Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7182 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

כאשר מכבים את הרכב (סיאט איביזה) ומנסים להתניע אותו מיד, הרכב נכבה ומרגישים תחושה שהדלק אינו מגיע למנוע.

כאשר מנסים לתת גז בזמן ההתנעה המידית מרגישים כי הדלק אינו מגיע למנוע למרות שהסל"ד עולה אך מתקשה בעליה ובשניה שמורדים את הרגל מהגז הרכב נכבה מידית .

ע"מ להתניע את הרכב בצורה מוצלחת צריך לחכות דקה אחת בין ההתנעה הראשונה לשניה .

האם זה נשמע הגיוני לבעיה כלשהי ? :roll:

עזרה בבקשה , מה הבעיה ?

פורסם

בעבר הייתה לי בעיה דומה בגאסטי, לאחר חקירה ארוכה וממצה, החלפת כל 4 כבלי ההצתה פתרו את הבעיה.

למה ?

אף מוסכניק לא ידע לתת הסבר מניח את הדעת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לרפי - האיביזה שנת 98 מנוע 1600 הזרקה

לגבי מה שאמר CX25GTI , לא נראה כי כבלי ההצתה הם הבעיה כי ממש לפני חודש הוחלפו כל הכבלים בטיפול הגדול .

פורסם

מצד אחד, נראה לי שהתקלה אינה קשה לאיתור.

יש לאבחן, מה חסר בזמן שהאוטו לא מניע,ניטרול משום מה של אימ' מקורי, של מיגון כלשהו שהותקן בארץ, ואם לא, האם ניצוץ, פולס הזרקה, או לחץ דלק, ולהתקדם בהתאם.

מצד שני, נראה לי שסוג זה של תקלה, לא יאותר דרך המסך למי שלא נתקל ממש באותה תופעה .

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הרכב נותן הרגשה בעת ההתנעה השניה שאין מספיק דלק מגיע למנוע כי בעת ההתנעת מרגישים

שהרכב נחנק וכאשר מנסים לתת גז אז התחושה שהאוטו נחנק גוברת .

האם זה מתיישב עם בעיה כלשהי ?

:mm_cool:

פורסם

יכול להיות אימובילייזר.

אם המערכת דומה לזו של ב-VW האימובילייזר (המקורי) מנתק את הספקת הדלק. כאשר אתה נותן סוויץ' המשאבה מזרימה דלק למספר שניות ואז מפסיקה- תמיד בלי קשר לאימובילייזר. אח"כ עם ההתנעה ללא אפשור האימובילייזר לא יזרום דלק.

יכול להיות שאתה גומר את הדלק שהוזרק עם פתיחת הסוויץ' ואז המנוע דועך.

ההסבר מתייחס ל-VW, אני לא בטוח שגם אצלך זה עובד ככה.

בכל מקרה כמו שדני אמר- דורש בדיקה. אני הייתי מתחיל בחיבור סקנר וקריאת תקלות מנוע ואימובילייזר.

אגב כאשר התקלה קורת ניתן לראות בזמן אמת האם האימובילייזר מאפשר את אספקת הדלק או שמונע אותה.

• ספונסר פורום
פורסם

אביב ,האמובילייזר באיביזה פועל בידיוק כמו בפולו שלך וברכבי VAG בכלל והוא אינו מנתק רק את הדלק כפי שאמרת ,אם היה כך היה קל מאד לעקוף אותו ,אלה שהוא מנתק את הדלק וההצתה ביחד ,ולמעשה לא יוצא שום פולס מהמחשב .

התקלה ברכב של הבחור אינה אמובילייזר ,במידה והמפענח לא מקבל את הקוד של המפתח אחרי שתי שניות של פעולה חלקה של המנוע הוא מפסיק להוציא פולס,ולא משנה אם תניע את הרכב מאה פעם ,הרכב יניע רגיל ומיד יכבה ,כלומר המחשב מבקש אישור מהמפענח רק לאחר הנעה רגילה.

כמובן שאני מדבר על פעולת אמובילייזר מקורי.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

קבל מס' עצות מאחד שמכיר את פולקסווגן וסיאט:

ראשית אתה מנסה לדומם את המנוע ומיד אחרי שדוממת אותו אתה מנסה להתניע אותו שוב? קצת התעללות לדעתי אבל אם זה באמת מה שזה ואני מקווה שהבנתי לא נכון - אל תעשה ממש לא מומלץ לעשות דבר כזה לשום רכב.

שנית, ייתכן שהכויל של הרכב בעייתי. תבקש שיבדקו את הניצוץ של הכויל (סליל הצתה) במוסך.

לפעמים קורה מצב שמשאבת הדלק מתחילה להראות סימני עייפות... זה קורה בעיקר אם אתה לא מקפיד למלא דלק כאשר מד הדלק צונח מתחת לקו האדום....מומלץ למלא תמיד מעל הרבע מיכל.

שלישית, ניסית ניקוי המזרק? יש יחידת הזרקה יחידה ברכב כזה...

ייתכן שאתה מציף את הפלאגים!!! בזמן שאתה מתניע לרכב כזה (עם הזרקה) לא עוזרים להתניע בעזרת לחיצה על דוושת הגז. עזוב ת'גז ותן לא להניע נורמלי.

בקשר לאימובילייזר - אתה יכול לשלול את האופציה כי זה מגיב אחרת ולא כמו שתאר אביב. וסליל אימובילייזר היה גורם להתנעת הרכב וכיבוי מיידי (אפילו לא לסיבובי סרק של הסטרטר).

ודבר אחרון ומומלץ כל טיפול 15,000 (אבל לא פחות מ15,000 כי זה מייבש את המערכת) שים K44 - זה אף פעם לא מזיק ולהיפך רק מנקה...

בהצלחה , נמרוד

פורסם

רון- הגיוני ביותר נושא הניתוקים. הכוונה הייתה שבשורה התחתונה הוא יכול להניע והרכב יכבה מיד.

בכל מקרה לפי מה שהבחור אומר לא ניתן להסיק אם האוטו מנסה להניע ולא מניע כלל או מניע ומיד נכבה.

אדון נמרוד היקר, אני שמח שאתה מומחה ל-VAG'ים. אם התכוונת לזה שאפילו סיבובי סטרטר לא יהיו אם האימובילייזר ננעל מוטעית לחלוטין. המערכת עובדת בדיוק כמו שרון תאר. והסטרטר תמיד עובד.

אוליי תסביר לי איך הבעיה בכויל אם הוא מניע ונוסע טוב בשאר המקרים?

להציף את הפלאגים? זה אפשרי ברכבי הזרקה?!

פורסם

לפי מה שאני מכיר זו יכולה להיות מערכת הגנה של הרכב שלא נותנת לו להניע מיד עם כיבויו.

הייתה לי בעיה דומה ברנו מגאן 1.6 ידנית כאשר הרכב סירב להניע מיד עם כיבויו.

צריך לחבר את הרכב לסורק תקלות וליראות האם הוא משדר אות תקלה בזמן שהרכב מסרב להניע.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אני יכול להגיד לך דבר אחד מנסיון שלי

שאני מכבה את האוטו ושנייה אחרי מנסה להדליק הוא לא נדלק ואם נדלק הוא מתחיל לגמגם ממש חזק ונכבה

והיא אפשר להניע אותו איזה דקה

וגם באותו הנעה אחרי דקה הוא עושה בעיות

עם אני מכבה את הרכב וממתין איזה 10 שניות הוא מניע וגם בערך לא משהו

רק שאני מתקתק את הקוד וממתין כמה שניות הרכב נדלק

ככה שלי נראה לפי מה שאתה מתאר שזאת בעיה עם איבולייזר או קודן רגיל של נעילת החשמל או הספקת הדלק

וצריך לחכות

פורסם

קודם כל תודה על התגובות.

היו כמה רעיונות ותשובות לגבי הבעיה שתארתי. לכן אנסה לתת כמה ניתונים נוספים

ע"מ לנסות ולברר מה היא הבעיה .

1- הרכב שנת 98 שעשה 100K

2- לפני 1000 ק"מ נעשה טיפול שהוחלף בו כל הפלטרים חוץ מפילטר הדלק כי עדיין אמור לשרת עוד10K, הוחלפו כל כבלי ההתצתה וכל הפלגים בטיפול. בכל טיפול 10K מוסיפים תוסף דלק K44

3- הטיפול נעשה כל 10K או כל 6 חודשים לפי הקודם . אגב. תמיד הטיפול נעשה כל 6 חודשים כי הרכב עושה בסביבות 10K לשנה .

4- בין ההתנעה הראשונה לשניה אני מחכה עד שכל המנורות נכבות והשעונים מוכנים . (עניין של 15 שניות) ולא מידית . כלומר האימובילייזר מוכן ופועל כהלכה.

5- התחושה שמרגישים אם לא מחכים דקה אחת בין שתי ההתנעות היא כאילו הרכב נחנק והדלק אינו מגיע למנוע. וכאשר מנסים לתת קצת גז כדי לעזור לטורים לעלות אז ההרגשה שהאוטו נחנק יותר וכי אין מספיק דלק שמגיע למנוע .

6- חשוב לציין כי הבעיה היית קיימת עוד לפני הטיפולים כלומר פילטר הדלק הוחלף בזמנו והבעיה עדיין קיימת .

7- משאיבת הדלק עדיין מקורית ולא הוחלפה.

עזרה בבקשה

פורסם

השערה שלי: שמערכת דלק לא שומרת לחץ, עקב ווסת לחץ לא תקין, מרסס דולף או שסתום חד כווני במש' הדלק לא תקין, אז נוצרים אדי דלק במערכת וגורמים לחוסר דלק בהנעה שמנוע חם.

התופעה נקראת Vapour lock .

בעזרת שעון לחץ דלק וחוסם (עורקים) צינורות ניתן לאבחן תקלה זו בקלות.

פורסם

נראה לי שדניאל צודק והסיבה היא "הצפת אדי דלק" ואת הגורם לה יש לאתר ולחפש ולכן בבדיקת לחץ מש' דלק וספיקתה אולי ימצא הגורם.

נא עדכננו בממצאים ותוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...