Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנוך ניסני ב-F1...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לתת לו כבוד כי לו, לך, לי ולעוד אלפי חברים כאן יש אותה אהבה משותפת.

אתה משקיע אותה בכתיבה וברכיבה, אני משקיע אותה בעבודה טכנית ושיפורי הספק והוא משקיע אותה בהשקעה כספית למימון נהיגה ב-F1.

כל הנ"ל, יחד עם אירועים כמו היום למשל, מביאים בסופו של דבר למודעות גבוהה יותר של החברה הישראלית לספורט מוטורי, תרבות נהיגה, מיומנות נהיגה ועוד.

העובדה שמדינה עם ידע טכנולוגי אדיר שקבעה שיאים באינספור תחומים (לווינים, תרופות, שבבים ופיתוח אלקטרוניקה והרשימה עוד ארוכה) נראית תמוהה כשמסתכלים על התחום המוטורי כאן.

תחום שולי שנראה לפעמים כאילו מיסוד של שוק שחור. למה?

מבחינתי גם כניסה כזו ל-F1 היא מבורכת, אם ישתפר - אני לא יודע, אבל מקווה. ואם לא, אז אולי הוא פתח את הדרך לישראלי הבא אחריו.

ליאור.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ליאור, התגובה שלך תמוהה משהו.

אף אחד לא בא לקחת למר ניסני את המושב הממש לא נוח שלו בתוך המינרדי, אבל התוצאות מדברות בעד עצמן.

הבחור קנה את דרכו בכסף והגיע לאן שהוא הגיע, אז באמת מגיע לו כל הכבוד על זה שהוא איש עסקים מזהיר, אבל כנהג מירוצים בפורמולה 1 הוא איטי באופן מגוחך, שבע שניות הפרש להקפה במונחים של מירוצים זה לא נצח, זה שמונה נצחים... זה כאילו כל המכוניות עלו למירוץ עם 800 כ"ס והוא עלה עם 500.

אל תבין אותי לא נכון, אני בטוח שהוא נהג מוכשר למדי, בוודאי שהרבה יותר מכל נהג ממוצע סביבך על הכביש, אבל הוא פשוט נמצא במרחק שנות אור מאחרי הנהגים האחרים. וזהו.

אז להנות מן המעמד, יאללה בכיף, אבל לתת לבנאדם את הכבוד הגדול שאתה מדבר עליו? על מה ולמה? על זה שיש לו ארנק יותר גדול? כל איש עסקים שיש לו ארנק יותר גדול זוכה לכבוד כזה ממך?

מאותה הסיבה אני גם לא ממש רואה מה הנקודה בהצהרה שלך שהוא פתח את הדרך לישראלי הבא... איך הוא פתח את הדלת בדיוק? במה הוא שונה מכל איש עסקים אחר עם קצת כישרון נהיגה והרבה כסף מישראל? או מזימבבווה? או מסין?

הוא לא הגיע לשם בזכות הכשרון האדיר שהוא, כמו שכנראה שום ישראלי אחר לא יגיע לשם מהסיבה הזו בשנים הקרובות - אף אחד בישראל לא מתאמן מספיק ובגיל צעיר מספיק בשביל להגיע לשם, וזהו בעצם כל הסיפור.

טל, אתה יכול להמשיך לכתוב את הטור שלך :wink:..

מוטי.

פורסם
מצטער, אבל אני רואה את זה קצת אחרת.

אני נותן כבוד למי שהגיע לאן שהגיע - וזה לא חיב להיות F1 - בגלל שהוא היה טוב. השקיע, התחרה, ניצח, התקדם, נתן את הנשמה, ובסוף היה מספיק מהיר כדי להגיע לרמה גבוהה.

בינתיים עוד לא ראיתי את הדברים האלו אצל ניסני. אני מקווה שעוד נראה אבל לא ממש מאמין בזה - בגיל הזה לא הולכים ונהיים מהירים יותר.

ואגב, אף אחד לא משלם לו משכורת. הוא זה שמשלם על הזכות להיות נהג-ניסוי של מינרדי. למיטב ידיעתי כך זה בכל הקבוצות הפחות-ממומנות, אגב. ומדובר בכסף כבד.

אז על מה בדיוק לתת לו כבוד - על זה שהיה לו מספיק כסף כדי לממש את החלום? כאמור, אצלי זה עובד אחרת.

טל

טל, ומה עם הניסיון של אותו בחור? אולי הוא יותר מבוגר... אבל יכול להיות שהוא נהג טוב (ותרשה לי להתעלם מהנתונים המספריים שהבאת) . ניקח למשל את טיף נידל (שאני מחזיק ממנו נהג מדהים..) או למשל , למען ההקבלה (לא ממש אבל בכ"ז..) טייסים בחיל האוויר שלנו - לפי מה שאתה אומר ככל שהם יהיו מבוגרים יותר - הם יהיו פחות טובים מהצעירים..

אני לא מסכים איתך באופן מוחלט (לא כך הדבר למשל לגביי אתלטים או שחיינים - שבאמת, מלוא אונם כשהם צעירים). לגבי הבחור שלנו בפורמולה, כסף או לא, בכל זאת, הוא מצליח לעמוד באיזה "ממוצע" לא? אחרת גם עם הכסף שלו היו מעיפים אותו... (או שלא?)

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתן לכם דוגמה למה אני מתכוון...

כשניר ברקת יכל להרשות לעצמו להגיע לדאקאר עם מכונית מהשורה הראשונה, צוות סיוע גדול וכל מה שמסביב - הוא סיפק את הסחורה. הביא תוצאות. היו ימים שסיים בעשיריה הראשונה מול כל התותחים מהקבוצות הגדולות.

כשאיציק בריל יצא להתחרות בסבב העלמי בראלי-רייד, הוא לא הסתפק ב"להיות שם". הוא התחרה כשווה בן שווים, השיג נצחונות בקטגוריה ואת הערכת כל מי שמסביבו.

כשברוך טולדנו הוזמן להשתתף ב-Top truck Challenge של המגזין Four wheeler, והיה בין ה-10 או 15 שנבחרו מבין מאות ואלפי מועמדים מרחבי ארה"ב, זה קרה לא כי היה לו כסף לשלם על זה. והוא סיים במקום מאד מכובד באמצע.

אז אני בהחלט מקנא בניסני על איפה שהוא נמצא, ומעריך את המחויבות והעקשנות, ומברך על עצם כך שיש ישראלי ב-F1. אבל כאן זה נעצר.

בואו נקצין את זה כך: איך הייתם מרגישים אם אלקס אברבוך, נגיד, היה קונה בכסף את הזכות להשתתף בגמר האולימפי במוט, למרות שהוא קופץ מטר פחות מהמנצח? או אם מכבי ת"א היתה רוכשת בכסף את הזכות להשתתף בפיינל-פור, וחוטפת הפסדים ב-60 הפרש? אני את הכבוד מעדיף לתת לאיציק בריל ודומיו.

ולסער: כשהתייחסתי לגיל לא דיברתי באופן כללי, אלא ספציפית על F1. עובדתית, מגיל מסויים היכולת יורדת ולכן פשוט אין נהגים מבוגרים בספורט הזה. אין לי מושג, אגב, איך זה עם טייסים...

להזכירך, קבוצת מינרדי היא זנב לאריות, הנחותה ביותר בהיררכיית ה-F1. לא חסרים נהגים צעירים שהם הרבה יותר מהירים מניסני, תאמין לי. אבל להם, כנראה, אין את היכולת הכלכלית לממן לעצמם תפקיד של נהג-ניסוי במינרדי.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מוטי מאיפה יש לך את החוצפה בכלל להגיב על המצב פה בארץ?

אתה יודע מה הולך פה בארץ או איך מתאמנים או לא מתאמנים פה?

אין לכם אפילו זכות קטנה למתוח עליו ביקורת מסיבה הפשוטה שאתם אף פעם לא נהגתם או הרגשתם מה זו מכונית כזו!

וכן לתת לבנאדם כבוד כי הוא הגיע לאן שאתה לא הגעת ואחרים מכל מי שכותב פה בפורום לא הגיעו ולא אכפת לי בכלל אם לא הגעת לשם בגלל שאין לך כסף לא הגעת לשם נקודה! אז תתן לו כבוד בתוך אחד שהגיע!

וכן אני מאמין שעכשיו תמצא דרך ליקטול לי את התגובה תוקף היותך מנהל הפורום אבל אני יודע שאתה תקרא את מה שכתבתי ותבין ותפנים את זה טוב טוב!:evil:

to finish first first you have to finish

פורסם

לקטול אותך מתוקף היותי מנהל? :?

עשה טובה לעצמך ושתה איזה כוס מים לפני שאתה כותב תגובות עצבניות... :roll:

התגובה המתלהמת שלך מתעלמת מכמה עובדות חשובות -

אין ספורט מוטורי מאורגן בארץ ברמה כמו שיש בחו"ל, פשוט אין... לא רק שאין, זה אפילו לא חוקי.

כתוצאה מכך, ספורט מוטורי מאורגן ברמה כמו שילדים מסוגלים להתאמן בה בחו"ל לא קיים.

יש קארט על סוגיו השונים ושם זה נגמר.

אם אתה באמת ובתמים חושב שהספורט המוטורי בארץ קיים ברמה כמו בחו"ל שמאפשרת לילדים ונערים להתאמן ברמה שתכין אותם לנהוג במרכז השדה (אני אפילו לא מדבר על לנצח) ב-F1 השיחה בינינו הסתיימה, אתה תאמין במה שאתה רוצה להאמין ושיהיה לך כל טוב.

אגב, תגובות חצופות ומתלהמות להבא אני פשוט אמחק בשם שמירת האיכות בפורום, אתה מוזמן לכתוב תגובה בניסוח תרבותי.

מוטי.

פורסם

מוטי תצתת לי איפה אני הייתי חצוף ואפילו לא תרבותי?(אם תמצא אני יתנצל פה ועכשיו)

זה שהספורט בארץ לא מאורגן כמו בחו"ל זה לא אומר אם ילדים פה מתאמנים או לא.

ואתה בטח לא יכול לדעת אם מתאמנים פה או לא בשביל להתקדם מחו"ל ולשם הלאה.

פורסם

וכן לתת לבנאדם כבוד כי הוא הגיע לאן שאתה לא הגעת ואחרים מכל מי שכותב פה בפורום לא הגיעו ולא אכפת לי בכלל אם לא הגעת לשם בגלל שאין לך כסף לא הגעת לשם נקודה! אז תתן לו כבוד בתוך אחד שהגיע!

אתה מתעקש על זה שהוא הגיע לאנשהו אבל אני עדיין לא הבנתי לאן הוא הגיע..

הוא קנה את מקומו בקבוצה ויצא מקום אחרון במירוץ..

חישוב פשוט מגלה שהוא לא הגיע לכלום.

עמוס.

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

1. כל הכבוד על זה שהוא הגיע לאן שהוא הגיע (אם זה באמצעות כסף ואם זה באמצעות כישרון).

2. בסופו של דבר בל נשכח שF1 זה עסק...

3. אני בהחלט חושב שיש לחברי הפורום ולכל ישראלי זכות לבקר אותו על ביצועיו ועל האם ראוי או לא ראוי שהוא יישב במושב שבו הוא נמצא. בתור ישראלי בספוטלייט הרי שכל דבר שהוא עושה משפיע (גם אם זה רק בעשירית האחוז) על איך שיתר הצופים והמקושרים לFIA והספורט המוטורי בעולם רואים את הישראלים ואת דרך כניסתנו לעולם המוטורספורט.

מצמץ, מאחל לניסני שיצליח בF1 ושהוא יביא לנו כבוד smily1029.gif

פורסם

אין לכם אפילו זכות קטנה למתוח עליו ביקורת מסיבה הפשוטה שאתם אף פעם לא נהגתם או הרגשתם מה זו מכונית כזו!

וכן אני מאמין שעכשיו תמצא דרך ליקטול לי את התגובה תוקף היותך מנהל הפורום אבל אני יודע שאתה תקרא את מה שכתבתי ותבין ותפנים את זה טוב טוב!:evil:

הנה, אני לא מנהל ובכל זאת אני קוטל את התגובה שלך.

ממתי להביע דעה על מה שקורה בארץ זה חוצפה? ומה גורם לך לחשוב שמוטי לא יודע מה קורה כאן בארץ? זה סוד גדול? כל ילד יודע מה (לא) קורה כאן בארץ מבחינת ספורט מוטורי (מושג שלפי התגובה שלך אין לך מושג ירוק מהו).

כשבנאדם מגיע למשהו, לא משנה מה, בגלל כסף - אני מעריך את היכולת העסקית שלו. זה הכל. מבחינתי, מגיע למוטי - שמגשים את חלום הספורט המוטורי יותר מכל אחד אחר כאן בפורום - יותר כבוד משמגיע לניסני... בינתיים. אני מאד מקווה בשבילו שהוא ישפר את היכולת והתוצאות - תיאורטית זה יכול לקרות. אבל בינתיים הוא עוד לא הוכיח שהוא ראוי להערצה עוורת מהסוג שאתה מפגין כאן.

ועוד משהו, יואב: האם אתה בטוח שחנוך ניסני עונה להגדרה "נהג פורמולה 1"? לא כל מי שקונה תואר באוניברסיטת לטביה זכאי לכבוד הכרוך בתואר "דוקטור".

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מצטער אני לא מפגין שום הערצה עיוורת רק קצת כבוד שמגיע לו!

בכל מקרה אין לי שום רצון להמשיך את זה דעתי היא שמגיעה לו כבוד/הערכה על המקום שאליו הוא הגיעה זה הכל.

פורסם

זה בסדר, גם לחנוך אין מושג מה קורה בארץ, את הכסף הוא עשה בחו"ל ושם הוא גר. הוא היה איתי באחד הקורסים שעשיתי לפני לא מעט שנים, איש חביב ביותר אבל לא נהג F1.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

טל אני מבין את הטענה שלך אבל אני חושב שהוא נהג פורמולה 1 מכיוון שהוא כבר נהג בה הוא נהג בה היום וכנראה גם בהמשך.

פורסם

מכיוון שהשרשור הוא לא צ'אט בינינו אני אוותר על שלב ההוכחות, באמת שאני ישן טוב בלילה גם בלי זה.. :?

לנושא השיחה (שאני מקווה שתעשה כמוני ותדבוק בו) -

אתה יוצר בי את הרושם שאתה בגישה של "מה המוטי הזה כבר מבין אם הוא אפילו לא גר בארץ", ולמרבה טעותך אני דווקא כן מבין שניים שלושה דברים.

הנקודה שאתה מפספס היא שרמת האימונים שילד מסוגל להגיע אליה בארץ פשוט נמוכה בהרבה ממה שילד בחו"ל מסוגל למצוא את עצמו ולכן, בגלל העובדה שהחבר'ה שמתחרים וזמני ההקפות שלהם נמצאים במרווחים הגיוניים מאילו של המוביל גם אם הם אחרונים במירוץ הם כאלו שמתחילים לנהוג בגילאים נמוכים מאוד והם כבר בגיל 15 היו נהגים הרבה יותר מהירים ממה שמר ניסני אי פעם יהיה, לא תמצא ילד ישראלי מתקדם בסולם הנהיגה לרמה שהוא נוהג מספיק טוב כדי להיות במרכז השדה של נהגי ה-F1 בשנים הקרובות.

מאיפה הילדים הישראלים יצמחו אחרי שיעברו את שלב הקארטינג?

מהפורמולה פורד? פורמולה 3000? מירוצי סאלון בפתח-תקווה Raceway?

עד שלא יהיו כמה מסלולי מירוצים רציניים להתאמן עליהם והרבה כסף מעורב לא יהיו נהגים ישראלים שצמחו בישראל בזכות כשרונם ב-F1.

אם תקרא שוב את התגובה שלי שעליה התעצבנת כ"כ, תראה שזה בדיוק מה שכתבתי שם.

מוטי.

• תוכן חדש...