Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אחרי חודשיים שאני מאוד מרוצה מהמערכת רציתי קצת להשתדרג ביופי ולהתחיל לאט לאט, השלב הראשון הוא חשבתי לעשות מעין חלון שקוף ברצפה ובתוכו לשים את 2 המגברים שלי. שאלתי היא איך עושים את זה? אם זה קשור איכשהו לנגרות וכל זה יש לי את כל הכלים בבית, כמו כן יש לי מלא כלי עבודה בבית כי אבא שלי מתעסק במשהו דומה.

מישהו יכול לתת לי קצת עזרה?

תודה.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני פחות בקיא בנושא ברכב, אבל אני מאמין שיש צורך במסגרת כלשהי מMDF, שעליה תוכל להרכיב את הפרספקס.

מתחת צריך להיות השטח שעליו תניח את המגברים - ומעל תשב מסגרת MDF, ובתוכה תשלב את הפרספקס במידה שתבחר.

החיבור במחשבים נעשה בעזרת ברגים וסיליקון לרוב.

שוב - ניסיתי לבסס את הידע מכיוון המחשב לכיוון הרכב - אני מאמין שעוד חברים בפורום יוכלו להרחיב, אך דבריי הם לעניין הבסיס.

שיהיה בהצלחה. :)

פורסם

אתה יוצר מגש מעץ, אתה יכול לצבוע אותו או לעטוף אותו בסקאיי או לבד.

עושה סביבו מסגרת עץ שתקיף אותו כדי לתת גובה כדי שיהיה אפשר להכניס את המגבר\קרוסים וואט אבר...

אח"כ אתה עושה עוד פלטה עליונה עם חלונות פתוחים ששם יבואו הפרספקסים.

כמובן יהיה רצוי לתת מגרעת בפלטה העליונה בהתאם לגובה הפרספקס כדי שהוא ישב בצורה חלקה על המסגרת.

אגב, בבניה כזאת ללמגברים רצוי מאוד להוסיף מאווררים מכיוון שנוצר חום רב בתוך התיבה ואין אוורור טוב למגברים כדי לפזר את החום.

אח"כ אתה יכול להוסיף לדים\מנורות ויד הדמיון...

בהצלחה,

ניר

under construction..

פורסם

תודה רבה לכם, אני כבר מחר בבוקר יגש לעבודה.

יש לי 2 פלטות עץ גדולות כאן בבית, אני ילך לקנות כמה מאווררים חמודים כאלה, לבד שחור, דבק ופלסטיק שקוף כזה.

עוד שאלה בדרך, איך בדיוק אני מניח את העץ בתא המטען? הרי יש לי את הגלגל ספייר (שאני לא מוכן להיפתר ממנו) ועוד כמה דברים שם, מה אני אמור לעשות? האם בכדי לעשות בניה כזאת אני חייב להוציא את הגלגל ספייר מהתא מטען?

תודה על העזרה :)

פורסם

הנה העלתי תמונה של התא מטען:

back0fi.jpg

עוד שאלה שרציתי לשאול זה האם אפשר להוציא את הסאב עצמו מהתיבה ולמקם אותו לכיוון התא מטען עם המגנט לכיוון הנוסעים בצורה שכאילו יעמוד על "הקיר" האחורי של התא מטען? אם זה אפשרי איך אני בונה דבר כזה, האם זה יפגע באיכות של הסאב? כי לא סתם הוא יושב בתוך תיבה שמיועדת לו. אני לא צריך להתעסק עם פיברגלאס בכל העיניין הזה נכון? כי אני ממש מסתבך עם הפיבר עצמו.

מישהו יכול לשפוך לי קצת אור בנושא?

תודה, יוסי.

פורסם

לגבי תא המטען - זה הכל עניין של תכנון...

תשתמש בבד שמכסה את הרצפה של תא המטען לגזירת המשטח העליון של המבנה שלך.

תתחיל ביצירת שלדה/מסגרת שלתוכה תכניס את המגש עם המגברים - תיקח תכנון של קצת גובה עודף בשביל שהאוורור יהיה יעיל...

בחלק שמשמש כמכסה - תידאג שיהיה אפשר להרים אותו כמו דלת ביחד עם כל המגש - ככה תהיה לך גישה לגלגל הרזרבי ותדאג שהמסגרת לא תחסום את הגלגל כדי שתוכל להוציאו.

תתכנן מראש מאיפה עוברים החוטים ומה יהיה בתוך המגש כדי שלא תתיקע בזמן הבניה ותצטרך לשלם על טעויות - תצייר את הכל על נייר לפני!!!

תידאג שהחלק העליון של המגש שהוא החלק הפנימי של המשטח שמשמש כרצפה - או שיבלם על המסגרת או שיכנס לתוך מגרעת בתוך המשטח עצמו - יותר קל לעשות מגרעת עם מחרטה אבל הטריק כאן הוא שאתה תצטרך שני משטחים שונים משום שאחרי שאתה תגזור את החלק הפנימי (החלון) אתה כבר לא תוכל לעשות מגרעת שהוא ישב עליה מהמשטח שממנו ניסרת אותו...

השיטה שהוא יבלם על המסגרת של העץ - יותר חסכונית בחומר אבל דורשת תכנון הרבה יותר מדויק.

אחרי זה תחשב מתי אתה שם בד, או צובע, איזה בד איזה צבע - תאורה? כן\לא - צורך בממסרים ועוד צרכני מתח.... - איפה לשים את המאווררים והממסר שלהם... וכו' וכו'...

אתה גם יכול להתקין "כלוב" למגברים שיתיישב על הגב של המושב האחורי... יותר קל מלבנות רצפה. אל תשכח לעשות מגרעת לפרספקס.

לגבי תיבה לסאב - קודם כל אתה צריך לדגום את הפתח של המושב האחורי - קל מאוד!

לוקח מסקינגטייפ - מדביק לאורך ולרוחב - סוגר את המושב למקום שלו - לוקח טוש - עובר לפי הצורה של הפתח על המסקינגטייפ - מוריד את המסקינגטייפ מהמושב - מדביק אותו על משטח עץ או קרטון - חותך לפי הקו עם סכין יפנית ואח"כ מעביר לעץ או ישר חותך עם ג'קסון את הצורה. אם אתה רוצה שהתיבה ממש תיכנס לתוך המושב (לס"מ הזה שבתוך המסגרת...) תדביק את הצורה שניסרת לפלטה נוספת...

את שארית התיבה אתה יכול לעשות לפי הגובה שמאפשר לך לבנות בקווים ישרים

אחרת אתה כבר צריך להתחכם כאן וזה אומר - לדגום בעזרת קרטון ביצוע את הפתח של תא המטען - כל פעם גוזר חתיכה באזור שנתקעת בו עד שתקבל את הצורה האופטימלית

או שאתה כבר נכנס כאן לבניות משולבות עם פיבר וזה כבר עולם שונה לחלוטין שאני לא מתכוון להכנס אליו...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני גם ממש לא מתכוון להיכנס אליו.

עכשיו רגע אני רוצה להבין פה משהו, בכדי להעמיד את הסאב בסוף התא מטען אני יצטרך לבנות תיבה גדולה שהיא בעצם תיהיה בגודל כל החלק שעומד להישמר לסאב? זה מה שאתה מציע? אבל אם התיבה לא תיהיה אקוסטית והסאב יוצא צליל כרוע כתוצאה מתיבה גרועה?

מה אני יעשה אז?

פורסם

לא...

למה שאתה מתכוון.. זה בטח בניית FREE AIR כך קוראים לזה.

אתה מעוניין שהממברנה תהיה מונחת על הגב של המושב של הרכב ואתה רוצה שזה יעבוד כך..ץ

אם אני הבנתי אותך נכון .. אז אין טעם לעשות את זה בלי סאב שהוא FREEAIR ..

פורסם

לא אמרתי שאתה צריך...

אתה שאלת שאלה... עניתי...

אתה יכול לדגום רק חלק ולהצמיד לשם את התיבה - תריק שעושים הרבה יצרנים זה שתי רצועות של ולסקרו (סקוץ' - אחד עשוי מחוטים רכים והשני מחוטי פלסטיק והם נצמדים... טוב היית בצבא...) - מבריגים או מדביקים לתיבה מלמטה ולרצפה - מניחים והסאב לא זז - אלא אם כן הוא גורר איתו את כל הרצפה וכאן זה גם בא לידי ביטוי בנהיגה שלך ובמשקל של הסאב...

ובכדי שסאב יעבוד free air אתה עדיין לא יכול סתם לבוא ולהצמיד אותו למושב עם ברגים!!!

אתה צריך לשים את הסאב על משטח יציב - הוא לא צריך להיות סגור משום שהסאב עובד פרי אייר אבל אתה צריך שהמשטח יהיה מסיבי בכדי לרסן את התנודות של הסאב - בנוסף לכך - כשאתה מצמיד את הסאב ישירות לגב המושב - אתה חונק אותו ובכך אתה מאבד את האפקט של הסאב בצורה משמעותית - תשים לב שבכל הרכבים שבהם יש את הבניה הזאת - יש מרווח מסוים מהסאב למושב האחורי ולעולם לא עושים את זה כשגב המושב האחורי הוא קשיח - כלומר פלטה ממתכת.

עושים את זה רק ברכבים שלמושב האחורי יש גב רך - אחרת זה חסר טעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חחחח, אני יותר חשבתי על הכיוון של ה-FREEAIR, זה נראה יותר יפה מאשר תיבה גדולה.

השאלה היא האם הסאב שלי הוא FREEAIR? בתמונה אתם מזהים את הסאב?

http://img201.imageshack.us/img201/2765/car0156bk.jpg

אם כן עזרו לי בבקשה אם אפשרי שהוא יהיה FREEAIR או לא.

בכל מקרה גם ככה תיכננתי להחליף אותו, אז אם לא כנראה שזה מה שאני יעשה.

תודה לעוזרים.

נ.ב.

כן חשבתי לעצמי שאי אפשר יהיה לעשות את זה בגלל שגב של המושב הוא מתכתי, אבל אי אפשר להפנות את הפנים של הסאב לכיוון הנסיעה ואת התחת שלו לכיוון התא מטען? זה לא יהיה טוב?

פורסם

חביבי,

לא כל סאב הוא סתם FREEAIR...

ולפי מה שראיתי מאז שראיתי את הפורום הזה אין להרבה אנשים סאבים של FREEAIR ויש פה הרבה אנשים בפורום הזה.. זאת אומרת לפי התאוריה שלי לא מוכרים הרבה סאבים /מייצרים הרבה סאבים פריאיר..

ולפי מה שזכור לי הם יותר יקרים מסאבים רגילים..

הJBL שלך לא מיועד להיות FREEAIR לפי מיטב זיכרוני לאייל המנהל פה יש סאב FREEAIR תתייעץ איתו בקשר לקנייה והתקנה.

פורסם

אני קראתי פעם מאמר באנגלית.. קראתי אותו ב3 לפנות בוקר אז תקנו אותי אם טעיתי במשהו כי לא הבנתי עד הסוף..

אני חושב שישנם סאבים שיכולים גם לעבוד בפרי איר וגם לעבוד כסאבים רגילים .. ושהם סאבים רגילים יענו שאתה לא תצטרך לקנות סאב FREEAIR... אז תסתכל על כמה סאבים תראה באיזה כתוב נתונים עם FREEAIR ותחזיר תשובה פה..

• תוכן חדש...