Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מי עוד מכר בישראל מכוניות כמו הסוברית ?

דגמי סוברית - תצורות מושבים ? בין אלו שנים ? נפחים ? מזגן ?

אשמח לקבל מידע נוסף. תודה.

פורסם

המיני-מיניוואן של סוזוקי ניקראו קארי.

הן נימכרו תחילה עם מנוע 4 בוכנות בנפח 800 סמ"ק ו 34 כ"ס(זהה למנוע הסמוראי).

הן נימכרו בשנים 84-85.

בשנת 87 הגיעו הקארי עם מנוע 1.0 גם כן בעל 4 בוכנות(שנילקח גם הוא מהסמוראי)גיר בעל 5 מהירויות,בילמי דיסק קדמיים בעלי מגבר בלם ואופצייה למזגן מקורי.

הגיעו גם מיספר קטן מאד של מיניוואנים מתוצרת דייהטסו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ב-2002 נמכרו גם סוזוקי וואגון R (לפחות ראיתי כאלה נוסעות על כבישי ישראל עם רישוי רגיל)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ב-2002 נמכרו גם סוזוקי וואגון R (לפחות ראיתי כאלה נוסעות על כבישי ישראל עם רישוי רגיל)
הוואגון R היתה מכונית נוסעים רגילה,שאגב,באירופה מכונה אופל אגילה...

מה שכן,ב 2002-2003 חודש יבוא הסוזוקי קארי,הפעם עם מנוע 1.3,באותה קונספצייה(מנוע מרכזי והנעה אחורית.).

ההצלחה היתה נמוכה,ומספר קטן מאד של מכוניות נימכרו.

פורסם

חן, אני זוכר שלפני כמה שנים נסעתי במושב על איזה סובארית בצבע ברונזה שכזה, אבל זו לא הסובארית המפורסמת, אלא סובארית הרבה יותר ישנה, שהזכירה ברעש שלה ובג'אנטים שלה את הסובארו רקס. יודע על מה אני מדבר?

איך קראו לרכב ומה היו הנתונים שלו?

תודה מראש.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
חן, אני זוכר שלפני כמה שנים נסעתי במושב על איזה סובארית בצבע ברונזה שכזה, אבל זו לא הסובארית המפורסמת, אלא סובארית הרבה יותר ישנה, שהזכירה ברעש שלה ובג'אנטים שלה את הסובארו רקס. יודע על מה אני מדבר?

איך קראו לרכב ומה היו הנתונים שלו?

תודה מראש.

הסובארית בצבע ברונזה היתה מבוססת על הסובארו 600 בעלת מנוע 2 בוכנות,אחורי כמובן,ו 32 כ"ס.

הסובאריות האלו יובאו לארץ החל מסוף שנות ה 70 עד 82,ואז הן הגיעו בצבע ברונזה או בננה.

בשנת 83 עברה הסוברית שידרוג מהותי,מנוע ה 600 הוחלף במנוע 700(וואו!),והעיצוב שונה.

בשנת 84 הוצגה "ה"סובארית,שניקראה E10,ועשתה שימוש במנוע 3 הבוכנות של הג'אסטי וגיר 5 הילוכים.

בגילגולה האחרון ניקראה הסובארית E12 ונימכרה בשנת 94,והשתמשה במנוע 1.2 של הג'אסטי בעל הזרקת דלק.

בשנה זו פסק היבוא לארץ,עקב מחיר גבוה וביקוש נמוך.

לכל היצרנים היפנים היו מיני מיניוואנים כדוגמת הסובארית-סוזוקי קארי,מזדה בונגו ועוד.

פורסם

אגב, הסובאריות והסוזוקי שורדות בצורה מדהימה.

את הגרסאות של 2002-2003 לא יצא לי לראות וגם לא את הדייהטסו.

תעשה סיבוב באזור של סוחרים ותראה רבות מהן, גם חקלאים משתמשים בגרסאות הטנדר הפתוחות של הסוזוקי קארי.

ששירתתי בצבא (1990-1993) היו לנו סובאריות כרכב יחידה - מנוע 1000 סמ"ק, 6 נוסעים ובכ"ז הייתה סוגרת סקאלה (אם אני זוכר נכון 145 קמ"ש) - שאין שכל אין דאגות.

אם היה להם מזגן הייתי רוכש לי סובארית כזו.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אגב הסוברית מהגלגול האחרון נראתה חמודה מאוד עם הפגושים הבולטים ומראה המיניואן הקטנטן.

אגב, הורים של חבר שלי מכרו את הסוברית שלהם לפני חצי שנה, שנת 90' ויד ראשונה :) היא שמשה כרכב משפחה...

פורסם
הסובארית בצבע ברונזה היתה מבוססת על הסובארו 600 בעלת מנוע 2 בוכנות,אחורי כמובן,ו 32 כ"ס.

הסובאריות האלו יובאו לארץ החל מסוף שנות ה 70 עד 82,ואז הן הגיעו בצבע ברונזה או בננה.

בשנת 83 עברה הסוברית שידרוג מהותי,מנוע ה 600 הוחלף במנוע 700(וואו!),והעיצוב שונה.

בשנת 84 הוצגה "ה"סובארית,שניקראה E10,ועשתה שימוש במנוע 3 הבוכנות של הג'אסטי וגיר 5 הילוכים.

בגילגולה האחרון ניקראה הסובארית E12 ונימכרה בשנת 94,והשתמשה במנוע 1.2 של הג'אסטי בעל הזרקת דלק.

בשנה זו פסק היבוא לארץ,עקב מחיר גבוה וביקוש נמוך.

לכל היצרנים היפנים היו מיני מיניוואנים כדוגמת הסובארית-סוזוקי קארי,מזדה בונגו ועוד.

שורשיה של הסוברית היו עוד בשנות ה-60 המאוחרות עת הוציאה סובארו את המכונית הראשונה שלה לשוק. היתה זו הסובארו 360 ואן, כאשר זמן קצר אח"כ הושקה הסובארו 360 שהיתה הסובארו הראשונה ששווקה בארץ הקודש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הבעייה העיקרית היחידה (?) הייתה רמת הבטיחות של הכלים הנ"ל.

יש לי ההרגשה שאם היו בוחנים אותן בNCAP הם היו חייבות נקודות....

אם אני זוכר נכון, הייתה לסובארו גם גרסת "טנדר" ל360.

בנוגע ל"קיה" (אחד הרכבים הראשונים שזכיתי "לנהוג")- היא הייתה גדולה (?) ומרווחת (?!?) מדיי ע"מ להתחרות באותו סגמנט.

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

• תוכן חדש...