Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7283 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי חבר שברשותו הרכב הנ"ל, שנת מודל 05' על הכביש מאמצע 2004.

ב-40K קילומטר הוא היה צריך להחליף שני דיסקים של הבלמים הקדמיים ושילם על כך מכיסו מכיוון שאמרו לו שזה לא נכלל באחריות, יש לציין שלא הוחלפו רפידות עד אז וזה קרה עם הרפידות המקוריות שהגיעו עם הרכב והיה עליהן עוד "בשר" ולמרות זאת הוחלפו הרפידות בכל ארבעת הגלגלים.

עכשיו הרכב ב-60K וקרה אותו מקרה עם הדיסקים האחוריים, גם הם נזקקים להחלפה.

האם מישהו נתקל בתופעה הנ"ל? יש למישהו רעיון מה הסיבה? (מעבר לזאת שאמרו לו במוסך שהוא כנראה לא יודע לבלום)

תודה.

HU: ALPINE 7998 / COMP: CDT ES GOLD / SUBS: 2xJL 8W7 / AMP COMP: TRU C7 / AMP SUBS: GENY DMX

פורסם

היי

נראה לי שהפעם המוסך צודק - הוא כניראה אכן,לא יודע לבלום.

אגב, 40 אלף לדיסקים קדמיים ברכב אוטומטי זה דיי נורמאלי.

פורסם

בלאי טבעי.

בלמים קדמיים, ברכב אוטומטי, שמחזיקים 40K ק"מ - זה טוב (אצלי מחזיקים 30K בממוצע)

בלמים אחוריים עומדים בפחות עומס לכן גם נשחקים פחות ומחזיקים יותר זמן. 60K ק"מ זה סביר בהחלט ביחס למכוניות שאני נתקלתי בהן עם דיסקים אחוריים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מצטרף לאיציק,

נשמע כעניין נורמלי לחלוטין...

גם אני כבעל לאנטיס אוטומטית עם דיסקים בכל ארבעת הגלגלים יוצא לי להחליף ברקסים קדמיים כל 40-45K ואחוריים גם בערך סביב ה 50-60K ככה שאין שום סיבה לפאניקה ואכן אין על המוסך להחליף בחינם "במסגרת האחריות" כי מדובר בבלאי טבעי של רפידות שעושות את עבודתם ובולמות את הרכב.

פורסם
בלאי טבעי.

בלמים קדמיים, ברכב אוטומטי, שמחזיקים 40K ק"מ - זה טוב (אצלי מחזיקים 30K בממוצע)

בלמים אחוריים עומדים בפחות עומס לכן גם נשחקים פחות ומחזיקים יותר זמן. 60K ק"מ זה סביר בהחלט ביחס למכוניות שאני נתקלתי בהן עם דיסקים אחוריים.

איציק

איציק אני מדבר על הדיסקים ולא על הרפידות שכן הן היו במצב טוב עדיין, זה עדיין נחשב בלאי טבעי?

GL-10, אני מסכים שאולי יש מצב שמישהו לא בולם טוב ולכן הרפידות נאכלות יותר מהר, אבל מצב של רפידות עם "בשר" ודיסקים גמורים?

HU: ALPINE 7998 / COMP: CDT ES GOLD / SUBS: 2xJL 8W7 / AMP COMP: TRU C7 / AMP SUBS: GENY DMX

פורסם

כן

בהחלט יכול להיות ואני אסביר...

אנשים שבולמים בלימות חזקות מאוד באופן שגרתי ועושים המון נסיעות בירידות תלולות למשל עם ברקסים לחוצים נוצר מצב של חום יתר על הדיסקים (צלחות) הבלימה והם מתעוותות, מדרגה נוצרת ולכן יש צורך בהחלפת הצלחות.

כאשר מחליפים צלחות יש חובה להחליף גם את הרפידות.

פורסם

חבר'ה, יש לי משהו שמפריע בתיאוריה הזאת.

הדיסקים עשויים מחומר חזק יותר מאשר הרפידות, אמת?

לכן לא משנה באיזה תנאים, הרפידות אמורות להשחק ראשונות.

מהנסיון שלי הדיסקים הוחלפו לאחר שנים/שלושה מחזורים של רפידות.

אשמח לדעות נוספות בנושא.

רונן

פורסם

ברור שהכל תלוי באיכות

אבל שאתה מוציא רכב מהחברה אתה מצפה לא לראות מוסך ושצלחות המקוריות לא ילכו אחרי מספר מועט יחסית של קילמוטר

פורסם

אין קשר חמודי.

נהיגה שכוללת בלימות אגרסיביות מאוד לאורך זמן יגמרו את האמא של הצלחות ושל הרפידות.

אני מזכיר לך שלא מדובר פה אחרי הכל בברקסים של STI או של איזה מרצדס ספורט אז בבקשה להכנס לפרופורציות.

פורסם

40,000 ק"מ זה כלל לא מספר מועט בשביל ברקסים, בטח לא בשביל אוטו שהוא יחסית כבד ובטח לא בשביל אוטו שנוסע נסיעות עירוניות. ברכב שנוסע נסיעות בין-עירוניות בעיקר - אפשר לצפות שדיסקים יעברו לפחות 50-60 אלף ק"מ לפני החלפה (שמעתי על מקרים שאפילו יותר - תלוי באופי הנהג ואופי הנסיעות).

בנוגע לעניין הרפידות והצלחות;

צלחות אומנם אמורות להישחק פחות מרפידות - אבל לא תמיד כך העניין.

בברקסים חזקים וטובים עם רפידות רכות - הבלימה תהיה מעולה אבל הרפידות ישחקו מהר (הדיסקים לא).

בברקסים שנועדו לאורך חיים ופחות לביצועים - הרפידות יהיו קשות ולכן טיבעי שהדיסק ישחק בהרבה יותר כתוצאה מכך.

בשורה התחתונה חשוב לציין גם את שיקול הדעת של המוסך.

ביחס של עלות מול תועלת - לי למשל - לא שווה להעמיד אוטו על בוקים וללכת עם אוטו אחר (איזה בדיוק ?) לחרוט צלחות. מראש אני יודע ששכשאני מחליף רפידות אני קונה גם סט צלחות חדשות (100 שח לסט) וסוגר עניין. הרי ברור שאפשר לחרוט אותן ולהשתמש עוד 30,000 ק"מ - אבל לצורך הדוגמא - לי זה לא פרקטי).

בנוגע למוסך - כל מוסך והמדיניות שלו ושיקול הדעת שלו !

יש מוסכים שחורטים בעצמם צלחות ובכך מוזילים עלויות ללקוח - ויש מוסכים ששולחים לחריטה ואז בסופו של דבר אם המוסך משקלל גם את הרווח שלו - הגעת כמעט למחיר של דיסקים חדשים תחליפיים, לכן יגידו לך שצריך להחליף דיסקים.

בכל מקרה אין מה לילל על דיסקים ורפידות שעברו 40,000 ק"מ - כבר נתקלנו במקרים (כאן בפורום) על כאלו שיללו על הרבה פחות (יותר בכיוון של 15,000 ק"מ) ובצדק.

בנוסף, תרשו לי לציין דבר שרוב האנשים לא חושבים עליו;

כאשר אתה בא לביקורת במוסך (נניח ביקורת שנתית או טיפול 20,000 או 30,000 ק"מ) המוסך לוקח בחשבון מה מצב הברקסים הנוכחיים, מתי הביקורת הבאה וכד'.

בשיקלול הנתונים הקיימים וכאשר המצב גבולי - ממליצים להחליף - וכשמחליפים דיסקים שמים גם רפידות חדשות (כי הקודמות כבר תפסו צורה ושחיקה של הדיסקים הישנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...