Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6702 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי ראוטר אלחוטי לפני שנה וחצי בערך, ומאז כבר אין צורך בו.

מצאתי מדריך שמסביר כיצד להפוך אותו לראוטר.

ננסה ונחזור עם תוצאות.

פורסם

1. בקשר למקלדת - חפש מקש בשם F LOCK.לחץ עליו והוא יפעיל לך את המקשים בDOS.

2. לגבי המודם - בדוק מה השער שלך בהגדרות הרשת - כשתמצא אותו - פשוט תקיש את הכתובת שלו בדפדפדן שלך ואז תיכנס להגדרות של המודם ושם תצטרך להפעיל לו את ה DHCP ואחר כך להגדיר לו חייגן PPOE

פורסם

קצת עדכונים.

ניסיתי את המדריך, והצלחתי לפתוח אותו כראוטר.

כרגע אני מצליח לגלוש ללא חייגן, אך יש איטיות ניכרת, שבאה לידי ביטוי גם בקבצי "הדגמה" של הספק, שאמורים לתמוך במהירות מירבית.

יש עצות, או שפשוט לחזור בחזרה?

פורסם

ועוד קצת עדכונים :D .

פתחתי פורטים בשביל האמיול והביטורנט, את 8080 ו-80 בכל מקרה, שלא יאט את האינטרנט (שיהיה).

כרגע המהירות אמורה להיות רגילה?

לפי ידיעתי זה לא אמור להשפיע (השינוי בלי חייגן).

פורסם

אני בספק האם זה אפשרי.

יש לי שאלה אחת - האם מה שביצעתי כעת, גרם לזה שיש לי כתובת IP קבועה?

או שכל פעם שאני מכבה/מדליק את המודם הוא עדיין מתחלף?

פורסם

אני בספק, זה שרות שספקים לוקחים עליו כסף.

מה זה החיים לעומת עקיפה טובה? :borg:

חרא של צלם

פורסם
אני במקומך הייתי מבטל את הפייורול בראוטר ואז לא תהיה בעיה של פורטים.
הראוטר עושה NAT, מה שאומר שבכל מקרה הוא ממוסך ע"י הראוטר וע"מ לקבל תקשורת פנימה הוא צריך לפתוח פורטים בראוטר, יותר נכון לעשות port forwarding.

פורסם
אני בספק האם זה אפשרי.

אפשרי .. הכל אפשרי.

ולא, אין לך כתובת קבועה, וגם למשתמשי הכבלים אין כתובת קבועה.

כתובת קבועה עולה כסף (15$ לחודש) , והיא כוללת אפשרות (בבזק בין לאומי לפחות) להגיד את עצמך בתור שרת ה DNS של עצמך, ולהריץ תוכנה ששמה פרח מזכרוני ולעשות לעצמך דומיין וכו ..

זה על רגל אחת ממש מהר, בקיצור ולעניין גם כבלים וגם ADSL, שניהם מחליפים אייפי ברגע שכיבית את המודם, למעט מס' מודמים בכבלים שבהם המודם צריך להיות מנותק זמן מסויים כדי להחליף אייפי.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אפשרי .. הכל אפשרי.

ולא, אין לך כתובת קבועה, וגם למשתמשי הכבלים אין כתובת קבועה.

כתובת קבועה עולה כסף (15$ לחודש) , והיא כוללת אפשרות (בבזק בין לאומי לפחות) להגיד את עצמך בתור שרת ה DNS של עצמך, ולהריץ תוכנה ששמה פרח מזכרוני ולעשות לעצמך דומיין וכו ..

זה על רגל אחת ממש מהר, בקיצור ולעניין גם כבלים וגם ADSL, שניהם מחליפים אייפי ברגע שכיבית את המודם, למעט מס' מודמים בכבלים שבהם המודם צריך להיות מנותק זמן מסויים כדי להחליף אייפי.

זה לא למעט מודמים מסויימים.

בכל המודמים זה אותו דבר.

האמת שזה בכלל לא קשור למודם, אלא לשרת מסויים שמקצה את כת' ה- IP ל- MAC של ציוד הרשת שלך (כרטיס הרשת במחשב/נתב וכד').

במקרים של כתובת IP ללא חייגן, ה- IP נשמר עבור ה- MAC כשבוע, כך שעליך לכבות את המחשב והמודם למשך לפחות שבוע, כדי שאולי כתובת ה- IP שלך תתחלף. קח בחשבון שיתכנו מצבים בהם תקבל שוב את אותה כתובת IP (במקרים שעדיין לא הוקצתה לאף לקוח אחר).

פורסם

תנו לי להבהיר כמה דברים:

א) ADSL תמיד יהיה עם חייגן. השאלה היא איפה הוא מוגדר - במחשב (לא מחובר לא גולש, שכחתי סיסמה, ניתוקים, שגיאות חיבור שונות ומשונות) או בראוטר (הגדר ושכח). גם מודם רשת של בזק זה סוג של ראוטר, ומדובר בבדיוק אותן הגדרות, בכל מקרה, לא פיזיקה גרעינית.

ב) לגבי איפי קבוע. בחיבור כבלים זה מחייב חייגן כמו כמעט כל ערך מוסף שספקיות אינטרנט מציעות. מצד שני היה לי כבלים ללא חייגן והיה לי אותו איפי שנתיים (זוכר אותו עד עכשיו - 84.108.151.150). לגבי דרישת כסף על חיבור ללא חייגן בכבלים - קיימות חברות שדורשות כסף על זה, קיימות שלא. עד כמה שידוע לי, בזק בינלאומי וברק לא דורשות.

ג) פיירוול ו-NAT. מה שאתה עושה, זה פשוט להגדיר DMZ בראוטר, במקרה של אימיול ומשחקי רשת ו-UPNP במקרה של uTorrent

ד) אם מתחברים למהירות 2.5 מגה ומעלה בבזק זכאים לקבל ראוטרמודם אלחוטי מבזק ללא תשלום. הקאץ' - שנתיים התחייבות, ותמינו לי שעל כל שקל שחברות מבזבזות עליכם, הן לוקחות בחזרה מכם 10 שקל.

volvo 240, אם תרצה עזרה בהגדרות הנתב, דבר איתי בפרטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...