Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חנוך ניסני ב-F1...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טל, בוא נניח שבוקר אחד היית לוקח את המיליונים שעשית בעיתונות רכב, ומחליט להפוך לשחקן כדורסל.

היית עוזב את עסקיך ומשקיע את זמנך וכספך במאמנים, בשכירת מגרשים, ביריבי אימון, בעזרים טקטיים, במסלול רקורטן משובח ובמה לא.

והיית משתפר! היית מראה השתפרות אקספוננציאלית! בסקאלה שבין צופה בכדורסל לשחקן חמישיה במכבי היית מתקרב מאוד לרמה של שחקן חמישיה.

זה היה חתיכת הישג, לא? תוך כמה שנים, בגילך, להתקרב לרמה של שחקן בחמישיה פותחת.

נשמע מרשים. נשמע סיפור אנושי הירואי מופלא.

ואז נניח שהיית שם למכבי כמה מליונים על השולחן כדי לעלות למגרש במשחק, והם היו מסכימים.

למי היה צריך לבוז?

לך - שהשקעת את הנשמה כדי להיות ברמה הגבוהה ביותר בה אתה יכול לעלות למעמד הזה, וקנית אפשרות להגשים חלום?

או למכבי, שמוכרים משחק, ומוכנים להסתכן בהפסד תמורת כסף?

לדעתי, ניסני הולך עם הלב שלו עד הסוף, ומזלו שיש לו את הכיס לגבות את הלב.

כל הכבוד לו שהוא משקיע את כל מרצו בלהשתפר, וחבל שהוא לא יכול לעלות למירוץ בזכות יכולתו נטו. אבל אני עדיין מעריץ את היכולת של אדם לעשות מהפך בחיים, להחליט שמספיק עם התחום בו הוא עסק (וכנראה שהיה טוב בו אם הוא הרוויח כך) וללכת על הגשמת חלומות. רק בגלל זה שווה להוריד בפניו את הכובע. ואם הוא מגיע להישגים שהם רק שניות ספורות מאחורי נהגי הכביש הטכניים הטובים בעולם (שצעירים ממנו בכמה שנים טובות ויש להם פור לא קטן של נסיון עליו) - אז בכלל שאפו. לא?

תחשבו על זה כך - הבן אדם הגיע לרמה של כמעט נהג פורמולה 1 רשמי, ואפילו הצליח לארגן לעצמו עליה למרוץ! זה מדהים!

אם להסתכל עקום על מישהו, אני מסתכל כך על מינראדי ולא עליו.

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ועוד משהו קטן - תפתח את הכותרות של ידיעות אחרונות.

בעמוד האמצעי.

כתבה מרוחה על שני עמודים.

על פורמולה 1.

בישראל.

בעיתון השולט בשוק.

מה אתה רגיל לראות בנושאי תחבורה בארץ ? תאונות , תפיסות מרובות קמ"שים ,פשיטות.

על המפגש בלטרון , למשל - נאדה.

אז עם אחת מגיע מישהו וגורם לחשיפה של הספורט המוטורי בארץ הקודש.

והוא עושה את זה לגמרי על חשבונו. לא מקופת הציבור ,לא מלריב עם מישהו אחר , לנצל מישהו אחר , להתכסח בדרך עם מישהו. ועם דגל ישראל (למרות שיש לו דרכון הונגרי).

אז גם זה מפריע לכם ? :shock:

אני באמת לא מבין את זה.

נכון , הוא לא יאיים השנה על אלונסו. גם לא בשנה הבאה. בעצם בכלל לא.

אבל עדיין. לבן אדם יש סופר-לייסנס. מה שאין לאף ישראלי אחר. הוא עולה על מסלול F1 לעיני מליונים , מה שאף ישראלי לא עשה לפניו . מדוע עין של מישהו צרה כלפיו?

אז הוא קנה את המקום שלו , נכון - אבל כמוהו גם אלקס יונג (ממשלת מלזיה קנתה לו) ועוד כמה.

ההופעה שלו , תגיד גם לאחרים שאפשר. אולי לא בשנה הבאה -אבל הוא עוזר להביא מודעות מוטורית ,ורק על זה יש להסיר בפניו את הכובע.

פורסם

הלו! הויסה!

רדו רגע מסוסי-המלחמה שלכם!

איפה ראיתם שאני בז לו? שעיני צרה? כמה וכמה פעמים חזרתי על כך שאני מאד מעריך אותו על הדבקות, הנחישות וכו', ומרגע שהתחוור לי הרקע שלו והזמן המאד-קצר שהוא בכלל מתחרה - גם על ההישגים, ואף הבעתי את דעתי שלאור כך יש לו סיכוי להמשיך ולהשתפר. החשיפה, הגברת המודעות - הכל נהדר, ואני מסיר את הכובע.

אבל אני חוזר ואומר: את הכבוד על הישגים אני שומר לאלו שבאמת הגיעו להישגים ברמות הגבוהות ביותר. ויש כאלו.

בואו ואספר לכם משהו: לפני כמה שנים טובות הקפתי את מסלול מיזאנו בתוצאה שהיתה רחוקה 25 שניות משיא המסלול האבסולוטי לאופנועי גרנד-פרי. אני, שרחוק מלהיות רוכב מירוצים, עם אפס נסיון מסלול - על אופנוע כביש סדרתי. לא סליקס ולא נעליים. ושלא תהיה טעות, הייתי בין האיטיים ביותר באותו אירוע. רוכבים רציניים יותר עשו הקיפו את המסלול 10 שניות מהר ממני, דהיינו 15 שניות משיא המסלול - עדיין, על אופנועי כביש סדרתיים.

רק כדי לשים את המספרים בפרופורציה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

לגבי כל עניין חנוך, השגיו ו-"קידום הספורט המוטורי בארץ", זה לא שאני עושה משהו בנידון, אבל מי שמריץ כאן למירוצים איזו טרנטה חבוטה, שהפך אותה לרכב מירוץ בעשר אצבעותיו ובמעט מעותיו, אותן ליקט אחת לאחת בעבודה קשה, יש לי הרבה יותר הערכה ל-"תרומה שלו לספורט המוטורי בארץ" מאשר לישראלי שהתעשר וחי בחו"ל ובסה"כ השיג את החלום שלו בכספו הרב.

כלומר, סבבה לו ופירגון מלא על השגת החלום, אבל זה לא אומר שיש על מה להעריכו לא כנהג F1 ולא כתורם לספורט המוטורי במדינה. אני שמח בשמחתו של חנוך, איש חביב ביותר, ויפה לו על מה שהשיג בשביל עצמו, אבל זה לא משנה את העובדה שהוא נמצא היכן שהוא נמצא בזכות הכסף ולא בזכות כישוריו.

אם אני הייתי במקומו הייתי מעדיף דווקא להתחרות ברמה בה הייתי תחרותי (כלומר, סביר להניח שהייתי נשאר בבית, כי אפילו בקארטינג 4 פעימות אחותי הקטנה אוכלת אותי בלי מלח...) מאשר לשחק במגרש בו הנוכחות שלי חסרת משמעות, אבל כל אחד והכיף שלו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בראשית דבריי ברצוני לציין שאני משתמש ב- USER גרשון המשפר אך שמי יכתב בסיום דבריי.

אני עוקב מזה זמן מה אחר הדיון בפורום ואינני יכול להיתאפק שלא להגיב.

טל שביט זכותך לכתוב שעצם זה שחנוך נוהג ב- FORMULA-1 אם כנהג מבחן או כנהג מחליף

זה בגלל הכסף ולא בגלל היכולת ,אך הבא נציין בפניך מספר דברים שאולי אינך יודע:

א. חנוך ניסני זכה במשך שנתיים באליפות הונגריה בפורמולה "ניסן" .

ב. בתחרות שהתקיימה באליפות "ניסן" מרכז אירופה זכה חנוך במקום השלישי, כאשר הוא מתמודד מול נהגים שנולדו "עם הגה ביד" כמו הבן של ניקי לאודה.

להזכירך ,חנוך התחיל ללמוד נהיגה תחרותית במסלול הקארטינג בנחשונים בגיל 37 ,במשך שנתיים חנוך התאמן בצורה סיסטמטית ע"מ לסגור פערים של שעות מסלול ביחס לנהגים אחרים שהוא ידע שיצטרך להיתמודד מולם, עם רצון והתמדה ללא פשרות חנוך סגר פער של 8 שנות אימון במשך שנתיים, במקביל התאמן חנוך גם בהונגריה בפורמולה "ניסן" ולאט לאט צבר הישגים, כאשר היעד שעמד מול עיניו הוא להיות נהג ב FORMULA-1 האמת היתיי סקפטי בהתחלה אבל עם כיבושיו יעד אחרי יעד התחלתי להאמין ביכולתו להגיע למטרתו.

תרומתו של חנוך ניסני לספורט המוטורי:

חנוך מימן מכיסו הפרטי הפקות של טלוויזיה של מרוצי הקארטינג ללא שום תמורה אפילו סירב להתרייאן לתוכנית זו .

חנוך לא חסך מזמנו הקשיב והדריך כל נהג שרצה להיתקדם במסגרת הבין לאומית כיצד לעשות זאת ולדעתי הוכיח שאנו הישראלים גם יכולים רק אם נרצה להישתלב במסגרת הבין לאומית.

חנוך תרם את הקארטינג שלו לכל נהג שרצה להיתחרות ב-2 פעימות ולא היה לו קארטינג , חנוך דחף אותי ועוד מספר הורים להכשיר את בניהם להיות נהגי מרוצים החל מגיל 8-9 ואכן נפתחה קטגוריה כזאת (ל-2 פעימות לגלאים האלה).

אני לא מבין את אותם אנשים שמעבירים ביקורת לא הוגנת ולא מנקודת שיפוט של איזה שהוא נהג שנהג איפה שהוא או בעל יכולת או הישג בנהיגת קארטינג, מכונית וכ"ו, עצם זה שאתם יושבים ליד המחשב ויכולים להקיש על מקלדת לא מקנה לכם את הזכות להעביר ביקורת כל כך לא הוגנת כלפי האיש שאתם אפילו לא מכירים.

עיניין כספו שאגב נצבר בעשר אצבעותיו איפשר לו להגשים את חלומו ויכולתו בנהיגה הביאה אותו לאן שהביאה, קצת פירגון לאיש המדהים הזה שמשמש דוגמא ומופת לא יזיק.

אגב חנוך ממשיך לדחוף אנשים בארץ הזאת ומוכן לתרום מזמנו ומכספו ע"מ להקים בתי ספר להכשרת ילדים להיות נהגי מרוצים.

מעניין לא קראתי תגובה אחת של נהג מרוצים מפורסם זה או אחר שמעביר ביקורת על חנוך ניסני כל הביקורת הכתובות פה נכתבו בידי אנשים שאין להם שום רקורד בנהיגה בספורט המוטורי.

לסיום קחו אוויר ותרדו מהעץ הזה שנקרא "חנוך ניסני"

דוד מנשה

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

להסתלבט על התוצאה שלו זה לגיטימי ,לקטול אותו על זה שהגיע לזה בזכות הכסף זה טעות ,למה ?

כי אף נהג לא מגיע להיות נהג פורמולה 1 בלי ששפך מכיסו מאות אלפי דולרים בדרך ,כך שבסופו של דבר הכל פרופורציות של כסף ,גם למוכשרים שבהם

אני בטוח שיש הרבה בדואים בנגב שאם היו נותנים להם אימפרזה STI הם היו מגיעים לתוצאות לא פחות טובות ממתחרי הראלי ,אבל אין להם,,,,,,,,,,,,,ואף אחד לא יגלה אותם :-)

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם
אני בטוח שיש הרבה בדואים בנגב שאם היו נותנים להם אימפרזה STI הם היו מגיעים לתוצאות לא פחות טובות ממתחרי הראלי ,אבל אין להם,,,,,,,,,,,,,ואף אחד לא יגלה אותם :-)
יש משפט סיני עתיק בדיוק לשטות שירית עכשיו ... "אם קצת רצון וגם יכולת , גם פיל יכול ל***ן תרנגולת , ועם קצת תרגול - גם את כל הלול " .

מי שרוצה שיגלו אותו עושה משהו בעניין , מי שרוצה להתקדם - יתקדם . אם זכות כספו או אם באמצעות ספונסרים שמאמינים ביכולות שלו . אין מה לעשות , כמו שבטח אחד או שניים פה יודעים , כסף הוא אמצעי להתקדם בחיים או להגשים שאיפות וחלומות .

תפסיקו להיות אנשים קטנים וצרי עין שיודעים לדפוק על המקלדת , דיי לסבתות הזקנות והרכלניות , תפרגנו קצת זה לא עולה כסף ... :wink:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
יש משפט סיני עתיק בדיוק לשטות שירית עכשיו

יש משפט סיני עתיק יותר שאומר "עדיף לשתוק ויחשבו שאתה טיפש ,מאשר לפתוח אותו ולהוכיח את זה"

אף ספונסר לא מגלה אותך ,בכל העולם אתה רץ אחרי ספונסרים וגם אם זכית באליפות המדינה (בחו"ל)

אתה עדיין תוציא כסף מכיסך ,

עד ש,,,,,,,,,,תגיע לזה שקבוצות הרכב "יגלו" אותך אתה כבר מאד מפורסם ,ואז אתה מסודר ,

אבל עד אז כבר הוצאת מכיסך מאות אלפים בדולרים

סתם ככה בתור קוריוז מקומי עצוב ,עידו כהן שזכה בפאריז דאקר מקום ראשון ,בנתיים לא יכול לצאת השנה להתחרות כי אין לו ספונסר

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

מרשל (עדי אם אני לא טועה?), אתה מטה את העובדות לצד שלך וזה לא הוגן.

ברשותך, אחלוק כמה מהעובדות עם חברי הפורום.

נתחיל בכך שחנוך ניסני אלוף ליגת "ניסאן" ההונגרית, דוד השתמש בזה לטובה ואני אשתמש בזאת לרעה. הוא נהג והתחרה יותר מכל נהג אחר על המסלול הזה בשנה האחרונה וזה אמור לעמוד לטובתו, אך הוא פישל ועשה זמן איטי בכ-10 שניות איטי מהמקום האחרון!

זה ידוע לכולם שבשביל לנהוג במינארדי צריך כסף, ממון או ספונסרים. לדוגמה:

פריזאכר נהג במינארדי בתחילת שנה, אך נגמר לו הכסף למרות תוצאותיו ה"נורמליות לחלוטין", והוא הועף ובמקומו החתימו את דורנבאס - כאמור, פראיירים לא מתים - הם רק מתחלפים!

עם כל הכבוד, ויש כבוד, חנוך קנה את הזכות לנהוג בפורמולה 1.

אז מה אם הוא אלוף ליגת "ניסאן" ההונגרית? דה מאטה היה אלוף ליגת הקארט, הגיע לטויוטה והועף מיד בסיום העונה וחזר למקומו כאלוף הקארט. לא כל נהג מרוצים יכול להתחרות בפורמולה 1, וכעת הבאתי דוגמה של אלוף ליגת הקארט, החלשה במעט מפורמולה 1, ולמרות זאת הנהג לא מסוגל להביא תוצאות במכונית פורמולה 1. אז להגיד שחנוך אלוף ליגת "ניסאן" ההונגרית ובגלל זה מגיע לו לנהוג במכונית פורמולה 1? מצטער, לא מתקבל עליי.

אני מכבד מאוד את חנוך ניסני, הייתי חולם להחליפו ולו ליום אחד, אני מעריץ שלו, אבל הוא לא מה שעשיתם ממנו.

נהג הפורמולה 1 הישראלי הראשון - הוא כן!, ועל זה מגיע לו כל הכבוד.

איך הוא הגיע לשם? על זה ניתן להתווכח...

ד"א, אתה מכיר אותי (את שמי תראה בחתימה) ואתה יודע כמה כבוד יש לי אל כל נהג מרוצים טוב או פחות טוב ממני. ואל חנוך ניסני במיוחד, אך אני לא חושב ש"מגיע" לו לנהוג במכונית פורמולה 1. שיתקדם צעד צעד, מה עם GP2? קארט? DTM?

ד"א 2, ה-205 ראלי שלך?

זיו רוזנקר

פורסם

לדוד מנשה:

דוד ידידי, קרא שוב את תגובותי לאורך כל הדרך. אני מעריך את הישגיו של חנוך, בזמן קצר להפליא. לצערי, הישגיו ב-F1 לא כלולים ברשימה הזו. אני חושב שמותר לי להביע את דעתי בדיוק כמו לגבי כל נהג אחר. ואגב, ממתי צריך להיות בעל רקורד בנהיגה ספורטיבית כדי להביע ביקורת? האם כדי לומר שסרט מסויים היה גרוע אני צריך להיות במאי סרטים? האם כדי לומר שספר היה משעמם וכתוב רע אני צריך להיות סופר? האם כדי לומר ששחקן ב-NBA היה גרוע אני צריך להיות שחקן בעצמי?

אין לי ספק שחנוך הוא אדם נהדר. אין לי ספק שהוא תורם ומקדם את הספורט המוטורי. אין לכך ולא כלום עם מה שהוא עושה ב-F1.

למרשל:

ברור לכולנו שספורט מוטורי זה ענין סופר-יקר. אבל יש הבדל אדיר בין הכספים שצריך לשפוך כדי להתחרות ולהגיע למשהו, לבין כסף שקונה לך מקום בקבוצה, שלא על סמך ההישגים הספורטיביים שלך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

זיו

תקרא שוב את מה שכתבתי , נראה לי שהבנת אותי הפוך ממה שכתבתי

1. אני מפרגן לחנוך ולא "מאשים" אותו בזכות הכסף שיש לו (מותר בצחוק להסתלבט על תוצאה לא טובה)

2. אין אף אחד שהגיע ללא כסף לפורמולה 1 .

3. אני הייתי עושה בדיוק כמוהו לו יכולתי

זה לא כדורגל שמזהים ילד במגרש השכונתי .פה צריך להתחרות ולנצח בהרבה במרוצים על חשבונך הפרטי ולהשקיע הון תועפות עד שיסמנו אותך לקבוצה של יצרן רכב

דבר נוסף - אני לא מבין במה אני קשור לזה כדי שזה יהיה לטובתי או לרעתי? כך שלא הבנתי למה התכוונת ?

ולסיום שמי אריה ,עדי זה עדי :-)

פורסם

אני רוצה להצטרף למברכים ולא משנה אם הוא הגיע לF1 בזכות הכסף שלו.

אני מסתכל על ההישג שלו מנקודה שונה.

ניקח לדוגמה את הכדורגל בארץ,עשרות שנים שמקדישים את תשומת הלב לספורט זה ועשרות

מיליונים של שקלים נשפכים על הקבוצות ועל הנבחרת ללא שום תוצאות מיוחדות.

אם נחזור לחנוך הוא "משחק" רק כ 10 שנים ומבחינתי הוא הצליח להעפיל למונדיאל של הספורט המוטורי.

שימשיך ויתקדם וגם אם לא יגיע להשגים מיוחדים אז לפחות הוא ניסה לעשות את מה ש 90% מהמקטרגים

כאן חולמים לעשות ולא יעשו לעולם!

לגבי ספורט מוטורי בארץ עד שלא תהיה חקיקה מתאימה (בדרך....:? ) לא נגיע לשום השגים

משמעותיים.הבעיה היא שלדעתי התחום הזה יפול מאוד מהר עם יעבור החוק לספורט מוטורי

לפי הסגנון שבו מתנהלים ארגונים ושתהיה מעורבת בהם הממשלה( פוליטיקה + כסף = שחיתות )

פורסם

כל הסיפור על חנוך ניסני יהיה ביום שישי הקרוב בערוץ 10 ביומן החדשות.

הנה, מתי בפעם האחרונה קיבלנו דיווחים והתעניינות בנושא פורמולה 1 בכזה פריים טיים?

ליאור.

• תוכן חדש...