Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בואנה איך נראה שאתה רוצה לעצבן את קונדסון, מת לזה...

בכל מקרה קונדסון, כל הכבוד שעשית כך.

אני בטוח כשאני אראה נהג של אגד או כל חברה אחרת מסכן אותי או אחרים אני אתלונן לממונים עליו, ישר כוח!

רוב תודות על התמיכה, אני הייתי מת לעשות איזה מבצע שיוריד נהגים כאלה מהכביש...

שתבין, זה לא שהיה לו אור כתום או משהו או שהוא מיהר או כל דבר אחר...

הוא היה עשרים מטר לפני הצומת, היא התחלפה לאדום, והוא לא האט אלא פשוט המשיך לדהור קדימה!

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפתח את תגובתי בגילוי נאות: אבא שלי גימלאי של אגד.

אלון: כל הכבוד לך על המעשה שעשית. כן ירבו האנשים כמוך שלא מתעצלים ומדווחים על נהגי רכב כבד שסורחים ומסכנים את התנועה ואת נוסעיהם.

לשמר, אביחי, ליטל וכל השאר שכתבו תגובות ברוח התגובות שלהם:

אולי אתם לא מאמינים לזה, אבל לאגד יש באמת מנגנון אכיפה פנימי שמקיים מעקבים סמויים אחרי נהגים ואף דואג להענישם במידה ועברו על חוקי התנועה.

בבטאון הפנימי שמופץ לכל עובדי וגימלאי אגד יש מדור קבוע שעוסק בעניין ובו מובאים תמונות ודיווחים ממעקבים וכן גם מסופר מה היה דינו של כל נהג שנתפס.

זאת כמובן עוד מבלי שהזכרתי את העובדה שביה"ס לנהיגה של אגד נחשב לביה"ס הטוב ביותר בארץ לנהיגת אוטובוסים (אתם מוזמנים לבדוק את אמיתות דבריי), הנהגים אינם מורשים עפ"י חוקי החברה לנהוג ברכב חדש טרם עברו עליו השתלמות (שאותה מעביר מורה לנהיגה מביה"ס). כמו"כ, חוק נוסף של אגד קובע שנהג שלא נהג אוטובוס במשך שלושה חודשים חייב לעבור טסט פנימי בטרם יחזור לנהוג אוטובוס.

אני לא מנסה לצבוע את המציאות בורוד. נהגים לא זהירים היו, יש ותמיד יהיו. עם זאת, אתם יכולים להיות בטוחים שאם במכתב שאלון קיבל כתוב שהנהג הועמד על חומרת מעשיו ומתקיימים אחריו מעקבים סמויים, זה אכן מה שקרה (ואני אומר את זה על-סמך היכרות מוקדמת שלי עם המערכת הזאת).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

קודם כל, מר SkyLiner היקר. לא בזין שלי למחוק שוב חמישים הודעות זבל שלך בשרשור. כדאי שתתחיל להירגע, ותחזיר את האיומים, השטויות והצ'אטים שלך לשכונה. אם לא, אין לך מה לחפש פה.

ולנושא השרשור - תדעו לכם שאין בכלל מה לזלזל בתגובה של קצין הבטיחות של אגד.

במקרה התגלגל לידי לאחרונה גיליון של מגזין אגד. את האמת? הופתעתי לטובה. בין כל איחולי הברכות לחבר ח' על הולדת הנין וצילומים של טכס חנוכת קו סיבובי בכרכור היו כתבות היסטוריות ממש מעניינות.

אבל מה שקשור לשרשור הוא סקירה של קצין הבטיחות, כולל צילומים במצלמה נסתרת של עבירות נהגים, ופירוט התגובה. מסתבר שקצין הבטיחות מפעיל רכבים סמויים שמסתובבים ומתעדים עבירות של נהגי אגד, החל מעבירות תנועה וכלה באי הצמדות למדרכה בתחנה.

הנהגים מזומנים לבירור, מוצגות בפניהם העובדות והם עומדים לדין משמעתי. חלקם יוצאים בנזיפה, חלקם בחיוב השתלמות נהיגה, וחלקם בקנסות ואף הורדה מההגה!

מה שעוד מעניין הוא שבתיעוד אחת העבירות צויין שהמעקב בוצע עקב תלונות על הנהג.

אז אל תמהרו לזלזל. מסתבר שיש מקומות שלוקחים ברצינות את הדברים האלו.

אגב, ממה שידוע לי - ב"דן", נהגים שמקבלים דו"חות מהמשטרה נשפטים במשפט פנימי וחוטפים קנסות בנוסף לקנסות המשטרתיים.

****עריכה - בזמן שמחקתי את כל התגובות הדביליות מהשרשור כבר הגיבו. אז הנה אני מחזק את דבריו של אלעד ***

פורסם

אלעד, זה לא אלון.

יש שני קונדסונים כאן בפורום, אני ואלון.

שהוא איש מאוד חביב, אני חייב לציין.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלעד אני מבינה שאתה מכיר את המערכת של אגד יותר טוב מכל אדם אחר כאן בפורום, אך מתוך נסיון שיש לרבים כאן עם תלונות דבר לא נעשה.

אז אולי עושים מעקבים ותצפיות ובודקים את הנהג אך מה הדבר בגרוע ביותר שעושים לו ? כותבים לו הערה "בתיק האישי" של החברה?

עם כל הכבוד לחברות "אגד" ו "דן" אבל הסינון של הנהגים שלהם אינו מספיק טוב לדעתי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ליטל,

כדי לא להשאיר מקום לספק, אצטט את עצמי ואת אשפוז:

אולי אתם לא מאמינים לזה, אבל לאגד יש באמת מנגנון אכיפה פנימי שמקיים מעקבים סמויים אחרי נהגים ואף דואג להענישם במידה ועברו על חוקי התנועה.

הנהגים מזומנים לבירור, מוצגות בפניהם העובדות והם עומדים לדין משמעתי. חלקם יוצאים בנזיפה, חלקם בחיוב השתלמות נהיגה, וחלקם בקנסות ואף הורדה מההגה!

מקווה שעניתי בזאת על שאלתך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

ממה שאני מכירה את "אגד" ו" דן" הכרות שטחית לחלוטין, מאכזאב מאוד לדעת שמקבלים כל אחד, כולל אנשים עם עבר פלילי.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
ממה שאני מכירה את "אגד" ו" דן" הכרות שטחית לחלוטין, מאכזאב מאוד לדעת שמקבלים כל אחד, כולל אנשים עם עבר פלילי.

ל'

צר לי לאכזב אותך, אבל אם זוהי ההיכרות שלך, כנראה שאת לא מכירה בכלל או שאת ניזונה מחרושת שמועות זדוניות.

אחד התנאים להתקבל לעבודה באגד הוא הצגת תעודת יושר (שאותה מקבל אדם במשטרה).

נראה שלי שזה "קצת" עומד בסתירה למה שאת אמרת.

מעבר לכך, המדינה אינה מתירה לאדם שאינו זכאי לתעודת יושר להוציא רשיון נהיגה ברכב ציבורי (כולל מונית).

פורסם

להלן התנאים לקבלת רשיון נהיגה ברכב ציבורי:

על המבקש רישיון נהיגה לרכב ציבורי לעמוד בתנאים אלה

* תושב ישראל שמלאו לו 21

* סיים 8 שנות לימוד לפחות. יש להציג תעודה מקורית (צילום לא יתקבל)

* אין לגביו רישום פלילי של הרשעה בעבירה, שלדעת רשות הרישוי יש בה כדי למנוע מתן התעודה המבוקשת אלא אם חלפו שבע שנים מתום ריצוי העונש או מיום מתן גזר הדין (אם היה העונש על תנאי) או מיום תשלום הקנס, אם היה העונש קנס אם לא ביצע 3 עבירות תעבורה בשנתיים שקדמו להגשת הבקשה

* אין פניה של משטרת ישראל אל רשות הרישוי, כי קיים לגביו חשש, שבעיסוקו על פי התעודה המבוקשת יש כדי לפגוע בביטחון המדינה

* לא הוגש נגדו כתב אישום על עבירה פלילית אשר לדעת רשות הרישוי יש בה כדי לפגוע ביכולתו לעסוק על פי התעודה המבוקשת

* לא היה פסול מלהחזיק או מלקבל רישיון נהיגה במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

* לא חלה לגביו, במועד הגשת הבקשה, תקופת פסילה על תנאי של רישיון הנהיגה

* לא הורשע בעבירת תעבורה או בעבירה אחרת הנובעת מנהיגת רכב שגרמה לתאונת דרכים בתקופה של שנתיים שקדמה להגשת הבקשה

* לא הורשע בשלוש עבירות תעבורה או יותר או בעבירה לפי חוק הפקוח על מצרכים ושירותים, למעט עבירות חניה, בתקופה של שנתיים שקדמה להגשת הבקשה

* הוא בעל רישיון נהיגה לרכב פרטי או משא במשך שנתיים שקדמו להגשת הבקשה

* עמד בבדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים ונמצא כשיר

מלבד זאת, חברות התחבורה הציבורית הרציניות מחייבות בנוסף בקורסים לא קצרים בכלל, לפני שמרשים לבן אדם לעלות על ההגה.

הקורסים כוללים גם רענוני נהיגה, גם עזרה ראשונה וכיבוי אש, ואפילו נימוסים והליכות.

פורסם

אם מבקשים תעודת יושר מאדם כדי לעבוד מול ציבור, איך תסביר את העובדה הקיימת שאחד השכנים שלי, לפני כמה שנים היה נהג בחברת "דן" , היו לו מספר תיקים במשטרה על תקיפה, אך בכל זאת הוא התקבל לעבוד שם.

אני בטוחה שאגד ודן לא רוצים לפגוע בציבור, אך טעויות קורות,למרות שאין סיבה שטעויות מסוג זה יחזרו על עצמם.

ל'

פורסם

כחבר אגד מן המיניין ובן חבר (כן גם אבי היה חבר אגד),

אני חייב לתקן את אלעד בתיקון אחד בלבד,

ראשית -אגד הינה קאופרטיב ולא חברה!!! (דבר עקרוני לגבי חברי אגד).

ועכשיו לעינינו.

אפתח בזה שכל עץ טוב הנותן את פירותיו, תמיד יהיה בו גם פרי מקולקל או רקוב.

אגד הינה קאופרטיב גדול מאוד המעסיק כ 4500 נהגים ואנשי משק (מכונאים חשמלאים ומסגרים...)המחזיקים ברישיון נהיגה לאוטבוס -ועברו שיעורי נהיגה באגד- וקיבלו את היתר הנהיגה על אוטובוס אגד לאחר שעמדו במיבחנים הפנימיים והקשים של ביה"ס לנהיגה של אגד. (גם אדם המחזיק ברישיון נהיגה לאוטובוס ורוצה להיתקבל לאגד ,כנהג -מחוייב לעבור שיעורי נהיגה על אוטובוס אגד ,ויאושר לאחר שעמד במיבחנים של אגד.)

על כל הנהגים ישנו קצין בטיחות היושב בת"א (ותאמינו לי אני מכיר אותו אישית - אדם הגון אמיתי מכיר את העבודה ולא נח אפילו רגע אחד מבלי מעש).

לכל סניף ישנו רכז בטיחות סניפי (אני הייתי עד לא מזמן רכז בטיחות של סניף דימונה )

אשר הוא חייב להעביר את כל הודעות הבטיחות המיתחדשות אל הנהגים מאת קצין הבטיחות הארצי .

(וכל הזמן יש עידכונים והודעות בטיחות ).

בנוסף אחזק את אלעד ואומר שוב כי כל נהג, נוהג על אוטובוס לאחר שעבר שיעורי נהיגה על אותו סוג אוטבוס !!! לדוגמא: מרצדס 303,מרצדס 404, וולוו b10,וולווb12 ,מרצדס oc500 ,מיניבוסים,מיפרקיות ועוד ... (אני מעביר את ההדרכות לנהגים באיזורי).

כמו כן על כל תלונת נוסע ,או עובר דרך , על רכז הבטיחות להעביר את התלונה אל מחלקת הבטיחות והעיניין כבר בטיפול אמיתי וחריף!

נהג שלגביו הוגשה תלונה רשאי להגיש את עמדתו בעינין ,

מחלקת הבטיחות מבצעת מעקבים סמויים (ע"י אנשים שהוכשרו לכך )בין עם מעקב חיצוני ע"י רכב עם מצלמה או מעקב יזום ע"י נוסע סמוי המשלם כרטיס רגיל.

גם מעקבים מסוג זה אני מבצע (לא באיזור הדרום מהסיבה הברורה שכאן כולם מכירים אותי ).

נהג שניתגלו אצלו ליקויי בטיחות מחוייב לעבור הישתלמויות בין עם עיוניות -או מעשיות.

כמו כן מחלקת הבטיחות מגישה כנגד הנהג דו"ח אל מורשה האגודה ("הקונס") והנהג ניקנס בכסף!!

תאמינו לי שגם אני נוסע הרבה באוטובוסים (כנוסע ) וכאשר אני מרגיש כי הנהג מבצע "שטויות " או ליקויים חמורים , אני קם מהמושב ניגש אל הנהג ומתריע לו על כך.

זאת חובתי (וגם חובתכם כנוסעים או עוברי דרך).

לסיום אומר - שתיהיה נסיעה בטוחה ונעימה.

מצורף צילומים מתוך חוברת אגד "חופשי חודשי" לאמת את דברי.

ירון מאיר

מח בטיחות.JPG

מח בטיחות2.JPG

מח בטיחות 4.JPG

מח בטיחת3.JPG

פורסם

הדרך הטובה ביותר לטפל בנהגים של החברות האוטובוסים (עם כל הכבוד למשפטים הפנימיים) זה להפנות את התלונה למשרד התחבורה.

במקרה שלי היה עם נהג של חברת דן שלא נסע לפי המסלול, אומנם הטיפול לקח כשנתיים אבל לבסוף הגיע למשפט שבו גם הנהג וגם חברת דן שילנו קנסות לא מבוטלים ואני מבטיח שהנהג הזה וגם חבריו לקו לא יקצרו את מסלול נסיעתם.

פורסם

MAIER

אני באמת רוצה להאמין שזה כך ואין לי סיבה לא להאמין לך אבל לפי המצב בשטח...

נהגי אוטובוס דיי מזלזלים בחוקי התנועה וכנראה חושבים שאם הם נוהגים באוטובוס אז הם

"מלכי" הכביש...

נקווה שבאמת התלונות של הציבור מטופלות במלוא החומרה.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני אישית מכיר פקח בכיר באגד, שכל תפקידו הוא לעקוב אחר נהגים שדווח עליהם אשר לא נוהגים כשורה ולבצע אחריהם מעקבים ברכב מוסווה ופרטי בלי זיהוי כלשהו.

הוא מקושר ישירות למרכז ומשם מקבל דיווחים על נהגים בסביבתו אשר דווח עליהם, וישר הולך לבדוק את העניין וגם שבועות לאחר מכן עדיין יש להם כתם ונעשים עדיין מעקבים.

אם ונמצא באמת כי הנהג לא נסע כשורה, הוא מושעה לכשבוע עד חודש ימים תלוי בחומרת המעשה כמובן.

אל תמעיטו בערך הדיווחים שלכם,הם נלקחים ברצינות , לפחות בחברת אגד, אך יש לזכור כי עדיין שום דבר לא מושלם.

Maserati.

• תוכן חדש...