Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לא בעצם? עושים את זה עם אופנועים אין סיבה לא לעשות את זה עם מכוניות.

כמובן שלא לפי נפח מנוע אלא קריטריונים אחרים, אבל כן, זה נראה לי רעיון לא רע בכלל.

עמוס

למה לא? פונטו טורבו (מתחת ל1400 סמ"ק) כל ילד יוכל לקנות.

106 XSI... גם מהירה?

סיטרואן AX ספורט או GT?

סיאט איביזה החדשות 1.4.

וזה על כף יד אחת.

זה לא אפשרי כי במכוניות לעומת אופנעים ההבדל ביחס בין משקל עצמי לבין הספק של מנוע (הן בסמ"ק והן בכ"ס) הוא הרבה יותר משמעותי מאופנועים, חס וחלילה שיפורש שבאופנועים זה לא משנה, פשוט זה פחות משמעותי מבמכונית, ועוד יתחילו כל מיני שטויות שיפורים למיניהן, קאמשפטים צ'יפים ושאר ירקות.

בקיצור אין סיכוי!

כותרת: מנוע ממשיך לעבוד אחרי כיבוי

יש לי פיאסטה 88...

פיאסטה- המכונית היחידה שתסע גם בלי מנוע :smile:
  • תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני לא ממש מבין מה אתה כותב.

אתה כותב מצד אחד שאבא שלך יודע איך אתה נוהג ובוטח בך,אבל אתה לא מספר לו הכל,

ומצג שני אתה כותב שאתה עדיין נוהג עם מלווה. מה ההגיון?

אני נוסע במלווה עם אמא שלי,שלא ממש יש לה מילה על הנהיגה שלי.

היא עצמה לא נהגת ברמה סבירה אפילו :)

אולי זה ככה בגיל שלי אני לא יודע,אבל נראה עוד כמה שנים :),במפגש קארס פורום לחגיגות 7 שנים .

פורסם

אני האחרון להגן על התשתית הרעועה בארץ. התשתי לא אשמה, אנשים אשמים. זה לא רק הפועל שהרכיב את הגדר, או הקבלן. היה שם מהנדס שאישר. התנהל מכרז שאין ספק שלמחיר היתה משמעות גדולה יותר מכל דבר. תקנים נועדו לקבוע רמה שממנה לא יורדים. תקנים צריך לאכוף ולא רק לרשום בתשובה למכרז שעומדים בהם. הראשות שאחראית לא צריכה לשלם על ביצוע אבן דרך העבודה עם האיכות אינה מספיקה. הלחץ על מחירי עבודה וביצוע זול ימשיך לצערי למלא בתי קברות.

ולמרות כל זאת. נהג צעיר על רכב מהיר האם פה הבעיה? לא לדעתי. הגיל אינו חשוה הנסיון כן. התאמה לתנאי הדרך זו לא רק עבירה שהמשטרה אוכפת זו משמעות הנהיגה בכלל. האם הרשויות, ההורים דאגו ללמד התאמה לתנאי הדרך או רק לקבל נייר שאומר שאתה יודע מה החוקים ומתנהג בהתאם כששלט מבחן רישוי מוצב ע"ג הרכב. אם הנהג (ואני לא מכיר אותו) היה בקורס נהיגה והיה מבין שהמגבלות שלו ושל הרכב קיימות במהירויות נמוכות ממה שהוא חושב. אם רק היה מתנסה באיבוד שליטה ומבין קצת את מגבלותיו. אם היה לומד לקרוא את הכביש. ולתת כבוד לתשתית במקום.

אולי כל זה לא היה קורה.

אני לא צדיק גדול וגם אני נוהג מעל המותר לפעמים. בעוד 4 שנים הבן שלי ינהג. אני חייב להגיד שבראש אני כבר עסוק איך אני מנחיל לו את הכבוד הראוי לכביש ולאנשים שמסביבו. זו אחריות שלי כהורה לדאוג לכוון את חוש הביקורת שלו למקומות בטוחים.

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם
אני האחרון להגן על התשתית הרעועה בארץ. התשתי לא אשמה, אנשים אשמים. זה לא רק הפועל שהרכיב את הגדר, או הקבלן. היה שם מהנדס שאישר. התנהל מכרז שאין ספק שלמחיר היתה משמעות גדולה יותר מכל דבר. תקנים נועדו לקבוע רמה שממנה לא יורדים. תקנים צריך לאכוף ולא רק לרשום בתשובה למכרז שעומדים בהם. הראשות שאחראית לא צריכה לשלם על ביצוע אבן דרך העבודה עם האיכות אינה מספיקה. הלחץ על מחירי עבודה וביצוע זול ימשיך לצערי למלא בתי קברות.
זהו, שחיכיתי לתגובה כזו...

מה אם באמצע הנסיעה בכביש כזה במהירות חוקית (מקסימום 5 קמ"ש מעל המותר - שזה עדיין חוקי) מתפוצץ גלגל?

הגדר הרעועה והזולה הזו עדיין אמורה למנוע מהרכב להגיע לתחתית הוואדי, לא?

או שאני טועה ואני חייב לגדר התנצלות...

אני לא צדיק גדול וגם אני נוהג מעל המותר לפעמים. בעוד 4 שנים הבן שלי ינהג. אני חייב להגיד שבראש אני כבר עסוק איך אני מנחיל לו את הכבוד הראוי לכביש ולאנשים שמסביבו. זו אחריות שלי כהורה לדאוג לכוון את חוש הביקורת שלו למקומות בטוחים.
באמת כל הכבוד, אני אומר את זה כי את תרבות הנהיגה שלי (לא את כולה, אבל חלק גדול ממנה) למדתי מאבא שלי... :mm_yeah:

- מוכר?

- לא

- כמה? כמה אתה רוצה עליו?

:?

פורסם
זה לא אפשרי כי במכוניות לעומת אופנעים ההבדל ביחס בין משקל עצמי לבין הספק של מנוע (הן בסמ"ק והן בכ"ס) הוא הרבה יותר משמעותי מאופנועים,
למה ? יש אופנוע כמו DR 800 עם 52 כ"ס, ויש R-600 עם 120 כ"ס , ככה שבאופנועים בכלל אין דרך לדעת על פי הנפח מה הכוח.

גם משקלים של אופנועים נעים בין 120 ק"ג (xt350) ועד 250 ק"ג (FJR 1300, קאסטומים וכו').

בקיצור אי אפשר לדעת על פי הנפח מה הביצועים של האופנוע.

מה שכן, הספק נותן מושג טוב על המהירות המרבית, גם באופנועים וגם במכוניות. 50 כ"ס זה בערך 180 קמ"ש באופנועים , במכונית תצטרך בערך 100 כ"ס. כמות כפולה של כוח סוס תספיק כדי להביא אותך לאזור 225 קמ"ש.

פורסם
למה ? יש אופנוע כמו DR 800 עם 52 כ"ס, ויש R-600 עם 120 כ"ס , ככה שבאופנועים בכלל אין דרך לדעת על פי הנפח מה הכוח.

גם משקלים של אופנועים נעים בין 120 ק"ג (xt350) ועד 250 ק"ג (FJR 1300, קאסטומים וכו').

בקיצור אי אפשר לדעת על פי הנפח מה הביצועים של האופנוע.

מה שכן, הספק נותן מושג טוב על המהירות המרבית, גם באופנועים וגם במכוניות. 50 כ"ס זה בערך 180 קמ"ש באופנועים , במכונית תצטרך בערך 100 כ"ס. כמות כפולה של כוח סוס תספיק כדי להביא אותך לאזור 225 קמ"ש.

ממש ממש לא.במכוניות המהירות הסופית יותר מושפעת מחלוקת ההילוכים בתיבה והמקדם האווירוני דינמי של הרכב.
פורסם
אני ממש לא מבין חלק מהתגובות כאן.

אף אחד לא מתווכח כאן על האשמה של הנהג. אבל תשתית סלחנית היא אחד היסודות של בטיחות בדרכים. ברוב העולם המתורבת מבינים שהגורם האנושי אכן שוגה, לפעמים בצורה פושעת - אבל שרצוי מאד שהעונש על כך לא יהיה עונש מוות, בודאי לא לאנשים חפים מפשע. לכן שואפים להחליף צמתים במחלפים בדרכים ראשיות. לכן מחליפים צמתים בעיתיים בכיכרות תנועה. לכן מרחיבים כבישים, הופכים אותם לדו-נתיביים, מקימים גדרות הפרדה.

ועוד משהו: שימו לב שכאן לא מדובר סתם בגדר שלא עשתה את העבודה שלה, דהיינו לא ספגה את האנרגיה/לא עצרה את תנועת הרכב וכן הלאה: מדובר בגדר לקוייה שהרגה.

תחשבו על זה כך: אם לא היתה שם גדר בכלל, האם התאונה היתה מסתיימת עם אותן תוצאות? אולי. אבל אולי לא.

טל

טל, אם לא היתה גדר אולי ליאור היה חי אבל אחרים אולי היו מתים. גם גדר בטון תציל נהגי רכבים כבדים אבל תהרוג נהגים של רכבים פרטיים.

אתה כבר מספיק משופשף כדי לדעת שיש מרחק גדול מאוד בין המצב האוטופי המושלם לבין מה שניתן לעשות במסגרת אילוצים תקציביים ובתחום הזה גדר כזו היא אחד האילוצים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

התפתחות בפרשת מרוץ המכוניות שבו נהרג הצעיר

חשד: גדר בטיחות לא תקינה הרגה את הנוסע.

לפני כשבועיים במהלך מרוץ שערכו נערים מירושלים, התנגש אחד הנהגים בגדר הבטיחות, ליאור שריקי שישב לידו נהרג.

חוקרים: הגדר הלקוייה רק החמירה את תוצאות התאונה.

גדר בטיחות לקויה גרמה למותו של צעיר ירושלמי בתאונת דרכים.

בכיר במשטרת התנועה ומומחים שבדקו את התמונות מזירת התאונה לבקשת "ידיעות אחרונות", אישרו כי במקום למנוע את התאונה החמירה הגדר את תוצאותיה.

"גדר צריכה לעזור בבלימת אנרגיית ההתנגשות ובהחזרת המכונית אל הכביש. אסור שתחדור לרכב,כפי שארע במקרה הזה".

"נראה גם שבמקום לא הותקן הקצה הטלסקופי החדש, שקורס ובולם את אנרגיית ההתנגשות".

"ידיעות אחרונות"

29-05-06

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

Wiking התמונות שלך מתארות בצורה ממש טובה, אייך הגדר צריכה לקרוס.

אם באמת לא היה מתקן כזה במעלה אדומים, זו עילה לרשלנות.

Porsche 911 Turbo

פורסם
Wiking

אם באמת לא היה מתקן כזה במעלה אדומים, זו עילה לרשלנות.

עילה לרשלנות למי? הרי החוק הישראלי אומר שכשאשר אדם נפגע בתאונת דרכים הביטוח מכסה

הכל..ככה שהוריו של ליאור שריקי אינם יכולים לתבוע אף אחד, לפחות לא בפן כספי/פיצויי.

במידה והביטוח ירצה, הוא יכול לתבוע את העיריה/מע"צ או כל גוף אחראי אחר..

1.8T 8)

פורסם

הקטע פה של הרשלנות זה לא לסחוט כסף, כסף לא יחזיר תילד ***תילד = את הילד ***.

וזה לא שהוא חולה שצריך כסף לטיפולים, למרות שכל הקטע של לוויה זה גם הוצאה.

הקטע הוא שלפעם הבאה שיקרה דבר כזה יהיה מתקן שסופג פגיעה ישירה בגדר.

התביעה היא בשביל שפעם הבאה שיבנו גדר ישימו תסופג ***תסופג = את הסופג ***, או יוספיו איפה שחסר היום.

Porsche 911 Turbo

פורסם

**אני מתנצל מראש על השפה הבוטה, השרשור הזה הצליח לגעת לי בעצב חשוף**

שום גדר בטיחות ושום נעליים, מי שהרג את ליאור זה רק החבר המטומטם שלו, או שאפשר לומר שליאור ז"ל התאבד, כי הוא השתתף במרוץ לא חוקי, ומזל שלא לקח גם חיים של אנשים חפים מפשע שעברו במקום.

*הבהרה- ליאור ז"ל הוא בעיניי ל א חף מפשע. אחרי הכל, הוא ידע יופי מה הם עושים*

הוא והחברים המטומטמים שלו יצאו למירוצים האלה כל שבוע לפי מה שחבריו העידו מייד אחרי התאונה, וזה רק היה עניין של זמן.

להאשים את הגדר במותו זה הדבר הכי מטומטם שאתם יכולים לעשות, ואני מתפלא על גולשים בפורום מוטוריקה שיכולים להרשות לעצמם להוציא כאלה שטויות מהמקלדת ועוד לקרוא לעצמם "חובבי מוטוריקה".

זה לא שאני פותר את מעצ מאחריות, אחרי הכל, גם אדם חף מפשע יכל להתקל בגדר והתוצאות היו דומות. אבל

תארו לעצמכם ששני ילדים היו מוצאים את האקדח של אבא במגירה, משחקים בו ואחד מהם נהרג, מי אשם? החברה שייצרה את האקדח?? לא!! אלא האבא שלא שמר על הכלי וכך גם עם הילדים האלה. ואל תנסו להסיט את תשומת הלב מהפושעים האמיתיים במקרה זה- חבורת הפרחחים הירושלמית, שהיום מתאבלת על חבר.

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

• תוכן חדש...