Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב חברי פורום יקרים!

היום לפנות בוקר , בהיותי מתחיל לנסוע בעלייה ובמקביל מסיים פנייה (בת 100 מעלות +\-) - מנוע הרכב כבה .

עם המנוע , כבו מערכות תגבור בלמים ותגבור הגה (סלחו לי על המונחים הלא מקצועיים) .

אני כבר הוצאתי את המחשבון , לוח החישובים וספר התנ"ך - והתכוננתי לתת היגוי רציני .

הייתי כה בטוח שמדובר בתתת היגוי , היות ולא הצלחתי להשלים 45 מעלות מהפניה וכבר מצאתי את עצמי "נושק" לאי תנועה (כביש בן 2 נתיבים בכיוון הנסיעה , כשאני ניסיתי לשמור על הנתיב הפנימי) .

אמנם , כעת מתברר שמדובר בחוסר ניסיון שלי (ובחיאת , למה אני צריך כזה ניסיון? :roll:) , וכמו שכבר ציינתי - היה מדובר בכך שהמנוע כבה ועמו המערכות החיוניות (או שבלמים והגה אינם חיוניים כל כך) .

הרכב המדובר הינו גולף CL שנת 94 , כנראה שההדחף להתמודד עם תת היגוי סתר חושים בסיסיים אחרים .

המנוע כבה מפאת מחסור בדלק , על אף שמחוג מד הדלק הראה על כרבע מיכל מלא .

על מנת לקצר , רק רציתי לשתפכם -

אמנם במקרה הזה מדובר במדידה לקויה של מד הדלק - אך בין מכרי קיימים כאלו שהמנוע כבה להם גם בעקבות קמצנות , או עצלנות (ורובם לא אלו שהייתי רוצה לראות מאחורי הגה ומערכת בלמים חסרי תגבור) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
תמיד אמרנו שכדי לנסוע כשיש דלק במיכל :)

לא הייתי כל כך נחרץ במקומך.

זו נקודה שנויה במחלוקת ויש דעות לכאן ולכאן

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כשיש דלק במיכל יש סיכוי שהאוטו יתפוצץ :)

ועכשיו אני אחזור לנושא ההגה והבלמים, נתקעתי מספר פעמים עם רכבים, פעם אחת הייתה כאשר הייתי במהירות די לא חוקית, שאני מעדיף לא לרשום כאן בכלל, הרכב פשוט כבה (התפוצץ הרוטור בתוך המפלג, אולי בני לוי זוכר את הסיפור), מהטיסה בנתיב השמאלי, עם וינקר (סוויץ פתוח), עוברים ימינה לנתיב הכי ימני, שוליים...

כביש של 4 נתיבים, כביש 1, לפני מחלף בן שמן...

אני לא זוכר קושי בהגה או בבלימה, כנראה שהתרכזתי בהובלת הרכב אל השוליים, אז המוח גובר על כל הקשיים, או בקיצר, אל תיכנס ללחץ כשהרכב נכבה, והכל יהיה בסדר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הדבר היחיד שצריך לזכור זה שהרכב עדיין בשליטה. עדיין יש הגה ועדיין בלמים.

פשוט צריך הרבה יותר כוח. זה הכל. לא להיבהל ולא כלום. ניתן לשלוט ברכב כמעט כרגיל - רק להיות יותר אגרסיביים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מחזק את דבריך, ומוסיף ומחדד שבשום מקרה אסור לנסות לשחק עם מתג המתנע, כי ברגע שהוא נסגר ההגה עלול להנעל, ואז... שנאמר....

Let the corruption begin :???:

:puzzled:
פורסם

הגה כוח לא היה לפני מס' שנים במכוניות הרגילות (פשוטות) אז אין כל סיבה שלא ניתן יהיה להשתלט על הרכב גם בלי הגה כוח. העניין הוא שזה יכול לתפוס אותך בהפתעה...

*למה להגיע למצב שאין דלק ברכב ? גם לי היה רכב שמחוג הדלק שלו היה מוזר אז לא סמכתי אלוי ותמיד אחרי 400 ק"מ תדלקתי...

בסופו של דבר, הכל עניין של אחריות !

Veni Vidi Vici

פורסם
הגה כוח לא היה לפני מס' שנים במכוניות הרגילות (פשוטות) אז אין כל סיבה שלא ניתן יהיה להשתלט על הרכב גם בלי הגה כוח.!
כן אבל קצת יותר קשה לגרום לבוכנה מלאה בשמן במערכת סגורה לזוז, ברכבים בלי הגה כח אין בוכנה שמקשה את העניינים, ובנוסף יש יותר סיבובים מצד לצד, מה שמאפשר סיבוב יותר קל של ההגה על חשבון זריזות.

דרך אגב, כמו שאמר מתחתיי, כשחונים מגנום עם רבע מיכל בזוית של עליה קלה, לא ניתן להניע, צריך לדרדר עד למשטח ישר, ואז להתחיל במלאכת פמפום ידנית...

פורסם

כל זה לפני שאנחנו מדברים ומזכירים שחוסר דלק במיכל יכול לגרום ל:

1) משאבת דלק שנשרפת והולכת לעולמה (מאות שקלים)

2) סתימה בצנרת הדלק והמזרקים.

לא חרם?

אצלי, מבחינתי, נקודת המינימום לתדלוק היא קו הרבע.

פורסם

בהנחה שמדובר ברכב בעל הילוכים ידניים, הסיפור הזה לא מתיישב לי נכון.

כשמנוע כבה בנסיעה, ההשפעה היחידה המיידית היא אבדן כח המנוע = האוטו מאט. מגבר הבלם ניזון מוואקום המנוע ואם המנוע ממשיך להסתובב (כי עדיין משולב), לא תרגיש כל ירידה בתגבור הבלמים. גם ברכב אוטומטי זה לוקח כמה לחיצות עד לאבדן התיגבור. ההגה מוזן ממשאבה הידראולית שממשיכה להסתובב יחד עם המנוע הכבוי.

בכל מקרה, גם אם מדובר בגולף אוטומטית, זה לא משאית ריאו. אבדן תיגבור בהגה ובבלמים עדיין מאפשר שליטה עד לעצירה בטוחה.

נמרוד

פורסם
ההגה ננעל רק לאחת הוצאת המפתח, לפחות בכל המכוניות שאני נהגתי עד היום
בסופר רייסר זה ננעל גם כשהמפתח במצב "0".

כשהמנוע כבה (עוד לא קרה לי במצב המסוכן שתואר) האוטו עובר למצב "סקודה פורמן" -

הגה כבד ודוושת בלם כבדה עוד יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל , תודה רבה לכולם על התגובות :-D

הדבר היחיד שצריך לזכור זה שהרכב עדיין בשליטה. עדיין יש הגה ועדיין בלמים.
איתמר , כמובן שהבנתי שהוא עדיין בשליטה , אחרת הייתי מסיים בקפיצה מעל האי תנועה ובנתיב הנגדי .

העניין הוא , שמפאת חוסר הניסיון שלי לא זיהיתי שמדובר במנוע כבוי (ועימו שאר המערכות) , אלא כמו שאמרתי הייתי בטוח שמדובר בתת היגוי רציני (והכמה שניות שבהן לקח לי לנסות להתמודד עם תת היגוי כביכול , לאחר מכן להסיק מתגובות הרכב שלא מדובר בתת היגוי , ורק אז לשים לב כי המערכות כבו - היו קריטיות ביותר, בטח ובטח שאם הייתי בכביש עם תנועה צפופה או בקרבת מעבר חציה - לא עלינו) .

הגה כוח לא היה לפני מס' שנים במכוניות הרגילות (פשוטות) אז אין כל סיבה שלא ניתן יהיה להשתלט על הרכב גם בלי הגה כוח. העניין הוא שזה יכול לתפוס אותך בהפתעה...

*למה להגיע למצב שאין דלק ברכב ? גם לי היה רכב שמחוג הדלק שלו היה מוזר אז לא סמכתי אלוי ותמיד אחרי 400 ק"מ תדלקתי...

בסופו של דבר, הכל עניין של אחריות !

Wiking , קרא בבקשה את תגובתי ל-Starlet16v .

ולגבי דיוק \ אמינות מד הדלק , אני לא מוצא סיבה שלא אסמוך עליו , הרי עד עתה הוא לא אכזב (וגם לא אמור) .

אבל באכזבה החדשה , כעת אני בהחלט אהיה חשדן יותר (אך שוב , אין לי כוונה לקבל את המקרה כ-"קורה..." , לא ולא , אני אתעקש במוסך שיוודאו אם מדובר בכשל נמנע במד הדלק) .

אצלי, מבחינתי, נקודת המינימום לתדלוק היא קו הרבע.
BMW , כמו שכתבתי , אצלי המקרה התרחש כאשר מד הדלק הראה כרבע מיכל מלא בדיוק , והייתי בסיום היציאה שלי (עוד ק"מ להגיע הביתה , וביציאה הבאה לתדלק) .

בכל מקרה, גם אם מדובר בגולף אוטומטית, זה לא משאית ריאו. אבדן תיגבור בהגה ובבלמים עדיין מאפשר שליטה עד לעצירה בטוחה.
נמרוד רחמימוב , מדובר באוטומט , ולגבי המשך המשפט שלך - קרא את תגובותיי לעיל .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...