Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב מסויים שאני מעוניין בו ישנה תקלה מסויימת, עדיין לא יצא לי לקחת את הרכב לבדיקה לפני קניה, אבל אני בכל זאת מעוניין לדעת ממה נוצרה הבעיה.

הרכב הוא אאודי 80 שנת 89 גיר ידני.

הבעלים אומר שלפעמים דוושת הקלאץ' נשארת במצבה בתום לחיצה עליה (כשהקלאץ' מפריד בין המנוע לגלגלים).

הוא אמר שהזמין מכונאי שיבוא ויבדוק וההוא לא מצא כלום.

מה צריך לחפש ובכמה תסתכם עלות טיפול התקלה?

פורסם

יש להחליף את הקלאצ' קומפלט,הדרוק עיקם את השמש ומונע ממנה

לחזור,(ניתפס בקצוות השמש).

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

רפי, אתה חושב שהמכונאי שבדק לא ראה את זה ?.

עוד בונוס,היקף הדרוק קטן,אינו מתאים לסוג השמש,בסוף הלחיצה הוא נכנס פנימה.

בברכה דוד.

פורסם

לאיזה מחיר יש לצפות על העבודה והחלפים (הכיוון שלי חלפים איכותיים).

כמו כן, האם בטוח שזו הבעיה, הבעלים אומר כי זה לא תמיד קורה?

והאם בבדיקה בממכון יגלו את זה.

פורסם

קודם כל , תתחיל בדברים הקטנים , בדוק אם הדוושה תקועה ע"י השטיח ואחרי זה עבור לכבל של הקלאץ' ורק לאחר מכן תעבור לעלות היתור רצינית וזה הקלאץ' בכבודו ובעצמו .

בהצלחה

פורסם

לדוד, כבר נתקלתי במכונאים שלא שמו לב שהשטיח גורם לדוושת המצמד להתפס ולכאלו שראו זאת ובכוונה התעלמו.

כשאתה כותב דרוק אז רק מעט מאוד מבינים שכוונתך למיסב לחץ המצמד, לא כולם כאן מכונאים ובעלי מקצוע בתחום הרכב.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מחר אני הולך לראות את הרכב אז אוכל להגיד האם הדבר קורה בגלל השטיח או לא.

זאת בתנאי כמובן שמחר התקלה תחליט להתרחש.

ותודה על ההסבר רפי.

פורסם

מישהו פה יודע אם לאאודי 80 יש מותחן אוטומטי לכבל הקלאץ'?

אם כן, אז גם בעיה במותחן באה בחשבון. קפיץ שבור או לא במקום יכול לגרום לדבר כזה.

פורסם

נכון, גם בעיה במותחן אוטומטי לכבל הקלאץ באה בחשבון.

ניתקלתי באותה בעיה גם בפיגו' 205 GTI,הבעיה היתה ברגים משוחררים בין המנוע לגיר.שם היו שתי תופעות,האחת רגלית לא חוזרת השניה אין הפרדה לסרוגין.

בברכה דוד.

• ספונסר פורום
פורסם

הרכב הנל לא מצוייד בכבל מצמד ,מערכת ההפעלה הינה הידראולית ועל כן אין כוון של המצמד.

באוודי הזאת קיימת תופעה שבוכנת המשאבה העליונה (המסטר)נתקעת בצילינדר ולא חוזרת וצריכה קצת שיכנוע ,במצב הזה כמובן שהדוושה נשארת תקועה ברצפה ,ומתוך היכרות עם הרכב אני מאמין שזאת הבעיה.

משאבה כזאת ניתן לקנות חליפית ומחירה כ-250-300 שח ועבודה לא רצינית ,אם אתה בעל ידע בסיסי תוכל להחליף לבד.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מוסך רון, אשר בבקשה התערבות ביננו על מגש סופגניות.

אני טוען שהבעיה אינה שבוכנת המשאבה העליונה (המסטר)נתקעת בצילינדר.אני מאמין שהבעיה היא במה שכתבתי,ולו מהטעמים הבאים.

1. סביר להניח שהמוכר היה מתקן את הבעיה,לפני המכירה(לדבריך)זה לא יקר.

2. "הוא אמר שהזמין מכונאי שיבוא ויבדוק וההוא לא מצא כלום."

ניכר שזה בלוף של המוכר.

yuraskor, עדכן אותנו אני מחכה לסופגניות. :-P

בברכה דוד.

פורסם

דויד, נראה לי שתישאר עם הלביבות בלבד.

התופעה המתוארת היא קלאסית למצמד עם הפעלה הידראולית.

רון נתן עלות של משאבה בלבד, וגם זו תחליפית.

תוסיף עבודה, מע"מ ושאר ירקות -והנה לך סיבה למה לגלגל את התיקון על הקונה...

פורסם

לא נעים לי לאכזב אף אפחד, אבל היום כשבדקתי את הרכב, הדוושה לא נתקעה ולא פעם אחת.

ולא שלחצתי עליה רק פעם או פעמיים, נתתי מס' לחיצות הגון משהו כמו 10 או יותר, ואחרי 20 דקות נוספות שבדקתי את המנוע לנזילות, ואת הקורה הקדמית ועוד כמה מקומות, חזרתי על הפעולה וכלום.

בכל אופן, ממה שראיתי, אין נזילות שמן, רק קצת הזעות מכיוון הקרטר, אין נזילות מכיוון הרדיאטור, לא היו נזילות מכיוון הרדיאטור (הקורה עליה הוא יושב שלמה), הקרבורטור נראה נוצץ (מקבל אימות עם קבלות על כך ששופץ לפני 7 חודשים בערך).

מבחינה קוסמטית המצב טעון שיפור (סדקים בדשבורד, חיפויי קורה A שבורים, כפתורי כיוון מראות שבורים, סדק בפנס ימני אחורי ו...אין מד סל"ד).

נראה אם אצליח להוריד במחיר, כי גם אין לרכב טסט, בכל אופן הוא רוצה 3000 אלף.

אני צריך לחשוב ולהחלט האם להתמקח על מחיר, או לברוח מהרכב.

היות ואין לרכב טסט, אני לא יכול לבצעה בדיקה במכון יעודי, האם בדיקת קומפרסיה ובדיקת בלחץ הפוך תתן לי אינדיקציה מספיק טובה לגבי תקינות המנוע.

נ.ב.

ידיים טובות זה אחד הדברים שהבורא ברוב טובו נתן לי. כזכור בעיית השחרור של הברגים של הפולי קראנק, בסופו של דבר, אחרי שבועיים של ניסיונות, הצלחתי לשחרר אותם בעזרת מפתח אלן של סיגנט, ומפתח שבדי של סיגנט ששימש כ"ליפט" או מגביר כח.

וזאת כנגד כל הציפיות של המכונאי של הקיבוץ שאמר כי עדיף להיכנע ולגרור את הרכב למוסך.

• תוכן חדש...