Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

(אני זכר אגב, חברה שלי התחברה כי לא הצלחתי לעשות אקטיבציה..)

הרכב של ההורים שעכשיו הוא ברשותי הגיע ל-150000 (קורולה 94 אוטומט) והאמת שחוץ מטיפול טיימינג וטיפולי עשר אלף למיניהם (שמן מנוע ומסנן שמן) לא עשו ברכב שום טיפול רציני.

אז נכנסתי למורשה של טויוטה והבנתי שצריך לעשות את הטיפולים הבאים :

-החלפת כל הפילטרים -שמן דלק ואוויר

החלפת כל השמנים - מנוע ,גיר ,הגה כוח ובלמים

החלפת מצתים

הכל טוב ויפה, רק שההצעת מחיר היתה 2150 ש"ח!! נפלו על השכל.

שאלתי היא איך אפשר לחסוך .

מישהו מכיר מוסך זול ואמין בבאר שבע?

או מישהו שעובד עם קבלות ,לא שחור , שאני אקנה את החלקים והוא יעשה את העבודה ?

בנוסף הייתי שמח לשמוע כמה לדעתכם צריך לעלות טיפול כזה עם חלפים ושמנים ברמה סבירה\ טובה.

תודה..

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

טיפול שכזה עם השמנים הטובים שיש, כלומר, סינטטי מלא למנוע, דקסרון 3 של חברה ידועה לגיר ולהגה,דוט 4 לבלמים,פילטרים ופלאגים טובים דנסו או אנגיקיי, כולל עבודה, צריך לעלות לך 1000 - 1200 ש"ח גג גג .

ושוב,אני מדבר איתך על החלקים\שמנים הטובים שיש.

פורסם
טיפול שכזה עם השמנים הטובים שיש, כלומר, סינטטי מלא למנוע, דקסרון 3 של חברה ידועה לגיר ולהגה,דוט 4 לבלמים,פילטרים ופלאגים טובים דנסו או אנגיקיי, כולל עבודה, צריך לעלות לך 1000 - 1200 ש"ח גג גג .

ושוב,אני מדבר איתך על החלקים\שמנים הטובים שיש.

חדשות מצויינות.

הקלת במעט את ההלם ,איך לעזעזל הם מגיעים לסכומים האלה ? יותר מ1000 שקל על עבודה של החלפת שמנים ומסננים?

אתה יוכל לומר כמה אתה מעריך צריכה לעלות רק העבודה ?

פורסם

הם מגיעים לסכומים כאלה מפני שמדובר במוסך מורשה,מסתתרים תחת כותרת של כאילו מוסך מיוחד במינו = מורשה.

יש כאלה שאוהבים את זה,שזה נותן להם רוגע,לקבל אלמנטים ולשלם עליהם,כל עוד הם יוצאים מרוצים,אז כולם מרוצים,זו מין שרשרת כזאת,כמו בטבע, ויש כאלה (כמוני) שלא מתקרבים למקום כזה.

העבודה על הכל צריכה להיות בסביבות ה 500 שקל, כל השאר זה חלקים, שוב, במוסך נורמאלי,רגיל,לא מורשה.

פורסם

פשפשתי בפורום וקראתי את ההסברים של איציק לגבי טיפול 10K בסובארו , נראה לא מסובך.

זה פשוט בזיון שעל טיפול כזה עם החלפה של עוד שלושה תאי שמן רוצים כל כך הרבה כסף.

יש לי כמה שאלות ואשמח אם תענו ,

אני חושב שאעשה את הטיפול בעצמי.

לפי מה שהסקתי וההתאמה לרכב שלי אלה החלקים הדרושים :

-שמן מנוע Acdelco 20W50

- שמן גיר אוטומט ->יש לי בבית אמריקן איגל דקסרון 3 חדש ,זה שמן סביר ?

-שמן בלמים - זקוק להמלצה

-שמן הגה כוח - לפי מיטב הבנתי אותו שמן כמו הגיר

-מסנן שמן של RABBIT + מפתח ייעודי חובק

-מסנן אוויר זקוק להמלצה על חברה

-מסנן דלק גם כן

-מצתים - NGK

אשמח לשמוע את הדעה המקצועית שלכם ,וגם אם מישהו יודע היכן נמצאים הניקוזים של שמן הגה כוח ,בלמים וגיר אוטומט בטויוטה קורולה 94 ,זה יעזור.

פורסם

שמן מנוע 10W40 של EFI או AGIP או כל חברה אחרת מוכרת = בין 100-120 ש"ח.

שמן גיר אוטומטי+הגה כוח - דקסרון 3 לא של אמריקן איגל אלה של חברה מוכרת = בין 100-150 ש"ח.

שמן בלמים-דוט 4 ,אם אין אז דוט 3, תקנה 3 בקבוקים = 100 ש"ח.

מסננים יש בכל חנות חלפים , כנ"ל מפתח פילטר שמן .

סט מצטים NGK.

לפי הרשימה הזאת אתה סוגר הכל ב 600 ש"ח.

פורסם
שמן מנוע 10W40 של EFI או AGIP או כל חברה אחרת מוכרת = בין 100-120 ש"ח.

שמן גיר אוטומטי+הגה כוח - דקסרון 3 לא של אמריקן איגל אלה של חברה מוכרת = בין 100-150 ש"ח.

שמן בלמים-דוט 4 ,אם אין אז דוט 3, תקנה 3 בקבוקים = 100 ש"ח.

מסננים יש בכל חנות חלפים , כנ"ל מפתח פילטר שמן .

סט מצטים NGK.

לפי הרשימה הזאת אתה סוגר הכל ב 600 ש"ח.

תודה.

לגבי שמן מנוע ,המנוע שלי אוכל קצת אז חשבתי שעדיף 20W50 שהוא עבה יותר ,תקן אותי..

קמתי בבוקר ,עשיתי חיפוש באוטו ,

מיקום מסנן דלק לא מצאתי

ניקוז שמן הגה כוח ובלמים גם כן לא

יש מושג ?

פורסם

אוכל שמן,שים 20W50 , אבל של חברה מוכרת - לא אמריקן איגל ב 30 שקל.

לגבי ניקוז בלמים,צריך לדעת לעשות את זה,אם אין לך את הידע עדיף שלא תתעסק עם זה.

לך למוסך הקרוב לביתך,ויחליפו לך שמן בלמים,כמה כבר יקחו לך על זה 150 שקל - 200 כולל השמן...

פורסם
אוכל שמן,שים 20W50 , אבל של חברה מוכרת - לא אמריקן איגל ב 30 שקל.

לגבי ניקוז בלמים,צריך לדעת לעשות את זה,אם אין לך את הידע עדיף שלא תתעסק עם זה.

לך למוסך הקרוב לביתך,ויחליפו לך שמן בלמים,כמה כבר יקחו לך על זה 150 שקל - 200 כולל השמן...

בסדר גמור.

לגבי שמן הגה כוח ,לא הוחלף ב80K האחרונים לפחות.

קראתי בשרשורים שהיו בפורום ואני לגמרי לא בטוח אם להחליף או לא להחליף ,

חלק מצדדים בהחלפה כי השמן סופח לחות ומתבלה ,וחלק מזהירים שזה עלול לגרום לנזילות ואם מחליפים אז שימוש בתוסף.

להחליף שמן הגה כוח ? ואם כן באיזה תוסף להשתמש ?

נ.ב

עדיין לא מצאתי את מיקום הפילטר דלק ,מישהו יכול לעזור?

פורסם

לא שמים שום תוסף בהגה כוח, לא חייבים להחליף את השמן הגה כוח, אני אישית כן הייתי מחליף אם לא הוחלף 80 אלף ק"מ.

להחליף אותו זה שטויות,תעקוב אחרי הצינורות ופתח צינור תחתון או עליון,זה לא משנה , השמן יירד,תניע את הרכב,שחק עם ההגה לכמה שניות וכבה אותו,כל השמן שנותר ייצא לך מאותו צינור, סגור את הצינור כפי שהיה ומלא שמן,תניע,שחק עם ההגה ומלא שמן עד הסוף,אחרי יום יומיים תבדוק אם חסר אז תוסיף.

לא צריך שום תוסף.

פורסם
לא שמים שום תוסף בהגה כוח, לא חייבים להחליף את השמן הגה כוח, אני אישית כן הייתי מחליף אם לא הוחלף 80 אלף ק"מ.

להחליף אותו זה שטויות,תעקוב אחרי הצינורות ופתח צינור תחתון או עליון,זה לא משנה , השמן יירד,תניע את הרכב,שחק עם ההגה לכמה שניות וכבה אותו,כל השמן שנותר ייצא לך מאותו צינור, סגור את הצינור כפי שהיה ומלא שמן,תניע,שחק עם ההגה ומלא שמן עד הסוף,אחרי יום יומיים תבדוק אם חסר אז תוסיף.

לא צריך שום תוסף.

זה צד אחד ,

צד אחר שאיציק דיבר עליו זה שהשמן שעבד בעשרות קילומטרים האחרונים נהיה צמיגי ,הרחיב את הצנרת והאטמים ,ושימוש בנוזל חדש ודליל יגרור נזילות ושיפוץ עתידי ,או משהו כזה

וואלה לא יודע כבר..

פורסם

בטיפול נכון, החלפת הרכיבים זה החלק הפחות חשוב שבעסק (חשוב בהחלט, אבל פחות) . הבדיקות השונות הן החלק החשוב יותר. חבל שהרבה מבעלי הרכבים מתעלמים מזה, מחליפים שמן ומסנן וחושבים שבזה הם סגרו עניין. 3000 ק"מ מאוחר יותר, כשמתפוצץ צינור נוזל קירור, כי אף אחד לא טרח בטיפול לעבור על כל הצנרת, והולך מנוע, או שנהרס מצמד שלא עבר כיוון, הבעלים כבר לא תופס את הקשר בין הנזק העצום ל"טיפול" שבוצע. חבל.

שלא יובן מזה, שאני ממליץ דווקא על מוסך מורשה, או על מוסך בכלל, כי גם הם (למעט יוצאי דופן) חוטאים בעניין הזה מאוד.

פורסם
בטיפול נכון, החלפת הרכיבים זה החלק הפחות חשוב שבעסק (חשוב בהחלט, אבל פחות) . הבדיקות השונות הן החלק החשוב יותר. חבל שהרבה מבעלי הרכבים מתעלמים מזה, מחליפים שמן ומסנן וחושבים שבזה הם סגרו עניין. 3000 ק"מ מאוחר יותר, כשמתפוצץ צינור נוזל קירור, כי אף אחד לא טרח בטיפול לעבור על כל הצנרת, והולך מנוע, או שנהרס מצמד שלא עבר כיוון, הבעלים כבר לא תופס את הקשר בין הנזק העצום ל"טיפול" שבוצע. חבל.

שלא יובן מזה, שאני ממליץ דווקא על מוסך מורשה, או על מוסך בכלל, כי גם הם (למעט יוצאי דופן) חוטאים בעניין הזה מאוד.

אוקיי ,אז אם מוסכים מחפפים ובנוסף גם טוחנים אותך במחיר מהם לא תבוא הישועה.

מה אתה ממליץ לבדוק ,או מה אתה ממליץ לדאוג שמישהו מוסמך יבדוק בנוסף למה שרשום בספר הרכב ?

פורסם

קודם כל, לוודא שכל הבדיקות שרשומות בספר שצריך לעשות, אכן ייעשו. נשמע בנאלי, אבל בפועל לא תמיד מבוצע .

שנית, (ואת זה כבר יותר קשה לי לומר לך איך לעשות, אלא אם כן אתה עובד בעצמך על הרכב, מה שמומלץ מאוד, לדעתי) פשוט לשים לב. במהלך העבודה, וגם לאחריה לעשות סריקה, להסתכל על כל דבר, לבחון, להרגיש, לראות את הצינור שניתק מהעיגון שלו ומשתפשף על חתיכת פח חדה, את הצמה שזזה, את החוט הקרוע בחיבור לקונקטור, את הבורג המשוחרר, את ההיקף הכסוף בכיפה של הצלב של הדרייבשפט (מי שמכיר יודע על מה אני מדבר, ואין שום ספר טיפולים בעולם שיגיד לך להסתכל על זה, ואיך להסתכל על זה, ומה הכסוף הזה אומר) לעשות נסיעת מבחן שבה אתה רגיש לכל שינוי, וכן הלאה.

פורסם
את ההיקף הכסוף בכיפה של הצלב של הדרייבשפט (מי שמכיר יודע על מה אני מדבר' date=' ואין שום ספר טיפולים בעולם שיגיד לך להסתכל על זה, ואיך להסתכל על זה, ומה הכסוף הזה אומר).[/quote']אמנם הרוב פה הם 2X4, אבל אולי בכל זאת אתה רוצה להרחיב על זה?
  • תוכן חדש...