Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יוצא להתקל בהרבה וויכוחים שונים ומשונים על דרייברים למיניהם , מגברים למיניהם

וכל מיני מושגים ודברים שמרבית האנשים בפורום לא יצא ולא ייצא להם לפגוש כנראה

אז חשבתי לעצמי , מה משמעות המוזיקה בעיניכם?

למה אתם מצפים מהמערכת שלכם?

למה אתם שואפים?

ולמה אתם משקיעים כל כך הרבה זמן וכסף במערכת שלהם ברכב?

SQ ? SPL ?

עד כמה המושג הזה תבוע בכם , במה ההבנה שלכם גובלת בנושאים?

מהי הראייה שלכם לגבי מערכת על כל סוגייה ברכב?

אם תשאלו אותי..?

התמכרתי לפרצופים של אנשים ברגע שאני נעמד לידם ברמזור עם כמות הבאס שיוצאת לי מהרכב.

לא בשביל למשוך תשומת לב

אני פשוט אוהב באס:)

מחכה לתגובותיכם:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה זה מוסיקה בשבילי?

מוסיקה בשבילי זה כוח מניע, זה מזון לדמיון, זה מנוחה ואושר עילאי.

אני עדיין חי באמונה שזוג אוזניות גובר על כל מערכת סטריאו ולא משנה כמה היא עולה.

אני בא מעולם הSQ.

התחלתי אומנם בSPL אבל מהר מאוד הבנתי שזה לא עונה לי על הצורך באיכות ומהר מאוד הבנתי שאני טיפוס שקט שלא אוהב להפריע לסובבים אותי - אפילו אם זה עמידה של חצי דקה ברמזור.

אחר כך התחילו לי החלומות על מערכת מדהימה - גם מבחינת יופי ההתקנה וגם מבחינת הצליל.

כרגע - יופי התקנה זה דבר שאני מאאאאוד מתפשר עליו משום שאין לי זמן לעסוק בזה ואני לא מוכן שמישהו אחר חוץ ממני יתקין את המערכת - כולל בניות מפיבר - מה לעשות, אני נהנה מהעשיה כמו שאני נהנה מהתוצאה.

כרגע מה שחשוב לי זה שתהיה לי מערכת שאני מפיק ממנה תוצאה שאני מרוצה ממנה.

אז מה שקורה אצלי זה מערכת שלושה חלקים מקדימה מרמקולים של היצרן האהוב עליי - מוראל.

וסאב וופר שאני לא מוכן להחליף אותו ביקרים ממנו ובכאלה שאנשים אחרים מזילים עליו ריר.

המגברים שלי מבחינתי מספקים שליטה נאה מאוד ברמקולים וגם מספקים הגברה מספקת ולכן אני מרוצה.

אני אוהב את הצליל החם והרך, לא אוהב שצורם לי בכלל.

התוצאה שאני מנסה להגיע אליה היא תמונה ברורה ככל הניתן במגבלות התקציב, הזמן, הידע והיכולת.

אני כאן בפורום החל משנת 2000 והספקתי ללמוד מאז המון על סאונד, על אלקטרוניקה שקשורה בסאונד ועל התקנות.

זה תחביב, זה תחביב שמתישהו אני אוריד אותו ללהבה מאוד נמוכה כי אני כבר קרוב להגשמת השאיפות שלי מהתחום הזה - אבל זה תחביב שלעולם לא יגמר - זה ברור לי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא יודע איך להסביר אבל אנסה . זהירות זה ארוך

כשהייתי נער שמעתי רוק כבד ומוסיקת פופ ברדיוטייפים ענקיים ורדיודיסקים , ואח"כ החלטתי לקנות מערכת לביית , שמעתי בחנות בת"א מערכת ישנה של קווד הייתה מורכבת ממגבר מנורות שלהם ורמקולים אלקטרוסטטיים . הנסיון ההוא שינה את המוסיקה שאני שומע , והכניס אותי לעולם הSQ . בפעם הראשונה בחיי שמעתי מוסיקה מרחפת באוויר מעין מוסיקה מעולם אחר , אי אפשר להסביר את זה , אבל רוב המערכות המוסיקה מרגישה כאילו היא מזדחלת באדמה ומגיעה אליך , ושם זה היה שונה התכלית השינוי .

בואו נגדיר שאת הקסם הזה אני מחפש במוסיקה , ולעיתים אני משיג אותו אבל לא באותה צורה קסומה כמו אז , אולי זה כבר לא אפשרי , אבל אני חותר לזה .

הבאס לא משנה לי , כי בד"כ הוא גורם מאיט במוסיקה , מה עוד שבמוסיקה שקטה יותר, זמרות ,גאז , וקלאסית הוא נמצא אבל לא דומיננטי . ואם הרמקולים עובדים על עד 60 HZ אבל מהירים ונצילים , ויכולים לעבוד עם מגברי מנורות ו/או קלאס A אמיתי , זה עדיף בעיני

ומנורות אני מעדיף לא בגלל הצליל ה"חם" שהוא עיוות , אלא בגלל שמנורות טובים המגבר עובד כול הזמן במלוא היכולת וזה נותן למוסיקה מהירות שגורמת לה להיות קרובה לקסם שחוויתי אז .

כך שניתן לומר שאני מחפש מהירות ,פירוט בלי להיות HARSH , ובהירות מירבית בלי לאבד את העובי והמשקל , וכמובן איזון טונאלי מירבי לאורך כול הספקטרום , כשאני לוקח בחשבון שלא אקבל באס עמוק ומרעיד .

מקווה שזה מסביר מה אני חש (לא בטוח כי מילים אף פעם לא יכולות להסביר קסם ) עד כמה שזה אפשרי

בברכה יהודה

פורסם

מוזיקה ברכב מבחינתי זה תחביב, אני אוהב לשמוע מאוד נקי בווליום גבוהה.

אני נהנה לשמוע רכבים שמכוונים ל SQ נטו שתוכננו להיתחרות בתחרויות וגם מערכות SPL עם כמות באס שיכולה לגרום להתקף לב מרוב הוויברציות, מצב שבו גם הריסים זזים ומרגישים את האוויר זז ברכב עם השערות על הראש.

אני שואף למערכת שתשלב בין שני העולמות, מצד אחד שישמעו נקי ומדוייק עם כל מאפייני ה SQ , במה מאוזנת רוחב גובה דיוק טונאלי וכדומה, ומצד שני שהבאס שהיא תייצר יהיה מדוייק וירד נמוך וכזה שיכול להוריד בניינים (הזכויות על הביטוי שמורות לאליקו)

פורסם

או אה אלי, יופי של ת'רד, לא ציפיתי ממך לכזה ת'רד :shock::wink:

ונתחיל:

משמעות המוזיקה בשבילי זה דבר שביום יום הוא אצלי, דבר קבוע. בלי מוזיקה דברים נראים אחרת,פשוט ככה.

מהמערכת אני מצפה שתיתן את המקסימום שהיא יכולה לתת בהתאם להשקעה שלי. לא מצפה ליותר מידיי, אם לא השקעתי בה יותר מידיי (כמו המערכת שיש לי כרגע). שואפים? להיות עם המערכת שהכי תתאים לי ותהיה הכי קרובה להרגשה של מועדון (כן ואני מתכוון לזה).אבל מערכת עם לא סתם בומים, בומים עם קשר, אבל בומים חזקים ככל האפשר שאפשר להוציא מהתקציב (סאב איכותי וחזק כמה שיותר, ואם אפשר יותר אז מה טוב (הכוונה ליותר סאבים :twisted: )), לא סתם צלילים רועשים אלא מוזיקה עם איכות ברמות הכי גבוהות שאפשר להגיע.

כסף וזמן? כי זה חלק מהחיים שלנו. זה נהיה שיגרה אצלי, וגם אצל הרוב פה.

SQ ו-SPL? לדעתי שתי מילים שהמציאו רק כדי להגדיר שתי סוגי מערכות. אני אישית חושב שיש יותר משתי סוגי מערכות (וגם יותר מ-3, SQL במקרה שלנו :lol: ).

לגבי מערכות ברכב, אני אישית מכבד כל מערכת. כל השקעה אפילו מינימלית ככל שתהיה חובה שיכבדו אותה.

סוג מערכות שאני אוהב הם מערכות איכות אבל עם עוצמות "כבדות" (גבוהות, מבחינת באסים). מה שאתה אמרת גם נכון לגביי, אבל זה יותר עניין שפשוט מספק אותי מאשר לשמוע מה אחרים חושבים על המערכת שלי.

גיא :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בשבילי עולם המוזיקה הוא מסובך, מתמטי ובאותו רגע זו גם אומנות אשר מרגשת אותך כל פעם מחדש.

אני אוהב סאונד מכל הסוגים:

גיטרה חשמלית אשר צורמת לך באוזן לפעמים עד דמעות..(בטוויטרים של פוקל לדוגמא)

סקסופון מלא ותו הסיום של הבעיטה בתוף אשר נשמעים כל כך מלאים רק במידריינג' מפורט כגון ה- CDM54

מיד באס בועט ופאנצ'י בכל סוגיי המוזיקה.

סאב חזק אך מדוייק ולא פחות חשוב שיתן תחושה מלאה שלא כמו הסאבים של פוקל אשר תמיד משאירים לי פרצוף של חסר או צליל של קרטון!

מוזיקה שאני שומע?

רוק, רוק כבד, תראנסים..

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

מוסיקה ברכב = מ"ע ברכב = השקעה של כסף/זמן/עבודה קשה = חיוך דבילי כשאתה נכנס לרכב שלך כל בוקר וכל ערב ונהנה מכל רגע שהיותך באוטו, וכמובן שיפור ובניה מתמדת (עם שכל כמובן):shock: .

בברכת חג שמח.

פורסם

בשבילי בקצרה, מוזיקה זה מה שנותן לי מצב רוח טוב, מרגיע אותי שאני עצבני ומממלא אותי בנסיעה, בכללי, אני תמיד עם מוזיקה, שאני על המחשב, שאני בנסיעה אפילו שאני לא נוהג, אוזניות תמיד פשוט משעמם לי בלי מוזיקה.

זה מין מקור שנותן לי השראה שאני נוהג, מרכז אותי ומניע אותי בנהיגה, מעביר את הזמן בצורה הכי כיפית שיש.

בפרטים הטכנים, יש לי קומפוננט שהוא בעיקר SQ (boston acoustics) וסאב שהוא בעיקר SPL .

עדיין צריך לסדר את הפלסטיק של הלוחית רישוי שלא ירעיש וזה יהיה מצוין :) .

פורסם

לשבת באוטו ביום קיץ שרבי עם סיגריה ביד ולהאזין לשיר טוב במערכת טובה שווה מבחינתי השקעה של אלפי שקלים.

רק החיוך על הפנים , תחושה אלוהית.

פורסם

כשחושבים על זה באמת, אז אכן קצת מוזר - כי לעולם לא יתפסו אותי מחוץ לאוטו יושב ומאזין למוזיקה (אלא אם כן זה סתם רדיו שמנגן לו בעוצמה חלשה בזמן העבודה). אבל כשאני ברכב, אין מצב בעולם שאני לא מריץ לעצמי את רשימת הדיסקים בראש בנסיון להתאים משהו למצב הרוח שלי באותו רגע - עוד בכלל לפני שהגעתי לדלת של האוטו ונכנסתי אליו...

הרבה אנשים מסביבי לגמרי לא מתחברים לתחושה הזו - כלומר, כל אחד יגיד לך שזה ממש כיף לנסוע עם חלונות פתוחים על כביש פתוח, בריזה נעימה שפורצת לתוך האוטו ושיר טוב מתנגן - אבל פה זה מסתיים. קורה לי כ"כ הרבה פעמים שלפעמים אני קצת מתבאס כשאני מגיע למחוז חפצי, ושיר מסויים שאני אוהב עדיין לא הסתיים או הגיע לשיאו - אז אני נוסע לפעמים ממש כמו עגלה רק בשביל להספיק ממנו כמה שיותר. אנשים שלא מחוברים לתחום הזה לא יבינו מה התחושות של אותם אנשים (חברי הפורום הנ"ל לדוגמא) כשהם מאזינים למוזיקה ברכב שלהם, אחרי השקעה של אלפי שקלים, ועוד היד נטויה.

בתקופה האחרונה אני בלי סאב ברכב - זה פשוט סיוט בשבילי...אני מחכה שיגיע משלוח של JL לארץ, שצפוי להגיע ב 10 ימים הקרובים ועליו זוג 10 אינצ' של 10W3V3 שפשוט נולדו בשבילי.

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

פורסם

אוי אלי מה עכשיו זה ?

לדעתי מוזיקה ברכב בשביל אלי זה להתחיל משהו ולא לסיים אותו !

בשבילי זה מניע שכזה אתם יודעים עוד אחת מהסיבות שבשבילם שווה לחיות

ככה נראה לי לפחות . :)

פורסם

מכיוון שבעבודה אני נחשף למערכות הגברה מקצועיות ואיכותיות ביותר, אני שואף שאיכות הצליל ברכב תהיה ברמה גבוהה. בד"כ כאשר אני ברכב אני מאזין לגלגלצ, 88FM ורשת ב'. חשוב לי שגם זה ישמע באיכות טובה עד כמה שניתן.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אבל כשאני ברכב, אין מצב בעולם שאני לא מריץ לעצמי את רשימת הדיסקים בראש בנסיון להתאים משהו למצב הרוח שלי באותו רגע - עוד בכלל לפני שהגעתי לדלת של האוטו ונכנסתי אליו...

קורה לי כ"כ הרבה פעמים שלפעמים אני קצת מתבאס כשאני מגיע למחוז חפצי, ושיר מסויים שאני אוהב עדיין לא הסתיים או הגיע לשיאו - אז אני נוסע לפעמים ממש כמו עגלה רק בשביל להספיק ממנו כמה שיותר. אנשים שלא מחוברים לתחום הזה לא יבינו מה התחושות של אותם אנשים (חברי הפורום הנ"ל לדוגמא) כשהם מאזינים למוזיקה ברכב שלהם, אחרי השקעה של אלפי שקלים, ועוד היד נטויה.

כמה שאתה צודק! מילה במילה. גם אני ככה. אבל ממש ככה. :-)

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שלום לכולם (וסחטיין על ת'רד קצת יותר רוחני ..

:wink: )

אני גדלתיבבית של נגנים (אבא מתופף , אמא פסנתר), ניגנתי המון שנים (בעיקר חצוצרה וקצת תופים) וב7 שנים האחרונות נכנסתי חזק לתחום של מערכות קולנוע ביתי (עד לסכומים מגוכחים.. מה שיש לי בחדר מעיד על זה) כולל התקנות.

הקטע של מערכת באוטו הייה צפוי והיו לי העוזרים (החברים והפורום) כדי שאוכל לבצע החלטה מושכלת ואני שלם לומר שאני מרוצה מאוד מהמערכת שלי , לא רואה מה יש להחליף שם (עד הג'וק הבא

:shock: ).

מוסיקה מלווה אותי כל היום , בדרך לעבודה , בזמן העבודה , בדרך חזרה הביתה וכשאני עובד בבית.

אני אוהב ה-מ-ו-ן סגנונות , הקול המלטף והחצוף של דיאנה קראל , העוצמות המטורפות של מטאליקה , הגיטרה של סטיבי ריי ווהן , השיגעונות של אינפקטד , הנשמה של שאדיי השילוב של באס ו"פלואו" עצבני של טאליב קוולי או באסטה ראיימס ויש עוד הרבה .

מוסיקה עוזרת לי לנקות את הראש מצד אחד ולהיכנס לZONE מצד שני, להירגע אחרי יום ארוך או להתחיל יום\שבוע חדש :-) .

בלי מוסיקה - זה לא שווה.:roll:

לשבת ברכב ולהרגיש בעיטת בס בגב או לתת גז עם המוסיקה ולהרגיש את ההילוך נכנס בתו הנכון - זה אושר !

תמיד שאפתי לSQL , מי יודע ? אולי יום אחד זה יצא לפועל - כרגע (ואני מופתע שאני רושם את זה ..), אני מרוצה עד הגג!

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם
קורה לי כ"כ הרבה פעמים שלפעמים אני קצת מתבאס כשאני מגיע למחוז חפצי, ושיר מסויים שאני אוהב עדיין לא הסתיים או הגיע לשיאו - אז אני נוסע לפעמים ממש כמו עגלה רק בשביל להספיק ממנו כמה שיותר. אנשים שלא מחוברים לתחום הזה לא יבינו מה התחושות של אותם אנשים (חברי הפורום הנ"ל לדוגמא) כשהם מאזינים למוזיקה ברכב שלהם, אחרי השקעה של אלפי שקלים, ועוד היד נטויה.quote]

מדהים. קרה לי פעם ראשונה הערב... חזרתי מבילוי עם החברה ולהפתעתי גיליתי שאני עושה סיבוב שני כבר סביב השכונה רק כדי לסיים את החפירה :)

עולם בלי מוסיקה היה עולם משעמם! נקודה. עכשיו אתם יכולים להמשיך לטחון את המערכות המשוכללות ואת כל הפיצ'רים החסריי משמעות. מוסיקה זה מוסיקה, ואין הבדל בין מערכת של 6000 שקל לבין 16000 שקל. תנו לאדם הממוצע לנסות להבדיל והוא יטעה ב9 מתוך 10 פעמים. בדוק.

• תוכן חדש...