שיטפלו לי במיזוג אויר באותו מקום בלי עוד טרטור (מה שאפשרי רק במורשה).

שאלה קטנה נוספת לי - שאלתי כמה יעלה לי שהטיפול יתבצע עם שמן 100% סינטתי, ונאמר לי כי עוד 70 ש"ח לליטר (כלומר 210 ש"ח בערך), אבל שאם אני רוצה, אין להם שום התנגדות שאני ארכוש לבד שמן, ואביא להם (להפתעתי, הם הציעו את הצעה זו). עם זאת, הזהירו אותי כי זה במקרה הטוב בזבוז כסף, ובמקרה הרע יגרום נזק, וכי אם הרכב היה באחריות, זה היה גורם מבטל אותה.

מה דעתכם? כדאי לקנות לבד? ואם כן, איזה? (ומאיפה? יש באיזור המוסכים של בני ברק חנות מומלצת?) מדובר בגטס 1.35, שנוסעת המון נסיעות בין עירוניות (ת"א ירושלים), ואני נמצא על 4000 ולעיתים גם 4500 סל"ד בעליות. או שאולי כדאי לוותר, ולתת להם לטפל בו כרגיל?

תודה מראש!

• תוכן חדש...