Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי נסיעה נעימה מאוד שערכה כשעה באוטובוס מהמוסך הבייתה, ושיטוט של עוד שעה באינטרנט בחיפוש אחר מידע שקשור במימירים קטליטים אני כותב פה את סיפורי המר.

הרכב המדובר הוא גולף ג'נריישן שנת 2001 ידנית. הרכב הראשון שלי, שנקנה מכספי ולבנתיים סיפק לי לא מעט חוסר נחת בביקורים במוסך, אבל ניחא - העיקר שאני נהנה מהאוטו. לאחר שעשיתי לרכב טיפול גדול (טיפול 90K שנעשה ביום רכישת הרכב, כשאר הצג ציין 86,000 קילומטר), החלפת קלאץ' ולאחרונה החלפת חוטי הצתה ולאחר שהודיעו לי בחגגיות שכנראה הלך המחשב של הכריות אוויר, הגיע תורו של הממיר הקטליטי להחזיר נשמתו לבורא. הכל התחיל ברעש צלצולים מחריד שהחל לפני כחודשיים, כתרופה ראשונית ניסתי K44 - שיפר קצת את הסחיבה, אך הצלצולים נשארו, היום ביקרתי במוסך למען החלפת מראת צד הנהג שנשברה בברוטליות ע"י השכן שלי (שאגב ישר הגיע להתנצל ולקבל אחריות על המעשה כולל על הצד הכספי) וביקשתי מיועץ השירות לבדוק את נושא הצלצולים. לפני כשעתיים יועץ השרות החביב התקשר אלי ובישר לי לי שהלך הממיר הקטליטי, בהתחלה לא הבנתי למה הוא מתכוון אז שאלתי לאן הוא הלך? היועץ צחק.. גם אני, אבל אז חשבתי לעצמי.. רגע אלון, למה אתה צחוק? זה בטח ים כסף! ואז הוא אמר.. יעלה לך 5,000 שקל. אחרי שהתעוררתי מהשבץ שקיבלתי, אמרתי ליועץ השרות החביב שאני כבר אחשוב על זה ושלבנתיים יסדר רק את המראה השבורה.

פה אתם נכנסים לתמונה, מחיפוש שערכתי פה ובגוגל הבנתי ש:

1. הממיר מפחית בצורה ניכרת את הזיהום שפולט הרכב, אך עם הזמן הוא נסתם ומאבד מיכולתו.

2. הממיר מלא בחומרים מסרטנים (לא קשור ספיציפית לת'רד אבל זה סתם עניין אותי).

3. במכוניות משופרות הממיר מוחלף בצנרת באותו הקוטר, דבר שמשפר את הביצועים עקב פינוי מהיר יותר של הגזים.

4. הסרת הממיר יכולה לגרום לכשלון בטסט השנתי בעקבות פליטת CO גבוהה מהמותר.

האפשרויות העומדות בפניי הם:

1. החלפת הממיר הנוכחי בממיר מקורי - 5000 ש"ח - לא בא בחשבון.

2. החלפת הממיר הנוכחי בממיר תחליפי, במכון שהמליץ עליו רפי-לין (מכון גונגה בת"א) במחיר של כ1700 ש"ח.

3. ריקון הממיר הנוכחי והשארתו ריק.

4. העברת צנרת דרך הממיר.

5. הורדת הממיר והוספת צנרת בקוטר מתאים.

6. השארת הממיר הנוכחי. לא בא בחשבון.

אז מ6 האפשרויות האלה, יש לי 4 שנראות ראליות כרגע (אפשרויות 2-5), אך אני מפחד שבעבקות בחירה באחת מין האפשרויות 3-5 אני אכשל בטסט וסתם אכנס לסיבוכים מיותרים, למרות הפחד מאפשרויות אלה הן דיי קורצות לי משום שאני אשמח לייעל את פעולות המנוע, על הדרך.

יש לציין כי: אני מודע שאין לי רכב ספורטיבי, אני לא מחפש רכב ספורטיבי אך תוספת כוח נשמעת בעייני כתמורה לא רעה לכספי כמו שאומרים.. אם כבר אז כבר (ואם זה קשור, אין לי דוד זרימה חופשית או כל שיפור אחר ברכבי). אני מודע לכך שהורדת הממיר תגרום לעלייה בזיהום שמפיק רכבי, שזה כבר גורם לי לחשוש מפעולה זו.

אשמח לקבל דעות, איך כדאי להיות - עם ממיר, בלי ממיר, צינור בממיר או ריקון הממיר ובנוסף מידע על עבירת טסט (שיש לי בספטמבר) עם ממיר מרוקן\עם צינור\בלי ממיר.

תודה וסליחה על המגילה.

פורסם

אין לי מושג בתחום הטכני (צינורות שמצינורות)ונראה לי שגם לך אין לכן לא הייתי עושה ניסויים על הרכב

והולך על ההצעה של רפי, הוא תמיד צודק :wink:

מה גם שזה לא כל כך נורא כמו החלפה למקורי,האם המחיר כולל עבודה?,ובכלל האם דרושה עבודה רבה יחסית להחליפו?

פורסם

הצעתו של רפי לא התייחסה להחלפה של הממיר עצמה, אלא למכון שיעשה זאת, לפחות ככה אני הבנתי.

לא נכתב אם המחיר כולל עבודה, אבל גם אם לא לפי מה שהבנתי העבודה לא קשה מדי - חיתוך ריתוך והרכבת חיישני מחדש (למדא).

פורסם

אני הייתי מחליף, גם בגלל הטסט שהזכרת חבל תוציא עכשיו כמה מאות שקלים על אילתור זמני ושיגיע הטסט לא יעבירו אותך.

פורסם

לפי מה שאני הבנתי רוב הממירים כבר לא אפקטיביים

אחרי 60 אלף ק"מ (לפי מה שהבנתי עברת את זה )

אצלי ברכב הממיר החל להוציא ריח מסריח (של ביצים ואני לא צוחק )

אז הלכתי למכונאי שלי והוא פתח ריקן וסגר עלות כל הסיפור הייתה 150 שקל

ומאז עברתי 2 טסטים בלי בעיה (רצוי לציין שישר אחרי הריקון של הממיר

הלכתי ובדקתי זיהום באחר האגזוזנים סמוך למכון הדרום ) והרכב לא מזהם

ולא מוציא ריח

לכן אני ממליץ לך אחת משני האופציות הבאות :

לרוקן ממיר ולבדוק שהוא לא מזהם (עלות באזור ה-150-200 )

להתקין דמוי ממיר שנראה כמו ממיר בידיוק רק שבאמצע עובר צינור (עלות 250-300 )

בכל מקרה אני לא מציע לך לשים צנרת באותו הקוטר בלי האלמנט שנראה כמו הממיר

אלא אם אתה בענין של להרחיב צנרת

כרגע עלה לי עוד רעיון :

חפש בebay ממירים ספורטיביים המחיר שלהם הוא פחות ממה שהוצע לך כאן

והם עושים את אותה פעולה כמו הממיר המקורי שלך

פורסם

אני עם בכותב מעלי ! או לרוקן את הממיר הנוכחי !! או להביא "דוד מעבר" שנראה בדיוק כמו ממיר - ולבדוק זיהום (שכבר אני אומר לך שלא תהיה שום בעיה...)

פורסם

אכן עברתי, בקרוב אני אחגוג 93K עם הרכב.

בכ"א, הרעיון לקנייה מאייביי לא נראה לי מציאותי, אני כבר אעדיף לקנות ממיר חלופי פה בארץ כמו שהמליץ רפי.

למרות שכרגע, אני יותר ויותר נוטה להחלפת הממיר לממיר עם צינור דרכו כמו בתמונה הזו המצורפת וכמו שעשה רוני פה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=54706

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=21753

למישהו יש המלצה לאגזוזן מומלץ באיזור ירושלים, שיחליף לי את הממיר באחד עם צינור דרכו? האם כבר על הדרך כדאי לי להתקין דוד זרימה חופשית?

פורסם

צריך גם לקחת בחשבון שצוות הבדיקה בדרכים של משרד התחבורה עם משטרת ישראל מבצעים בדיקות פתע של רכב לנושא הבטיחות והם גם בודקים את רמת גזי הפליטה, על כל מה שמשתמע מכך.

נקווה ש KOMPY יאיר את עינינו בנושא זה של גזי הפליטה (לא נמדד רק CO במכוניות המודרניות).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כן, יצא לי להקלע לבדיקה כזאת ברכב של חבר. אבל אם אני אעבור טסט עם ממיר מרוקן, אין סיבה שאני לא אעבור את הבדיקה הניידת של משרד התחבורה לא?

אגב, החלפת הממיר בממיר מרוקן עם צינור תגרום לרעש גדול יותר? האם זה מורגש מאוד?

פורסם

אני יכול לספר שניידת של משרד התחבורה תפסה אותי בשנת 1998 עם רכבי (אז VW פולו) ללא ממיר ובבדיקת זיהום אויר הרכב יצא זך וטרי. במקום הממיר היה סוג של ממיר תחליפי ב - 300 ש"ח.

אינני יודע אם הבדיקות מכוונות ספציפית לרכב או שמא ישנו נתון כללי של זיהום אוויר.

אבל אני כאמור עברתי את הבדיקה ללא בעיה.

פורסם

לאחר מספר טלפונים עם אגזוזונים היו, הגעתי למכון אגזוזים וותיק מאוד בעיר (ירושלים) בשם שי אגזוזים, שאיכשהו הוא מכר של אבא שלי. בכ"א, משיחה שנערכה איתו הובהר לי שמהחודש הבא ישנה בדיקה קפדנית ביותר לגבי הממירים בכל מכוני הטסטים ושמכוניות ללא ממיר או עם ממיר תחליפי לא יעברו טסט. רציתי לדעת האם יש אמת בדבר, אשמח לתשובה מעמית במיוחד (KOMPY, אם אני זוכר את הניק נכון :)). אגב, האגזוזן הוסיף ואמר שבהחלפת ממיר לממיר מרוקן ישנה עלייה של בצריכת הדלק ולעיתים יש בעיות עם מחשב הרכב בעקבות בלבול החיישנים.

בנוסף, מכיוון שהנ"ל מכר של אבי, הפרשי המחיר יהיו זעומים בין התקנת ממיר תחליפי לבין ריקון הממיר והוספת צנרת בתוכו, אי לכך האם ישנה עדיין עדיפות להתקנת ממיר מרוקן שבתוכו צינור? האם פערי הביצועים בין ממיר חדש לממיר מרוקן שבתוכו צינרו כאלה גדולים?

פורסם

תרוקן אותו ואז אף אחד לא יראה משהו שונה.

לגבי זיהום האויר, גם אם יזהם,נניח והרכב ייכשל בטסט,תמיד תוכל ללכת לצד,לסגור קצת את הבורג ולתת פחות דלק ואז הרכב יעבור כמו גדול, אח"כ תחזיר למצב המקורי.

כעיקרון לא צריכים לדעת שאין לך ממיר וגם לא יגלו את זה ,מקסימום מקסימום הוא לא יעבור בטסט(קשה לי להאמין) אז תוריד קצת בדלק ואח"כ תחזיר.

פורסם

איזה בורג?

ממיר מרוקן שהוספיו לו צינור בתוכו, נראה בדיוק כמו ממיר רגיל בתוכו ככה שאם לא מבדילים בין ממיר מרוקן לרגיל, לא יבדילו בין מרוקן ומצונר לרגיל :)

• תוכן חדש...