Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעצה בנוגע ל-6 דוחות חניה שקיבלתי במרכז “מליבו סנטר” בנס ציונה.

בסוף אפריל הוצב מחסום פלסטיק אדום־לבן בכניסה לחניון הספקים של המרכז. בתקופה של כשלושה שבועות, עצרנו שם (בשני רכבים שונים שבבעלותנו) למספר דקות כדי לרכוש מצרכים.

שלושה חודשים לאחר מכן (!) קיבלנו בדואר 6 דוחות – כל אחד על סך 500 ש”ח – בגין “העמדת רכב עם יותר משני גלגלים על מדרכה” לפי סעיף 7 לחוק עזר עירוני.

הערעור שהגשנו נדחה, אך לטעמי יש כאן מספר בעיות מהותיות:

• לא ברור מהתמונה ומהמצב בשטח שמדובר במדרכה: אבני השפה אינן צבועות אדום־לבן, הן בגובה הכביש, והכניסה נראית כחניה לכל דבר.

• לא היה שילוט מיוחד שמבהיר שמדובר במדרכה או במקום אסור.

• הדוחות נשלחו במרוכז רק לאחר 3 חודשים – כך שלא הייתה לנו אפשרות לדעת על הבעיה בזמן אמת ולמנוע את הישנותה.

• בעיניי מדובר בחוסר מידתיות: במקום להתריע או לשלוח את הדוח הראשון בזמן סביר, צברו לנו 6 דוחות יקרים על אותה טעות לא מודעת.

מה כדאי לעשות במצב כזה? האם יש סיכוי שבקשה להישפט תתקבל על בסיס חוסר בהירות המקום, האיחור בשליחת הדוחות, והחוסר במידתיות?
תודה מראש על כל עצה או ניסיון דומה!

spacer.png
spacer.png

פורסם (נערך)

בכל כניסה לחניה  , אבני השפה של המדרכה הן בגובה הכביש , אחרת רכבים לא יוכלו להכנס לחניה. 

יש גם עמוד תאורה מאחורי הרכב , לא נהוג לשים אותו באמצע הכביש , כך שהטענה שלא רואים שזאת מדרכה , היא קלושה למדי. 

אם זה היה כביש , אבני השפה היו צריכות להיות בשני הצדדים , ונראה שזאת מדרכה רציפה. 

לנסות לערער תמיד אפשר , במיוחד שקיבלתם כמה דוחות ברצף , 

מה גם שאם זאת כניסה לחניון , עצם העובדה שאתה חונה שם , אתה תוקע את כל מי שרוצה להכנס או לצאת מהחניון. 

שזאת בעיה אחרת 

עריכה אחרונה על ידי YaronNahum

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

לפני 3 שעות, יניב h כתב:

לא ברור מהתמונה ומהמצב בשטח שמדובר במדרכה: אבני השפה אינן צבועות אדום־לבן, הן בגובה הכביש, והכניסה נראית כחניה לכל דבר.

קשה לראות בצילום פרטים, אבל אבני השפה ברורות, גם אם הן מונמכות.

זה שהן מונמכות לא אומר שזו לא מדרכה.

גם זה שהן לא צבועות לא אומר שזו לא מדרכה. אדום לבן אומר שאסור לחנות ליד המדרכה. חניה על המדרכה אסורה בלי קשר.

ניתן להבחין גם בחץ סימון נתיב פניה ליד. כלומר זה הנתיב הימני ביותר. לידו זה מדרכה או שול. בשניהם אסור לחנות.

לפני 3 שעות, יניב h כתב:

טעות לא מודעת

החוק מניח שעברתם תאוריה ואתם מודעים לתקנות התעבורה.

לפני 3 שעות, יניב h כתב:

הדוחות נשלחו במרוכז רק לאחר 3 חודשים 

ערערתם, דחו אתכם. האופציה הבאה היא לבקש להשפט ולקוות ששופט יסכים שזה נוהל לא תקין.

אם זיהוי המדרכה אכן בעייתי, אולי זה יעזור. האם הולכי רגל נוהגים לעבור שם בפועל? 

פורסם

מבחינת לוחות זמנים - החוק מתיר שליחה של הודעת קנס מצולמת עד 4 חודשים מיום רישום הדוח. אז מבחינה הזו אין שום בעיה.

אבני שפה - רואים היטב אדום לבן לפני ואחרי מקום החניה שלכם, אז גם כאן אין קייס לדעתי. 

שילוט למדרכה?? איפה ראית דבר כזה??

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

קודם כל אפשר לראות מצילומי הדו"חות אפילו בתמונות המטושטשות שמדובר במדרכה, אבני השפה מאד מונמכות כמעט בגובה הכביש אבל רואים בעיקר את אבני השפה ליד עמוד התאורה שצבועות אדום לבן, ובפינת הרחוב/סיבוב, עצם זה שהמדרכה מונמכת לא הופך אותה לכביש והדו"חות הן חניה על מדרכה ואין שילוט שאוסר חניה על המדרכה, זה מובן מאליו.

מדובר באכיפה באמצעות מצלמה אז צריך להיות בנוסף שילוט שאזור זה נאכף באמצעות מצלמות אכיפה (צריך אבל לא מחייב).

דו"חות באמצעות מצלמות נשלחות במרוכז כל פרק זמן מסוים ולא שולחים כל דו"ח בנפרד, ולכן זאת הסיבה שהדו"חות הגיעו אליך ביחד.

בדרך כלל דו"חות עירייה הן דו"חות לתשלום ולא שולחים התראות, למעט מקרים חריגים, איך ציפית שיודיעו לך ולכל אותם אלו שחנו שם? שישלחו לכם SMS? שיתקשרו אליכם? זה לא יקרה.

במצב כרגע הערעור שלך נדחה, יש לך שתי אפשרויות, אפשרות אחת היא לבקש להישפט ולפני המשפט לשוחח עם התובעת העירונית ולנסות להגיע להסדר כלשהו על כל הדו"חות מבחינת תשלום, כל הטענות שרשמת לביטול הדו"חות בכלל לא רלוונטיות והשופט יבטל אותן באופן מיידי, הדו"חות הם חוקיים ותקינים, רואים שמדובר במדרכה, אין איחור בשליחת הדו"חות, והמידתיות היא בהתאם לחוק - חניה על מדרכה הדו"ח הוא בסך 500 ש"ח. 

או אפשרות נוספת היא לנסות להגיע לאגף/רשות החניה ולראות אם ניתן להגיע איתם להסדר בלי לגשת למשפט (הסדר מבחינת תשלום), לא בטוח שיעשו זאת אבל שווה לנסות, אין לך מה להפסיד ובהחלט יחסוך לכם זמן, אם לא אז תבקש להישפט.

פורסם

מה המצב היום?  האם הכניסה לחניון הספקים עדיין חסומה "זמנית " על ידי מחסום הפלסטיק?

העלה דו"ח אחד מלא הסתר פרטים אישיים.

מה היו נימוקי הערעור שלך לעיריה שנדחו ומה הייתה תשובתם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לדעתי סביר שהערעור נדחה, שכן אני באמת לא חושב יש כאן ולא טיפה מקום לבלבול. זה בבירור מקום אסור לחניה, ואני משער שחנית כי ראית עוד מכוניות שם. 

האם שווה להישפט? זו שאלה טובה, כי כן יש זיכוי שהשופט, או אפילו התובע לפני, יאחד לך חלק מהדו"חות או יפחית את הסכום. הייתי מכוון להגיע לזה. קשה לי לומר מה הסיכוי.

אני כן חושב שאם זה יגיע לשופט, אז הסיכוי שתצליח לשכנע אותו על תום לב לא גבוה, אבל אולי כן. 

בהחלט התלבטות. אם הייתי הולך להישפט, זה כי הייתי מנסה להגיע לתובע ומתמסכן מולו ומבלבל לו במוח עד שלא יהיה לו כוח ויוריד לי כמה מאות שקלים כדי שנסגור. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...