Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אל תקנה מאוטודיפו ואייס, הם גזלנים!

השמן 5w40 במיכל הסגול עולה אצלם 240 ש"ח בעוד שבבאר שבע בחנות הכי יקרה הוא עולה 180-160 ש"ח, ומושיקו הנהג אמר לי שאצל "צנטרל" מול הפרסי מוכרים אותו ב- 120 ש"ח!

השמן חצי סינטטי 10w40 של LM עולה גג 80 ש"ח.

זאק, לגביי שמנים: פולקסוואגן עברה לתקן vw502 (שמן סינטיט מלא בצמיגות 5w40 ) רק לפני חצי שנה, ולפני כן היו ממלאים שמן בתקן vw505.00 בצמיגות 15w40 או 10w40 ועדיין מבצעים טיפולים כל 15 אלף ק"מ! זה לא קשור לצמיגות, אלא לתקן השמן! לדעתי עדיף שהבחור יקנה שמן בתקן המומלץ ע"י היצרן!

לא סתם המהנדסים של VW ישבו והגיעו למסקנה כי למכוניות מעל שנת 98 שלו יש למלא שמן סינטטי מלא בתקן vw502, המיועד לתנאי נסיעה קשים, תנאי אקלים קיצוניים, דרכים לא סלולות וגרירת מטען.

לגביי קניית שמן: בדוק מתי החליפו שמן לאחרונה ואיזה שמן שמו, וזכור שאין לערבב שמן סינטטי עם מינראלי, הדבר יכול לגרום לנזק (אני לא מדבר על החלפת שמנים שנשארת כמו מזערית במנוע). לא אמור להיות חסר לך שמן במידה והמנוע טוב, בפולו 2002 שלי (טפו טפו טפו) אין טיפה של צריכת שמן למרות שעברה 101000 ק"מ.

ועוד עצה: אם אתה רואה שאתה הולך לאיבוד(ככה ניראה לי, מי שקונה מאוטודיפו/אייס/הום סנטר חלקים לטיפול הוא פראייר), אין לך מושג איזה פילטרים לקנות, פלאגים, אתה רואה שאתה לא מוצא מוסך זול ואמין שיבצע לך את העבודה, ואתה חושש שמא יהרסו לך את האוטו (אל תסכים לאף אחד שישים לך חרא לאוטו כגון תוספים לשמן, למע' הקירור וכדומה! מוסכניקים רבים לא מכירים את המערכות של פולקסוואגן,למשל והרבה מוסכניקים שאלו אותי למה אני לא משתמש בנוזל קירור ירוק, אלא בוורד מקורי) אז הכי טוב, שתשלם קצת יותר ותטפל במוסך המורשה. יש לך גם שנתיים אחריות על עבודה וחלפים אצל צ'מפיון, והם מכירים את הרכב שלך הכי טוב. לטפל באוטו לבד זה כאב ראש, אני אומר את זה מנסיון, גם שאני קונה את החלפים בחצי מחיר מחנות של חבר של אבא שלי ומחלק את התשלום לכמה חודשים, אפילו על מזומן, אני עדיין חושב שלטפל במוסך מורשה עדיף בהרבה.

עריכה: אם אתה רוצה שמן סינטטי מלא בזול פנה לבחור הזה, הוא הציע לי שמן במחיר מאוד זול:

http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?userid=11546

איתמר ג'ורג'.

פורסם

שמן סינטטי מלא טוב למכוניות שנוסעות בטמפ' גבוהות , בתנאים קיצוניים , ולמכוניות מוגדשות שהשימון לטורבו הוא קריטי בהם , במנוע אטמוספרי כמו של הפולו זה overkill עצבני :-)

בעוד שאפשר לקנות חצי סינטטי טוב ב-80 שקל , שמן סינטטי מלא יעלה פי 2 ואפילו יותר , חבל על הכסף

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

תודה רבה על העזרה שלכם.

אני קודם כל יודע שהרכב שלי לא יהיה במוסכים רגילים אלה רק בצ'מפיון בפתח תקווה.

שניכם מציעים פה הצעות ולפי מה שאני רואה אתם יודעים טוב מאוד על מה אתם מדברים.

אני לא יודע מה להחליט בגלל ששניכם יודעים להבהיר את העניין ואת האפשרות הטובה ביותר.

לגבי השמן שהיה, לפחות ממה שאני יודע שום מוסך לא נגע ברכב חוץ מהצ'מפיון בירושלים.

אני יעבור על הטיפולים של הרכב אחר כך וניראה מה הלך עם השמן.

תודה רבה על עזרתכם.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

פורסם

הטיפול האחרון של הרכב היה ב-60 אלף ובו שמו שמן (אני יכתוב לכם את כל השורה:)

שמן 50200 ל-4

V100 502 004

ואם אני לא טועה כתוב כאן המחיר לצרכן 180 ש"ח והם ביקשו עבורו 144 קבלה כזאת של צ'מפיון ירושלים.

פורסם

עכשיו מפני כמה דקות מבה"ס.

חבר שלי וידידה שלי רבו על המקום מקדימה(המכונית 2 דלתות) ידידה שלי פתחה חזק את הדלת והדלת פגעה במכונית שעמדה לצדי ויש טיפה צבע כזה דפיקה קטנה.

מה אני עושה עכשיו? מתקן לא מתקן?

פורסם

לא מתקן.

במילא זה יקרה עוד פעם מתישהו...

אוטו יפה. תהנה ממנו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא מתקן.

במילא זה יקרה עוד פעם מתישהו...

אוטו יפה. תהנה ממנו.

איתמר.

תודה רבה :)

עוז.

• תוכן חדש...