Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
צביקה זה לא ממש נכון.

מנוע 1800 חסכוני יותר בנסיעות בין עירוניות,מנוע 1600 חסכוני יותר בנסיעות עירוניות.

בפקקים,נסיעות עירוניות,עמידה במקום,נסיעות קצרות ה-1600 צורך פחות דלק מה-1800.

יוסי זכריה שלום רב !

העלית שרשור ישן מהאוב,אך "נסלח" לך הפעם, בגלל הנושא העקרוני.

אך אני חייב לציין שאיני מסכים עם התאורייה שלך, שסובארו 1600, חסכוני יותר בנסיעות עירוניות מאשר סובאר 1800,ובוודאי לא בפקקים.

אשמח אם תוכיח לי אחרת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מניסיוני על הרכב (סובארו אוטו' 1800 87 סטיישן), הרכב צרך 12 נסיעה בין עירוני ו-10 בנסיעה בתוך העיר.

מוזר :conf:

מה מוזר?

לדעתי יש מקום לשיפור, לפחות בנסיעה בין עירונית.

אין כל סיבה שסובארו 1600ידנית, שנת יצור 93, תצרוך 15 קילומטר לליטר בנסיעה בין עירונית, במהירות ממוצעת של 90/ 100 קמ"ש, וסובארו 1800, תצרוך פחות.

בברכה

צביקה

פורסם

סובארו 1800 עושה 1 ל 8 אין מה לשפר בזה, אולי השפעה זניחה של 1ל 9 או קצת יותר

אולי כשהרכב היה חדש דנדש אז הוא היה יותר חסכוני, אבל לא נראה לי בהרבה, רכב בעל מנוע קטן יותר הוא חסכוני יותר ועם זה אי אפשר להתווכח,

קח לדוגמה רכב אמריקאי בעל נפח של 3800 מול רכב בעל נפח 1200 , מי יהיה יותר חסכוני?

שם לב למגמה של הרכבים כיום כל הרכבים בעלי המנועים הקטנים 1300 , 1400 הם מאוד חסכוניים וגם היו בעבר (גאסטי ,205) לא תמצא שום רכב בעל נפח מנוע גדול שיהיה חסכוני יותר מרכב בעל נפח קטן יותר ,

צביקה ביקשת הוכחה ??

הסובארו שלי היא הוכחה לכך

סובארו 1300 ידנית תהיה הרבה הרבה הרבה יותר חסכונית מ 1800 ידנית,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

ארז שלום רב !

קבל זאת בהבנה, ואל תפגע, אתה לא קנה מידה !

זכור לי את השרשורים הראשונים שלך, בנוגע לתצרוכת הדלק הרצחנית שלך, מאז שהרכב אצלך, בו דיווחת על תצרוכת דלק של 3:1 קילומטר לליטר, בדיעבד התברר שלוח השעונים שלך אמרקאי ושעון המהירות מראה על מייל ולא קילומטר, מכיוון שיש נוסחה על מנת להפוך מייל לקילומטר, כל נתון שתיתן הוא שגוי לדעתי, בכל מקרה, אני חוזר ומתעקש לומר, שסובארו כמו שלך עם מנוע 1800, שנת יצור 87 כמדומני, צריכת הדלק שלך גבוהה בכל קנה מידה, בנסיעה עירונית, ובוודאי בנסיעה בין עירונית !

ידועה לי היסטוריית הטיפולים בקרבורטור שעשית בעבר, ויותר משלוש פעמים, כולל אינפוזייה , אך ללא הועיל, ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=178727

בכל מקרה אני טוען שסובארו 1300, הוא צרכן דלק לא פחות משלך, ולכן כל המנועים האלה הוחלפו ושודרגו בעבר ל1600, ובצדק, כי הרכב היה צב, וטחן דלק בהתאם.

ביצעתי לפני כשבועיים נקוי שפוץ וכוון קרבורטור לסובארו ידני, מודל 93 ידני, שהלונן על תצרוכת דלק של 10 קילומטר לליטר, לאחר נקוי קרבורטור, במכון קרבורטורים בירושלים, השתפרה לו הצריכה מ9:1, ל10:1 כאמור, הבחור בשלב בדיקה חוזרות, משום שהנתון שבתקבל עד עכשו נע בין 17:1, לבין תצרוכת של 21:1, מכיוון שהתוצאה היא לא סבירה בכל קנה מידה, ביקשתי ממנו לבדוק שוב בפעם השלישית, ולדווח לי, אני מאמין שתוך יום יומים אקבל עדכון נוסף.

בברכה

צביקה

פורסם
ארז שלום רב !

קבל זאת בהבנה, ואל תפגע, אתה לא קנה מידה !

זכור לי את השרשורים הראשונים שלך, בנוגע לתצרוכת הדלק הרצחנית שלך, מאז שהרכב אצלך, בו דיווחת על תצרוכת דלק של 3:1 קילומטר לליטר, אכן זו הייתה הצריכה והכל היה בגלל שהבורג תערובת היה פתוח יותר מידי

בדיעבד התברר שלוח השעונים שלך אמרקאי ושעון המהירות מראה על מייל ולא קילומטר, מכיוון שיש נוסחה על מנת להפוך מייל לקילומטר, כל נתון שתיתן הוא שגוי לדעתי, אז זהו שממש אתה טועה, אני עושה חישוב כמו שצריך וגם אני שם לב בתדירות הכניסה שלי לתחנת הדלק

בכל מקרה, אני חוזר ומתעקש לומר, שסובארו כמו שלך עם מנוע 1800, שנת יצור 87 כמדומני, צריכת הדלק שלך גבוהה בכל קנה מידה, בנסיעה עירונית, ובוודאי בנסיעה בין עירונית !

ידועה לי היסטוריית הטיפולים בקרבורטור שעשית בעבר, ויותר משלוש פעמים, כולל אינפוזייה , אך ללא הועיל, ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=178727

בכל מקרה אני טוען שסובארו 1300, הוא צרכן דלק לא פחות משלך, ולכן כל המנועים האלה הוחלפו ושודרגו בעבר ל1600, ובצדק, כי הרכב היה צב, וטחן דלק בהתאם. מעניין שזה לא מה שפלטינום טוען להזכירך יש לו 1300 והוא טוען ל 1 ל 15

ברשותך אני אשאל כמה שאלות אם תוכל לענות לי :

1. למה לא שדרגו באופן גורף ל 1800 זה לא אמור להיות יותר עדיף וחסכוני לפי דברייך? הרי שנינו יודעים שכל הלאונות לסוגהן XT או סתם GL הן בעלות אותה שלדה ואותן מכלולים מלבד מנוע .

2. הייתי השבוע במכון קרבורטורים (לא בצע ניקוי)שבדק לי את ה CO והערך שהתקבל היה 0.18 והערך המקס זה 0.3 , האם לדעתך יש טעם להתעסק בקרב' ? האם ממצא זה של פליטת גזים תואם צריכת דלק של 1ל 9? האם יש טעם לנסות לשפר לפי דעתך בצורה כלשהיא את צריכת הדלק 1-9?

3. שאלתי בהודעה קודמת ,איך יתכן שרכב בעל מנוע קטן (גאסטי או פגו 205 ) יותר חסכוני בהרבה מרכב אמריקאי בעל נפח 3800 ? או מרכב בעל נפח גדול יותר?

פרטים בה"פ .

פורסם

ארז שלום רב, הדגם שלך הוא 4*4 כמדומני, והמנוע לא תואם לליאונה ,DL או דגם GL .

לדעתי יש מקום לשיפור תצרוכת הדלק ברכבך.

האם הנסיעות שלך עירוניות בלבד, והאם מד האוץ שלך הוא במיילים או בקילומטרים?

בברכה

צביקה

פורסם

מיילים , והרוב עירוני,

והמנוע תואם גם תואם, EA82 יש גם בGLים ןהDLים הידניות או האוטומטיות שבאו עם נפח 1.8

פרטים בה"פ .

פורסם

מעניין שזה לא מה שפלטינום טוען להזכירך יש לו 1300 והוא טוען ל 1 ל 15

אני חושש שקצת התבלבלת, בסובארו שלי נפח המנוע הוא 1600

באופן עקרוני אני מסכים עם הטענה שמנוע בנפח 1100 או 1300 יצרוך פחות דלק באופן משמעותי מרכב בו נפח המנוע הוא 1600, 1800 ולמעלה מכך - כאשר מדובר ברכב שונה

כאשר ברכב קטן מותקן מנוע בעל נפח קטן, כמעט תמיד הסתבר שצריכת הדלק שלו מצויינת (1:14 וטובות ממנה) ונמוכה יותר מרכב אחר בעל נפח מנוע גדול יותר. לא ניתן להשוות צריכת דלק של דייהטסו שרייד למשל לזו של ב.מ.וו גדולה.

כאשר מדובר על אותו רכב, בעל אותו משקל עצמי. יש נקודה בדבריו של צביקה, למנוע יותר חזק יהיה צורך להתאמץ פחות כדי להניע את הרכב.

מצד שני, גם אם יתאמץ פחות ויעבוד בסל"ד יותר נמוך. בכל סיבוב של המנוע הוא עדיין ישרוף יותר דלק מאשר מנוע בעל נפח קטן יותר (בטוח שבהשוואה של צריכת הדלק בסרק, המנוע הגדול יצרוך יותר).

קשה לומר בוודאות, אבל אני מאמין שבכל מקרה המנוע הגדול יותר תמיד יצרוך יותר דלק, גם אם זה יהיה רק מעט יותר

פורסם

צביקה,אני אשמח אם אתה תוכיח לי אחרת.

איך זה הגיוני שנסיעה רצופה על 80 נגיד מנוע 1800 יצרוך פחות דלק?

איך זה הגיוני שבפקקים מנוע 1800 יצרוך פחות דלק?

איך זה הגיוני שבעמידה מנויע 1800 יצרוך פחות?

איך זה הגיוני שבנסיעה עירונית שלא דורשת הרבה גז 1800 יצרוך פחות דלק?

פורסם
צביקה,אני אשמח אם אתה תוכיח לי אחרת.

איך זה הגיוני שנסיעה רצופה על 80 נגיד מנוע 1800 יצרוך פחות דלק?למה לא? שיוט בין 80 ל100, בכל רכב הוא הטווח החסכוני ביותר, ברכב בעל מנוע 1800, עם חמישה הילוכים, דוושת התאוצה לחוצה מינמלית כרבע דוושה בלבד, והסלד נע בין 2500 ל3000, שהוא סלד חסכוני.

איך זה הגיוני שבפקקים מנוע 1800 יצרוך פחות דלק?. מהירות הזחילה בפקקים , אין לה קשר בין גודל המנוע אלא למשקל הרכב, בהילוך ראשוו ושני שזהו הילוך כח, המומנט שהמנוע משקיע, על מנת להזיז את הרכב ממצב עמידה לזחילה, הוא גבוה ותצרוכת הדלק בהתאם, סובארו 1800, הוא רכב קל, ומנוע 1800 לא מתקשה , בלקדם את הרכב , ממצב עמידה לזחילה.

איך זה הגיוני שבעמידה מנוע 1800 יצרוך פחות?, בעמידה צריכת הדלק אפסית, ואין משמעות והבדל מהותי בין מנוע 1600 למנוע 1800.

איך זה הגיוני שבנסיעה עירונית שלא דורשת הרבה גז 1800 יצרוך פחות דלק?

התשובה לשאלה האחרונה, מפורטת בהרחבה בתשובתי הראשונה, שמודגשת באדום.

בברכה

צביקה

פורסם
ברשותך אני אשאל כמה שאלות אם תוכל לענות לי :

1. למה לא שדרגו באופן גורף ל 1800 זה לא אמור להיות יותר עדיף וחסכוני לפי דברייך? הרי שנינו יודעים שכל הלאונות לסוגהן XT או סתם GL הן בעלות אותה שלדה ואותן מכלולים מלבד מנוע .

3. שאלתי בהודעה קודמת ,איך יתכן שרכב בעל מנוע קטן (גאסטי או פגו 205 ) יותר חסכוני בהרבה מרכב אמריקאי בעל נפח 3800 ? או מרכב בעל נפח גדול יותר?

ארז שלום רב !

אתה צעיר מדי לדעתי, בשביל לדעת את העובדות, בשנות ה80 , היתה מדיניות מעוותת של משרד האוצר, בשיתוף משרד התחבורה, על הטלת מס גבוה, על מנועים בעלי סמ"ק גדול, בתואנה שהם צרכני דלק גבוהים ולעודד מנועים קטנים ומסורסים, שמפעל פוגי ביפן, פתח קו יצור מיוחד, לארצות מפגרות כמו ישראל.

התוצאה בלאי גבוה של מנועי 1300, שהתקשו לעלות את הקסטל, התחממו ושפכן לאגר, ההבדל בין מחיר קניית סובאר DL 13OO, לבין סובארו DL 1600, היה בשקלים ישנים די משמעותי, והישראלי המצוי שמחפש את המילה בזול, בגלל המילה שמתחילה בזין, כמו *ונה שמתחילה באותה מילה, חטף את כל ה*ין !

לאחר שהוחלפה ממשלה ושר אוצר, ובגלל המסקנה של ההיבט הבטיחותי, שרכב בעל מנוע זריז יותר , ולכן יכול להתחמק מהר

יותר מתאונה חזיתית, ולכן עודדה הממשלה את היבואנים, ליבא רכבים עם מנועים גדולים, ובקצב מהיר יותר הסובארו עם המנועים 1300, פורקו מהרכב גם הם היו תקינים, שודרגו למנועי 1600, מה שהעלה את מחיר השוק שלהם בסכום די מכובד באותם הימים.

אתה משווה קרבורטור של פזו 205 ללוע של קרבורטור של רכב אמרקאי ולמשקל הכבד של רכב אמריקאי לצעצוע בדמות פזו 205 או שרייד או גאסטי?

בברכה

צביקה

פורסם
אז לפי התיאורים שלך מנוע 2000 חסכוני יותר מ1800.

ככה שיוצא שמנוע 2000 חסכוני יותר ממנוע 1600,לא נראה לי.

זה יכול לא להיראות לך אבל זו עובדה ידועה גם בסובארו לגאסי אוטומטית משנות התשעים.

מנועי 2000 סמ"ק חסכוניים יותר מ-1600 סמ"ק .ההסבר כבר ניתן ע"י צביקה.

בין מנוע 2000 מוזרק ל-1800 קרבורטור ,אין כמעט הבדל בצריכה (מנסיון).

בכל מקרה מנועי הבוקסר ידועים כלא חסכוניים גם במודלים מתקדמים.

בברכה

מוטי

פורסם

ראשית, לא קראתי ממש בעיון רב את כל ההודעות, העברתי רפרוף על התגובות העיקריות (של צביקה VS כמה מהבולטים מהשאר)

לפני זמן לא רב קראתי מבחן השוואתי של השברולט קרוז, כמדומני נפחי מנוע 1.6 ו 1.8. בכתבה כתבו במפורש שמנוע ה1.8 חסכוני יותר מה1.6, משום שנדרשת לחיצה קלה יותר על הגז בכדי להניע אותו, וכך בפחות דלק מתקבל יותר כוח ותנועה טובה יותר (הגדירו זאת כך שמנוע 1.6 מתקשה ודורש לחיצות חזקות יותר בכדי להגיע לביצועים נאותים)

כל זאת לדעתי הגיוני וייתכן מאוד, שכן הנסיעה היא לא רק מנוע בניוטרל ברמזורים (שם מנוע גדול בזבזני יותר) ולא זינוקים (שם לפי האמור למעלה המנוע הקטן דווקא יבזבז יותר דלק), אלא שילוב של הרבה סוגי נסיעה.

למשל, מנוע קטן יצטרך להוריד הילוך ולהגביר סל"ד בעליות, מה שמנוע גדול עשוי שלא זקוק לו, וכך להישאר בהילוך גבוה יותר בסל"ד נמוך יותר.

לא ניתן להשוות פיג'ו 205 ששוקלת 700-800 ק"ג למשפחתית השוקלת טון וחצי. ברור שמנוע קטן במכונית מיני יספק ביצועים מספיקים גם בלחיצות קלות על הגז, ואין צורך במנועים גדולים יותר, לעומת משפחתית (או לדוגמא הקרוז) השוקלת הרבה וזקוקה להרבה יותר כוח בכדי לנוע, דבר שלא תמיד מסופק ע"י מנוע קטן שדורש הרבה גז, ולכן מנועים גדולים יותר יצרכו פחות דלק.

כמובן שיש גבול, מנוע 4 ליטר יצרוך הרבה הרבה יותר מאשר מנוע 2 ליטר, משום שלרכב (סטנדרטי) ממילא אין צורך בכמות כל כך גדולה של אנרגיה

מה שכן, יש לי שאלה לצביקה שנשאלה ע"י יוסי עזריה אך התשובה לא נראית לי:

בהנחה וישנם רכבים זהים לחלוטין, דגש על תיבת הילוכים זהה, אך מנוע שונה; איך זה ייתכן שבשיוט על 80-100 קמ"ש יהיה המנוע הגדול חסכוני יותר? הרי אם המהירות זהה, והגיר זהה, הסל"ד של המנועים זהה. אם הסל"ד של המנועים זהה (שיוט, לא תאוצות ביניים) המנוע הגדול יצרוך יותר דלק לא?

פיג'ו 205 FOREVER

• תוכן חדש...