Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רואה במה זה שונה, נניח, ממחשב. גם הבאתי בעבר מכשירי רדיו, אבל יותר קטנים. אבל אני לא איש ביטחון, ולהם יש לפעמים דרך חשיבה שונה. לכן, אם יש לך ספק, צור קשר עם שירות הלקוחות של חברת התעופה שבה אתה טס.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כנראה שתצטרך לבדוק יותר מה ההגבלות של השדה תעופה יותר מחברת התעופה עצמה

שלשום חזרתי מדובאי ורדיו היה אחד מהדברים שהיה אסור להעלות למטוס (מצויין על גבי שלט יחד עם עוד דברים אסורים)

• רעיון טוב! 2

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

במחלקות ביטחון יש דברים מוזרים עד הזויים.

ה-TSA האמריקאי התיר עד לאחרונה להעלות למטוסים מסלסלי (או שמא מחליקי?) שיער שפועלים על גז. עכשיו זה עדיין מותר, אבל רק במטען יד.

לאחרונה הם אסרו להעלות למטען הבטן מברשות שיניים חשמליות. אבל לא ראיתי הגבלה על מכונות גילוח.

דין צודק לגבי הגבלות מקומיות. יתרה מזאת, ההגבלות משתנות עם הזמן. לפני הרבה שנים באיטליה עשו לי את המוות עם מצלמה, נאלצתי למסור אותה לנוסע אחר כדי שיכניס למזוודה שלו. ההזיה הזו לא חזרה מאז, אם כי במינכן דרשו ממני לצלם תמונה.

• מעניין 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

מברשות שיניים חשמליות

לא יודע מה הסיפור עם המברשות, אבל אשתי חזרה מאילת לנתבג בטיסה לפני כמה שנים והמזוודה שלה לא הגיעה. בירור העלה שהמזוודה הועמסה רק על הטיסה הבאה, מסיבות כלשהן. חיכינו עוד שעה ואכן המזוודה הגיעה.

כשפרקה את המזוודה בבית גילתה שהמזוודה נפתחה על ידי הביטחון ומברשת השיניים החשמלית הוצאה מתיק הרחצה והוכנסה לשקית נפרדת.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני מדבר על ה-TSA עם השגעונות שלו. הם אוסרים על מברשות שיניים חשמליות.

עד היום יש בשדות תעופה מסויימים שלטי אזהרה ל-note 7.

מאז שעברתי חיפוש מדוקדק בפרנקפורט - כמעט פספסתי טיסה - בגלל הג'ינס (עד עכשיו לא ברור לי אם השער צפצף בגלל הריץ'-רץ' או הכפתור) אני לא מופתע משום דרישה של הביטחון.

פורסם (נערך)

זה קצת לא נעים כאשר סוללת ליתיום בוערת ספונטנית בזמן טיסה...

קל לקטר, אך צריכים להבין שיש מחשבה ואומדן של סיכונים בדברים האלו.

מדי פעם מעדכנים הנחיות ואיסורים, בהתאם לסיטואציות רלוונטיות שנתקלים בהן וגורמות להעלאת המודעות לסיכון שאותו פריט מייצר.

לגבי שאלה מקורית - ממליץ לבדוק באתר של חברת התעופה הרלוונטית אם יש הנחיות לגבי מוצרים אלקטרוניים / סוללות

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם

מה שמוזר בעיני הוא שאוסרים על מברשת שיניים אבל לא על מכונת גילוח

פורסם (נערך)

אז לא הסתמכתי על כתבות קליקבייט, אלא לא התעצלתי ובדקתי באתר של TSA.

יש אישור להעלות מברשת שיניים חשמלית, תחת ההגבלות הבאות :

* אם יש לה סוללת ליתיום-מטאל או ליתיום-יון -> מותרת להעלאה בכבודת יד (Carry on bags).

* כל סוללה אחרת - מותרת ללא הגבלה (כבודת יד ו/או משלוח לבטן המטוס).

https://www.tsa.gov/travel/security-screening/whatcanibring/items/electronic-toothbrush

ככל הנראה, במכשירי גילוח אין סוללת ליתיום, אז אין מגבלה לגביה.

עריכה : מאחר וסוללות ליתיום הן בעלות סכנה של בעירה ספונטנית, אז לא מרשים לשלוח אותן לבטן המטוס. (מזכיר לכולם את המטוס של DHL שהתרסק לאחר שסוללות ליתיום החלו לבעור באופן ספונטני) -> אז כן, יש הגיון בדרישות הקפדניות שלהם.

וזאת ההנחיה הרשמית מטעם ה-FAA לגבי מכשירים אלקטרוניים וסוללות :

https://www.faa.gov/hazmat/packsafe/portable-electronic-devices-with-batteries

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

ציינתי בהודעה הראשונה בעניין - בטן המטוס. לא ראיתי לנכון לחזור על כך שוב ושוב.

גם למכונות גילוח סוללות ליתיום. אולי הקיבולת שונה.

והמכשיר שפות״ש קישר פועל על מתח רשת, לא סוללות. במכשירים כאלה יש לפעמים סוללה ראשונית (לא נטענת) לגיבוי השעון. אלה לא מהוות בעיה בטיסה. אבל אפילו כזו אינה מצויינת בתיאור המכשיר.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 23 שעות, sperial כתב:

לאחרונה הם אסרו להעלות למטען הבטן מברשות שיניים חשמליות

אם אני צריך לנחש אז לא עניין של קיבולת הסוללה, שהיא קטנה יחסית בשני המקרים, או סוג הסוללה, אלא העבודה שמברשת שיניים חשמלית עוברת שימוש נרחב תחת רטיבות ולא ניתן עכשיו להסתמך על כל היצרנים בעולם שבמכשיר שלהם הסוללה באמת אטומה ושאין התפתחות של חלודה שבסוף יכולה לגרום לפריקה לא מבוקרת של הסוללה. 

פורסם

גם מכונות גילוח רבות נשטפות ישירות תחת זרם מים. זו תכונה שהיצרנים נוהגים להדגיש.

• אהבתי 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

@IsraCar המכשיר שבו הוטמנה הפצצה שגרמה לאסון לוקרבי היה מסוג "boom box" שהוא מכשיר גדול מאוד. חוץ מזה, באותה טיסה למעשה לא ננקטו שום אמצעי ביטחון.

@om2 התלקחויות סוללות ליתיום בטיסות הן אירועים שמתרחשים אחת למספר שבועות, והן הסיבה להגבלה על הטסת סוללות ליתיום בטיסות נוסעים. צוותי הטיסה מתורגלים ומצויידים לטפל בהן, כמובן כשמדובר במכשירים וסוללות שגודלם מוגבל.

• תוכן חדש...